frontosaya sebze verebilirmiyim?
Arkadaşlar merak ettiğim bişey var; frontosalarımı sürekli tetra bits ile besliyorum. Hergün 30 sn'yede tüketebilecekleri kadar. 4 defa atıyorum. Forumda okuduğum kadarıyla kabızlık vb. hastalıkların oluşmaması için arada bir sebze ağırlıklı yem de vermem gerekiyormuş sanırım.
Sormak istediğim ise akvaryumcudan bu türde yem almak yerine, gerçekten marul ıspanak gibi gibi sebzelar versem zararı olur mu?
(1 adet 12 cm erkek, 7 adet 8 cm frontosa)
Şimdiden teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
sebzeler bitkisel besin olarak iş göreceklerdir.
Frontoza'nın doğada bitkisel besinler yediğini düşünmüyorum. Bu yüzden bitkisel yemlerden pek bir fayda sağlayamayacaktır.
Saygılar,
evet neden olmasın.Bir yaprak ıspanağı suda fazla ölmeyecek şekilde haşla ve suyun yüzeyine bırak.Tabi iyicce süzdükten sonra.Bu işlemi ayda bir tekrar ettirirsen hiç bi sorun kalmaz.Ayrıca benden sana bi arkadaş tavsiyesi balıklara günde dört öğün çok fazla.Böyle devam ettirirsen kayıp oranı artar..En ideali günde iki öğün veya üç öğündür....
Frontosa'larıma tetra bits, tetra dicus, sera granul combo veriyorum haftada bir sefer su piresi ve (suplarina pul) yem veriyorum suplarinaya hayır demiyorlar ve afiyetle yiğiyorlar, hiç beğenmemiş zorla yiyecek bir tavırları yok açıkçası şimdiye kadar sorun olmadı olcağınıda sanmıyorum abartılacak bir durum yok bence frontosalarınız yetişkin sayılırlar yemlemeyi günde 2 veya 3 defa 3 dakikada bitirebilecekleri şekilde yemleyebilirsiniz, haşlanmış ıspanak, marul, bezelye vs. yerine suplarina kullanabilirsiniz.
Saygılarımla, sağlıklı balıklar dilerim.
Herkese Merhabalar
Frontosaları 1-2 gün aç bıraktığınızda haşlanmış ıspanak yiyorlar.ayda 1defa bu şekilde yemlemek hayvanları rahatlatacağını düşünüyorum.
Bu balıkların doğada ne yediklerini dikkate almanızı rica ediyorum.İnsan vücuduyla karıştırıyorsunuz.Tekrar soruyorum.Ot yiyen aslan gördünüzmü?Aç bırakırsanız herşeyi yerler.Tabi seçim sizin ne isterseniz verebilirsiniz.Ben gerekliliğine inanmıyorum sadece.