Güneş enerjisindeki su?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Aslında iyi bir fikir ama aklıma aceba su panelde ısnırken hatta bazan kayanama noktasına ulaşıyor bu durumda su içerisindeki balıklarımız için yararlı mikro organizmalar ölüyor olabilirmi.Eğer böyle bir durum varsa su daha çabuk bozulup bayatlayacaktır.Belkide hep çoğaltmaya çalıştığımız bakteri kolonileri, kaynamış veya çok aşırı ısınmış olan sularda mineraller olmayacağından oluşamayabilirmi?
Bu sadece aklıma takılan bir soru.
Saygılarımla.
Arkadaşlar bizim evde güneş enerjisi ne fazla ne az kullnılıyor,yani su az da olsa devridayım yapıyor.Bayatlama olayı imkansız yani.Çok düşündüm dinlenmiş su yerine geçebilir.Ama aşırı sıcak olduğu için mecbur içine soğuk su konuluyor,yani yine dinlendirmek gerekiyor.
Daha çok önerilerini bekliyorum.Malum discus;ölmek için sebep arıyor
Sıcak suda oksijen daha azdır.
İçerisne bir hava taşı koyupta havalandırırsanız ve soğuması beklerseniz iyi olur.
Aşırı sıcak demişsiniz hava taşı veya hava hortumu erimesin
Sıcak suda oksijen daha azdır.
İçerisne bir hava taşı koyupta havalandırırsanız ve soğuması beklerseniz iyi olur.
Aşırı sıcak demişsiniz hava taşı veya hava hortumu erimesin
[/QUOTE]
Birincisi oksijenin o boruların içinde kaçacak yeri yok basınçtan dolayı su oksijen açısından zayıflayamaz meraklanmayın diyelim öyle bir şey oldu suyu bir kaba yada akvaryuma boşaltırken zaten havalanacaktır.
Kısa vadede sorun çıkarmayabilir fakat ısınan plastiklerin bazı sorunlar yarattığı bilinmektedir. Bildiğim kadarı ile güneş panellerinde sert plastik kullanılıyor. Bu tipteki sert plastiklerin bazıları (hepsi değil) ısı ile içlerindeki bazı organik maddeleri ortama yayıyorlar. Özellikle bu sirkülasyon halindeki su olunca daha da vahim hal alıyor. Üretimde kullanılan petrolden maliyet sebebi ile ayrılamayan bu maddelerin bazıları inhibitör bazıları ise kansorejen özellikteki maddeler. Genelde yemediğiniz veya kaynatıp suyunu içmediğiniz için plastikten ayrılma gereği de görülmemektedir. Belki suya cüzi miktarlarda karışıyorlardır fakat bu tip maddeler vücutta birikip çok uzun vadede etki ediyorlar. Balıkların metabolizmaları yavaş, kütleleri az olduğu için bu tip maddelerin insanı etkilemeyecek miktarı balıkları etkileyebilir. O yüzden dikkatli olun. Yani uzun vadede balığınızın ömrünü kısaltıyor olabilirisiniz.
Önceki mesajımda kullandığımı söylemiştim.Herhangi bir olumsuzluk görmedim şimdiye kadar. Ancak bu ilerde görmeyeceğim anlamına gelmiyor. O yüzden sıhhi tesisatçılardan, güneş enerjisi sistemi üretimi, montajı yapan birilerinden sormak en mantıklısı...
Soranlar foruma yazarsa bizde bilgilenmiş oluruz.
Saygılar.