Heiko Bleher Türkiye'de ( Seminer )
Beklentimiz hep beslediğimiz balıkların yaşam alanlarını görmekti ama küçük düşünmüşüz adamın 1000 lerce çeşit balığı bulduğunu unutmuşuz amacı bilineni değil bilinmeyen türleri ortaya çıkarmak olduğu için renkleri ve türleri hoşumuza gitmeyen balıkları uzun uzudıya seyretmek sıkmış olabilir bu normaldir. İkinci bölümde Türkiyede ve Orta Asya da bulunan su kaynaklarının nasıl kirletildiğini ve yok edildiği içinde bulunan balık türlerinin artık bulunmadığı ama her sene yinede o bölgelere ziyeretlerde bulunarak yeni türler araştırdığını dinledik. En çok esnemenin ve uyuklamanın olduğu bölüm diyebilirim herkes balık türleri beklerken olmayan suda balıkda bulamamış haliyle Sayın Bleher. Seminerde gülüşmenin olduğu bölümler biotop diye gösterilen içinde plastik parçalarının olduğu akvaryum resmi ve göl olmayan bir yerde balık tutmanın yasak olduğu tabela resmi idi zaten onlarada herkes güldü gülünmesi için konulmuş, onun haricinde kimsenin alay ettiğini görmedim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Birinci gün son oturumda küçük bir gerginlik oldu.Ama şakayla karışık halloldu sanırım .Mr.Heiko hayatını bu hobiye bitkilere balıklara adamış bir insan(üstad ) bu şekilde insanlara Türkiyede ucuk kaçık veya kaba tabirle deli diyorlar .(Kullandıgım kelimeler uygun degilse moderator arkadaşlar düzeltebilir .)
Ben kendi payıma düşeni aldım çok şükür en verimli akvaryumlar biyotop akvaryumlar benimde besledigim akvaryumlar her zamam biyotopa yakın oldugu için her zaman eleştiri almıştır .Benim gözüme hitaptan çok balıkların nasıl bir ortamda rahat edecekleri önemli Mr.Heiko da bunu özellikle üstüne basa basa vurguladı bazı vurgularında akvaryuma atıldıktan 3 saat sonra yumurtladı veya üreme egilimi gerçekleştirdi şeklindeydi .
Son oturum biraz sıkıcıda olsa bazı Diskus türlerin faklı yerlere taşınıp buranın türü gibi gösterildigi en son olarak yagmur mevsiminde bulundukları nehirlerin taşmasıyla faklı türlerin çifleşmesi ile hibrit türler oluştugu idi.Bu hibritler ne yazık ki kısır oldu ve siyah diskus yakalama serüveni bir kere yakalmış ve fazla yaşatamamış .Yakaladıgı bölgeye bir daha ne yazık ki gidememiş .
Fotograf çeken arkadaşlar çektikleri fotoları burda yayınlarlarsa sevinirim ayrıca yayınlayan arkadaşlara kendi adıma teşekkür ederim .
Saygılar;
Pazar günü için katılım bencede azdı. Yani yaka kartlarına şöyle bir baktım gelmeyen 30 civarı kişi vardı sanırım. Bu üzücü. Bİyotop akvaryumun ne demek olduğunu öğrendim ve balık üretme aşkım onların daha huzurlu olacağı ortamları yaratma hevesine kaydı. Soru cevap kısmı bana göre tatmin edici değildi çünkü biz ülkemizdeki ciklet türleri ile ilgiliyken Heiko bambaşka türlerden bahsetti. Gerçi ciklet isteyen sorsun cevap veririm yine dedi(tropheuslardan 98 alt türü kendisi adlandırmış şok oldum). Genel olarak yeterliydi en azından sevdiğim işin uzmanı ile tanışmak beni heycanlandırdı. Keşiflerine katılmak isterdim gerçekten..... Emeği geçenlere teşekkürler...
Orada sadece birkaç kişiyi tanıyorum ve kimseyi tespit etme zorunluluğu hissetmedim kendimde ve kendimce anlayışım aynen yukarıda yazdığım gibidir.Bu forumda bu kadar bu konuyla ilgilenmek kanımca yeterlidir. Konu benim için kapanmış ve düşüncelerim değişmemiştir.Bundan sonrasını savunma yapanlar sanırım daha iyi açıklayacaktır.
Orada sadece birkaç kişiyi tanıyorum ve kimseyi tespit etme zorunluluğu hissetmedim kendimde ve kendimce anlayışım aynen yukarıda yazdığım gibidir.Bu forumda bu kadar bu konuyla ilgilenmek kanımca yeterlidir. Konu benim için kapanmış ve düşüncelerim değişmemiştir.Bundan sonrasını savunma yapanlar sanırım daha iyi açıklayacaktır.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir