Heiko Bleher Türkiye'de ( Seminer )
Muzaffer bey,bahsettiğiniz arkadaşımız dfc yönetim kurulu başkanı Tamer Doğan.Keşke sorularını daha iyi anlamış olsaydınız.Yukarda ki cümleniz malesef yalnışlarla dolu.Lütfen hazırladığınız videoyu tekrar seyredip ,yazdıklarınız doğru mu bir kez daha inceleyin.Sorduğu sorular o kadar kapsamlı ve ileri seviyeli sorulardı ki,sanırım biraz anlaşılmada sorun yaşanmış!!
[/QUOTE]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Pazar günü güzel bir gündü çok güzel bilgiler verildi diyemiyecegim sadece biotop üzerine güzeldi ama malawi türleriyle ilgili pek bişey ögrenemedik açıkçası benim beklentilerimi karşılamadı o kadar yolu gelip bize hun türklerinin tarihçesini anlatması ve çöpçü varyatalarına takılıp kalması beni şaşırtı.
Burada 7 saat sürmüş bir Konferanstan bahsediyoruz. Yanındakilerle niye konuştunuz, niye güldünüz demek çok saçma. Ne yani o kadar saat put gibi oturulacak değildi heralde, insan yeri geliyo camide bile yanındaki hal hatır sormak için konuşuyor. Düşüncesine ve yaptıklarına sonsuz saygımız var ama bizden üstün bir varlık değil abartmayın fazla.
Muzaffer bey,bahsettiğiniz arkadaşımız dfc yönetim kurulu başkanı Tamer Doğan.Keşke sorularını daha iyi anlamış olsaydınız.Yukarda ki cümleniz malesef yalnışlarla dolu.Lütfen hazırladığınız videoyu tekrar seyredip ,yazdıklarınız doğru mu bir kez daha inceleyin.Sorduğu sorular o kadar kapsamlı ve ileri seviyeli sorulardı ki,sanırım biraz anlaşılmada sorun yaşanmış!!
[/QUOTE]
İbrahım bey neden böyle birşey yazma geregi duydu bilmiyorum ama ben tam önünde oturuyordum.
Biyotop konusunda benim sorduğum "dışarıdan müdehale ile yaptığımız CO2 ve sıvı/misket gübreler hakkında ne yapılmalı" soruma ise, tabiiki dışarıdan müdehale gerekmeli fakat çok az yapılmalı, unutmamak gerekirki ne kadar gübre ve CO2 verirseniz o kadar budama yaparsınız." cevabını verdi.
Biyotop akvaryumlarında gerçekten alışık olmadığımız tanklar vardı. Hatta bir tanesi gerçekten pis ve bulanık gelmişti bize ve çoğu kişi hayretlerini dile getirdi. Ama Bleher ısrarla "balık gibi düşünün, bu balığın doğal ortamı bu, eğer ona doğal ortamını verirseniz kendini rahat hissedecektir. Bu ortama koyduğum balıklar yarım saat içerisinde çiftleşme dansları yada yumurtlama davranışları gösterdiler. Unutmayın sadece balık gibi düşünün" cevabını verdi. Hatta bir arkadaşımızın aklına yattı ki "acaba bu bulanıklığı nasıl yaparız" sorusuna , hepimizi güldürerek "taşı, toprağı, kütüğü yıkamayın yeter" dedi.
Başka bir örneğinde ise etçil pirhanalar ile melek balıklarının aynı tankta görüp yine şaşırdık. (açıkçası ben bunu beklemiyordum) ustanın cevabı çok netti."Unutmamak gerekirki bu canlıların bulunduğu ortamda sadece piranha lar yok. diğer balıklar akvaryum üretimi olsa da beraber nasıl yaşayacaklarını biliyorlar. Bu canlıların genlerinde var. Eğer siz yeterli besin verirseniz ve 2-3 hafta aç bırakmazsanız diğer balıklara saldırmadığını görürsünüz, fakat başka bir biyotop'tan canlı koyduğunuzda problem çıkar. Çünkü bu canlı piranha larla ilgili bir deneyime ve bilgiye sahip değil, tanımıyor onu ve nasıl davranması gerektiğini bilmiyor" diye anlattı.
İkinci bölümde çoğu kişi (bende dahil) uyuklama emareleri gösterdik. Fakat güzel noktalara değindi bitkiler ile ilgili. Bunu uzun uzadıya anlatmayacağım, ama Muzaffer arkadaşımızın çektiği videoları izleyeceğiz ki kendisine çok çok teşekkür ediyorum, gerçekten tripod suz bir şekilde kolunun ağrımasına rağmen bizler için çekimleri yaptı.Sağolsun.
Tabiki Reis ve bazı arkadaşların yazılarını okudum. Evet rahatsız edici davranışlar oldu,(cumartesi için söylüyorum) özellikle en önemli kısım olan soru cevapta herkesin yüksek sesle konuşarak çay/kahve bölümüne akın etmeleri Bleher'in (ve bizim) suratını buruşturdu. Toplasan 8 kişi yoktu soru soran, şahsım adına söylemeliyim ki sorduğum sorular kafamdaki bir sürü soru işaretinin gitmesinesebep oldu. E tabii her zaman bulamayız böyle bir ansiklopediyi) Sanırım ilk başta da çok daha fazla bir kalabalık bekliyordu, yapılmaması gereken davranışlar oldu fakat, pazar günkü eğitime katılmadım, isterdim. Belki bir iki püf nokta daha yakalayabilirdim. Olmadı. Emeği geçen herkese teşekkürler.
Arkadaşlar Pazar günü yapılan seminerin ses kayıtları aşağıdaki linkde mevcuttur. Rar dosyasının içinde 3 bölüm ayrı ayrı yer almaktadır. Dosya uzantısı TSH formatında olup isteyen arkadaşlar waw uzantısına çevirip winamp dan dinleyebilirler. Waw uzantısında eklememin sebebi dosyanın çevrildiğinde 600 megabayta yakın bir yer kaplaması ve dosyaları indirirken çekiceğiniz zorluktandır. Şuan dosya boyutu 38 megabayt. Power Voice II programını internetten indirip rahatlıkla dinleyebilir, isterseniz waw uzantısına çevirebilirsiniz.