hobiden soğudum.
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2008 12:58
Merhabalar..
Yaklaşık 3 hafta önce 10 adet 1 aylık yavru duboisi aldım.1hafta herşey gayet düzgün gidiyordu fakat daha sonra nedenini anlayamadığım ölümler başladı.Balıklarımın sağ yüzgecinin altında bir yara beliriyor çok geçmeden ölmeye başlıyolardı.Aldığım yere götürdüm balıkları bana kendisinin yaptığını söylediği bi ilaç verdi ve balıkların dış parazit olduğunu söyledi.Bu ilacıda kullandım fakat sonuç değişmedi ve demin akvaryuma baktığımda bir ölü daha vardı iki tane balıkta sırada ölmek için çünkü onlardada başlamış o yaralardan.Şuan elimde 4 tane yavru kaldı ve ben iyice sıkılmaya başladım.İşin maddi yönünde değilim okadar üstüne titrememe rağmen balıkların hastlanması ve ortaya konan bir emeğn boşa gitmesi üzdü beni.Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum.Kalan 4 balık var ve ölümlerin devamı gelecek.Fakat azda olsa hala duboisi besleme isteğim devam ediyor.Ama bundan sonra alacağım balık kesinlikle yavru olmayacak
Kusura bakmayın biraz uzun oldu.İçimdekileri sizlerle paylaşayım dedim.Herkese sağlıklı balıklar..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2008 13:08
İnşallah diğer balıklarınızı kaybetmezsiniz eğer kaybedersenizda tüm ekipmanlarınızı, akvaryumunuzu , kepçinizi vs. herşeyinizi dezenfekte edip baştan başlamanızı öneririm. Balıkların yavru oması sorun değildir, muhtemelen ya balıklar sorunludur yada başka bir yoldan hastalık vs. gelmiştir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2008 13:34
Teşekkürler.Akvaryumda herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum çünkü aynı gün bende 2 sene baktığım yunus ve sarı prenseslerim vardı oları vermiştim.Balıkları aldım suyun ph ını yükselttikten sonra balıkları ekledim.Dediğiniz gibi belkide balıklar sorunluydu.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2008 13:49
Merhabalar, Gerçekten geçmişler olsun hobiye ne zaman başladınız bilmiyorum ama tropheusun bakımı gerçekten biraz farklı ve bazı tanganikalara göre biraz daha zordur, tank boyutları , kullandığınız yem ile ilgili bilgiler v.s aktarırsanız belki daha net cevaplar alabilirsiniz. Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2008 13:53
[QUOTE=ozmag]Merhabalar, Gerçekten geçmişler olsun hobiye ne zaman başladınız bilmiyorum ama tropheusun bakımı gerçekten biraz farklı ve bazı tanganikalara göre biraz daha zordur, tank boyutları , kullandığınız yem ile ilgili bilgiler v.s aktarırsanız belki daha net cevaplar alabilirsiniz. Saygılar.[/QUOTE]
seci 2008-12-12 13:55:38
Merhaba Mehmet bey.Akvaryumum 250 litre.hobiye yaklaşık 3 sene önce başladım.Daha önce artık herkesin besledği sp ve yunus besliyordum.Yaklaşık 3-4 aydırda duboisi merakım başlamıştı.Bende merakımı ve hevesimi gidereyim diye beslemeye karar vermiştim.Demekki fazla meraklı olmamamak gerekiyomuş
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2008 14:00
Sercan Bey, Duboisi'yi bir süre bende besledim, tanganikaya ilk geçişim bu balıkla olmasına rağmen hiç ölüm yaşamadım, ama fazla hareketli olmalarından dolayı tempolarına ayak uyduramadım :) Şu an Leleupi ve calvus besliyorum, çok da memnunum tavsiye ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2008 14:02
[QUOTE=ozmag]Sercan Bey, Duboisi'yi bir süre bende besledim, tanganikaya ilk geçişim bu balıkla olmasına rağmen hiç ölüm yaşamadım, ama fazla hareketli olmalarından dolayı tempolarına ayak uyduramadım :) Şu an Leleupi ve calvus besliyorum, çok da memnunum tavsiye ederim. [/QUOTE]
Benide cezbeden zaten hareketlilikleri oldu Mehmet bey:).Tanganiyaka balıklarından sadece tropheus beslemeyi düşünüorum aslında Mehmet bey.Ama sanırım yine malavi yolları taştan durumları olacak galiba:)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2008 22:36
Sercan Bey çok çok geçmiş olsun gerçekten. Bir hobicinin herhalde en son aklına getireceği ve hatta aklına bile getirmek istemeyeceği bir süreci yaşıyorsunuz maalesef. Allah sabırlar versin. Ancak birkaç tavsiyem olacak. Bu hobi o kadar heyecan verici bir şey ki, inanın bana bu kayıplar bile sizi heyecanlandırsın çünkü bundan sonra tankınızda neşeyle yüzdüreceğeniz her ne kuzucuklar olursa olsun onları rahat ettirecek deneyim kazanmış durumdasınız.
PEKTASMURAT 2008-12-12 22:39:56
Elbette çok iyi araştırın olmaz mı, ne büyük şanstır ki Akvaryum.com ailesi içinde yüzlerce insan size yardım etmek için can atıyor ;) emin olun!
Başa çıkamayacağımız bir sorun yok, mutlaka bir çıkış yolu bulunur, ve mutlaka kayıplarımız olacak, doğaya karşı çıkmak değil, doğayı akvaryumumuzda yaşamak istiyoruz. Kayıpları da böyle görün biraz.
Son olarak bir şey daha; hani bazen göllerdeki toplu balık ölümlerinden haber yaparlar ya; hiç düşündünüz mü ki bu balıklar kendi kendilerine ölüyorlar? Mutlaka ki bir dış faktör ya da faktörler bu balıkların işine karışıyor.
Lütfen bu faktör veya faktörleri iyi araştırın ve ortadan kaldırın. Ondan sonrası için demeyin keyfinize.
Sağlıklı balıklar mutlu hobiler dilerim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2008 23:09
Geçmiş olsun Sercan Bey.Duboisiler küçükken çok hassas oluyorlar.Akvaryumcuların çoğu üretimhanelerdeki su değerlerinden farklı değerlerde bekletiyorlar balıkları ve beslenme biçimine dikkat eden fazla olmuyor.Birde siz evde farklı su değerlerine koyuyorsunuz.balığın tüm direnci kırılıyor.Mümkünse hobiciden olmazsa güvenilir akvaryumcudan seçin balıklarınızı.Aldığınız tankta hasta yavru varsa hiçbir şekilde alım yapmayın.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2008 23:31
Sercan Bey gecmis olsun...
Hobinizin devami dilegiyle.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2008 00:34
[QUOTE=seci]Teşekkürler.Akvaryumda herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum çünkü aynı gün bende 2 sene baktığım yunus ve sarı prenseslerim vardı oları vermiştim.Balıkları aldım suyun ph ını yükselttikten sonra balıkları ekledim.Dediğiniz gibi belkide balıklar sorunluydu.[/QUOTE]
Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Yalnız kafama takılan bir şey oldu. Zaten yavru olarak aldığınız bu balıkları aynı gün Ph ınızı yükseltip mi akvaryuma dahil ettiniz ve ne oranda ve ne kullanarak bir Ph yükseltmesi yaptınız ayrıca yeni balıklarınızı akvaryuma dahil ederken taze su ilavesi yaptınız mı? Bunları şu açıdan soruyorum, En azından hatalarımızı tespit edersek bu tür üzücü olayları minumuma indirerek hobimizi de zevkle soğumadan devam ettirebiliriz.
Tekrar geçmiş olsun. Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2008 00:50
Al işte bir ölüm haberi daha. Bu hobinin en can sıkıcı yanıda bu.Gözün gibi bakar besler durursun,bir anda ölümler başlar,deli olur çıkarsın.Bir hafta önce bende çok kayıp verdim.Elime keseri alıp akvaryumları darma dağın edecektim sinirimden.
Ama ne olursa olsun,maddi manevi heryönden kaybımız olsada bu hobiden uzak kalınmıyor.
Sercan bey;öncelikle geçmiş olsun.Ama Duboisi gibi zaten hassas olan bir balığı,1 aylık yavru almakla zaten hata yapmışsınız.Bu boyda ve bu yaştaki yavruları almak doğru değil.1 aylık yavrunun nakil sırasında ve su değişimlerinde kurtulma şansı çok azdır. Umarım geri kalan yavrularınız kurtulur.Birdahaki alımlarınızda balığın enaz 2-3 aylık olmasına özen gösterin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2008 01:04
[QUOTE=seci]Merhabalar..
farabundo 2008-12-13 01:23:29
Yaklaşık 3 hafta önce 10 adet 1 aylık yavru duboisi aldım.1hafta herşey gayet düzgün gidiyordu fakat daha sonra nedenini anlayamadığım ölümler başladı.Balıklarımın sağ yüzgecinin altında bir yara beliriyor çok geçmeden ölmeye başlıyolardı.
[/QUOTE]
İlk önce nedenini araştırmanda fayda var arkadaşım neden bu balıklarda böyle bi hastalık oldu, bide forumlarda bu hastalığın sebebin araştır, balık ölüm sebebini ve neler yapman gerekli olduğunu birlikte inceleyelim istersen; sağ yüzgecinin altında yara oluştu diyosun diğer balıklarada sıçradığına göre bulaşıcı ne yapmamız gerekli tabiki hemen karantina akv.a alıcaz, troplar yavru iken çok hasas olurlar kesinlikle karantina akv. lazım birine bulaştıysa hemen o balığı ana tanktan almamız gerekli ölüm olmadan önce balık hastalandığı anda bu yüzden trop.ları diğer balıklara göre daha iyi incelemeliyiz balık yem yiyormu,karnında şişkinlik varmı, kakası nasıl, solungaçları vs.neyse biz konumuza dönelim diyelim balığımızı ayırdık bence tuzlu su banyosu ile başlayıp gerekli ilacı kullandıktan sonra sonucu beklemeliyiz ama yüzgeç altı yaralar için en iyi tuzlu banyosu diye duymuştum.Ana tanka ta ilaç kulanırsanız başınız dertte demektir bütün sistem çöker ilacın dozunu çok iyi ayarlamanız lazım beceremezseniz bütün balıkların ölümü kaçınılmaz olur karantina tankında ise en fazla bir balığınızı kayberdersiniz ki o bile sinir bozucudur. İlaç konusunda sera nın ürünleri dışında başka bir ürün kulanma derim.Geçmiş olsun.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir