İç Parazit : Önleme / Tedavi
Bu canlıların konağın bağırsaklarından atılması için antibiyotik tadavisi uygulamanın bi anlamı yokdur.
bakteri ise; Tek hücreli, prokaryot hücre yapısına sahip mikroskobik canlılar. Halk arasında mikrop
(Neorob bakteriler, bakterodies,fusobacterium, gram pozitif (aerob) bakteriler , Trichomonas,Giardia intestinalis,Entamoeba ve nadir de olsa görülen Protoopalina symphysodon)
burada bahsettiğiniz canlılar bakteridir.
Flagly nin endeksiyonları tamamen bakteriler içindir.
Tedavide flagly haricindekilere katılmaktayım , özellikle sarmısak.
ENDİKASYONLARI
Endikasyonlar metronidazole’un antiparazitik ve antibakteriyel aktivitesi ile farmakokinetik özellikleri gözönüne alınarak konulur.Hem metronidazole ile yapılmış klinik çalışmalar hem de bu ilacın halen varolan antienfektifler arasındaki yeri hesaba katılmıştır.
Duyarlı olduğu belirtilmiş mikroorganizmaların neden olduğu şu enfeksiyonlarda endikedir:
- Amebiasis
-Genitoüriner trichomoniasis
-Non-spesifik vajinit
-Giardiasis
-Duyarlı anaerobik organizmalarla oluşan medikal-cerrahi enfeksiyonların tedavisi
-Duyarlı anaerobik mikroorganizmalarla temas riski yüksek ameliyatlar sırasında oluşabilecek enfeksiyonların önlenmesi
Değerli arkadaşlar doktor yada veteriner değilim bildiğim kadarıyla anlatmaya çalıştım, konuyu burada tartışarak açıklığa kavuşturalım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Japon balıklarım ağır derecede iç parazit geçirdi. Sanırım yemden kaynaklı oldu. Beyaz benekten sonra iç parazite yakalandıkları için çok ağır oldu dibe çökenler veya suyun üzerinde olanlar oldu.
Flagyl 2 tableti su bardağının 1/4 kadar suya karıştırıp 2 veya 3ml olarak balıkların ağızlarına ve solungaçlarına uyguladım(Günde bir kere). Hergün 1/4 veya 1/5 su değişimi yaptım. Tedaviye başlarken 1 kere sarımsak sulu yem verdim. Bir kerede bemiksli yem ve suyuna karıştırdım. Bu gün 5. gün balıklar kırmızı veya pembe(kırmızı discus yeminden dolayı-proteini boldur hastalıkta iyi geliyor) dolgun dışkılıyorlar hareketleri aşırı derecede canlandı.
Flagyl uyguladıktan sonra şunu gördüm suyun üstünde duran balık bile flagyl ağızdan verdikten 20 dakika sonra yem yemeye ve yüzmeye devam ediyor. İlacın özelliklerini bilmem ama gerçekten çok yararlı bunu denedim ve gördüm. Bu gün itibari ile de hastalıklara son.
Bir tanede mantar olan teleskop vardı flagyl onada iyi geldi nedense geçti;kvaryuma metilen mavisi (deep fix) uygulamıştım ondan da olabilir ama o kadar az dozda ondan olacagını sanmıyorum.
Bir hastalık gelince peşpeşe geliyor. Şimdi baktım tepe sumpta elyaflar simsiyah olmuş onları iyice tıkadım yarında karbon koyup kimyasalları kaldıracağım akvaryumdan. Hayırlısı olur inşallah.
Bir pet shop sahibi olarak size çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler bizim yükümüzü hafifletiyor sorular karşısında çok zorlanıyorduk
Bir pet shop sahibi olarak size çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler bizim yükümüzü hafifletiyor sorular karşısında çok zorlanıyorduk
[/QUOTE] Adnan abicim ne demek elimden geldiğince yardım ederim.