İç Parazit : Önleme / Tedavi
İç parazit gene başladı, kurtulamadık şu hastalıktan balığın biride halsizce duruyor:(
İç parazit bayağı can sıkıcı oldu. Fiyatı uygun olan yararlı bir balık ilacı var mı?
Azoo Anti-Endoparasites
Microbe Lift İch-Out Balık İç Parazit İlacı
Bunlarımı kullansam? Flagyl ile kesin çözüm alamadım sanırım flagyle karşı dirençli bir parazit var. Sarımsaklı yemde verdim haftada 3 kere.
Permasol mu kullanmalıyım? Permasol kullansam nasıl kullanmalıyım japon balığı için?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Forumdan bir arkadaşın sarımsak suyu önermesi ile onu denedim öncelikle doğal diye ancak uyguladığım üç japon balığından biri 3 saat içinde öldü, common olan biri dibe çöktü nefes bile almıyor bende karantinaya aldım. Diğeri teleskop balığını çok zor kurtardım oda 8 saat diplerde gezdi.
Balığı kurtarmak için ilk önce temiz suyla yıkadım sonra akvaryuma metilen mavisi (su ile birlikte daha fazla oksijen taşınsın diye) ve sıcaklık farkı oluşup da hasta olmaması için beyaz benek ilacı koydum. Sunu yarı yarıya değiştirdim, çok az bemiks vitaminli yem yedirmeyi denedim, karbon ile filtreleme yapıp bol bol akvaryumu havalandırdım. 13 saat sonra balık tamamen normale döndü.
Sarımsak suyunu kullanacak arkadaşlara tavsiyen 2 seneliğe yakın olmayan (iriliğine kavuşmamış olan) balıklar üzerinde kullanılmamalı(sarımsak suyuna 10 katı kadar akvaryum suyu koyarak karıştırdığım halde).
Sarımsak suyunu kullanacaklar dikkatli olsun. Bundan sonra Azoo Anti-Endoparasites ilacını alıp kullanmayı düşünüyorum. Flagyl tüm iç parazitlerde etkili olmuyor.
Teşekkür ederim.
:)))
Burak kardeşim senin sarımsak suyu kullanımı için önerdiğin şekil bir ilacın kullanım yöntemi ile karışmış gibi geldi bana çünkü çoğu forumu takip ediyorum yurt dışı olanları dahil, sarımsak suyu uygulama şeklinde bahsettiğin orada adı geçen çözeltiyi hazırlamak için geçiyor genelde. Başkasının yöntemini denedim.
Flagyl içinde flagyl her türlü iç parazite etki etmiyor, hepsini geçirir gibi bir tabir kullanıp 3 gün de hiç azalma olmayan balıklarda hala flagyl veripde geçmesini beklemek mantıksız. Flagyl e dirençli iç parazitlerde mevcuttur bunu unutmamalıyız.
Flagyl i senin paylaşımını okuyarak ve tam olarak ml sini yurt dışından bir forumdan alarak ayarladım. Teşekkür ederim.