Japon balıkları 2 gün aç kalabilirler mi?
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2007 12:28
Selam arkadaşlar, bende 3 japon, 1 köpek balığı var. Ben bu Cumartesi tatile gidiyorum. Buraya da yeni taşındım. Kimseyi tanımıyorum. Balıkları emanet edemiyorum. İki gün sonra abim eve gelecek. Japonlar 2 gün dayanabilirler mi? Acaba. Bir de japonlar için bitki yok mu?
Karnı acıkınca yiyecek bir bitki.halongan 2007-08-15 22:05:39
Karnı acıkınca yiyecek bir bitki.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2007 12:31
2 gün bir balık için hiçbir şeydir.Merak etmeyin,yem konusunda sıkıntı yaşamazsınız.
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2007 12:39
Haşlanmış ıspanak veya haşlanıp kabuğu çıkarılmış birkaç bezelye tanesi verip gidebilirsiniz. Böylece kuru yem yerine taze besin de almış olurlar. Ancak havalandırmanın ve filtrenin bağlantılarını kontrol edin. Fazla yemlemenin yarardan çok zarar getireceğini de unutmayın. Bir de gerekiyorsa 1/3 veya 1/4 su değişimi iyi olur. İyi yolculuklar... gulay 2007-08-15 12:41:45
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2007 12:40
Balıklarınız iki gün dayanır. Fakat gitmeden önce sık sık yemleyin ve dip cekimi yapın. Herhangi bir sorun olmayacaktır. Saygılar.halongan 2007-08-15 22:06:39
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2007 13:08
İş emin olmayına kalırsa hiç bir zaman emin olamayız.Ben yem konusunda 2 günün problem olmadığını söyledim.
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2007 13:13
Japon balıkları açlığa uzun süre dayanabilir . Ortalama 1 yaşındaki bir japon balığı 1 hafta aç kalabilir. Ancak açlıktan daha mühim sorunları havasız kalmalarıdır. Havasızlıktan ölme ihtimalleri daha fazladır. Bu nedenle iç filtre veya hava motoru sürekli kullanılmalıdır. Saygılar.
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2007 21:57
Elektirik kesintisinide dikkate alarak kapağı açıp,üzerine hava alabilecekleri bir örtüyle kapatın,saygılar.Açlıktan iki günde bir şey olmaz.
Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2007 22:09
[QUOTE=rheme]Japon balıkları açlığa uzun süre dayanabilir . Ortalama 1 yaşındaki bir japon balığı 1 hafta aç kalabilir. Ancak açlıktan daha mühim sorunları havasız kalmalarıdır. Havasızlıktan ölme ihtimalleri daha fazladır. Bu nedenle iç filtre veya hava motoru sürekli kullanılmalıdır. Saygılar.[/QUOTE]
+
[QUOTE=sevko31] Elektirik kesintisinide dikkate alarak kapağı açıp,üzerine hava alabilecekleri bir örtüyle kapatın,saygılar.Açlıktan iki günde bir şey olmaz.[/QUOTE]
Bunlara ilaveten uzun süreli tatillerinizde akvaryumunuzun ışık almasını engelleyip, balıklarınızın fazla enerji tüketip yeme ihtiyaç duyma oranlarını düşürebilirsiniz.
Saygılarımla...
+
[QUOTE=sevko31] Elektirik kesintisinide dikkate alarak kapağı açıp,üzerine hava alabilecekleri bir örtüyle kapatın,saygılar.Açlıktan iki günde bir şey olmaz.[/QUOTE]
Bunlara ilaveten uzun süreli tatillerinizde akvaryumunuzun ışık almasını engelleyip, balıklarınızın fazla enerji tüketip yeme ihtiyaç duyma oranlarını düşürebilirsiniz.
Saygılarımla...
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2007 22:19
Japonlar diğer türlere göre daha soğuk sularda yaşadıklarından açlığa daha uzun süre dayanırlar. (Tabii akvaryum suyu ısıtılmadığı taktirde)