Kadın Akvaristler
Selam arkadaşlar,
Akvaristler hep erkeklerden mi oluşuyor?Biz erkek milletinin boş vakti mi çok yoksa bayanlar mı çok yoğun balık besleyebilmek için?Çok tuhafıma gitti hiç bayan akvariste rast gelmedim.Bu arada etrafımdaki çoğu bayan sayemde akvarist oldu tüm arkadaşlardan ricam bu hastalığı etraflarına yaymaları olacak...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhabalar,
Ben de 2 gün önce Bayan akuaristliğin dezavantajları isimli bir topic açmıştım. http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=47807& PN=1 Orada Sayın Serkan AYDIN'ın çok güzel bir açıklaması var.
Biz bayanlar, bu hobi dünyasında biraz geri planda kalıyor ve 1-0 dezavantajlı başlıyoruz sanırım. Belki de daha önce hiç akvaryumla ilgilenmeyen bayan arkadaşlarımız "koku yapar, evi kirletir,...vs" gibi yanlış ve kulaktan dolma bilgiler yüzünden bu hobiye yaklaşmıyor. Bir de biliyorsunuz toplumumuzda bayanların üzerinde büyük bir toplumsal baskı var. Örneğin bir bayanın tek başına bir akvaryumcuya gitmesi bazı kesimlerde yadırganıyor ve kötü karşılanıyor. Ancak toplumumuzun eğitim düzeyi arttıkça ve bazı tabularımızdan kurtuldukça bir çok değerli arkadaşımızın saflarımıza katılacağına inanıyorum. Saygılarımla...
Saygılar,
[QUOTE=erciyes]Bence bayan akvarist çok fazla.Ancak temizlik ve bakım işleri erkeklerin üzerine yıkıldığı için perde arkasında kalıyorlar.Ancak sayılarıda her geçen gün artmakta.Buda sevindirici tabiki...[/QUOTE]
Hicde katılmıyorum özellikle kendi açımdan. Erkek kardeşimle beraber kurduk akvaryumu. Sadece kurduk ama. Başka hiç birşeyle ilgilenmedi. Su değişimi, dip çekimi, yemleme kısacası herseyi evde ben yaparım Bizimkiler sadece balıkları izlerler Ama o kova kova suları tasımak varya beni öldürüyor
Benim çevremde sohbet edebileceğim ve yardımlaşacağım bayan akvaristler malesef yok ama heves edenler çok. Çoğu bayan cesaret edipte akvaryum kuramıyor. Bazıları ' Zaten eşim üç beş kuruş harçlık veriyor, onuda akvaryuma veremem ' diyor. Bazıları ' Çocuklarla zor uğraşıyorum birde akvaryumla hiç uğraşamam' diyor. Bunun gibi bir sürü nedenler sıralanıyor tabi. Ben babamın sayesinde başladım. Şu anda onun desteği ile (maddi-manevi ) devam ediyorum. Allah'tan sözlümünde akvaryum sevdası ve çok güzel akvaryumu var. İnşallah evlendikten sonrada devam edebilicem.
Saygılar.....