Kaplumbağalarımda göz şişmesi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
İlaç tedavisini yarıda kesmeniz uygun olmaz.Gün süresini tamamlamanızı,gerekirse( ilerleme göstermeyen kaplumbağa için)bir süre sonra tekrar başlamanızı öneririm.
Benim tek akvaryumum var,onda da kendi kapluşuma bakıyorum.Komşumuzun kapluşunu benim akvaryuma atayım diyorum ama mikrop ve hastalık bulaştıracak diye de korkuyorum.Veterinere götürme imkanım maalesef yok .Komşumuzun kaplumbağasının ölmesini istemiyorum.Ne yapayım?Teşekkürler...
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Benim de kaplumbağam hala iyileşmedi. Bir aydır gözleri kapalı 3 veterinerle görüştüm, hepsinin dediklerini yaptım küçük olduğu için iğne yapamayız dediler. Teramisin sürdüm, veterinerin önerdiği göz damlasını kullandım olmadı. Şimdi suyuna antibiyotik katıyorum ama su öyle yoğun bir sarı oluyor ki korkuyorum kötü bir şey olacak diye. Ayrıca öteki kaplumbağama bulaşmasın diye ayırdım onları. Dolayısıyla akvaryumda olmadığı ve ısıtıcı olmadığı için suyunu sıcak tutmak çok zor oluyor.. Çok üzülüyorum elimden gelen her şeyi yaptım, iştahı iyi elimden kapıyor görmese de, ama iyileşeceğine dair pek umudum kalmadı. Bir de diğerinin yanına koysam mı bilemiyorum çünkü sıcaklık sorun oluyor, gözlerinden başka hiçbir sorunu yok ama derin su sorun oluşturur mu, kuru alanı bulup çıkabilir mi acaba?
[QUOTE=tortoise_000]Bence de elinizden geleni yapmışsınız Gizem Hanım. Su sıcaklığı sürekli olarak sabit 33 derecede(ilaçlı veya ilaçsız) olması gerekirken, siz ısıtıcısız soğuk suda iyileşmesini bekliyorsunuz :) Bu şekilde hiç antibiyotik falan kullanmayın faydası olmayacaktır...
Öncelikle akvaryumun kuru alanı yüksekte, suyun hizasında, ayrıca ısıtıcının su seviyesi ayarı var suyun seviyesini alçaltamam.
Ayrıca akvaryuma koyarsam öbür kaplumbağama da bulaşırsa?
Peki ilaç tedavisini sağlıklı olan da akvaryumdayken nasıl yapacağım?
[QUOTE=tortoise_000]Bence de elinizden geleni yapmışsınız Gizem Hanım. Su sıcaklığı sürekli olarak sabit 33 derecede(ilaçlı veya ilaçsız) olması gerekirken, siz ısıtıcısız soğuk suda iyileşmesini bekliyorsunuz :) Bu şekilde hiç antibiyotik falan kullanmayın faydası olmayacaktır...
Öncelikle akvaryumun kuru alanı yüksekte, suyun hizasında, ayrıca ısıtıcının su seviyesi ayarı var suyun seviyesini alçaltamam.
Ayrıca akvaryuma koyarsam öbür kaplumbağama da bulaşırsa?
Peki ilaç tedavisini sağlıklı olan da akvaryumdayken nasıl yapacağım?
[/QUOTE]