Kaplumbağalarımda göz şişmesi
1- Kullandığınız kabın içine kaplumbağanızın kabuğu içeride(kafası dışarıda) kalacak şekilde su koymanız , bu suya 1 ml. monodoks eklemeniz gerekiyor. Dozu çok önemli, az eklediğinizde gereken etkiyi göstermeyecek, çok geldiğinde zarar verecektir. Göz kararı uygulamaktansa, en yakın bir eczaneye giderek danışmanızı tavsiye ediyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Suat bey lafı bile olmaz ne demek aynı konu altında birleşmek bilginin daha dogru ve daha hızlı ulaşılacagının kanatindeyim.Tülin hanımında dedigi gibi dozu dogru ayarlamak çok önemli ben nasıl uyguladıgımı anlatıyım belki bir faydası olur.Öncelikle tedaviyi 12 saat sürdügü için ben gündüzleri uyguluyorum böylelille suyun sıcaklığını kontrol etmem daha kolay oluyor. Cay bardagı 1/4 sıçak su ile doldurup (kaynar su degil sadece ilaç suda daha çabuk çözülsün diye )kapsulu suya boşaltıp cam bir cubukla karıştırıyorum ilaç suda tamamen çözüldükten sonra yarısını ana akvaryumun içine yerleştirdigim kuçuk kaba koyuyorum.benim kaplumbagımın gözleri tamamen kapalı oldugu için yeminide bu kapta veriyorum hem bulması daha kolay oluyor hemde antibiyotikli sudan daha fazla içiyor. Ögrenmek istedigim bir şey var acaba sizin antibiyotikli suyun renginde bir kırmızılaşma oluyor mu?
Tülin hanım verdiğiniz bilgiler için teşekür ederim.
Bu arada kabukları dökülüyor yavaş yavaş, alttan iri beşgenler görünüyor, eski kabuğu üstünde küçücük kaldı
Tosbiklerin iyileşmesine çok sevindim.Tülin hanımın dediği gibi gözleri çift perdelidir. Tamamen iyileştiklerinde o beyaz perdeler de düzelecektir.Benim tosbikerede öyle oldu ama hala 2. gözlerini acmadı galiba birkaç gün ara verip tekrar ikinci 10 günlük tedaviye başlıcam
Düzelmeyecek olması çok kötü :(
Kaplumbağamın öteki gözü de açıldı. Yavaş yavaş sağlığına kavuşuyor. Diğer arkadaşlar da bilgi verseler, tedavileri nasıl gitti öğrenebilsek iyi olur. Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.