Kırmızı biber, canlı tutuyor.
Arkadaşlar burada bahsedilen kırmızı biber pul kırmızı biber değil,bildiğiniz tatlı çarliston kırmızı biberdir.Güneşte kurumaya bırakılıp kabuğu çıkartılır,ne çeşit bir yem kullanıyorsanız içine karıştırılır.Çok az miktarda kullanın zira fazla atarsanız balıklarınız yemiyecektir.
Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Acı biber atarsanız birkaç güne türkü çığırmaya, savunmasız balıklardan çiğ köfte yapmaya, tespih çekmeye falan da başlıyorlar.
Şaka bir yana büyük ihtimal işe yarayacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=DayWalker]Mangala koyucan birde offf. Balıklar ne çoşar. [/QUOTE]
Heyt beah... Bir de büyük açacan, rakı şişesine balık olacaklar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkadaşlar bu biberi deniyecek olan varmı? Varsa bende deniycemde
Sağlıklı balıklar.....
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Vallaga agalar Adanalıyak Allahın adamıyak ahanda ben bu balıklara bi acılı adana atarem üstende bi 70lik boşaltirem balıkların kafa bin beşiyüz.
Şaka bir yana pul biberin kabuklarını nasıl soycaz yada atıcaz ölmesinler balıklar acıdan.
Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Onlar türk balığı. Birşey olmaz. Onlar içip-yerler. Türklere özgü olsun diye yakarlar akvaryumu.
Sonra Ahmet abi Fenerbahçe nasıl muhabbeti.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ya bu biber pul biber değil, hani şu közlediğimizde kabuğu zar gibi soyulan, üzerine zeytinyağı ve baharat döküp her türlü yemeğin yanında afiyetle yediğimiz carliston biberler var ya ondan :)
Benim annanem bunu kışın da yemek için turşu vari bişey yapıyor, rakının yanında da nasıl gidiyor namussuz :)
Havucun yumurtlama evresine çok yardımcı olduğunu daha önce bi üstadımız söylemişti, onun yanında bezelyenin de üreme fonksiyonlarını hareket geçirdiğini iletmişti... Bana bezelyenin haşlanmışını ez öyle ver demişti...
Havucun cezerye halini aldıktan sonra erkekler üzerinde nasıl bir etki yaptığını deneyenler bilir :D
Sevgiler, saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Özgür Bey; en derin saygı ve sevgilerimle
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
arkadaslar ben bu biber olayini yaklasik 5 yil once ustad bir akuaristten dinleyip uyguladim ve ozamanlar baliklarimda ciddi bir renk artisi ve canlilik gozlemistim ustadin anlattigi ve benimde uyguluadigim kadariyla anlatmaya calisiyim biz ozamanlar ev yapimi balik yemlerini yeni yeni kesfediyoduk daha onceleride yapiliyodu fakat dedim ya biz yeni kesfediyoduk ozamanlar bir otomatik cirpiciya yarim kilo temizlenmis dana yuregi yarim kilo tetra pond kirmizi 7-8 yaprak ispanak ve 2 tatli kasigi kirmizi pul biber koyuyoduk cirpip gerekli islemleri yaptiktan sonra cichlidae lere veriyorduk ve gayette duzgun calisiyodu hicbir problem yasamadik burda bahsettigim kirmizi pul biber bildiginiz normal baharatcilarda satilan pul biberdir fakat bununda puf noktalari var pul biber aslinda oyle ucuz bir baharat degildir kalitelisini kullanmaniz lazim ama piyasada sahtesi cok fazla gerek tugla tozu gereksede renklendirici katabiliyorlar en iyisi guvenilir bir yerden almak yahut yaz sonunu bekleyip kendinizin yapmasidir umarim aciklayici olmustur..
Saygilarimla...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Öncelikle herkese merhabalar;
Gecikmeli açıklamam için özürlerimi mazur görün.
Ben yemi şu şekilde hazırlıyordum; hazırlıyordum diyorum, çünkü uzun bir süredir yapmıyorum.
Bir avuç kadar konserve bezelye (haşlanmış) ile kumlarından ve taşlarından arındırılarak haşlanmış bir adet orta boy havucu püre haline getirip, soğumaya (buzdolabında değil, oda sıcaklığında) bırakıyoruz. Oda sıcaklığına inen bu karışımdan, balıklarımızın yeyip, yemediğini gözlemleyerek azar azar minik parçalar halinde tanka atıyoruz.
Benim leptosomalarım pek hoşlanmıyorlardı, fakat daffodillerim bayılıyorlardı bu yeme :)
Ayrıca, artan yemi buzdolabına koyup, gerektiğinde tamamını çözmeden (bozulma ihtimali yüksek), sadece kullanacağımız kısmını çözerek, yemleme yapıyoruz.
Afiyet Olsun
Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.
Saygılar, selamlar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir