kurtboğazı barajına atmalımıyım?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bence atmayın.Akvaryumcular para verir ama en kötü ihtimal bedava verin barajda doğal hayata müdahale etmiş olmayın hiç ummadığınız sonuçlara yol açabilir.
Ferhat Bey bizim akvaryum balıklarımız doğal göl, nehir ve benzer yerlere bırakıldığında yaşasalar bile habitata uymadıklarından doğal dengeyi bozuyorlar. Size önerim balık satıyorum bölümünde ilan verip ücretsiz hediye etmeniz, olmazsa akvaryumculara satmayı denemeniz, oda olmazsa akvaryumculara ücretsiz vermenizdir.
Saygılar.
Selam Ferhat Bey,
Bu konu başka bir arkadaşımızın daha önce aynı şekilde bir önerisi olduğunda tartışılmıştı. Arama yaparsanız konuya ulaşabilirsiniz.
Genel olarak, bir ekosisteme ait olmayan canlıyı, o ekosisteme sokmak çok ciddi çevre felaketlerine neden olabilmekte. Sonuçları önceden kestirilemeyecek bu tür uygulamalardan uzak durmak gerekiyor bence.
Diğer arkadaşlarında önerdiği gibi, en güzeli bu balıkları isteyen bir arkadaşa hediye etmek olur sanırım.
Saygılar.
*Evet daha önceden sitemizde bir yazı okumuştum, sazanların bulunduğu bir yere elde bakılamayan koiler bırakılmış ve o günden sonra o civarlardaki çoğu sazanlarda turuncu renklenme gözlemlenmiş.
*Başka bir olay ise Amerikada bakılamayan astronotların bir göle bıraklıması sonucunda gölde levrek bırakmayışları ve 60cmye ulaşmalarıydı.
Yani anlayacağınız ekosisteme pek karışmamalıyız.Yoksa yakında KURTBOĞAZI CANAVARI diye haberlerde değişik bir canlı karşımıza çıkabilir.
Saygılar,
Yukarıda doğal denge ile ilgili yazılan o kadar mesajdan sonra bu biraz garip kaçtı.
Balıkları bedavaya alan da olmadı diyelim. Doğal dengeyi bozmaktansa balıkları tavada kızartıp yemek bile daha mantıklı geliyor bana.