Kusturma Üzerine Görüşler
Balık kusturmak yanlış birşey bundan eminim ve sonuna kadarda destekliyorum ama bazen çok kötü durumlarda olduğunda kusturmak bazen şart oluyor ama uygun ortam varkende kusturmak biraz acımasızca olur.Birde kendinizi hayvanın yerine koyun sizden 100 kat büyüklüğünde biri geliyor sizi oksijenli bir ortamdan alıp oksijensiz ortamda bir yandan ağzınızı tutup bi yandanda sizi sıkıp ağzınızdaki yavruları alıyor.Şahsen çok kötü bir durum diye düşünüyorum ben.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
28 01 2010 | |
. |
28 01 2010 | |
Bende ilk dişi sp yumurta aldığında tesadufen forumda okuduğum kadarıyla 14.gununde (tahmını) kusturmuştum ve 7 adet yavru çıkarmıştı.İkincisinde ıse ayrı bır tanka ayırıp kendı kendıne yavruları çıkarmasını bekledim hem dişi balığım stresten uzak sakın bir ortamda bulunmuş oldu hemde yavruları kendı çıkarttığı için mutlu olduğunu düşündüm.İlk seferınde kendim kusturduğum için balığın yavrularından ayrıldığında uzgun olabıleceğini düşünmüştüm.Gerçekten balık yavrularını kendısı saldığı zaman yavrular daha sağlıklı oluyor.Ikıncı seferde 13 adet yavru çıkardı.
Anaça ve yavruya zarar gelecekse kusturulabilir. Ben şuanakadar anaç ağzından yavruları atanakadar tül yavrulukda beklettim. Attıkdan sonra yavruları yavru tankına aldım. Bu şekilde yavru kaydım neredeyse olmadı gibi bişey. sadece ilk yavrularımdan 8-10 adet kaybettim gerisi sağlıklı kaldılar.
İyi hobiler
Bazen ticari kaygılar bazen iyi niyetli düşünceler kusturma sebebi olabiliyor.
Sarı prenseslerim ve bazı yunuslarım çok uzun zamandır yavru vermelerine rağmen 5-6 günden fazla tutamıyorlar yumurtalarını.Tahminimce ilk yavru verdiği dönemlerde balık kusturtuldu ve bu tecrübeden mahrum bırakıldı.Bazı balıklarımında yumurtaları hep mantar oluyor,kustursamda kusturmasamda.