Leptosoma Jumbo Kitumba
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2007 14:08
Sayın abilerim çok merak ettiğim bir konu var.Acaba bir akvaryumdaki leptosoma kolonisinde baskın erkek diğer erkekler üzerinde ciddi baskı yapıyorsa yada sadece kovalıyorsa diğer erkekler tam renklenebilir mi acaba?Yoksa sadece belli bir oranda mı renklenir?
İlginize şimdiden teşekkür ederim.
İlginize şimdiden teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2007 14:18
Benim balıklarda olan olay aynen şu şekildei; bir dönem erkeğin biri baskın oluyor ve diğeri renksiz kalıyor, yumurta işlemi bittikden sonra sonra öbürü baskınlaşıyor ve bu kezde ilk balık renksizleşiyor. 2e 4d. lik ailede olan olay bu. Muhtemelen sorunuzun cevabıda erkeğin biri baskınlaşınca diğeri renklerini sergileyemiyor ki zaten en güzel renk kızgın zamanlarda otyaya çıkıyor. Sağlıklı ve iyi günler dilerim.
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2007 14:22
Bende 2 erkek balıkta baskın, çok güzel renklerini sergiliyorlar ve 1 aya yakındır baskınlık mücadeleleri devam ediyor.
Dün dişi balığı döllemek için akvaryum birbirine girdi, yumurtalar döllenmemiş bile olabilir. Dişiden çok birbiriyle uğraştılar.
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2007 14:30
Koloni içinde erkeklerden birisi mutlaka baskın gelir. İlk başlarda koloni içindeki kavga ve kovalamaca koloni lideri balığın belli olmasına kadar devmeder. Diğer balıklar ise kısmen daha az renkli olurlar. Balıklarınızı iyi incelediğiniz zaman şunuda gözlemleye bilirsiniz. Gündüz güneş ışıgında erkeklerden birisi akşam florasan ışığında ise diğer erkek baskın olabilir. Bu durumu leptosomaların hemen hemen hepsinde gördüm. İyi günler dilerim.
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2007 16:08
Bu akvaryumun boyutuylada biraz alakalı. Eğer her iki balıkta kendilerine bir bölge edinip savunabiliyorsa ikiside oldukça renkli olabilir. Ama baskın erkek diğerine göre çok büyükse bu biraz zor. Bende geçen hafta 4 erkek vardı. Baskın olan diğerlerine göre oldukça iriydi. Buna rağmen bir erkek bir köşeyi tuttu. Baskın olana karşı bölgeyi savunamasada orda dişilere kur yapıyor ve diğer 2 erkeği ordan kovuyordu. Şu an o iki erkek gitti. Diğer iki erkeğimden az irice olan baskınlığı ele aldı. Dişiler yumurta aldıkça o da harika renklere büründü. Diğer erkekte ara ara rengini açıp baskın erkeğe kafa tutyor. Akvaryum büyük olduğu için diğer erkeğinde kendine bölge edinebileceğini düşünüyorum.
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2007 16:26
Leptosoma akvaryumlarını tahmini olarak 400 lt. den aşağı düşünmediğim için akvaryum büyüklüğünden bahsetme gereği hissetmedim. 350-400 lt. altındaki akvaryumlarda kitumbalar kolay kolay renk almıyor zaten. Tabi bu benim izlenimlerim. Teşekkür ediyorum.
www.leptosoma.akvaryum.com bu site gezilir.
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2007 16:51
Evet orasını hiç düşünmedim.İşte fark burda neden forum özel üyesi ve modatör olduğunuz belli.Benim akvaryumumun 2e 4d nin ailece 150 lt akvaryuma sığabileceğini düşünmüştüm.Sanırım 1 erkeği çıkarsam iyi olur.
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2007 16:54
Benim tavsiyem o tankta jumbo türler yerine Utinta, Mpulungu gibi jumbo olmayan türleri beslemeniz olacaktır.
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2007 17:01
Peki ben bahsettiğiniz balıkları nereden temin edebilirim Murat abi?Elimdekiler zaten f1 satmak bir dert almak bir dert.Ah bulabilsemde zaten hemen takas ederim.
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2007 17:15
[QUOTE=scorpion26]Benim tavsiyem o tankta jumbo türler yerine Utinta, Mpulungu gibi jumbo olmayan türleri beslemeniz olacaktır.[/QUOTE] Sizinle aynı fikirdeyim. Yaklaşık olarak 1 ay öncesine kadar elimde utintalarda vardı ama hepsini sattım. Ama bi araştırıyım satan arkadaş bulabilirmiyiz bilemiyorum. Ayrıca balıklarınızın F1 olduğunu söylemişsiniz. Bu konu ile ilgili olarak bana özelden mesaj atarsanız sevinirim. Bakıları kimden aldınız. Teşekkür ediyorum.
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2007 17:55
Birşey yapmanıza gerek yok. ya akvaryumunuzu büyütün yada türü değiştirin . Bence akvaryumu büyütün balıklarınız oldukça kaliteli.
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2007 19:09
Teşekkür ederim ama sanırım türü değiştireceğim!Maalesef aslında türü değiştirmek istemiyorum ama balıklarada eziyet etmek istemem.