Leptosoma ve Similis uyumu ?
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2014 13:16
Herkese ilk önce merhabalar...
2) Similislerin kendi yavrularına sahip çıkacaklarına düşünüyorum :) en azından fazla kayıp olmadan kendılerı buyutebilir diye tahmin ediyorum. Leptosomaların bu yavrulara tehlikesi ne derece olur ?
3)Asıl sorumsa Leptosoma yavrularına karşı Similislerin ilgisi ? Yani leptosomaların yavrularını kendılerı saldıgı varsayımında bunun sonuçları ne olur ?
Mesut-34 2014-01-09 18:57:41
Genel manada Similisler ve Leptosomaların uyumlu balıklar oldugunu biliyorum fakat kafama bi kaç soru takıldı. ( boy:100 kenar:25 en:45 Yükseklik:45 Bombeli akvaryum 157 lt )
Daha önce deneyimi olan veya bilgisi olan arkadaşlarım abilerimden cevaplar bekliyorum..
SORULAR...
1) Leptosomaların yavrularını saldıklarında ortalamanın biraz üstünde yavru boyuna sahip olduklarını duymuştum. Doğrumudur ? Ve bu boy ortalama kaç mm dir?
4)Leptosomaların dogal ortamlarında kendı yavrularını başka yavruların içerisine karıştırdıgını duymuştum. Bu sayede yavrular sıkıntısız bi şekilde büyüyebiliyormuş. O balıkların ebebeynlerıde leptosomalara zarar vermıyormuş kendı yavrusu sanıyormuş. Ne derece dogru ? Similisler için bu geçerlimi?
5)Leptosomalar ortalama ne kadar süre içerisinde damızlık boya erişiyorlar yavru veriyorlar ?
6)Farklı iki koloni similislerinin birbirlerinin yavrularına karşı davranışları ne olur ? Maksat yemek mi uzaklaştırmak mı olur ya da birbirlerinin yavrularını sahiplenebilirlermi acaba? Mesela benim akvaryumumda 2 tane eşit güce sahip baskın koruyucu erkek var. Farklı köşelere sahipler ve akvaryumun tam ortasını sınır çizdiler birbirlerine. Birde aynı kolonideki dişilerin birbirlerinin yavrularına davranışları nasıl olur kendı yavrusu gibi sahiplenirlermi yoksa yememekle sınırlımı kalır?
Aklıma gelen sorular bu kadar cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim....
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2014 13:50
Similis yavruları leptosomaların arasında büyürler. Ufak kayıplar belki olsada çok miktarda yavru sağ kalır. Tabi bolca kabuk olmak kaydıyla. Similis erişkinleri leptosoma yavrularını öldürebilir. Ama bunun içinde lepto yavrularının simils bölgesine girmesi gerek. Yani akvaryumun dibinden kalkıpta 70-80 cm su üstüne doğru yüzüp yavruları kapmaz. Yani leptosoma yavrularının nerede takıldığıyla alakalı tamamen.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2014 14:02
[QUOTE=scorpion26]Similis yavruları leptosomaların arasında büyürler. Ufak kayıplar belki olsada çok miktarda yavru sağ kalır. Tabi bolca kabuk olmak kaydıyla. Similis erişkinleri leptosoma yavrularını öldürebilir. Ama bunun içinde lepto yavrularının simils bölgesine girmesi gerek. Yani akvaryumun dibinden kalkıpta 70-80 cm su üstüne doğru yüzüp yavruları kapmaz. Yani leptosoma yavrularının nerede takıldığıyla alakalı tamamen.[/QUOTE]
Teşekkürler murat abi...
Benim akvaryumum küçük sayılır ki içerisinde su an 15-20 arası similis var.(Bu arada bugun ilk yavrumu aldım ) Yani similisler tabanın tamamına sahiplenmiş vaziyetteler. Bu da leptosoma yavruları için büyük tehtit olur. Yavruları kendim kusturmak istemiyorum. O zaman similisleri azaltmak yoluna gidecegim. :( Peki erişkin similisler leptosoma yavruları bölgelerine girdiklerinde yeme maksadıylamı hareket ederler yoksa sırf bölgelerınden uzaklaştırmak maksadıylamı ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2014 17:56
Valla maksatları ne olursa olsun, sonuç değişmez. Leptosoma yavruları telef olur. 300-400 litre tanklarda muhtemelen sorun olmaz. Yukarlarda takılırlar ama 100-150 litre tankta illa denk gelirler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir