Lüzümsuz Mu değilmi
Arkadaşlar yaz geldi ve bir sorunumuz başladı özellikle tank sahibi 300 lt ve fazlasi olan arkadaşlar kiminiz buz kiminiz fan zengin olan kardeşlerimiz hazır soğutma gibi sistemleri kullanıyoruz Peki gerek varmı bunu hiç tartıştıkmı mantıklı olmak gerekirse tabi benim fikrim kabataslak simdi balık türlerimize bir bakalım 1 tanganyika 2 malavi 3 amerika 4 deniz balıkları simdi benim fikirlerimi soyleyeyim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bence yanlış onlar yaşadığı ortama ayak uyduruyorlar. Hem o malawi gölü ufak değilki oradada illaki serin bir yer vardır.
Doğru veya yanlış düşünmek fikir üretmek güzel şey.
Ben malavi gölüne küçük demedimki bu afrikada malavi ve tanganyika göllerinin etrafındaki küçük göller kuruyup yok oluyor yani sıcaklık ne kadar siz düşünün bu göllerinde olsunda soğuk yeri olsun ama kaç derece olur temmuzda afrika sıcaklığı acaba
Evlerde olan akvaryum tipleri;
Ben malavi gölüne küçük demedimki bu afrikada malavi ve tanganyika göllerinin etrafındaki küçük göller kuruyup yok oluyor yani sıcaklık ne kadar siz düşünün bu göllerinde olsunda soğuk yeri olsun ama kaç derece olur temmuzda afrika sıcaklığı acaba
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Mesela Yiğit Bey amazon akvaryumu için 28-30 derece demiş ama bu yine amazon içinde farklı yörelerin balıklarına göre değişir. Discus bu sıcaklığı kaldırabilse de neonlar gibi nispeten serin bölge balıkları bu sıcaklıları kaldıramayabiliyorlar. Bir başka örnek de göl balıkları; aynı gölde sığ su balıkları ile derin su balıklarının sıcaklık toleransları farklıdır. Genelde derin su balıkları daha soğuk suyu severler ve sıcaklık değişimine karşı daha hassastırlar. Sığ su balıkları ise daha sıcak suları severler ve genelde sıcaklık değişimlerine daha dayanıklıdırlar. Yani olay sadece bölgeye göre de değil, türe ve yaşam şekline göre de değerlendirilmeli diye düşünüyorum.
Arkadaşlar tanganika gölü yılın en sıcak mevsiminde yer yer dip kısımlar 28 yüzeye doğru bu sıcaklık yer yer 36 dereceyi buluyormus yani burdan tanganika icin soluyorum balıklarda elbette kırılma oldugu icin bence ankaradaki bu sıcaklara dayanabilirler yani su an benim akvaryum 32 derece gosteriyor yani bence o kadar dusunmeme gerek kalmadi.
balıklarınızı mutlu görmek için soğutucu kullanmanızı öneririm.