ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GhostKoi
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
9071
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Şubat 2012 23:07
Son Ziyaret:
1 saat 57 dakika önce
Toplam Mesaj:
5126 [1.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
277 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
erkut akkaya
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erkut lowtech bitkili lepistes, endler's, rasbora, helena, karides, ember, neon, kırmızıburun, betta, ramshorn, physa, goldfish, corydoras

SON 10 MESAJI

10 Adet 50 Cm Akvaryum
[QUOTE=epilal]Merhabalar 2019dan beri hobide olan bir hobiciyim ve bu zamana kadar lepistes çöpçü cikletin bazı türleri japon balığı melek balığı gibi balıklar besledim bugün elden alabileceğim 2. El ama fiyat olarak çok uygun 10 adet 50lik akvaryumlardan buldum ve bütçemde elverdiği için aldım.
10 adet akvaryum için üretim için önerilerinize açığım ve sanırım hava motoru ve pipo filtrelere ihtiyacım var ;) hali hazırda hobide olduğum için 2 hava motorum var bu 10 akvaryum için filtrasyon önerileri ve balık önerilerinizi bekliyorum
Normalde aklımda üretimhane fikri vardı ama malum fiyatlar yüksek şimdilik aile evinde olan küçük öğrenci odamda idare edeceğim.
Sanırım bu litre için en mantıklısı lepistes forumdada gördüğüm üzere çaprazlama mevzularından yararlanıp sağlam bir kan ortaya çıkarabilirim
Akvaryumlar temiz akvaryumlar elden bi yıkanması gerekiyor sadece[/QUOTE]

Merhaba, üretim düşüncesi önceden var mıydı yoksa 10 tane kelepir akvaryumu bir anda bulunca mı ortaya çıktı?[:D] Üretim genelde sıkıntılı bir süreçtir ve uğraştığınıza değecek gerçek bir gelir elde etmeniz zordur.
"[B]10 Adet 50 Cm Akvaryum[/B]"
Tank kapasitesi bu şekilde hesaplanmaz. 50x25x30h= 37,5 lire, 50x30x30h=45 lire, 50x30x35h= 52,5 lire ....... gibi sonsuz sayıda varyasyon vardır. Ek olarak ağzına kadar dolduramayacağınıza göre hesapladığınız rakamdan en az %10 düşmek gerekir.

Lafı uzatmadan tanklarınızı ortalama 40 lire olarak düşünsek, Bu hacimlerde üretim için benim aklıma gelen , her türlü canlıdoğuran, betta, corydoras, Zebra danio, cüce çiklit , tetra, karides, salyangoz , medeka vs. vs. ayrı ayrı düşünülebilir. Hem bu canlıların ortamını daha sağlıklı hale getirmek hem de ek bir üretim amacı için kolay yetişen bitkilere yönelebilirsiniz.

Tek çıkışlı bir hava motorundan 2 sünger filtre musluklar yardımıyla efektif olarak çalıştırılabilir. Daha yüksek kapasiteli bir motor kullanmanız durumunda daha çok sünger filtre bağlayabilirsiniz. Ama bu motorlar bir süre sonra ses yapar biliyorsunuz.

Kolay gelsin.


Astroloji Ve Akvaryum Balıkları
[QUOTE=BLGHN]Arkadaslar bir makalede karşıma çıktı baya da ilgimi çekti sizler için ele aldım 😊
[/QUOTE]

Zaten inanmadığınızı baştan belirtiyorsunuz, sizinle hemfikirim. Fakat Astroloji kavramını doğru algıladığınızdan ve bu videonuzun astrolojiyle ilgili olduğundan emin misiniz? [U]Balıklara yakıştırılan özellikler, mitler , söylenceler, batıl inançlar eğer gökcisimleriyle de ilişkilendirilmiyorsa astrolojinin ilgi alanına girmez.[/U] Fala inanmayalım, tabi ki falsız da kalmayalım.[:D]

https://tr.wikipedia.org/wiki/Astroloji
"[B]Astroloji, gök cisimlerinin ve astronomik fenomenlerin, insan karakteri ve kaderi üzerine etkilerinin olduğu önermesini konu alan, bilimsel gerçekliğe sahip olmayan sözdebilimdir.

Astroloji kelimesi, Yunanca yıldız anlamına gelen 'astro' ve bilgi anlamına gelen 'logos' kelimelerinden türemiştir. Bu köken, astrolojinin gök cisimlerinin ve astronomik fenomenlerin incelenmesi ile ilgili bir disiplin olduğunu vurgulamaktadır.

Astroloji insanlara gelecekte yaşanacak olaylardan haberdar edebileceğini iddia eder fakat bu iddialar bilim camiasında kesin olarak yalanlanmıştır ve bu sebepten ötürü Astroloji bir sözdebilimdir.[/B]"
10 Günlük Bakımsızlığa Dayanacak Akvaryum Kurma
[QUOTE=Mami4294]Merhaba arkadaşlar bu hobiye ilgim büyük daha önce 100 litre akvaryumda çiklet ve Japon balığı baktım yalnız yılda 2 ay yazlığa gitme durumum olduğu için 8 ay kadar bakıp vermek zorunda kaldım iki türü de bu iki ay içerisinde 10günde 1 kere gelip kontrol yapabiliyorum çok uzak mesafede değil yazlık bu defa 180 litre bir akvaryumda görsel güzelliğe önem vererek bir akvaryum kurmayı düşünüyorum bitkilide olabilir (bitkili akvaryum tecrübem yok). uzaktan kontrol edebilmek için akvaryum yanına kamera kurup gitmeyi düşünüyorum elektrik kesintisi vs gibi bir durumda gelip kontrol etmek için siz olsanız bu koşullarda hangi tür balık bakarsınız. Ekipman olarak ne tür ekipmanlar almalıyım sıfırdan kurulum yapacağım.[/QUOTE]

Merhaba arkadaşım,
26 mart 2024 tarihinde açmış olduğunuz aynı içerikli şu konuda size yeterli bilgi verilmiş.

https://www.akvaryum.com/Forum/1205050_akvaryum_balik_tavsiyesi_k998500.asp
"Gönderim Zamanı: 26 Mart 2024 11:03 Alıntı Yap
[B]Selamlar arkadaşlar hobiye 2 yıldır ara vermiştim daha önce sarı ve mavi prenses beslemiştim 80.50.50 bir akvaryumda şimdi ise daha büyük bir akvaryum kurmak istiyorum aklımda duboisi maswa yavrusu alıp büyütmek istiyorum ancak şöyle bir sıkıntım var yaz ayların 45 gün kadar köyde olmam gerekiyor ama hafta da bir gelip su değişimi vs yapabilirim yemleme içinde de otomatik yemleme alsam bu türe bu şekilde baka bilirmiyim veya başka tür mü bakmalıyım hatta akvaryumu görecek şekilde kamera bile kurabilirim[/B]"

1 yıldan fazla geçmiş.[:D]
Konuşulanlara ek olarak otomatik su değişim aparatı var. Kullanabilirsiniz.
Balığımı Kaybetmedim Ama......
Diğer bir konudaki adımın geçtiği bazı değinmeleri sataşma olarak kabul ediyorum. Tüh! Konu da kitlenmiş. Cevap hakkımı kullanacakım kullanamadım.[:D]
"[B]KaanE[/B]
Çevrimiçi@[U]GhostKoi mesajı beğenmişsin ama sen bu forumda en çok üye azarlayanlardan biriydin [/U] Sataşmıyorum yanlış anlama.

Beğenenler: [B]bendeniztayfun[/B],
Teşekkür Edenler: [B]bendeniztayfun[/B],
+1: [B]bendeniztayfun[/B],

[B]bendeniztayfun[/B]
Çevrim Dışı[U]O bana karşı bir yorum var diye beğeniyor.
[/U]
@Neothauma Beni sempatik bulman umrumda bile değil. bana laf çarpıtmışsında gerek yok. Siz kendi yaptıklarınıza bakın. ahkam kesmesin lütfen kimse.
[B]KaanE[/B]
ÇevrimiçiYa ben "the bomb has been planted" diye yazmadım onu. [U]Gerçekten Ghostkoi en sert cevap veren üyelerden biriydi. Çoğu zaman da haklıydı hatta.[/U]
[B]Eminator[/B]
Çevrim Dışı[U]Çok okudum hocam kelebek gibi uçup arı gibi sokuyo erkut abi [/U]"

Ben konuya dahil olmayayım dalarsam kötü dalacam diye kendimi tutuyorum. Siz arkamdan konuşuyorsunuz. Hiç dahil olmadığım konuda dedikodumu yapıyorsunuz. Delikanlılığa sığmıyor.[:P]

Neyi beğendiysem beğendiğim için beğendim. Kendini o kadar önemli zannetme Tayfun aga. Değilsin. Üslubunu doğru bulsaydım senin yazdıklarının doğru olanlarını da beğenirdim.
İncir çekirdeğini doldurmayan konuda 5 sayfa birbirinize girdiniz. Gereksiz. Ben yokum bundan sonra bu tarz muhabbete. Gazınıza gelmem.
[:cik:]
Balık Boylandırma.
30-40 yavru sayılıyor. Bunun hakkı en az 30-40 litrelik orta büyüklükte akvaryumdur. Gerçek bir sünger/pipo filtre kullanmalısınız. Ek olarak hava taşıyla bol O2 vermelisiniz. 5 günde bir su değişimi yetmez. Gün aşırı %10 düzenli su değişimi yapabilirsiniz. Sabit sıcaklığı sağlamak için ısıtıcı kullansanız iyi olur. Kaliteli ve yüksek proteinli yemlerle az miktarda ve sık (günde 4-6 kez) beslemelisiniz. Hepsi aynı gelişimi standart göstermez. Bazıları baskın çıkar. Boylarına gore 2-3 gruba ayırıp ayrı besleyebilirsiniz.
Suyum Sürekli Bulanıyor
[QUOTE=Yücel1962]Açıkçası ben yeterli olduğunu düşünüyorum ve iki aydır bendeler.
Henüz yavrular zaten kalkıp da 3 tane 5cmlik astronotu 200-300 litrelere atsam baya bir komik olur.
Sorunun balıklardan kaynaklanmadığına eminim çünkü 3 haftalık berrak akvaryum su değişimi yapınca bulanıyorsa düzenli olarak bu durum gerçekleşiyorsa bence balıktan kaynaklanamaz henüz daha 1.5 cm artış gördüm boylarında iki aydır da bendeler.

Ölseler ya da birbirlerini yaralasalar dediğinize hak vereceğim ama bulanıklık farklı bir durum ama yine de yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim[/QUOTE]

Peki, sizce sorun neden kaynaklanıyor? Balık başına 15 lire hacim yetersiz, 150 l/s debili iç filtre yetersiz. Balıklarınız şu an da gelişim sorunları yaşıyorlar, sonrasında da bu koşullarda sağlıklı büyüyüp gelişemeyecekler. "[B]Bu balıkları küçük akvaryumda beslemek balıklar için yapılabilecek en büyük yanlıştır, hızlı büyüdüklerinden küçük akvaryum onlara yetmeyecektir. 25cm e ulaşana dek ayda 2.5-3cm lik bir hızla büyür.[/B]"
Suyum Sürekli Bulanıyor
[QUOTE=Yücel1962]
44 litrelik akvaryumum hiç bir zaman berraklaşmıyor. Sürekli bir toz bulutu var ve en son tekrar kendi kendine bulanınca buradan yardım alma gereği duydum.[K]Filtrem yeterli su değişimimi düzgün bir şekilde yapıyorum içerisinde 3 adet yavru balığım bulunmakta zaten.Yorumlarınızı buna göre yapınız lütfen.[/K]
[/QUOTE][QUOTE=Yücel1962][K]Filtrem sobonun 300f modeli saatlik 150l [/K]akışı var bildiğim kadarıyla.
[K]3 adet 5cmlik astronotum var[/K] bu akvaryum uzun bir süre berrak kaldı ama daha sonra su değiştirdim %50 oranında ve bir anda bulandı.
Daha sonra arada sırada bulanıp tekrar düzeliyor ne yapmalıyım[/QUOTE]

Hacminiz ve filtreniz sandığınızın aksine bu canlı türü için yeterli değil. Yetişkin boyu 35 cm olabilen, hızlı büyüyen, suyu aşırı kirleten ve yetişkin birey başına en az 300 l hacim isteyen bu canlıları daha iyi araştırarak kurulumunuzu düzeltmelisiniz. Yoksa bulanıklıktan daha önemli sorunlarla da karşılaşabilirsiniz.
Kaç Adet Lepistes Olur
"kaç adet lepistes koyabilirim?" dediğinizde olabildiğince az koyun derim. 264 litrede yeterince saklanma yeri ve doğal düşmanlarının yokluğunda 2e 6d gibi bir sayı 6 ayda 200-300'ü bulacaktır. Bu da keyif verici bir durum değildir. Baskın tür haline gelirler kolayca. Bunun bir çözümü kılıçkuyruk, melek gibi avcı türleri az sayıda bulundurmak olabilir. Sağa sola dağıtsanız bitiremezsiniz.
Akvaryumumun Büyüklüğü Yeterli Mi?
[QUOTE=asrinnn]Merhabalar. Yaklaşık 1 senedir yavru olarak aldığım tülkuyruk Japon balığı ve siyah teleskop Japon balığını beraber bakıyorum. Akvaryumum 35 litre ve akvaryumumda şelale filtre,.............. Balıklarım için akvaryum büyütüp büyütmemek konusunda kararsızım. Evim küçük ve akvaryumumu büyütmek beni zorlamakta. Balıklar mutlu görünüyor bir problemleri yok ancak en azından 60 litreye çıkarmak biraz daha iyi gelir mi onu düşünüyorum. Maalesef yer kısıtı dolayısıyla fazlasına çıkamam. Değerli fikirlerinizi. bekliyorum.[/QUOTE]

Size 1 yıl önce verilen tavsiyeler aynen geçerli. Hala yeterli mi diye sormaktasınız. Geç bile kalmışsınız. Uygun şartları sağlayamıyorsanız balıkları bir yere verin. Bunun pazarlığı olmaz.

https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_akvaryumumu_degismeye_karar_verdim_k998702.asp
"Gönderim Zamanı:[B] 02 Nisan 2024 11:55[/B] Alıntı Yap
[B]Bir sorun olmaz da 37 litrelik akvaryumda balıklar büyürken küçük gelmeye başlayacak. 😅
Forum ansiklopedisine göz atarsanız bir japon balığı için 40 50 lt su gerektiği yazmakta.
Sizin en az 60 70 litre almanız lazım ki ileriye dönük olarak akvaryum ihtiyacınız olmasın.[/B]
Litre kısmı gözünüzü korkutmasın büyük akvaryumun derdi daha az oluyor. Tek sorunu yüzde 20 30 su değişim miktarı artıyor.
Akvaryum içinde camcılara sorabilirsiniz çok daha uyguna yapabilirler.

Sonuçta bu balıklar 20 25 yıl yaşayabiliyor [B]20 25 cm e kadar büyüyebiliyor.[/B]

Beğenenler: HakanYILDIZ,
♠♠♠Hidro Dinamik♠♠♠"
Azot Olan Gübrenin Yükselttiği Nitrat Nitrat Mıdır
[QUOTE=KaanE]Arkadaşlar sıvı gübre koymadığım tankta nitrat "0". Ama çok az bitki var. Öte yandan full bitki olan, nitrat emici su üstü bitkileri olan ve karasal bitkilerin kökleri dolu olan ama içinde Azot olan sıvı gübre verdiğim tanklarda nitrat 25-50 arası. Test kitlerinin "nitrat" ölçüm kısmını saf azot tetikliyor, yani yükseltiyor. Şimdi benim tankımdaki 50 çıkan nitratın ne kadarı bu saf azot yüzünden ne kadarı gerçekten nitrat. Ve bir önemi var mı? Yani azot (N) yüzünden yüksek çıkan nitratla balıklara toksik etki eden gerçek nitrat (NO3) aynı etkide mi balıklara. [/QUOTE]

Azot gaz şeklinde bir elementtir. Aynı zamanda C, O,H ile birlikte N canlı vücudunun temel yapı taşlarından biridir. https://tr.wikipedia.org/wiki/Azot
Diğer adı nitrojendir. Suda sırasıyla amonyak (NH3), Nitrit (NO2) ve Nitrat (NO3) olarak bulunur. Bu bileşiklerin akvaryum suyunuzdaki miktarları bir çok faktöre bağlı olarak değişkenlik gösterir. Bunun analizini doğru yapmalısınız. Aşağıdaki linkler Azot döngüsünü daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır.

https://www.akvaryum.com/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_makaler_21_5823.asp
https://www.akvaryum.com/biyolojik_filtrasyon_i_makaler_21_199.asp
https://www.akvaryum.com/biyolojik_filtrasyon_ii_makaler_21_399.asp

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.