ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
barabelli
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
08 Temmuz 2012 10:55
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
ERAY YILMAZ
Doğum Tarihi:
15 Eylül 1984
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
ERAY YILMAZ
SON 4 MESAJI
Yeni Akvaryum Projesi..
[QUOTE=mhmt157]Slm benim anladığım kadarıyla duvara gömme bir akvaryum yapmayı planlıyorsun. Senin düşüncen gibi benimde bir düşüncem var ama ben duvarı yıkıp cift taraflı görünen bir akvaryum yapmayı düşünüyorum sanada tavsiyem bu şekilde olur ve o yüzden genişliği birazdaha fazla yapabilirsin bu şekilde dekoru ortaya koyarsın hem mutfak hemde oturma odasından güzel bir görüntü alırsın.. [/QUOTE]
barabelli 2012-06-01 23:54:47
[QUOTE=mhmt157]Slm benim anladığım kadarıyla duvara gömme bir akvaryum yapmayı planlıyorsun. Senin düşüncen gibi benimde bir düşüncem var ama ben duvarı yıkıp cift taraflı görünen bir akvaryum yapmayı düşünüyorum sanada tavsiyem bu şekilde olur ve o yüzden genişliği birazdaha fazla yapabilirsin bu şekilde dekoru ortaya koyarsın hem mutfak hemde oturma odasından güzel bir görüntü alırsın.. [/QUOTE]
Selamlar.Dedıgınız cok dogru.Ilk mesajımda belırtmemısım ama benımde kafamdakı fıkır ıkı yuzlu bır akvaryum zaten.On ve arka camın extra clear olması bu nedenle.Dun ıtıbarı ıle akvaryumu denız yapmaya ve tang beslemeye karar verdım.Kısmetse cok guzel bır akvaryum olacak.Genıslık konusuna gelınce genıslıgı ıstemeye ıstemeye 40 cm yapmak zorunda kaldım.Istegım 150x60x60 bır tanktı ama 20 cm cok seyı degıstırıyor bu nedenle yapamıyorum.İnsallah bır dahakı akvaryuma dıyelım...
Yeni Akvaryum Projesi..
Herkese selamlar.Dun ıtıbarı ıle akvaryum sıparısını vermıs bulunuyorum.Gelişmeleri ve fotoları bu baslık altında paylasacagım.Buna gore son ve nıhai karar su sekılde;
Herkese selamlar.Dun ıtıbarı ıle akvaryum sıparısını vermıs bulunuyorum.Gelişmeleri ve fotoları bu baslık altında paylasacagım.Buna gore son ve nıhai karar su sekılde;
1-150x40x60 ana tank on ve arka camlar extra clear cam 150 cm' e ılave olarak kule
2-100x40x40 sump
3-Alumınyum baza
4-Eheim compact 3000 kafa motoru
5-Eheim jager 300W ısıtıcı
Yeni Akvaryum Projesi..
Ercument bey merhabalar.En bastan denız kurmaya cesaret edemıyorum.Hem maddi hem manevi olarak benı daha cok yoracagını dusunuyorum.Cevremde bırkac tanıdıgımın basına tatsız olaylar geldı butun akvaryumu kaybettıler.Bu nedenle bitkisiz cikletlerle baslamayı dusundum...
Ercument bey merhabalar.En bastan denız kurmaya cesaret edemıyorum.Hem maddi hem manevi olarak benı daha cok yoracagını dusunuyorum.Cevremde bırkac tanıdıgımın basına tatsız olaylar geldı butun akvaryumu kaybettıler.Bu nedenle bitkisiz cikletlerle baslamayı dusundum...
Yeni Akvaryum Projesi..
Herkese selamlar.Uzun sure once vazgectıgım akvaryum hobisine yeni ve guzel bir baslangıc yapmak nıyetındeyım.Evimin salon ve mutfak duvarı arasına gomme 150x60x40 boyutlarında bır tank kurmayı planlıyorum.Niyetım belirli bir noktadan sonra denız akvaryumuna gecmek.Bu nedenle bastan butun tercıhlerımı ılerısını dusunerek yapmak zorundayım.Full sistem için bırkac yerden fıyat teklıfı aldım.Ne yazıkkı esnaflıkla alakası olmayan satıcılar karsısındakı ınsanı gerızekalı olarak gordugu ıcın bu fıkrımden vazgecmıs durumdayım.Butun sıstemı tektek belırleyıp hazırlayıp kurulum asamasında bırınden yardım almak nıyetındeyım.Sizlerinde degerli onerilerinizi bekliyorum.Kendimce bir sistem kurdum kafamda.Tamamen kısıtlı bılgı ve tecrubemden yola cıkarak soyle bır sıstem dusundum...
barabelli 2012-05-27 14:03:13
Herkese selamlar.Uzun sure once vazgectıgım akvaryum hobisine yeni ve guzel bir baslangıc yapmak nıyetındeyım.Evimin salon ve mutfak duvarı arasına gomme 150x60x40 boyutlarında bır tank kurmayı planlıyorum.Niyetım belirli bir noktadan sonra denız akvaryumuna gecmek.Bu nedenle bastan butun tercıhlerımı ılerısını dusunerek yapmak zorundayım.Full sistem için bırkac yerden fıyat teklıfı aldım.Ne yazıkkı esnaflıkla alakası olmayan satıcılar karsısındakı ınsanı gerızekalı olarak gordugu ıcın bu fıkrımden vazgecmıs durumdayım.Butun sıstemı tektek belırleyıp hazırlayıp kurulum asamasında bırınden yardım almak nıyetındeyım.Sizlerinde degerli onerilerinizi bekliyorum.Kendimce bir sistem kurdum kafamda.Tamamen kısıtlı bılgı ve tecrubemden yola cıkarak soyle bır sıstem dusundum...
1-150x60x40 ana tank
Bu boyutları secmemde ıkı onemli faktor var.Birincisi ileride yuksek ıhtımalle denız akvaryumuna donecek olmam.İkincisi akvaryumun salon ve mutfakta dekor olacak olması.
2-Demir ayak
Bu konuda cekıncelerım var.Akvaryum evın ana dekoru oldugu ıcın yerden 110 cm yukselıkte olması gerekıyor.Arastırdıgım kadarıyla bu yukseklık pekte onerılmıyor.Tahmınımce uzerınde 500-600 kg arası bır yuk olacak.Bu nedenle yeterlı bır profılden ımal etmek gerekıyor.30 luk profıl yeterlı gelır dıye dusunuyorum.
3-80x30x40 ıkıncı tank
Sump sıstemı ıcın akvaryumun altında bu boyutlarda bır tank dusundum.Derınlıgını(yukseklık degıl) 30 cm olarak dusundum cunku Demır ayakları mdf ile kaplayacagım.Bu nedenle 5 cm kaybım olacak.Sump bolumlerı ıle alakalı bır bılgım yok.Bu nedenle kurulum asamasında yardım almam gerekecek.
4-Kafa motoru
EHEİM COMPACT1101 dusundum.Daha once dıs fıltresını kullanmıstım bu markanın.Hıcbır sıkıntı cıkarmamıstı.Bıldıgım kadarıyla kalıtelı urunlerı olan bır marka.Demırbaslar arasında olacagı ıcın kalıtelı ve yeterlı bır kafa motoru almak ıstıyorum.Akvaryum toplamda 400 kusur lıtre olacak.Saatte 3000 lt basabılıyor gozukuyor ozelliklerınde.Onerılere acıgım..
5-Isıtıcı
Isıtıcı olarak Tetra Tec 300w dusundum.Arastırdıgım kadarıyla yeterlı olur gıbı gozukuyor.Bırcok kısı tavsıye edıyor.Kalıte bır ısıtıcı anladıgım kadarıyla.
6-Dekorasyon ve canlılar
Kaya ve mercan kullanırım dıye dusunuyorum.Bıtkı yetıstırmeyecegım.Yuva gıbı yerlestırılmıs kayalarla akvaryumun her ıkı gorunen yuzundende guzel bır goruntu almayı umuyorum.Aralara yerlestırılmıs mavi,kırmızı ve beyaz mercanlar şık duracaktır.Balıkları cıklıt turlerı dusundum.Bu konuda bıraz daha arastırma yapacagım forumda faydalı olabılecek bılgıler gordum.Hedefım canlı renklere sahıp balıklar yetıstırmek.
7-Dalga motoru
Kayalar arasında kalan pıslıkler goruntuyu cok bozuyor.Dalga motoru kullanarak bunun onune gecılebılır dıye dusundum.Bildigim kadarıyla dalga motorları denız akvaryumlarında kullanılıyor.Dusuncem sacma olabılır.Kaldıkı sump sıstemının ne kadar verımlı calıstıgını bıle bılmıyorum.Belkıde gerek bıle yoktur ama Seio m 1500 dusundum.Sonucta denıze donuldugu zaman gereklı olacak.Burdada amacım kalıtelı ve sıkıntı yaratmıcak bır dalga motoru almak.Marka ve model hakkında hıcbır bılgım yok.Onerılerınızı beklıyorum
8-Isıklandırma
Arastırdıgım kadarıyla bıtkı beslemeyecegım ıcın 4 adet t5 fazlasıyla ıs gorur.Amacım mavımsı bır goruntu almak akvaryumdan.Renkler konusunda hıcbır bılgım yok..
Sistemi bu sekılde dusundum.Amacım kalıtelı bır sıstem kurmak ve ılerıde denız akvaryumuna donmek.Bastada soyledıgım gıbı kısıtlı bilgim oldugu ıcın onerılerınızı beklıyorum...Saygılar..
SON MESAJLAR
- Sarhoş Gibi Yüzüp Düzelen Tetra Türleri Ehtiyar, 17:21
Hastalıklar ve İlaçlar - Axolotl Yem Seçimi Yardım DorukGuppy, 17:19
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Kapsül Gübre Ve Torf Kullanımı ? Ehtiyar, 17:15
Taban ve Gübreleme - En güzel fotoğraflarınızı gösterin ercane, 16:47
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Akvaryum Sislenme ercane, 16:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Delikli Kaya Hakkında Bilgi Hasan öncü, 16:38
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Isıtıcı/yem Makinesi/ Aydınlatma/priz Rudis, 16:29
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 6 Akvaryumda 17 Çeşit Canlı 🔥 Aguamentist, 16:15
Akvaryum Tanıtımı - Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika” 1Balikci, 16:12
Akvaryum Tanıtımı - Yem Önerisi Hainz, 15:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Elyaf Ve Ön Filtre Nasıl Temizlenir mitii, 15:45
Filtreleme Seçenekleri - Lepistes Kaç Yaşında Alınır İsmail_194606946, 15:42
Yeni Üye Forumu - Sunsun603b Mi Tetra Ex 1200 Mü ahmetfiratozkaya, 15:38
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Amonyak Zehirlenmesinde Ph Etkisi Orhan76, 15:17
Makaleler ve Tercümeler - 60x40x40 Altum Melekler egedin, 15:04
Akvaryum Tanıtımı - 200 Lt. Bir Çift “sajica” 1Balikci, 15:01
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Oranda Japon Balığı İçin Bilgiler Corpse, 14:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Ağız Çevresi Doku Oluşumu valarmorghulis12, 14:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Dış Filtre Dolap Yalıtım dynamac, 13:54
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Pipo Filtemin Debisi Yüksek Geliyor ÇaĞRı, 13:43
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryumdaki Değisim 1 Aylik saturday, 13:42
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Karişık Bitkili Akvaryumum Anektod, 13:37
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Filtresiz Father Fish Kurulumum darkaura, 13:28
Akvaryum Tanıtımı - Yavrular İçin Bu Yemi Kullanıyorum Ama Doyarlarmi 1Balikci, 13:22
Canlı Doğuranlar - Bettam Akvaryum Kumuna Sürtündü saturday, 13:22
Labirentliler - Bakımı Kolay Bitki ? saturday, 13:03
Canlı Doğuranlar - Betamın Kuyruğu Mu Eriyor serkorti, 12:18
Yeni Üye Forumu - Canlı Bitki Doğan Can, 11:06
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Canlı Bitki Doğan Can, 11:04
Bitki Akvaryumları Genel - Balığım Bir Köşede Ters Duruyor Orhan76, 10:26
Sazansıgiller - Betta Kuyruk Erimesi slnlmz, 10:19
Hastalıklar ve İlaçlar - Kaya İle Dekor SaRCoPhiLiuS, 10:15
Yeni Üye Forumu - Fluval 207/tetra Ex700 Plus Öneri Mstjstn06, 10:06
Filtreleme Seçenekleri - Chili Rasbora MamiAdana01, 10:01
Sazansıgiller - Busblue Acara Kara Karga, 09:59
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Vatoz Da İç Parazit Ve Flagyl neomeo, 09:33
Hastalıklar ve İlaçlar - 120x50x50 Akvaryum Aydinlatma Ve Bitki Önerisi Orhan76, 09:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yeni Akvaryumum İçin Bilgi Almak İstiyorum nejalt, 09:24
Yeni Üye Forumu - Balıklarım Bir Bir Ölüyor neomeo, 09:23
Yeni Üye Forumu - Dış Filtre İçinde Çıkan Canlı neomeo, 09:06
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Betam Hasta serkorti, 09:00
Yeni Üye Forumu - Saldırıya Uğrayıp Yüzgeçi Yenen Sp Nasıl İyileşir? Orhan76, 08:46
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Frontosa Hakkında Oasis, 08:40
Tanganyika Cichlidleri - 200 Litre Akvaryumda En Güzel Hangi Tür Beslenir? SİGMA BALIK😎, 07:57
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığımın Vücudu Bi Anda Kanlandı Taha10, 06:53
Yeni Üye Forumu - Nerite Salyangozunun Etrafındaki Sümüksü Yapı Carnivoreyum, 01:10
Hastalıklar ve İlaçlar - Grindal Kurt Ömürlük Canlı Yem muratzngn, 00:29
Canlı Doğuranlar - Balığım Doğuruyor Mu Nurşah, 00:17
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryumum Mobilya Üzerinde Çok Kaygan Duruyor GhostKoi, 00:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Dış Filtre Cam Zambak Boru Sorunu hasancobanoğlu, 23:33
Filtreleme Seçenekleri
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 17:25
- Sera Flora Nature- Tetra Enerjy Pro Pul Yemler FULL RED MEHMET 17:16
- Albino Full Red Mega Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 17:16
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar FULL RED MEHMET 17:16
- Akvaryum Sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 17:16
- 8mm Kalın Camlı 72 Litre Akvaryum Rafayel 16:58
- 40 X 40 X 30 X 3mm Akvaryum Rafayel 16:58
- Toplu Canlı Yem ( Yeni Auloforus - Microfex ) Rafayel 16:58
- Akvaryum Malzemeleri leoberko 16:50
- Canlı Akvaryum Bitkileri leoberko 16:50
- Co2 Apt Ve Crystalpro Gübre Creaqua Armatür Herşey leoberko 16:50
- Leptosoma Mutant Kitumba Yavruları Kemalk41 16:44
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 16:44
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 16:44
- Amazon Frogbit (limnobium Laevigatum) 10 Kök 100tl sıtkı 16:16
- Salvinia Natans 10 Kök Su Üstü Canlı Bitki 100tl sıtkı 16:16
- Su Piresi Daphnia Magna+0,5lt Yeşil Su150tl sıtkı 16:16
- Mikro Kurt Kültürü 100 Tl sıtkı 16:16
- Çeşitli Sump Malzemeleri - Su Tamamlama Şamandıras Nuada 15:31
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri Aporetti 14:32
- 🌼🌼özel Tür Akvaryum Bitkileri🌼🌼 sakal34 13:32
- Golden Head Angel Tekin35 13:16
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 13:03
- 🌲 Cüce Vatoz,christmas Moss,subulata,mikra,saz 🌲 F13K 13:03
- 💥🌱 Toptan Subulata, Saz 🌾💥 F13K 13:03
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 12:55
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 12:43
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 12:43
- Akvaryum Ve Akvaryum Malzemeleri - Güncel tosbag 12:37
- 120 Cm Power Led Armatür (42 Watt Royal Blue) blenny 12:25
- Newa Cobra Mini (yüzey Emişli İç Filtre) blenny 12:25
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 12:05
- Jbl Manado Ve Mangrow Kök aupqua 11:58
- Armaturk 30 Cm.led Aydinlatma Gursoyhasan 11:55
- Rs 580 A İthal Akvaryum Gursoyhasan 11:54
- Afrika Cichlidleri devito 11:50
- Black Ramirezi Ve Poso Rabbit Salyangoz devito 11:50
- Super Red / Lda16 / L144 Siyah Tül Kuyruk Vatoz kopruluonur 11:44
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 11:44
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 11:44
- Damızlık Ve Damızlık Altı Melek - Trasgenik Tetra bonker0618 11:41
- Green Swordtail (yeşil Kılıçkuyruk) Arıyorum Aqualung 11:25
- Frontosa Küpü Emirk 11:19
- Komando Cory Emirk 11:19
- L Serisi Vatozlar Arıyorum Emirk 11:19
- Red Tuxedo Lepistes FarukGorgun 11:15
- Karides Akvaryumu FarukGorgun 11:15
- F1 Genç Calvus Ve Nadir Tanganyikalar DiscusTurk 11:07
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 11:07
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 11:07
KULLANICILAR
- 143 Online Kullanıcı, 78 Üye
Online Kullanıcılar
sıtkı,
Golgeci,
selinkkkk,
MiSoSiKiaN,
scrap,
AKVARIZM,
KaanE,
mertmentes,
joko29,
7stu,
DrBerkay,
ali,
StarAqua,
GhostKoi,
Rafayel,
wolf06,
osmandbnl,
mitii,
Vlademirol,
Hidro Dinamik,
bpamuk92,
gokhan1500,
Ltba,
adm_src,
ThanatoZek,
ballantines,
paxal,
Gursoyhasan,
sorceres,
Halfmoon06,
scorpion26,
06BURAK,
BilalM.,
demirmert,
Akax,
HTdg,
Balikcidede,
DiscusTurk,
Tayyareci,
BAHADIR_71,
Ehtiyar,
DTxLorD,
Tahwzers,
KİPEL,
BeyzPl,
Epidermis,
KartalŞafak,
ercane,
Maqip,
cstrk,
dimbeleth,
hannibal55,
İsmail_194606946,
Ömer Kaan,
MehmetSerkan,
bendeniztayfun,
sakal34,
Mrl4stromance,
Senbacanaklar,
bearse22,
M.ALY,
WnrAquascaping,
Kara Karga,
Cagdash,
Mali89,
Bora Bey,
FarukGorgun,
Alighanbari,
Endersson,
hasanumut,
Furcifer,
ÇaĞRı,
Hoppala,
Deniz ve Mısra,
Rudis,
BLGHN,
oguzhanns,
brkenginol,
sakpolat,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.