ÖZELLİKLER
BİLGİLER
İMZA
Özgen Yıldırım
SON 10 MESAJI
soru soran kişiye dev beyaz tavsiye etti de. 8-10 metrelik balıktan bahsediyoruz.
[/QUOTE]
Arkadaşım köpek balığını tavsiye ettiğim yeri birkaçkere daha okuyunuz.Sakin kafayla okuyunuz.Anlamazsanız birkaç kere daha okuyunuz.Arkadaşlarınızada danışınız.Sonra ne demek istediğimi anlarsınız.Köpek balığını tavsiye ettim evet 20lt bir akvaryumda beslemesinide tavsiye ettim orada siz bana saldıracağınıza kendi anlama kabiliyetinize bakınız.(üslup için özürdilerim)
Foklara gelince olabilir haklısınız özür dilerim.Ama ben büyük fokları vermeyi tercih ederim daha erken doyar hiç olmassa.Tartışmanın uzamasını istemiyorum dediğim gibi okuyun.
Saygılar.
Birincisi ben bir hanım değilim Onur Bey.Ne anlatmak istediğimi anlamadığınızada şaşarım.Üstelik neden fok yavrusu veriyosunuz, yavrularlamı besleyeceksiniz?Aklınıza gelen ilk yemin yavru yavru olasıda ilginç bir durum yani.
Bu salyangozlar ettemi yiyolarmış :)Sadece yosunları yediklerini sanıyodum.
Neden illada vahşi bir canlı almak ister ki bir insan.Bunu anlamış değilim.Üstelik 30lt bir akvaryumda.
İlla vahşi bir balık istiyorsanız size beyaz köpek balığını öneririm 20lt lik bir akvaryum yeter.Sadece kafasını sokun o yaşar o şekilde oksijenini boltutun birde vücüdunun geri kalan kısmını sürekli nemli tutmanız gerekiyor.
Saygılar
Yeterli alan doğal şartlara uygun beslenirlerse, türe uygun sayıda olurlarsa bence suç işlemiyoruz.Tabi sadece balıklar için söylüyorum.Tamamen benim fikrimdir bu.Sürüngen,kirpi,böcek vb. tür canlıların bence tamamen doğa ortamlarında yaşamaları gerekmektedir.
Gıdasal olarak üretimin de normal olduğunu düşünüyorum(kümes hayvanları,küçük-büyük baş hayvan yetiştiriciliği,alabalık,arıcılık vb.gıdaya dayalı beslenimler.)bu şekilde beslenimler zaten doğanın bir parçası olarak görüyorum.Tabi dünya sıtandartlarında iyi koşullarda olması şartıyla.Sonuçta bünyemizin bu besinlere ihtiyaçları vardır.Tamamen vejeteryan beslenmek doğru değil diye düşünüyorum(Vejeteryanlar üzerlerine alınmasın onlara kastım yoktur saygı duyarım)
Son olarak ben hayvanları doğal hayatında izlemekten büyük bir zevk alıyorum ve inanın bana bu tadı başka hiçbirşekilde alamıyorum.Sizlerinde doğal hayatta gözlemlemeyi sevdiğinizi biliyorum.Doğal hayatında olmayan bir canlı tamamen rahat olamıyor bence ve doğasına uygun davranamıyor.
Not:15yaşıma kadar önüme çıkan her hayvanı alıp beslemek isterdim.Buşekilde ona iyilik yapacağımı zannederdim.Çok sayıda böcek, kertenkele,kurbağa,semender ve daha birsürü canlı beslemişimdir.Çocukluğuma veriyorum :) taki canlıları doğal yaşamlarında izlemeyi akıl edenekadar.Hiçbir şey bana doğada yavrularını emziren kediler yada dişisine kur yapan bir kuş kadar haz veremez.
Birde sadece bir fikir; imkanı olan arkadaşlar doğada kendi çektiğimiz fotoğraflardan bir topik acabiliriz.Bunu zamana yayarız ve fotoraflar çoğalır yorumsuz bir şekilde doğal hayatlarında gözlemlediğimiz canlıları arkadaşlarla paylaşmış olabiliriz.
Tabi yaz bitiyor o da ayrı bir konu kışında imkan olur inşallah.
SAYGILAR
Arkadaşlar şelale tipi filtre yapımı hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.İçine koyulacak filtreleme malzemeleri vb.
Not:540lt bir akvaryum için uygun olması gerekiyor.
Saygılar
Buarada Süleyman Bey yukarda besin zincirinin en üstünde olmamız veya güçlü olmamız konusunda anlatmak istediğim insanlarında hayvan olduğu değildir.Yani biyolojide,ekolojide herneyse var olan besin piramitinin en üstünde olduğumuzdur.Bunun hayvanlıkla bir alakası yok.
Not:Evrime inanmıyorum :)
Yanlış anlaşılma için sizden özür dilerim.
Hakan Bey sizede değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Bilgilendirmenizi sadece ilgi çeksin diye mi bizlerle paylaşıyorsunuz? sitem'inizi ve insanlar konunuza yorum yazmadı diye "hayvansever olamaz" ima etmenizi bi türlü anlamış değilim.
İlgi çekmek değil amacım bilgi çekmektir.Yorum yazılmamasıda değil yorum yapılmayacak bir konu olduğunu zaten biliyorum kimse yorum yapmasada olurdu.Ama kimse okumamıştıda oraya onu yazdığım sıralar birkaç kişinin dışında 1gün geçmesine rağmen bende buna şaşırıp yazmıştım.Herneyse yanlıs anlasılabilir.Hatamvarsa özür dilerim.
Evet bir akvaryumum var biraydırda arastırıyorum.Akvaryumum olmasına ve hemen herseyimin hazır olmasına rağmen hala canlı alımı yapmadım.Yapacağımda kesinlik kazanmış birşey değil.Kimseyi balık beslerken öldürdü diyede suçlamadım.En azından suçlamadığımı düşünüyorum.Suçladıklarım evinde timsah,yılan vb. tür canlı besleyenler ve balıklar dahil besledikleri canlıya yeterli ortam sağlayamayanlardır.Birde forumda sahilde karetta kareta bulup beslemeye çalısan arkadaşlar dahi var.Yani bu forumda hayvan hakları diyince kaçacaklar varmış diye de düşünüyorum.
Hatam varsa tekrar tekrar özür dilerim eleştiriye açık olmaya çalısıyorum.
SAYGILAR
Zafer Bey lütfen önce yazılanları okuyun tamamen sonra yazın.Bakın yazınızın hemen üstündeki benim yazımı dikkatlice okursanı hayvansal gıdalarla ilgili ufakda olsa bieden bahsetmişim onu görürsünüz.
Süleyman Beye katılmadan önce okuyun azcıkda kendi fikriniz olsun (Latife)
Süleyman Bey yorumunuz için teşekkür ederim.
Gördüğüm kadarıyla hep bir/birkaç maddede takılmışsınız.
Süleyman Bey insanlar doğdukları gibi ölmezler.Yani bildirge 78 yılında kabul edilmiş bir bildirgedir.Benim buradaki amacım hiç olmassa bu bildirge ışığında ilerlemek.Arkadaşlara fikir verebilmektir.Yani yemek tarifleri bile üzerinde ufak değişikliklerle daha güzel hal alabiliyorlar.
Anlatmaya çalıştığım (becerebildim mi bilmiyorum :) ) maddelerde takılı kalmayın.Herşeyde olduğu gibi tabiki bildirgede de reforma gidilmelidir.
Evrim dediğiniz şey zaten tamamen çürütülmüş bişedir.İnanan kimse varmı onuda bilmiyorum.Ama oturup bildirgeyide kendi kafama göre değiştirip koyacak halim yoktu taktir edersiniz ki.
Herneyse anlatmak istediklerimi anlatabildim mi bilmiyorum ama sizlein anlayacağınızı umuyorum :)
Saygılar
Süleyman Bey Yazıyı dikkatli okursanız o maddenin hayvan hakları bildirgesi olduğunu anlarsınız.Üstelik 1978de yazılmış benim 1986 doğumlu olduğumu düşünürseniz omadde için beni suçlamanız yersizdir.
"Hayvanlar insanların ihtiyaçlarını karşılamak için yaratılmıştır." demişsiniz.
Denge açısından düşünürsek belki doğrudur.Ama besin zincirinin en üstünde insanların olmasından kaynakldır.Kısacası hayvanlnar bizler için yaratılmamışardır.Biz güçlü olduğumuzdan bize öyle geliyor.Besin açısından ihtiyaçlarımı karşılamak açısından tabiki hayvanlardan faydalanabiliriz.Orayı dikkatle okursanız hiçbir satırında size tavuk,balık vb. canlı yemeeyin süt içmeyin veyahut otarz birşey söylememişim.
Anlatılmak isteneni çarpıtmayalım lütfen.Anlamak istediğiniz gibi anlamayın düşünün.
Kendini hayvan hisseden arkadaşlar varsa onlardanda özür dilemişsiniz buda çok saygılı bi durum.
Ozan Bey SAYGILAR(Herkez için , benimle aynı fikirde olmayanlar dahil)
benim yazmış olduğum
SAYGILAR(Sadece saygı duyulacaklar için) burada benimle aynı fikirde olanlar hariç anlamı taşımıyor kesinlikle.Farklı yerlere çekmeyelim lütfen.Anlatılmak istenen konu içerisinde uzunca anlatılmıştır.
Hatam varsa şimdiden özür dilerim..
SAYGILAR
Bu konuya bukadar az rağbet olması şaşılacak birşey.En vahşi balık için 4sayfa yorum yazılırken bukadar önemli bir konuda okuyucu kitlesinin bile bukadar az olmasının sebebi nedir acaba?İnsanlar hayvan hakları denildiğinde kaçacak delik arıyorlar.Çünkü hayvanları nasıl şartlarda beslediklerini ilk olarak kendileri biliyorlar.
İnsanlığımızı sorgulama zamanımız çoktan gelmiş.....
SAYGILAR(Sadece saygı dıyulacaklar için)
SON MESAJLAR
- Lepisteslerim Ölüyor :( Handeli, 10:26
Yeni Üye Forumu - Transgenetik İle Hobiye Tekrar Dönüş Orhan76, 09:57
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Akvaryum Kurulumu bendeniztayfun, 09:34
Bitki Akvaryumları Genel - Vuslat ArifhbsAquatics, 09:15
Akvaryum Tanıtımı - Alt Sump Problemleri Ve Temizleme Güçlüğü Hk.bilgi omerali06, 09:04
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Artemia Muhammedcay, 08:59
Canlı Doğuranlar - Sump Türü Seçimi Hakkında omerali06, 08:59
Filtre ve Sump Yapımı - İlk En Güzel Tecrübem :-) AtlasPoyraz, 08:56
Akvaryum Tanıtımı - Elma Salyangozum Öldümü Acil omerali06, 08:47
Hastalıklar ve İlaçlar - Alsancak Petshop Alışveriş Yapan Oldu Mu omerali06, 08:43
Yeni Üye Forumu - 300 Lt Akvaryum Kurulumu Orhan76, 08:32
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - 80lt Filtreleme Bütçe 3000tl Orhan76, 08:23
Filtreleme Seçenekleri - Betta Balık Hastalık Teşhisi FrontBack, 08:19
Yeni Üye Forumu - Bugün Bu Şekilde Bir Ölüm İle Karşılaştım bendeniztayfun, 06:17
Hastalıklar ve İlaçlar - Walstad 56. Gün Akvaryum Tanıtımı Ve Son Durum berkeyazer, 03:46
Akvaryum Tanıtımı - Hasta Ciklet kadir_7, 03:44
Yeni Üye Forumu - İç Filtre De Bioball Kullanılır Mı Emreözamisos, 02:55
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryumumda Hangi Ürünleri Kullanmalıyım Emreözamisos, 02:53
Yeni Üye Forumu - Üçgen Kuyruklu Yavru BabySoul, 02:13
Hastalıklar ve İlaçlar - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Ebubekir ATAR, 02:11
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Bitki Adaptasyonu? Sena Karaman, 01:48
Bitki Türleri ve Bakımı - Eloeda Vs Filtre baranerd, 00:48
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 180x60x60 Karma Güney Amerika HarunYILDIRIM, 00:36
Akvaryum Tanıtımı - Betanin Kuyruk Erimesi Daha Fazla Artiyo sadece soru, 00:14
Labirentliler - Bettamın Türü Ne Taha Yanık, 23:28
Yeni Üye Forumu - Elma Salyangozu Renk Sorunu Eren042, 23:14
Omurgasızlar - Bettamın Türü Ne? Neothauma, 22:58
Yeni Üye Forumu - Ne Yapmalıyım?! Zangoose, 22:53
Yeni Üye Forumu - Vatoz Balığımın Yüzgeci erenerturk, 22:45
Kedi Balıkları Forumu - Yengecimin Ortam Sıcaklığı İle İlgili Sorum Var BabySoul, 22:34
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Acele Edin Ölümler Başladı Muhammedbedri, 22:16
Hastalıklar ve İlaçlar - Yeni Kurulum Ve Sarı Su Sorunu berkay10, 20:36
Bitki Akvaryumları Genel - Aquael Multikani Filter Dış Filtre 800 Litre Rüzgar.57, 20:10
Filtreleme Seçenekleri - Akıllı Priz Kullanan Var Mı? Bir Şey Sorucam BabySoul, 20:08
Aydınlatma - Balığımın Dışkısı MustafaŞ, 20:04
Hastalıklar ve İlaçlar - Canlı Önerisi bendeniztayfun, 19:52
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kuru Bambu Kullanımı Ve Hazırlama Nasıl Olmalı KaanE, 19:41
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Doğal Kurulumlarım UrasArt, 19:38
Bitki Akvaryumları Genel - Ramirezi İlkerSHN, 19:37
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - 200 Lt Akvaryum Dış Filtre Vlademirol, 19:24
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bitkili Tetra Akvaryumu GkhaNLioN, 19:16
Amerikan Tetraları Tanıtımı - Lepistes Akvaryuma Hangi Filtre MasterChief, 18:45
Yeni Üye Forumu - 350 Litre Beta Akvaryum ktoG, 17:56
Yeni Üye Forumu - Chili Rasbora Tank Ruzgar001, 17:07
Akvaryum Tanıtımı - Elma Salyangoz cagrisw, 17:06
Yeni Üye Forumu - Lepistes Larvaklm, 16:53
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - 4a Konsept Tanıtım Orhan76, 16:18
Akvaryum Tanıtımı - 45x35x40 Apistogramma Hongsloi Şahinöztürk, 14:39
Akvaryum Tanıtımı - Balığımın Dışkısı İnce Ve Uzun Neden Olabilir? Ehtiyar, 14:33
Sazansıgiller - Albino Full Platiniumlarda Artemia Etkisi Hidro Dinamik, 14:24
Canlı Doğuranlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Moscow Neon Blue (lepistes) birkayaydin 10:23
- Killifish Gardneri Damızlık Koloni... onuribrahim 10:21
- 2 Cm Kribensis Yavruları... onuribrahim 10:21
- Akvaryumlar- Malzemeler - Dekorlar - Güncellendi. osmandbnl 10:18
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 10:18
- Blyxa Japonica - Sadece Ankara osmandbnl 10:18
- Lav Taşı Üstü Anubias, Java Windelov nikon_ 10:07
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı, Mineralle nikon_ 10:07
- Eheim Twin Feeder Ve Sera Otomatik Yemleme Makine nikon_ 10:07
- Albino Full Red Ve Filkulak Redtail, C. Sterbai nikon_ 10:07
- Red Tiger Lotus nikon_ 10:07
- Akvaryumların İhtiyaçları GETS34 10:06
- Sera Flora Nature FULL RED MEHMET 09:56
- Albino Full Red Big Dorsal Lepistesler FULL RED MEHMET 09:56
- Filtre Malzemeleri, Moss Rafı Ve Kapsül Gübre. ÇaĞRı 09:35
- Tetra Tec 1200 Plus Dış Filtre idiopatik 09:00
- 60-40-40 Aksan Yapımı Akvaryum idiopatik 08:59
- Java Moss Miller 08:45
- 100-40-50(55) Akvaryum Arıyorum Miller 08:45
- Bio Sünger Brdk64 08:10
- Lepistes Otu Najas Guadalupensis Brdk64 08:10
- Set Akvaryum Ve Malzeme propecia 08:04
- Akvaryum Malzemeleri ArifhbsAquatics 07:46
- Sıfırürün/ Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemesi asliaral 07:42
- Afrika Cichlidleri devito 07:15
- Venüsaqua Çift Çıkışlı Akvaryum Hava Motoru SinanBulut 06:37
- Vatoz Küpü Ve Frontoza Küpü SinanBulut 06:37
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 05:38
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 05:38
- Bitki Çeşitleri emreemin 05:38
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 05:38
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 05:38
- Altın Kafa Melekler Tekin35 03:54
- Sajica Ve Ellioti Cichlid Yavru Ve Gençdamızlıklar -RBG- 03:21
- Channa Limbata - Cüce Yılanbaş -RBG- 03:21
- Ücretsiz Çok Sayıda Ramshorn Salyangoz COBRA 02:30
- Akvaryum/bitki Işığı/lifetech 838 Filtre/kum neontetras 02:07
- 6 Adet Damizlik Altı 2e4d Ocellatus Gold abunil 01:08
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 00:37
- Ultra Clear Akvaryum,panda Ribbon Lepistes yamansengonca 23:08
- Satılık 1,5 Metrelik Profesyonel Akvaryum - Sumplu SGY 23:05
- Sıfır Ayarında İsta Regülatör,tüp,difüzör, Damla Furcifer 22:57
- Tam Set Dennerle Akvaryum Furcifer 22:57
- Nano Küp Akvaryumlar ( S I F I R ) betta.ist 22:41
- Yerli Üretim Erkek Dişi Karşık Halfmoon Genç Betta betta.ist 22:41
- Sarı Ateş Neon Ve Bloody Mary Karidesler betta.ist 22:41
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 22:34
- Genç Damızlık Maulana serdar131977 22:34
- İlangi Yellow Fatih Özirkin 22:16
- Tiger Zankeri Lotus agbaglama 22:03
KULLANICILAR
- 107 Online Kullanıcı, 58 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.