ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cihan42
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Ocak 2013 09:40
Son Ziyaret:
20 Ocak 2018 16:52
Toplam Mesaj:
78 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cihan Oz
Doğum Tarihi:
01 Ekim 1976
Yaş:
48
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cihan Oz

SON 10 MESAJI

İki Doruk
[VID]http://youtu.be/iY2KuCgXUXs[/VID]
İki Doruk
Budamadan 1 hafta sonra..


Potasyum Nitrat, Potasyum Sülfat, Çiçek Coşturan..
[QUOTE=ParadoX]
NPK gübrelerini kendim yapmak istiyorum... Bunun için en uygun olanı hangisidir?
*Potasyum Nitrat (KNO3)
*Potasyum Sülfat (K2SO4)
*Potasyum Monobasic Bifosfat (KH2PO4)

Ya da tek başına yeşil renkli Çicek Coşturan mı almalıyım?

[/QUOTE]

Özgür Bey her tankın kendine göre ihtiyacı farklı olmasına rağmen başlangıç olarak potasyum nitrat ve potasyum fosfat ile başlamanız kendi deneyimlerden yola çıkarak uygun olacağı kanaatindeyim. Ayrıca sadece NPK değil kaliteli bir mikro element ve demir gübresine de ihtiyaç duyacaksınız. Bu gübreleri yaptıktan veya temin ettikten sonra bir program dahilinde uygulamaya başlamanız gerekir. Önemli bir diğer konu da gübrelemeye başladığınızda her hafta %25-50 civarında su değişimi yapmanız gerekir. Mesela diyelim pazar günü %50 su değişimi yaptınız:

Pazar: %50 su değişimi + NPK 5 ml potasyum nitrat (bazı arkadaşlar nitrat konusunda çok hassas ama ben değilim) 3 ml potasyum fosfat ile başlamanızı tavsiye ederim 60 litre tankınızda (kendiniz hazırlayın, forumda kaç litreye ne kadar toz gübre atılacağı ile ilgili konular var)
Pazartesi: Mikro element gübresi (Tercihen bulabilirseniz Seachem Trace Elements (3 ml. 60 litre için tavsiye, diğerleri bende yosun problemine neden oldu)
Salı: NPK
Çarşamba: Mikro element gübresi
Perşembe: NPK
Cuma: Demir gübresi 2-3 ml. (Başlangıç olarak markalı bir demir gübresi kullanmanızı tavsiye ederim)
Cumartesi: Boş

Eğer imkanınız varsa ve konuda ilerlerseniz No3'ı Mg ve Ca ile birlikte vermenizi tavsiye ederim.

Size yazdığım yukarıdaki programa benzer benim programda (bitki yoğunluğuna ve tankın durumuna göre ölçüleri değiştiriyorum). Sistemi çok zorlamama rağmen yosun problemi yaşamıyorum ancak 2 ya da 3 haftada bir camlarda spot algae oluşumu oluyor onu da temizlemem 10 dakikamı almıyor.

Bu arada son bir şey eğer tankın içinde iyi bir sirkülasyon oluşturamazsanız bitkilere yeterli besin gidemez. Filtrenizi yazmamışsınız ama en az sizin tank için saatte 500 litreyi devridaim yapacak bir filtre gerekiyor.

Kendi fikirlerim ve deneyimlerimi paylaşmak istedim. İnşallah en yakın zamanda arzu ettiğiniz bir akvaryuma kavuşursunuz.
İki Doruk
Budamadan önce..



cihan422015-05-26 16:05:01
DIY Demir Gübresi Hazırlama (Şelatlama)
Öncelikle Fatih Bey'e ve Madrasol'a güzel düşüncelerinden (içeriği ticari sır olarak saklanmayan, kolay erişilebilir) ve katkılarından dolayı teşekkür ederim, "etmemiz de lazım".
Ticari sır olarak saklanan akvaryum ürünleri (gübreleri) zannedersem sadece bizde var. Büyük şirketler Seachem, Tropical, vs. tüketici tarafından bilinmesi elzem olan neredeyse bütün içeriği kutularına, sitelerine yazarken, bizim emektar gübre üreten ve satan hobici"lerimiz", "hobi için yapıyorum, ticari hiçbir kaygım yok, sinirlenirsem bak yapmam gübresiz kalırsınız!" gibi ifadeleri rahatlıkla kullanabiliyor ve içeriğini saklayabiliyor! Şunu da anladım ki bizim insanımız birşey bulduğunda sanki atomu parçalamış, atomun parçalarını nasıl satarım hesabına girişiyor.

Bu, bana göre haddini aşan ifadeleri okuduktan sonra maddi açıdan hiçbir kaygım olmamasına hatta Seachem ürünlerini, ürünün 2 kat kargo bedeli ödeyerek amazondan getirtmeme rağmen kendim gübre yapmaya başladım.
Yıllar önce 2007 yılında hobici bir arkadaş yabancı bir sitede paylaşmaktan çekinmediği ama ne hikmetse bizim forumdan kaldırttığı (forumda yazılan) demir formülü:
Iron Sulfate (FeSO4 H2O) + EDTA (C10H14N2Na2O8 2H2O) 
Iron: %20
24gr Iron Sulfate + 500 ml distilled water
25 gr EDTA + 500 ml distilled water
and mix solutions
link: http://www.plantedtank.net/forums/showthread.php?p=452129&highlight=#post452129
Bu formülü hiçbir zaman kullanmadım, kullanmam da. Kendi formülümü kendi tankıma özel olarak yaparım, ve kullandığım formülün bu formülden daha başarılı olacağı kanaatindeyim. Ayrıca EDTA yerine demirin bitkiler tarafından daha uzun kullanılabilen DTPA'yı (sert sularda EDTA'dan daha etkili) önerebilirim. Tabi EDTA'da iyi ama bir tık yukarısı DTPA diyebilirim.
Kısaca gübre konusunda şöyle diyebilirim; gübre yaparak çığır açılmıyor, gübre yapmak için kimyacı olmak da gerekmiyor! Keşke herkes biraz araştırıp kendi tankı için özel gübreler hazırlayabilse, işte o zaman başarıya ulaşılabilir.
İki Doruk
[QUOTE=Lebrama] Akvaryumunuz Cok güzel rica etsem aydınlatmanızın resmini ppaylaşırmısınız[/QUOTE]



cihan422015-04-12 20:27:52
İki Doruk
[QUOTE=Lebrama]Akvaryumunuz Cok güzel rica etsem aydınlatmanızın resmini ppaylaşırmısınız[/QUOTE]

Beğenmenize sevindim. Şu an işlerim dolayısıyla şehir dışına çıkmam gerekiyor, eve dönünce fotoğraflarını çekip paylaşırım.
İki Doruk
Son durum:



FW Garden
Detaylı bir açıklama veya özel bir konu açıp bahsetmek istemedim ancak söz konusu ürün benim tankta BBA oluşmasına neden oldu (öncesinde tankta yosun adına hiçbir şey yoktu). İçeriğinde demir var ama yüzdesi belli değil! Bizimki gibi high tech tanklarda yüzdelerin mutlaka bilinmesi gerekiyor özellikle demirde! Her ne kadar "illa yerli ürüne destek" desem de bu tür ticari kaygılarla, tüketici tarafından bilinmesi gereken bilgilerin saklanması beni bu düşüncemden soğutuyor.cihan422015-04-02 22:41:48
Sıra Bitkilide İnşallah
Jbl aquabasis plus üzerine manado kum kullanıyorum bende. Çok şükür bir sıkıntı yaşamadım bu zamana kadar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.