ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
haluks
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
25 Mart 2013 15:01
Son Ziyaret:
17 Kasım 2019 22:09
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Haluk Şimşek
Doğum Tarihi:
28 Aralık 1980
Yaş:
44
İl:
Istanbul
Meslek:
İç Mimar
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Haluk Şimşek

SON 10 MESAJI

Çınar (Hygrophila Difformis) yapraklarında sararma
Fosfat takviyesi yapmıyorum hiç eklemedim. Flourish eklemeyi dahi azalttım sadece potasyum takviyesi var.
Çınar (Hygrophila Difformis) yapraklarında sararma
Yazılarınız için teşekkürler,
Cevap alamayınca umudu kesmiştim. Tüm yavruları akvaryumcuya verdim 12 adet karışık canlı doğuran kaldı, çınarları neredeyse tamamen söktüm taze ve güzel görünen sürgünlerden yeni dikim yaptım. budama öncesi mossların yapraklarında saç yosunu oluşu başladı ama ilerlemedi. Seachem flourishi haftada bire indirdim potasyuma devam ediyorum bakalım uyum süreci sonrasında ne olacak bekliyorum. Test kiti alıp kontrol etmem gerekli gözlem yöntemiyle sürdüremeyeceğim sanırım.
lilaeopsis brasiliensis (fotoğraflı)
Tankın ölçüleri, aydınlatma, gübreleme, CO2 ve taban malzemesi gibi özellikleri belirtirsen yardımcı olacak birileri çıkacaktır.
Kiraz Karideslerim Ölüyor
Teşekkürler tavsiyenizi deneyeceğim.
kerevit nasıl su içer
Neden sorusunu sormaya başla bence karşılaştığın her sorun karşısında neden diye sor.

Neden su içmek için yüzeye çıkıyorlar. Bulundukları ortam zaten su diptende içebilirlerdi ayrıca ağız hareketini her yerde yapıyorlar değil mi?
Dipten içmeyip yüzeyde içiyorlarsa aslında dipte olmayan yüzeyde suyun dışında olan birşey için yüzeye çıkmış olabilirler mi?
Suyunun oksijen oranı az geldiği için yüzeyden hava ile karışık şekilde suyu solungaçlarından geçiriyor olabilir mi?
Kiraz Karideslerim Ölüyor
Akvaryumu 2 ay önce kurdum. Su sıcaklığı 24 derece haftada iki defa 1-2lt değişim yapıyorum haşlanmış ıspanak salatalık ve tetranın bir yemi var adını unuttum pul yem gibi ama dibe batan türden günde bir defa yarım olarak veriyorum sebze verdiğimde yem atmıyorum. Köşe tipi pipo filtre var aydınlatma ana tanka bağlı zamanlayıcıyla çalışıyor. 4-3-4 saat şeklinde 15watt tasarruf ampülü olan masa lambasıyla aydınlatıyorum.

12 karidesle başladım 4 erkek 8 dişi vardı şimdi4 erkek 3 dişi kaldı. 4 tane de yavru var daha cinsiyet ayrımı yapamadım.

Erkek az olsa yumurtalar döllenmese anlarım ama dişiler ölüyor. yumurtayı karınlarına aldıklarında sevinmiştim artık yumurta istemiyorum öleceklerinden korkuyorum. İlk aldığımda renkleri açıktı sonradan çok güzel kırmızı renk aldılar yumurtada aldılar iyi gidiyordu herşey ne oldu bilmiyorum.
Kiraz Karideslerim Ölüyor
Küçük bir tankta beslediğim (12lt) karideslerim karınlarında yumurtalarla birlikte yada yumurtaları döktükten 2-3 gün sonra ölüyorlar. Yumurtaları olgunlaşmadan bırakıyorlar.
Hiç bir katkı kullanmadım. Zeminde ince bir tabaka dere kumu var. willow ve java moss bulunan tankta bir kök de saz var.
Aldığımda yumurtalı gelen dişinin yavruları büyüdü ama ben aldıktan sonra 5 adet dişi yumurta sonrası öldüler. Küçükler yada erkeklerde kayıp yok. Tank 2 aylık
Neden olduğunu anlayamıyorum önerilerinizi bekliyorum.


 


haluks2013-04-20 19:06:06
Çınar (Hygrophila Difformis) yapraklarında sararma
Konu yanlış yerde mi? Cevap veren olmadı.
Çınar (Hygrophila Difformis) yapraklarında sararma





Merhaba arkadaşlar kısaca tankın özellikleri şöyle;

Tank: 80x40x50cm boyutlarında
Aydınlatma: 4-3-4 saat 4x18w t8 floresan. (osram floura77 ,865,830,965)
CO2: saniyede 1 kabarcık ista difüzör ile aydınlatmadan 30 dk önce açılıyor 45 dk da bir 15 dk mola veriyor. aydınlatmadan 15dk önce duruyor.
Taban: Jbl aquabasis plus, dere kumu.
Canlılar: 2 adet CAE, Canlı doğuran karışık (lepistes,kılıçkuyruk ve moly sayılarını bilmiyorum çok fazla moly yvrusu var verecek tanıdık kalmadı isteyene verebilirim) ve sakarya nehrinden alınma salyangozların yavruları.
Bitkiler: Çınar(hygrophila difformis), saz (valisneria spiralis tiger ve sanrım valisneria americana) ve willow moss (yeni eklendi).
Bakım: haftalık %30 su değişimi, haftada iki defa seachem flourish ve seachem flourish potassium

Eylül ayında kurulumunu yaptığım tankım da balık sayısının çok olması nedeniyle sakal yosunu sorunları yaşadım eş dost dağıtıp sayıyı azalttım ayrıca elodea ve tilki kuyruğu ekleyerek sorundan kurtuldum diyebilirim. O sıralar çınarların eski yapraklarında oldukça fazla olan sakal yosunu şu anda rahatsız etmeyecek kadar az yer yer kum tanelerinde fırça yosunu oluşsa da yayılmıyor. Ben yosundan kurtuldum ama bu seferde çınar yaprakları kahverengi sarı bir renk aldı. Tanktaki elodeaları, tilki kuyruklarını ve sazların yarsını attım. nitrat ve fosfat eksikliği olacağını düşünmüyorum test yapmadım ama canlı sayısı oldukça fazla potassium ve mikro element takviyesine başladım belirtilen oranlara göre iki defa takviye yapıyorum  2 ay önce bir tanıdık sayesinde co2 tüpü ve parçalarını aldım co2 vermeye başladım. Gelişimi hızlı biraz düzelme oldu ama halen sarı-kahverengi görünüyor.


Işıklandırma bağlantısı
İstanbul Perpa ve Karaköy de bulunan dükkanların çoğu internet üzerinden satış yapıyor. Arama yaparsan karşına çıkacaktır. Bauhaus ve Koçtaş gibi yerlerde de vardır elektrikçilerde de bulabilirsin legrand schneider bayilerine bakmanı tavsiye ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.