ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
emooomutooo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
7
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Nisan 2013 12:18
Son Ziyaret:
29 Aralık 2020 11:16
Toplam Mesaj:
99 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
emin mutlu
Doğum Tarihi:
29 Eylül 1991
Yaş:
33
İl:
Izmir
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

emin mutlu

SON 10 MESAJI

Yavrulara Kova İçinde Bakmak
Arkadaşlar öncelikle hepinizden özür dilerim çok açıklayıcı olmadığım için.

Bütün olayı baştan anlatayım. Farklı konular ile birleştirmek istememiştim başta. Ancak baya ilgi gösterdiniz beklemiyordum bu kadar cevap. Teşekkürler öncelikle :)

200 lt akvaryumda 20-30 tane flavus 10 tane demasoni var. Yavrudan alığ büyüttüm hepsini. Daha yeni yeni damızlık oldular erkekleri elden çıkarmaya çalışıyorum. Benim gördüğüm yer tutan 4 tane erkeğim var mesela.

200 lt'lik akvaryumdaki dişilerim ilk kez ağızlarına yumurta almaya başladı. Ancak 2-3 gün sonra yumurtaları ya atıyorlar ya da yiyorlar bilmiyorum. Ben çalıştığım için bir sabah bir de akşam yemleme yapabiliyorum. Yumurta atma olayı ilk kez yumurta tuttukları içinde olabilir, akvaryumda erkek fazlalığı olduğu için de olabilir diye düşündüm ve küçük akvaryuma hamile balıklardan birini attım. 1 hafta oldu şimdilik durumu iyi. Bu arada yumurtaları kurtardığım 8 tane küçük demasoni var onlar artık serbest yüzüşe geçti yavruluktan daha büyük bir yere almak istiyorum. Bidon olayı hep bundan.

Ya bidonun içine hava taşı sallayacağım (ki bunu istemiyorum bir tane daha hava motoru çalıştırmam lazım) ya da kapak kısmını anlattığım gibi yapacağım. Bidonu delmek istemiyorum hem zor geliyor ([:D]) hem de lazım oluyor.

Ayrıca madem bu kadar insan toplandı şunu da sorayım. Bir iki kere balığı erken kusturttum yumurtaları atmasından korktuğum için. Ancak kuluçka makinesinde yumurtalar açık sarı renge döndü. Biolife Turbo Jetstar X6 kullanıyorum. Yumurtalar gayette dönüyorlar. Neden başarılı olamıyorum bilmiyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Yavrulara Kova İçinde Bakmak
[QUOTE=lemur]Nasıl yani? Gözümde canlandıramadım [:D] Kova deyince 15-20 litrelik 35 cm derinliğinde silindirik banyo kovası geliyor aklıma. Bunu 30 litrelik akvaryuma nasıl sığdıracaksınız?

30 litrelikte zarar edecek başka canlı mı var? Doğrudan akvaryuma koysanız olmuyor mu. Tasarladığınız sistem plastik yavrulukları andırıyor bu da yavru büyütmek için pek uygun bir ortam değil.

Hiç değilse bulun 30-40 litrelik dörtgen bir saklama kabı, onun içinde besleyin.[/QUOTE]

Kendimi iyi anlatamadım. Kova değil 2 litrelik turşu bidonu diyeyim. Kapak yerine streç çekip onu deleceğim. Turşu bidonunu da akvaryum içine koyacağım. Tek endişem su kabarcıkları yüzeye doğru hareket ediyor bidonun içinde yeterli hava olur mu?
Yavrulara Kova İçinde Bakmak
Herkese iyi akşamlar,

Bende Malawi var. Bir tane 200 lt akvaryum bir tane de 30 lt akvaryumum var. Yeni yavrularım oldu çok küçükler. Bunları bir kovanın içine koyup küçük akvaryum içinde beslemek istiyorum.

Sorum şu;

Kovayı yanlardan delmesem de kapağına streç geçirip lastik ile kovanın ağzına geçirsem ona delik açsam yeterli olur mu? Hava konusunda sorun yaşar mı balıklar?
Malawilere Rafya
İyi günler arkadaşlar,

Karma malawi akvaryumum var. Demasoni, Flavus, Mpanga ve Sarı Prenses besliyorum 200 lt akvaryumda.

Yavru iken aldığım balıklar artık büyüdü yavru vermeye başladı ancak takip edemiyorum. Kusturamıyorum.

Sorum şu;

Lepistes akvaryumlarında kullandığımız gibi Rafya kullansak yavruların yaşama şansını arttırabilir miyiz sizce? Yorumlarınızı merak ediyorum.
Yaz Geldi Balıklar Yüzeyde
[QUOTE=harunoztu]W 1209 diye termostat var dijital ben onunka kurdum 2 senedir kusursuz kullanıyorum. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/85870/160520202003521.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/85870/160520202007201.jpg[/IMG]
İsterseniz yapımı konusunda yardımcı olabilirim. Benim evimde 33 leri görüyo normalde su ısısı diğer yavru akvaryumumdan biliyorum. Bu şekilde ana tankım hep 25.5 derece sabit [:iyi:][/QUOTE]

Elimde bilgisayar fanı ve termostat mevcut bende böyle bir sistem kurayım en iyisi. Yapabileceğimi düşünüyorum takılırsam sizi rahatsız ederim. Teşekkürler herkese :)
Yaz Geldi Balıklar Yüzeyde
[QUOTE=Burak PEKDEMİR]Balık sayınız aşırı fazla 200lt akvaryumda 64 balık besliyorsunuz su sıcaklığı artınca muhtemelen oksijen seviyesi azalıyodur ve balıklarınız havasız kalıyordur Size tavsiyem balıklarınızı acilen azaltın O akvaryumda en fazla 20 balık olur o da en fazla bence 10-12 ideal [/QUOTE]

Haklısınız. Bugün 20 tane daha satacağım zaten. Boyları ufak olduğu için koydum aslında bu kadar balığı. Bir adet daha hava eklesem biraz olsun çare olur mu?
Yaz Geldi Balıklar Yüzeyde
İyi günler,

200 lt akvaryumda 12 adet demasoni 12 adet flavus 20 adet sarı prenses ve 20 adet mpanga var. En büyükleri damızlık altı boyda çoğu 3-4 cm balıkların.

Akvaryumda pipo filtre var. Eheim 2217 dış filtre mevcut.

Sorun şu sıcaklar başlayınca başladı. Balıklar su yüzeyine ağızlarını dayayıp asılı kalıyor resmen. Su sıcaklığı 29-31 arası değişiyor.

Pet şişeyi buzluğa attım ama o da hemen etkisini yitiriyor. Küçük bilgisayar fanlarından koysam onlar da sürekli çalışınca çok soğutur mu?

Ustalardan yardım bekliyorum. Ben sıcaklıktan ötürü bu davranışları sergiledikleri kanısına vardım ama başka sebepler de olabilir. Henüz ölüm olmadı neyse ki.

Yardım eden herkese şimdiden teşekkürler.
Dış Filtre Malzeme Seçimi
[QUOTE=FerhatKaya]Bana kalırsa filtreyi biyolojik filtre malzemesiyle doldurun. Hem berraklık için hemde amonyak seviyesinin düşük olması için bu yöntem uygulanmalı[/QUOTE]

Şu an biyolojik filtre dolu bir de seramik var. Aslında akvaryum berrak ama balık sayısı artacağı için bazı endişelerim var.
Zeolit Mi Diatomit Mi Yoksa Her İkisi Mi?
[QUOTE=Merend]Merhabalar, eheim substrat pro biyolojik filtre elemanıdır, alternatifi zeolit değildir. Ayrıca, zeolit nitrat tutmaz amonyak tutar. Nitratı su değişimleri veya bitkilerle dolaylı olarak sudan uzaklaştırabiliriz. Pomza taşı ve lav kırığını biyolojik malzeme olarak kullanabilirsiniz. Akvaryum hacminiz, filtreniz ve beslediğiniz balıkları söylerseniz daha detaylı yardımcı olabiliriz. Keyifli hobiler :) [/QUOTE]

200 lt akvaryumum var. İçinde Malawi ler var. Pipo filtre var. Kum midye kırığı. Dış filtre Eheim 2217.

Neler kullanmalıyım ve hangi sıra ile kullanmalıyım yardımcı olursanız sevinirim
Zeolit Mi Diatomit Mi Yoksa Her İkisi Mi?
Arkadaşlar filtre konusunda yenilemeye gidiyorum.

Akvaryumumdaki balık sayısı biraz artacak doğal olarak nitrat birikmesinden korkuyorum. Önceden önlemimi almak ve daha berrak bir akvaryum için filtre malzemeleri araştırdım.

Eheim Substrat Pro çok pahalı bir ürün. Buna alternatif olarak Zeolit ve Diatomit'i buldum.

Bu iki malzemeden hangisini tercih edeyim? Ya da ikisini birden eklesem bir sorun olur mu?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.