ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ngupboy
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Mayıs 2014 21:15
Son Ziyaret:
17 Ocak 2016 22:14
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mustafa atli
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Sakarya
Meslek:
elektronikçi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

mustafa atli

SON 7 MESAJI

Tropheus ikola Ağzında yavru Tutma Sorunu
Çok eski bir konu ama benim de böyle bir problemim var. Ferdi bey maksimum 3 ağız kuluçkanın tutmadığından bahsetmiş. Ben her bir dişi için en az 10 kez ağzı dolu görüp sonra ertesi gün göremediğim oldu. Akvaryumum 120 cm 350 400 litre civarı 2 erkek ve 6 dişi duboisi maswam var.

Artık bu durum canımı çok sıkıyor. Balıkları yavrudan büyüttüm 2 seneyi aştım doğal yollarla yavruları atsın diyorum ama hiç olacak gibi değil. Dişiler 3-4 günü geçemiyorlar kuluçkada. Galiba alfa ötesi erkek çok rahatsız ediyor en sonunda onu çıkaracak akvaryumdan. Sizler ne önerirsiniz???
Duboisi Maswa'larımı kendime nasıl alıştırabilirim
Dün dayanamadım ve akvaryum ışığı söndükten sonra 15 dakikada hızlı bir şekilde dip çekimi ve %20 lik su değişimini yapıp akvaryumun üzerini örttüm. Sabah uyandığımda yine biraz stres yüzüşleri başlamıştı. Ama şu an herşey çok sakin sanki hiç birşey yapmamışım gibi. Dediğiniz gibi herşeyi disiplinli bir şekilde yapınca sıkıntı olmuyor.

Bundan sonra su değişimini periyodik bir şekilde ve gece ışık sönmesinden hemen önce yapacağım.
Dekor içinde aylardan beri gönlümde gnays kaya almak yatıyor. Onu da uygun fiyatlı bir yerden bulmaya çalışıp ekleyeceğim. Önerileriniz için teşekkür ederim...
Duboisi Maswa'larımı kendime nasıl alıştırabilirim
[QUOTE=ttolay]Keşke ışık sıkıntısını ilk çözdüğünüz zamanda, dekor kullansaydınız. Geç kalmış sayılmazsınız, çok ağır olmadan hafif kayalık bir dekor yapın balıklara da, stres, korku hissettiklerinde kaçabilecekleri bir yer olduğunu bilmeye başlasınlar.[/QUOTE]

Kayalık dekor yapacaktım ama koloninin biraz oturmasını beklememi tavsiye ettiler o yüzden bir müddet askıya aldım. Zaten dikkat ederseniz akvaryumun sol ve sağ ön köşelerini iki erkek sahiplendi. Hatta sağdaki derin olanın sahibi alfanın bütün işi akvaryumdaki diğer balıkları kovalamak.  Bol bol titreşiyor. 

Ama beni görünce hepsinin tüyleri diken diken oluyor. Gıcık oluyorlar bana
Duboisi Maswa'larımı kendime nasıl alıştırabilirim
Yaklaşık 7 aylık olan 17 tane duboisi maswa yavrum var.
Akvaryumum 350 litre civarı.
İlk aylarda ışıklandırma kaynaklı stres sıkıntısı çektim. En sonunda zaman ayarlı ışıklandırma ile bu sorunu da atlattım. 
Şimdilerde çözmek istediğim problemim balıkların benden korkması. Akvaryuma yakınlığım yaklaşık 2 metrenin altına düşünce balıklar irkiliyor. Bir sandalye çekip akvaryumun önüne oturduğumda bir köşeye toplanıyorlar. Hareketsiz durursam 1-2 dakika içinde yavaş yavaş normalleşiyorlar.

Şöyle bir ayrıntı da paylaşayım. Tek yaşıyorum, eve girdiğimde yem yiyeceklerini anladıklarından olsa gerek 7-8 metre uzakta olmama rağmen (eve girdiğimde ışıklandırmada bir değişiklik yapmamama rağmen ve oda karanlık olduğunda bile...) akvaryumun ön camına mama bekleyen golden retriver lar gibi diziliyorlar.  Ama yem atmak için akvaryumun dibine geldiğimde yine de bir köşeye pısıp bekliyorlar. Sonra yemi atıyorum ve akvaryumun önüne hareketsiz bir şekilde oturuyorum. 2-3 saniye içinde yem yemeye başlıyorlar. Hemen yemiyorlar, veya mesala ben yemi atarken yemiyorlar.

Başka trop'cular balıklarını resmen elleriyle besliyorlar acayip özeniyorum.

Bu durumun beni rahatsız eden başka bir yanı da periyodik su değişimi yapamıyorum. Resmen yem vermek dışında akvaryuma yaklaşmıyorum bile desem kesinlikle abartmış olmam.

Tecrübeli arkadaşların önerilerini bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler....



düzelmek bilmeyen ışıklandırma kaynaklı stres
Öneriniz için teşekkür ederim. Bu taktiği deneyeceğim. 
düzelmek bilmeyen ışıklandırma kaynaklı stres
Doğrudur haklı olma ihtimaliniz var ama son 50 lt lik su değişimden önce yeni akvaryumda 3 ay boyunca böyle bir stres yoktu. Okuldan geldiğimde hepsi camın önüne toplanıp yem beklerdi ve yemi attığımda yemek için yarışırlardı. Şu an benden korkuyorlar doğru son su değişimde ürktüler.

Peki sabah onlarında odanın da ışığı kapalı. Sadece camdan biraz ışık geliyor.Hatta akvaryumun pencereye yakın olan yanını reklamcıdan aldığım siyah folyoyla kapattım güneşden rahatsız olmamaları için. Akvaryum ışığı açılana kadar (öğlen 12 de açılıyor) yine stres yüzüşleri oluyor. Bu arada öğrenci evim giriş kat güçlü güneş ışığı da yok ?
Bir türlü sorunun kaynağını anlayamıyorum.
Çağdaş ÖZDOĞAN2014-05-24 16:46:55
düzelmek bilmeyen ışıklandırma kaynaklı stres
Fotoğraf:

Boyut (cm):120*55*45
Kapasite (litre):300
Canlılar:17 adet 6 aylık duboisi maswa

Malzemeler:reeflowers kalsiyum karbonatlı 1-1.5 lik kum
1200 lt/sa dış filtre
eheim jagger 300w ısıtıcı
eheim 400 çift çıkış hava motoru

Akvaryum Bakımı: akvaryumda stres olduğundan 15 günde bir 50 lt su değişimi

Kullanılan Yemler: sera flora pul yem
tropical kelp algea pul yem
tetra pro vegetable pul
tropical super spriluna forte pul yem

Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: yok

şehir şebeke suyu kullanıyorum ph 7.8

akvaryum ısısı 26 derece

ışıklandırma sylvania grolüx 37 watt

GELELİM SORUNA....

BALIKLARIMI 17 ADET OLARAK İSTANBUL BÜYÜKÇEKMECEDEN SERDAR DAMAR ABİDEN ALDIM. BUGÜNE KADAR HİÇ KAYBIM YOK ÇOK ŞÜKÜR. İLK AKVARYUMUM 170 LİTREYDİ KÜÇÜK OLDUĞUNU ÖĞRENİNCE 300 LT LİĞE GEÇTİM. ESKİ AKVARYUMDA DANDİRİKTEN LED IŞIK VARDI ONDAN KURTULDUM.

BALIKLAR YENİ AKVARYUMLA BİRLİKTE KÖŞELERDE YAPTIKLARI STRES YÜZMELERİNİ BIRAKMIŞTI. AMA SON SU DEĞİŞİMİMDE YALNIZCA (40 LT) NE OLDUYSA ELEMANLARI YİNE BİR STRES SARDI. BU STRESİ IŞIĞA YORMA SEBEBİM DE ŞU: AKVARYUM IŞIKLARIM AYARLI 12 DE YANAR GECE 12 DE SÖNER. ÖĞLEN 12 YE KADAR ÇOK HEYECAN YAPIYORLAR IŞIK YANDIKTAN SONRA UFAK UFAK TOPARLIYORLAR. OKULDAN GELDİKTEN SONRA BAKIYORUM SAKİNLER. AMA ODANIN IŞIĞINI AÇINCA AKVARYUM IŞIĞI AÇIK OLMASINA RAĞMEN ODA IŞIĞINDAN YİNE ETKİLENİYORLAR. 

MESELA BEN BU YAZIYI YAZMAYA BAAŞLADIĞIMDA AKŞAM EZANI OKUNALI 30 DK OLMUŞTU. ODA KARANLIK FAKAT AKVARYUM IŞIĞI AÇIKTI (12.00 - 24.00 ARASI).
ŞİMDİ ODANIN IŞIĞINI AÇTIM. KÖŞELERE DOĞRU YÜZMELER YENİDEN BAŞLADI. :(((((

SONUÇ OLARAK O UFAK SU DEĞİŞİMİM BALIKLARDAKİ IŞIK HASSASİYETİNİ TETİKLEDİ.
SAYFALARCA FORUMLAR OKUYORUM BU İŞİ ÇARESİNİ AKIL EDEMİYORUM.

SİZ TECRÜBELİ TROPHEUS BESLEYİCİLERİNDEN ACİL BİR ŞEKİLDE ÖNERİ BEKLİYORUM....

Çağdaş ÖZDOĞAN2014-05-24 16:45:01

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.