ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
cevikatmaca
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
05 Kasım 2014 13:12
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Murat Ünal
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Rol yapma, düşün!
SON 4 MESAJI
Tetrazon ve cüce gurami ile yola devam
Çok teşekkür ederim bilgiler için. Bitki konusunda tür tavsiyesi verebilir misiniz?cevikatmaca 2014-11-05 13:10:13
Çok teşekkür ederim bilgiler için. Bitki konusunda tür tavsiyesi verebilir misiniz?
Tetrazon ve cüce gurami ile yola devam
Felaket bir başlangıç yaptığım akvaryumculuk işi biraz olsun düzene girdi. İlk mesajımda, benim cahilliğimin üzerine akvaryumcunun vurdumduymazlığı eklenince başıma gelenleri ayrıntılı olarak paylaşmıştım.
cevikatmaca 2014-11-03 01:12:14
Felaket bir başlangıç yaptığım akvaryumculuk işi biraz olsun düzene girdi. İlk mesajımda, benim cahilliğimin üzerine akvaryumcunun vurdumduymazlığı eklenince başıma gelenleri ayrıntılı olarak paylaşmıştım.
Şuradan göz atabilirsiniz: http://www.akvaryum.com/Forum/kas_yapayim_derken_goz_cikartmak_k802930.asp
Bu olayın ardından, akvaryumu baştan kurmaya karar verdim. Sarı prensesleri akvaryumcuya götürdüm ve olanları anlattım. Ölen lepistesler için özür dileyip, hatalarını telafi etmek istediklerini söylediler. Ölen balıklar geri gelmiyor tabii ama bu yaklaşıma da hadi neyse madem deyip çıngar çıkartmadım. Balıkları geri verdikten sonra, eve gelip balık ölümleri yaşanmış olan tankı boşalttım. Temizledim, yeniden dekore ettim ve yeni su ile doldurup sistemin oturmasını beklemeye başladım. Dört beş gün sonra yeniden akvaryumcuya gidip, bakımı kolay, göze hoş gelen en fazla iki cinsten oluşan bir akvaryum kurmak istediğimi söyledim. Hatta aklımda çok beğendiğim tetrazonlardan 6-8 adetlik bir sürü yapmak ve bununla yetinmek vardı. Neticede 7 adet tetrazon aldım. Bir yandan da aklım cüce gurami tankındaki güzellere takıldı. Akvaryumcu sorun olmaz deyince üç adet de cüce gurami beğendim ve bunları da aldım. Eve geldiğimde önce tetrazonları 70 litrelik tanka koydum. Sakince dolaşmaya başladılar. 25 litrelik tanka da üç adet guramiyi koydum ve o sırada guramilerle aynı boyda olan bir adet melekle sıkıntısız biçimde yüzmeye başladılar. İkinci günün sonunda her iki akvaryumda da bir sorun yaşanmadığını görünce rahatladım. Guramileri ve meleği büyük akvaryuma transfer ettim. Gözüm sürekli üzerlerinde olmak koşulu ile üç dört gün dertsiz tasasız aşıldı. Şu anda 70 litrelik tankımda yaklaşık yirmi gündür hiç bir sorun yok. 1 adet çöpçü, 1 adet melek, 7 tetrazon, 3 adet cüce gramiden oluşan popülasyon gayet mutlu görünüyor. Belki 70 yerine 100-110 litrelik bir tank daha rahat ettirebilir balıkları diye düşünüyorum ama şimdilik bir sıkıntı yok görünüyor. Yem olarak, akvaryumcunun önerdiği; Gemma Cichlid, Gemma Tropical, Rotifish SD Daphnia ve pul yemden oluşan bir kombinasyonu her gece saat 22.00/23.00 arasında tabiri caizse bir gazoz kapağını dolduracak kadar veriyorum. Gayet iştahlı şekilde yiyorlar. Yemin bir kısmı yüzeyde kalıyor, önemlice bir kısmı ise dibe süzülüyor. Hem yukardan hem dipten yiyorlar.
Umarım bu istikrar hiç bozulmaz. Fakat ben yine de özellikle tetrazon ve cüce gurami beslemiş olan arkadaşların her türlü tavsiyelerine açığım. Aklımı özellikle kurcalayan bir iki konu var halen:
1. Bu beslenme düzeni doğru mu? Ya da daha da iyileştirilebilir mi? Artemia, vs. Günde bir kez yem vermek doğru mu?
2. Bu tanktan yavru alma ihtimali var mı? Özellikle yavru alasım yok fakat eğer böyle bir durum gelişirse, yavruları yaşatabilmek bakımından soruyorum.
3. 1 adet melek için üzülüyorum, yanına bir tane daha koymak veya meleği akvaryumcuya götürüp vermek arasında tereddüt ediyorum. Halihazırda mutsuz görünmüyor o ayrı.
4. Dekor bitkilerim var ama bir haftada üzerleri kahverengi yosun tutuyor. Canlı bitki işine gireyim mi?
Sevgi ve saygılarımla.
Murat
Kaş yapayım derken göz çıkartmak
Herkese merhaba, aranıza yeni katıldım. Çok güzel ve faydalı bir forum, emeği geçenlerin eline sağlık. İki yıldır 25 litrelik bir akvaryumda bir kaç lepistes ile güzelce vakit geçirmekteydik. Çoğu akvarist gibi ben de ilk fırsatta akvaryumu büyütmeyi istemekteydim. Nihayet gönlümdeki hacim kadar olmasa da hanımdan yeni bir akvaryuma vize çıktı!
cevikatmaca 2014-10-11 13:04:50
Herkese merhaba, aranıza yeni katıldım. Çok güzel ve faydalı bir forum, emeği geçenlerin eline sağlık. İki yıldır 25 litrelik bir akvaryumda bir kaç lepistes ile güzelce vakit geçirmekteydik. Çoğu akvarist gibi ben de ilk fırsatta akvaryumu büyütmeyi istemekteydim. Nihayet gönlümdeki hacim kadar olmasa da hanımdan yeni bir akvaryuma vize çıktı!
Minicik bir cennet yaratmak!
Biraz daha fazla sayıda ve türde balık koymak ve görsel keyfi arttırabilmek için 70 litrelik yeni bir akvaryum aldım. Akvaryumcuya bu hacme uygun, birbiriyle uyumlu yaşayabilecek türleri sordum ve gösterdiği türlerden hoşuma gidenleri seçtim. 8 lepistes, 5 tetra, 2 melek, 4 moli ve 3 tane de ciklit (sarı prenses) alıp akvaryuma koydum. İlk iki gün her şey yolunda görünüyordu.
Cennette dehşet başlıyor!
Ve korku filmi başladı. Üçüncü günün sabahında lepisteslerden birisi ölmüştü. Su sıcaklığı, suyun hijyeni, hastalık gibi ihtimaller geldi aklıma. Üzüldüm ama yapacak bir şey yoktu. Cenazeyi kaldırdık. İkinci günün sabahında yeni bir balık ölümü daha geldi. Bu kez şüphelenmeye başladım. Acaba akvaryumda gizli kapaklı işler mi dönüyordu? Üçüncü gün vehametin boyutu büyüdü. Bir lepistes ve bir tetra dipte hareketsiz yatıyordu. Görece biraz daha iri olan melek ve sarı prenseslere gözümü diktim. Defile yapan mankenler gibi süzülüyorlardı. Bu güzellik abidesi yaratıklar katil olabilir miydi? Bir sonraki gün molileri de kaybetmeye başlayınca, sinirden elim ayağım titremeye başladı. Cennette bir katil vardı hiç kuşkusuz. Gece salonun ışıklarını kapatıp, gözümü akvaryuma diktim ve olacakları izlemeye başladım. Sabaha karşı 02.00 gibi su hareketlenmeye başladı. Nazlı nazlı sakince yüzen prensesler, kendilerinden umulmayacak bir süratle aşağı yukarı ani ataklar yaparak yüzmeye başladılar. Diğer türler birer kenara sindiler. Sanki haplanmış gibi davranmaya başlayan prensesler sayısı üçe düşmüş lepistesleri koşturmaya başladılar. Resmen kuyruklarından minik parçalar kopartıyorlardı. Hemen internete girdim ve bingo! "Sarı prensesler, aynı ortamdaki lepisteslere bir süre sonra "canlı yem" muamelesi yaparlar." Ulan yetmiş litre suyun içinde Ortadoğu zulmü varmış meğerse! Önce, "sal şuraya iki piranha da ebelerinin örekesini görsünler" diyen içimdeki sesi susturdum! Sonra da, "merak etme bunlar beraberce yaşarlar abi" diyen akvaryumcuya sunturlu bir küfür savurdum! Tabii kendi kusur payımı da es geçmiyorum. Tümüyle akvaryumcunun yönlendirmesiyle hareket etmek, önceden yeteri kadar araştırma yapmamak da benim açımdan kaş yaparken göz çıkartmama neden oldu. Allahtan 25 litrelik akvaryum halen bir kenarda duruyor. Yarın ilk işim, bu geçimsiz türleri birbirinden izole etmek olacak.
Tavsiyelerinizi bekliyorum...
- Çok yoğun çalıştığımdan, deneyimli, yavru almaya çalışan, kimyagere dönüşmeye hazır bir akvarist değilim. Sade bir tasarım, düzenli yemleme, haftalık su değişimi gibi bir tarz bana daha uygun. Amaç salonda bir görsel bir güzellik olsun, evdeki iki minik kızım hayvan sevgisiyle tanışsın.
- Sanırım elimdeki tank hacmi, sarı prenses ve melek popülasyonuna çok yeterli gelmeyecek. Onları geri verip, lepistes artı moli ikilisinden bir popülasyon oluşturmak veya sadece goldfish varyetelerinden bir popülasyon oluşturmak arasında kafam gidip geliyor. Akvaryumu baştan tasarlamak üzerine de kafa yormak gerekecek: Bitkili veya bitkisiz, dekor, kum cinsi, vb. Bu işte deneyimli arkadaşlardan, yardım almaya hazırım. En önemlisi de bana İzmir'de (tercihen Bornova'da), yaptığı işe saygı duyan, bilgisiyle doğru yönlendirebilecek bir akvaryum shop önermenizi rica ediyorum.
Esenlik dileklerimle.
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Selam arkadaşlar, İzmir'den yazıyorum. Akvaryum işinde bir parça gelişmek ve deneyim paylaşmak için buradayım. Sevgiler, saygılar. Murat Ünal
Selam arkadaşlar, İzmir'den yazıyorum. Akvaryum işinde bir parça gelişmek ve deneyim paylaşmak için buradayım. Sevgiler, saygılar. Murat Ünal
SON MESAJLAR
- Beta Tank Arkadaşı Taha Yanık, 23:39
Yeni Üye Forumu - Strafor Kullanımı dogu7862, 23:30
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeni Akvaryum Kurulumu ebt06, 23:18
Yeni Üye Forumu - Akvaryumum LeventYorganci, 23:13
Akvaryum Tanıtımı - Lepistesle Hamilemi vahitender, 23:00
Canlı Doğuranlar - Bitkili Tankda Led Kullanımı FerhatKaya, 22:58
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Sumplu Pipo Filtre Kaannn455, 22:53
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Japon İçin Dış Filtre Mi Pipo Filtremi Daha Uygun GhostKoi, 22:46
Filtreleme Seçenekleri - En güzel fotoğraflarınızı gösterin LeventYorganci, 22:46
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Ciklet Akvaryumu Önerisi draff10, 22:36
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Caridina Karidesler İçin Su Değerleri Alidndr, 22:32
Omurgasızlar - Salyangozlarım Kabuklarından Çıkmıyor Janisserow, 22:23
Omurgasızlar - Flowerhorn Ve Tropical Young Yem Fatih1996, 22:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 60 Litreye Kaç Nerite Salyangozu? Tulpar99, 21:59
Omurgasızlar - Betalar Taha Yanık, 21:18
Yeni Üye Forumu - Füjer Bitkisi Laterthanbefore, 21:07
Bitki Türleri ve Bakımı - Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin alperonal, 21:05
Yeni Üye Forumu - Planarya İçin İlginç Bir İlaç GhostKoi, 20:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Buda Benim Bitkili Akvaryumum FISHERMAN01, 20:24
Akvaryum Tanıtımı - 180x60x60 Karma Güney Amerika kdrackgz, 19:02
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Karma Akvaryum pelerinlikedi, 17:47
Akvaryum Tanıtımı - Hiç Betanız Böyle Davranırmıydı? Taha Yanık, 17:39
Labirentliler - Yeni Kurulan Tank Dip Çekimi mitii, 16:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Su Kaplumbağası - Kuru Alan Taban Malzemesi R2K2, 16:50
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Yeni Başlayan Biri İçin 40 Litre Akvaryum Taha Yanık, 16:27
Yeni Üye Forumu - Lepisteslerim Ölüyor Sizce Neden ? Ehtiyar, 16:16
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Suyunun Sararması Hasan usta, 16:09
Bitki Akvaryumları Genel - 50cm Akvaryuma Tür Tavsiyesi bendeniztayfun, 15:42
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 200lt Bitkili Tür Tavsiye quatro, 14:40
Yeni Üye Forumu - Ofis İçin Akvaryum Ölçü Tavsiyesi... GhostKoi, 14:32
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sumplu Pipo Ne İşe Yarar? Ahmetaydin16, 14:30
Filtreleme Seçenekleri - Hava Motoru Kaannn455, 13:49
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Delta Tail Betta (the Taci) Mirza Adar, 13:45
Labirentliler Tanıtımı - Filtre Önerisi Lepistes.., 13:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İzmirde Mikrokurt darkLightning0, 12:29
Malzemeler ve Yemler Forumu - Nano Bloody Mary twinsoul, 11:25
Akvaryum Tanıtımı - Tropheus Dişi Erkek aliburak11, 10:11
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Dry Start Parvula Denemem vahitender, 09:39
Akvaryum Tanıtımı - Balığım Dışkılamıyor Jester, 09:02
Yeni Üye Forumu - Eheim Compact 2100 Kafa Motoru Ses Problemi VuralSemih, 08:37
Filtreleme Seçenekleri - Dolu Akvaryumu Kaldırmak smetdman, 01:37
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Ankara Penguen Akvaryum Hakkında DrNano, 01:22
Akvaryum Dünyasından Haberler - Cüce vatoz yetiştiriciliği ve L144 Longfinlerim :)Güncel foto 1.syf Kerems, 00:48
Kedi Balıkları Forumu - Beta Pamuk Hastalığı Taha Yanık, 00:40
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Akvaryumunu Geliştirmek… Taha Yanık, 00:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Su Isısı Laterthanbefore, 00:16
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yangın Tüpü Limon Tuzu+karbonat Sistemi Güvenlimi Laterthanbefore, 00:14
Yeni Üye Forumu - Düşük Bütçe İle Nasıl Akvaryum Kurarım? Hidro Dinamik, 23:54
Yeni Üye Forumu - Balığım Isıtıcının Işığı Yüzünden Uyumuyor HOPPALA, 23:51
Yeni Üye Forumu - Anubiasta 2-3 Tane Yeşil Nokta Yosunu Var Hidro Dinamik, 23:41
Yosun
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Minare Salyangozu Adet 5 Tl. Takaslı ARMONYS 23:45
- 0,5 Mm Silis Kum 20 Kg. 550 Tl. Takaslı ARMONYS 23:45
- Kırmızı Taiwan Karides Lina Shrimps 23:31
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 23:27
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 23:27
- 10lt Co2 Tüp & Regülatör Seti Dark65 23:26
- Led Driver 36-48w ilh4n 23:20
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 23:20
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 23:20
- Eş Kribensiz Haci dağ 23:11
- Sıfır Ayarında İsta Regülatör,tüp,difüzör, Damla Furcifer 22:58
- Tam Set Dennerle Akvaryum Furcifer 22:58
- Akvaryum Malzemeleri - Dekorlar - Güncellendi. osmandbnl 22:55
- Fluval C2 Power Filter Askı Filtre osmandbnl 22:55
- Blyxa Japonica - Sadece Ankara osmandbnl 22:55
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 22:39
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 22:39
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 22:31
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 22:28
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 22:28
- 60-40-40 Aksan Yapımı Akvaryum idiopatik 22:25
- Çok Uygun Fiyata Az Kullanılmış Dış Filtreler idiopatik 22:25
- Katil Salyangoz GokKurt 22:13
- Micra Bitkisi - Sarı Ateş Karides GokKurt 22:13
- Co2 Tüp 2,67 Lt - Difüzör - Ph Checker - Regülatör TugayÇınar 20:55
- Hb White Lep,bolbitis,fern,trident,tiger Lotus metsi 20:54
- Çeşitli Malzemeler, Takasa Açık Tropman 20:48
- Co2 Regülatör Set egedin 20:42
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 20:34
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 20:34
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 20:34
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 20:34
- Leptosoma Mutant Kitumba Yavruları Kemalk41 20:33
- Karışık Cichledler vseckn 20:22
- 400 Litrelik Akvaryum (125*50*65h) vseckn 20:22
- 40x40x40 Akvaryum Ve Sobo Tepe Filtre Firefighter 20:17
- Toplu Alımda Uyguna Verilecektir. Denizhann 20:14
- Çeşitli F0/f1 Tanganyika Türleri Damızlık Ve Yavru cstrk 20:09
- Karides, Vatoz, Salyangoz, Kerevit Yemi LewShrimps 20:03
- Adwa Ad 31 Ec/tds Ölçer LewShrimps 20:03
- 3d Baskı Malzemeleri. krmbzkurt 19:25
- Büyük Boy Red Head Tapajos Ve Dicrossus Arıyorum apistoman 18:27
- 90x45x45 Ultra Clear Akvaryum-aksan Marka-45 Açılı apistoman 18:27
- Cüce Kerevit Katil Saly. Ramshorn Ve Kiraz Karides scorpion26 18:24
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 18:24
- Su Piresi Mikrokurt Canlı Yem scorpion26 18:24
- L144 Super Red Düz Dişi scorpion26 18:24
- Endler Double Sword scorpion26 18:24
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 17:33
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 17:33
KULLANICILAR
- 136 Online Kullanıcı, 74 Üye
Online Kullanıcılar
Haci dağ,
LeventYorganci,
HOPPALA,
Ömer01,
esesserhat,
valarmorghulis12,
cagrisw,
Fırat pınar,
twinsoul,
Budmo,
MertSoyumert,
smetdman,
Berke39,
KaracaTurab,
Kerem08,
recepbal,
Oquanus,
erdemizm,
Escobar34,
Thyme,
aXarayli,
grendel1984,
Tulpar99,
AliiArdaa,
cagdas_0606,
krib,
osmandbnl,
arkan,
ebt06,
demian,
ktoG,
sirhill,
nurtensultan,
Balik76,
Akax,
ARMONYS,
vedat79,
Taha Yanık,
draff10,
Goldfish2000,
aleko61,
ootkn,
muratdeg,
dogu7862,
şansal,
Enescetin,
Furcifer,
Kaya Özyurt,
Osmanosman06,
nomercy,
Muratakdag,
Rafayel,
sedaterdem,
ozgurtpcogl,
turkiSHrimp,
Kara Karga,
Dextran,
Kamber Karaaslan,
darkaura,
hasancn,
vahitender,
Emirhan Celal,
FerhatKaya,
Janisserow,
Ardaaa..,
Tolga1Serbet,
neomeo,
Hidro Dinamik,
Nuri3434,
Kaannn455,
M.levent,
GhostKoi,
yns325,
Serdariekrem,
MCY4,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.