ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GorkemErsoy
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
121
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Mart 2018 18:11
Son Ziyaret:
03 Ekim 2024 20:42
Toplam Mesaj:
206 [0.09 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Görkem Ersoy
Doğum Tarihi:
20 Nisan 2000
Yaş:
24
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Elma Salyangozu Ve Çöpçü Yaşar Mı !
Çöpçüler en az 6'lı grup şeklinde eklenmelidir
Moli Balığım Hamile Mi
Eğer erkek diğer iki dişi beyaz moliyle ilgilenmiyorsa o iki beyaz balık muhtemelen Moli türünden değildir. Erkeğini bulmak gerekir diye düşünüyorum.
Balığımın Türünü Öğrenmek İstiyorum.
Merhabalar, öncelikle buradaki birçok insanın bu kadar tepki göstermesinin sebebi birçoğumuzun akvaryum hobisine başlarken gerek petshoplardan aldığı yalan yanlış bilgilerle gerek çevresindekilerinin yanlış yönlendirmesiyle balıklarını kaybetmesindendir diye düşünüyorum. İnan, kimsenin kötü bir niyeti yok. Sadece bu şartlarda balıkların yaşayamacağını bildiğimiz için üzülüyoruz. Sonuçta onlar da bir canlı, bize emanet canlar. Ve eğer bu canlılara bakacaksak onlara gereken şartları sağlamalıyız. Akvaryum pahalı bir hobidir, en basit balık türlerinin bile gereksinimleri çok fazladır. Örneğin bir betta balığı için bence minimum 25 litre hacim, debisi düşük bir filtre, 25w ısıtıcı, doğal bitkilendirme ve en az 3 çeşit yem gerekir. Bizim evimizde sağlıklı, mutlu, huzurlu olmalılar ki onları doğadan kopardığımız için onlara güvenli bir yaşam vaat edebilelim. Ayrıca birçok insan da akvaryumculuğa girerken yaptığı yanlışlardan ve balık kayıplarından dolayı bu hobiden erkenden soğumaktadır. Lütfen kimseyi yanlış anlama, kimsenin senin üstüne gelmek gibi bir niyeti yok.
Moli Balığım Hamile Mi
Ayrıca Moli gibi canlı doğuran balıklar her zaman hamiledir. Uygun şartlar sağlanırsa neredeyse her ay yavru verirler.
Lepites
2. günden itibaren yem verebilirsiniz. Toz halinde pul yem de verilebilir ama ben yavrulara protein içeriği daha yüksek olan yemlerden vermenizi tavsiye ediyorum.
Bettamın Karnı Şişti
Anladığım kadarıyla balıkta dropsy var. Yemleri sarımsak suyunda 4-5 dakika kadar bekletin ve çok az yem verin(1-2 adet). Bunu en az 5 gün uygulamanızı tavsiye ederim. Ayrıca flagyl'i araştırın ve bence mutlaka kullanın. Geçmiş olsun.
Akvaryum Suyunu Komple Değiştirmek
Eğer mecburi bir durumsa, Sera bio nitrivec ve reeflowers bacteria feeder bir arada kullanılırsa bence sorun çözülebilir. Yine de eski sudan olabildiğince fazla eklenmesinde, filtrenin temizlenmesinde ve balıkların kovada olduğu sürede akvaryumun içindeki sudan azar azar ekleyerek alışmalarında fayda var diye düşünüyorum.
Tüm Balıklarım Öldü Nasıl Bir Tank Kurmalıyım?
Bu akvaryumun koşulları önceki balıklarınız için uygun değildi. Bunca zaman yaşamaları çoğu insan için mucizedir. Ama bu 8 aylık süreç eski balıklarınız için çok sağlıklı geçmedi bundan emin olabilirsiniz. Akvaryumculuğa giriş için bir adet betta veya birkaç adet kiraz karides bakmanızı öneriyorum. Zira akvaryumunuzun hacmi ancak bu iki türe ev sahipliği yapmanıza izin verebilir. Mavi taşları da çıkarıp ısıtıcı alırsanız daha sağlıklı olur.
Tavsiyem, sizin akvaryum hacimlerinize benzer betta veya kiraz karides akvaryumu örnekleri incelemeniz. (Google'da Nano bitkili karides ya da Nano bitkili betta tankı diye aratabilirsiniz)Bir adet pipo filtre edinebilirsiniz. Hoş, basit bitkiler ve ufak bir aydınlatma ayarlarsanız her gün izlemeye doyamayacağınız bir akvaryumunuz olabilir.
45 Litrede Beta Bakmak
45 litre betta için fazlaca yeterli ancak resimde görülen filtreyle beta bakamazsınız. Pipo filtre ya da debisi oldukça düşük filtreler kullanmak gerekir. Bettalar uzun süre yüzmeyi sevmezler. Ayrıca betta tanklarında sık bitki kullanmak bu balıkları oldukça rahatlatıyor. Bakımı çok basit olsa da akvaryumu dingin ve huzurlu hâle getirmek hem sizin hem de bettanın mutlu olmasını sağlar.
Karides Akvaryumum
Ellerinize emeğinize sağlık, çok güzel olmuş. Sadece estetik açıdan birkaç tavsiyem olacak.
1. tavsiyem: ışıklandırmanın yüksekten gelmesi(oluyorsa kütüğün hemen üstünden olmalı, birkaç çubukla sarkıtılabilir.). Günışığı LED ışıklandırma bu akvaryuma güzel gidecektir diye düşünüyorum.
2. tavsiyem bence filtre olarak pipo filtreye geçebilirsiniz. Kütüğün arkasına yerleştirebilirseniz, doğal görünümünüz artacaktır.
3. tavsiyem arkaplan mutlaka olmalı, bence full siyah bir arkaplan bu akvaryumun derinliğini daha fazla gösterecektir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.