ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Hkn63
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
81
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
24 Ekim 2024 20:51
Toplam Mesaj:
165 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
11 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hakan
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1980
İl:
Içel
Meslek:
İşçi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Lowtech bitkili

SON 10 MESAJI

Neden Öldü Vatozum
Kullandığınız kumda ölüme sebebiyet verebilir. Yapay taş, aksesur ve kumlar vatoz ve salyangoz düşmanı. Çünkü bu canlılar doğrudan bu malzemelere yapışıyor. Mesela piyasada hagen diye satılan birçok siyah kum sahtedir ve yoğun demir içerir. Bu kumlarda vatoz ve salyangoz yaşayamıyor. Birde tuz meselesi var. Tuz vatoza yaramıyor, vatoz olan tanka tuz takviye yapılmaz. Bunların dışında vatoz kolay kolay ölmez. [EDIT]Hkn63,2024-09-22 17:43:47[/EDIT]
Yeni Doğan Yavrular Sumpta Toplanmış.
Arkadaşlar dün canlı doğurana geçiş yaptım ve ilk günden aldığım moliler yavrulamış. Bugün baktım neredeyse hepsi sumpta. Üç gözlü sumpin ilk ve ikinci bölmelerinde takılıyorlar. Motor olan kısma isteselerde geçemezler. Biraz yem attım yavrulara. Sanırım sumpta büyütecegim bunları. Yavruluk veya ekstra tanka hiç niyetim yok. Zaten bolca bitki ve saklanma yeri var ama sumpa kaçmışlar. Bi sakıncası olur mu.
Canlı Dogurana Geçiş
[QUOTE=mmemati]
Bu arada konu sahibinin tankından farkı yok benim hatta daha fazla hacme sahiptir. Sump var arkadaşın tankında.[/QUOTE]Aynen arka sump var, büyük nimet[EDIT]Hkn63,2024-09-21 23:39:48[/EDIT]

Arkadaş daha bugün canlı doğurana geçtim hemen doğurmuş birisi. Bitkilerin arasında yavrular. Çok şaşırdım. Melek sürecinden sonra ilk günden yavru görmek sürpriz oldu. Ama müdahale etmedim. Kalan sağlar bizimdir [:D]
Canlı Dogurana Geçiş
[QUOTE=Muhammedbedri]
Sizin için önerim lepistes çünkü tankınız küçük Molly e yetersiz kalacaktır lepistesde balıkları koymada acele etmeyin su oturmadan koyayın aksı taktirde kuyruk erimesi gibi hastalıklar baş gösterir akvaryumu çok kimyasalara boğmayın su düzenleyici ve vitamin yeterli sıcaklıkta göz önünde bulundurun. [/QUOTE]Yok benim su 1 yıldır. Yeni kurulum değil. Lepistes sevmiyorum. Genelde ithal var çok dayanıksız
Canlı Dogurana Geçiş
[QUOTE=Muhammedbedri]

hayırlı olsun abi arada bir haşlanmış bezelye ver kabuğunu soyup ezerek kabız olduklarında ölümcül olabiliyor

bende molly besliyorum maşşallah ortlama 20 tane sağlıklı yavru aldım [/QUOTE]Teşekkür ederim. Uzun yıllar oldu moli bakmayalı. Pul yem var meleklere verdiğim ondan veririm yine
Canlı Dogurana Geçiş
[QUOTE=User4848]Özel tür beslemenizi tavsiye etmem
Çok çabuk ölüyorlar çok hassaslar
Tecrübe ettim bi daha özel ırka yanaşmam tipine aldanıp almayın derim
Saygılar [:)][/QUOTE]Tek tür olarak moliye geçiş yaptım. 1 erkek 3 dişi aldım. Özel tur bende düşünmüyorum. Teşekkürler

[QUOTE=Muhammedbedri]
abi kesinlikle moli öneririm bu akvaryumda black ve turuncu moliler güzel olabilir ayrıca ekstradan bir bakımda istemiyor ve dayanıklı tek dikkat etmen gereken şey hızlı ürüyorlar birde tek cins besle abi akvaryumunda benim önerim[^_^][/QUOTE]Aynen öyle yaptım. Moliye geçtim. Tek tür. 1 erkek 3 dişi olarak. Meleklere veda ettim. Çoğalıp dursunlar. Zaten fazla kurcalamayı sevmem. Birazda böyle takılalım bakalım [:)]
Canlı Dogurana Geçiş
[QUOTE=Melih Arslan]Merhaba, plati, moli, kılıç kuyruk, neon tetra gibi bir karma olabilir.[/QUOTE]Fazla çeşit düşünmüyorum, plati ağır basıyor. Karar veremedim.

[QUOTE=mmemati]Bende benzer bir kurulum yapacağım. 60x40x40 benim ölçülerde. Büyük ihtimal canlıdoğuran besleyeceğim bende. Plati-Moli veya özel tür zemin ve yeşile yakışacak lepistes düşünürdüm. İkisinden biri.[/QUOTE]Plati düşünüyorum şimdilik. Belki birde moly
Canlı Dogurana Geçiş
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/206084/200920242227151.jpg[/IMG]
Merhaba. 50x50x50 arka sumplı bu akvaryumda 1 yıldır melek besliyordum. Şimdi ise canlı doğurana geçmek istiyorum. Hangi cins önerirsiniz.
Dev Saz Hk
Herkese çok teşekkür ederim. Keyifli hobiler dilerim.
Dev Saz Hk
[QUOTE=Ehtiyar]Merhaba, bir kaç ay önce aynı soruyu ben de sormuştum. Kimse yanıt yazmayınca budadım, sonra iki kez daha budadım. Büyümelerinde sorun yok. Bazılarında biraz sararma var ama sanırım yaz sıcaklarından. Kısaca ben yaptım oldu sizde yapabilirsiniz(!).[:)][/QUOTE] bende sakınca olmaz diyordum da siz tecrübe etmişsiniz zaten. Keseyim o zaman. Belki alttan daha yoğun sürgün verir

[QUOTE=Ehtiyar]Hocam, tek tek incelemedim tabii ama sanki kestiklerimde uzuyor. Arada yandan sürgün veriyor, kendileri yeni yaprak çıkarıyor. Her durumda mecburen buduyorum çünkü tankın ışığını kesiyorlar.[/QUOTE]kestiklerim uzamasa da olur ki bence uzamaz. Bitkinin genel sağlığını bozmasından tereddüt ediyordum ama sanırım dediğiniz gibi sürgün artabilir ve daha hoşuma gider

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.