ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
mustafa_unax
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
14 Mart 2021 17:55
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Mustafa Ünal
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Mustafa Ünal
SON 8 MESAJI
Norateks Su Test Kitleri
Merhabalar,
Bitkili akvaryumum için test kitlerine bakıyorum.
Nitrat için Sera'nın testini aldım, diğerlerine bakarken forumda farklı bir konuda bir arkadaş Norateks su test kitlerini önerdiğini gördüm.
Bu testler Sera ve JBL'in testlerinin yarı fiyatından daha uygun.
Tüm testleri aldığımız taktirde Norateks'ten alırsak yarı fiyatına gelmiş oluyor.
Bu marka ile ilgili forumda bir konu bulamadım. Acaba bu testleri kullanıp memnun kalan, diğer testler ile kıyaslayan var mıdır?
Veya Sera, JBL haricinde uygun fiyatlı farklı bir markanın testlerini kullanıp memnun kalan var mıdır?
Akvaryum piyasasında iş yapanların bu testleri çok pahalı sattığını düşünüyorum. Konuya kimyasal test açısından bakarak satış yapanlar daha uygundur ama hangi firmanın testini almak lazım?
Merhabalar,
Bitkili akvaryumum için test kitlerine bakıyorum.
Nitrat için Sera'nın testini aldım, diğerlerine bakarken forumda farklı bir konuda bir arkadaş Norateks su test kitlerini önerdiğini gördüm.
Bu testler Sera ve JBL'in testlerinin yarı fiyatından daha uygun.
Tüm testleri aldığımız taktirde Norateks'ten alırsak yarı fiyatına gelmiş oluyor.
Bu marka ile ilgili forumda bir konu bulamadım. Acaba bu testleri kullanıp memnun kalan, diğer testler ile kıyaslayan var mıdır?
Veya Sera, JBL haricinde uygun fiyatlı farklı bir markanın testlerini kullanıp memnun kalan var mıdır?
Akvaryum piyasasında iş yapanların bu testleri çok pahalı sattığını düşünüyorum. Konuya kimyasal test açısından bakarak satış yapanlar daha uygundur ama hangi firmanın testini almak lazım?
Ista Co2 Turbo Reaktör Ses Problemi
[QUOTE=Musa27]Maalesef o ses olmak zorunda
https://youtu.be/rusQNc56Ims[/QUOTE]
Aynen bu ses işte. Akvaryumun bütün keyfini bitiriyor benim için.
[QUOTE=Musa27]Maalesef o ses olmak zorunda
https://youtu.be/rusQNc56Ims[/QUOTE]
Aynen bu ses işte. Akvaryumun bütün keyfini bitiriyor benim için.
Ista Co2 Turbo Reaktör Ses Problemi
Merhabalar,
Geçen hafta bitkili tankima CO2 tüplü sistem ekledim. CO2 den maksimum verim nasıl alırım diye araştırınca reaktör ile olduğunu gördüm ve bunun uzerine ista CO2 Turbo reaktör aldım.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214355/250220201951231.jpg[/IMG]
Reaktör gayet güzel çalışıyor fakat sürekli ses var. Reaktörde hava kalıyor. Ters çevirip havayı atmasını sağlıyorum. Kısa süre sonra tekrar ses yapmaya başlıyor. Bunu nasıl çözebilirim? Difüzöre dönmeyi hiç istemiyorum ama bu şekilde çekilir gibi değil.
Merhabalar,
Geçen hafta bitkili tankima CO2 tüplü sistem ekledim. CO2 den maksimum verim nasıl alırım diye araştırınca reaktör ile olduğunu gördüm ve bunun uzerine ista CO2 Turbo reaktör aldım.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214355/250220201951231.jpg[/IMG]
Reaktör gayet güzel çalışıyor fakat sürekli ses var. Reaktörde hava kalıyor. Ters çevirip havayı atmasını sağlıyorum. Kısa süre sonra tekrar ses yapmaya başlıyor. Bunu nasıl çözebilirim? Difüzöre dönmeyi hiç istemiyorum ama bu şekilde çekilir gibi değil.
L144 Tülünde Delik
Merhabalar,
İlk kez L144 vatoz besliyorum.
Tül olayına hiç hakim değilim.
Balığın keyfi yerinde fakat kuyruğunda fotoğraftaki gibi gelik var.
4-5 gündür bu şekilde. bir miktar açıldı ve durdu.
Sebebi ne olabilir? Düzeltmek için ne yapabilirim?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214355/210520190126411.jpg[/IMG]
Merhabalar,
İlk kez L144 vatoz besliyorum.
Tül olayına hiç hakim değilim.
Balığın keyfi yerinde fakat kuyruğunda fotoğraftaki gibi gelik var.
4-5 gündür bu şekilde. bir miktar açıldı ve durdu.
Sebebi ne olabilir? Düzeltmek için ne yapabilirim?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214355/210520190126411.jpg[/IMG]
Bitkili Tankda Led Kullanımı
@darkaura sayın hocam. İlk mesajda kullanılacak ledleri çok net yazmışsınız. Oranları da net şekilde belli görünüyor. Onlarca sayfa okudum. Bazı arkadaşlar mavi sayısını artırıyor. Bazısı kırmızı sayısını artırıyor. Bunlarada olur demişsiniz.
İlk sayfada yazılan oranlar hem bitkiler için faydalı olup hem görsel açısından en iyi olan oranlar mıdır?
Kimisi watt değerini çok yükseltmiş. Bunların zararı yok mudur?
Benimde yeni kurulumunu yaptığım 90x27x45h akvaryumuma sizin hesapları birebir uygulayarak aşağıdaki rakamlara ulaştım. Sadece watt 33 civarı yerine 40 olarak düşündüm. Dimmerli LED driver düşünüyorum.
Power LED;
* 8 tane 660nm deep red
* 4 tane Royal blue mavi
* 2 tane 420-430nm uv mor
* 26 tane 6500K beyaz
PCB veya Alüminyum Soğutucu;
* 4 x 40cm toplam 2 metre olabilir
LED Driver;
* Yukarıdaki ledlere uygun LED driver
Bu kadar yıl geçtikten sonra ilk formüle ek söyleyebileceğiniz ek bir tavsiye var mıdır?
Teşekkürler.
@darkaura sayın hocam. İlk mesajda kullanılacak ledleri çok net yazmışsınız. Oranları da net şekilde belli görünüyor. Onlarca sayfa okudum. Bazı arkadaşlar mavi sayısını artırıyor. Bazısı kırmızı sayısını artırıyor. Bunlarada olur demişsiniz.
İlk sayfada yazılan oranlar hem bitkiler için faydalı olup hem görsel açısından en iyi olan oranlar mıdır?
Kimisi watt değerini çok yükseltmiş. Bunların zararı yok mudur?
Benimde yeni kurulumunu yaptığım 90x27x45h akvaryumuma sizin hesapları birebir uygulayarak aşağıdaki rakamlara ulaştım. Sadece watt 33 civarı yerine 40 olarak düşündüm. Dimmerli LED driver düşünüyorum.
Power LED;
* 8 tane 660nm deep red
* 4 tane Royal blue mavi
* 2 tane 420-430nm uv mor
* 26 tane 6500K beyaz
PCB veya Alüminyum Soğutucu;
* 4 x 40cm toplam 2 metre olabilir
LED Driver;
* Yukarıdaki ledlere uygun LED driver
Bu kadar yıl geçtikten sonra ilk formüle ek söyleyebileceğiniz ek bir tavsiye var mıdır?
Teşekkürler.
Yüksek Akvaryumda Bitki, Taban Ve Işıklandırma
[QUOTE=Dreamcometrue]Hocam yükseklik konusunda zemini doldurarak aşabilirsiniz bence tabana lav kirigi doldurun ustune kum vs koyun bu sekilde hem tabanda bakteri olusumu yararli olur hemde seviye yukselmis olur.[/QUOTE]
Hocam arkadaşların yorumları üzerine değiştirmek daha mantıklı geldi.
Akvaryumu aldığım kişi tanıdık olduğundan sorunda olmuyor. Sonradan pişman olmak istemedim açıkçası.
[QUOTE=Dreamcometrue]Hocam yükseklik konusunda zemini doldurarak aşabilirsiniz bence tabana lav kirigi doldurun ustune kum vs koyun bu sekilde hem tabanda bakteri olusumu yararli olur hemde seviye yukselmis olur.[/QUOTE]
Hocam arkadaşların yorumları üzerine değiştirmek daha mantıklı geldi.
Akvaryumu aldığım kişi tanıdık olduğundan sorunda olmuyor. Sonradan pişman olmak istemedim açıkçası.
[QUOTE=Arkun]Merhaba,
Öncelikle kurulumunuz hayırlı olsun.
Bence yol yakınken 45 cm yükseklikteki tankı alın direk hiç düşünmeyin diyeceğim ama o da cama cam değil. Yüksek tank özellikle zemin bitkileri yetiştirmede sıkıntı oluyor. Ayrıca en ufak bir problem yaşadığınızda benzer problemleri bulmaya çalışacaksınız ama 60 cm yükseklikte tanklar bulamayacağınız için devamlı aklınıza takılacak ve yükseklikten şüpheleneceksiniz. Ancak birçok parametreye müdahale edebildiğiniz halde tankı bozmadan bu parametreye asla müdahale edemeyeceksiniz. Tıpkı zemini değiştiremeyeceğiniz gibi bu da değiştirilemeyecek geri dönüşü olmayan bir parametre.
Benim tankımın yüksekliği 50 cm ve ben bu yükseklikten dolayı bitki yetiştirmede oldukça sıkıntı yaşadım. İlk zamanlar floresanla başladım 7 floresana kadar çıkmama rağmen yeterli fotosentezi göremedim. 50 cm yükseklik devamlı kafamı kurcaladı. Hep şüphe uyandırdı. Bence ideal olan yükseklik bitkili tanklarda 40 cm.
İlave olarak;
*Zemininiz yeterli. Ancak bence tankınız cama cam olmalı. Bunun faydalarını daha sonra çok göreceksiniz. Cama cam olmayan bir bitkili tank size bir çok handicap getirecek. Örn. Lily Pipe kullanmakta sıkıntı yaşayacaksınız. Buna benzer bir çok sıkıntıyı ben yaşadığım için şimdiki aklım olsaydı kesinlikle cama cam bir tank alırdım.[:cik:] Beni uyarmışlardı konu başlığımda ancak umursamadım. Şu anda pişmanım.
*Işık kesinlikle yetersiz.
*Bitkili akvaryumlar için akvaryumunuzun eni 27 cm çok az. İdeal olan 60x40x40h veya 80x40x40h ölçülerdir. [/QUOTE]
Cevap için teşekkür ederim hocam.
Korktuğum cevabı vermişsin [:)]
Yüksekliği hoşuma gitmişti açıkçası. Ama dediklerin banada mantıklı geldi. Zaten söylediğin şeyler bu konuyu açmaya itti, birde bilir kişilerden onay alayım dedim [:)]
Cama cam akvaryum alacağım kişide yok diye biliyorum.
Cama cam dediğinizin olayı nedir? Arada slikon olmadan mı yapılmış oluyor? Silikonun salınımdan mı kaçıyoruz?
[QUOTE=Arkun]Merhaba,
Öncelikle kurulumunuz hayırlı olsun.
Bence yol yakınken 45 cm yükseklikteki tankı alın direk hiç düşünmeyin diyeceğim ama o da cama cam değil. Yüksek tank özellikle zemin bitkileri yetiştirmede sıkıntı oluyor. Ayrıca en ufak bir problem yaşadığınızda benzer problemleri bulmaya çalışacaksınız ama 60 cm yükseklikte tanklar bulamayacağınız için devamlı aklınıza takılacak ve yükseklikten şüpheleneceksiniz. Ancak birçok parametreye müdahale edebildiğiniz halde tankı bozmadan bu parametreye asla müdahale edemeyeceksiniz. Tıpkı zemini değiştiremeyeceğiniz gibi bu da değiştirilemeyecek geri dönüşü olmayan bir parametre.
Benim tankımın yüksekliği 50 cm ve ben bu yükseklikten dolayı bitki yetiştirmede oldukça sıkıntı yaşadım. İlk zamanlar floresanla başladım 7 floresana kadar çıkmama rağmen yeterli fotosentezi göremedim. 50 cm yükseklik devamlı kafamı kurcaladı. Hep şüphe uyandırdı. Bence ideal olan yükseklik bitkili tanklarda 40 cm.
İlave olarak;
*Zemininiz yeterli. Ancak bence tankınız cama cam olmalı. Bunun faydalarını daha sonra çok göreceksiniz. Cama cam olmayan bir bitkili tank size bir çok handicap getirecek. Örn. Lily Pipe kullanmakta sıkıntı yaşayacaksınız. Buna benzer bir çok sıkıntıyı ben yaşadığım için şimdiki aklım olsaydı kesinlikle cama cam bir tank alırdım.[:cik:] Beni uyarmışlardı konu başlığımda ancak umursamadım. Şu anda pişmanım.
*Işık kesinlikle yetersiz.
*Bitkili akvaryumlar için akvaryumunuzun eni 27 cm çok az. İdeal olan 60x40x40h veya 80x40x40h ölçülerdir. [/QUOTE]
Cevap için teşekkür ederim hocam.
Korktuğum cevabı vermişsin [:)]
Yüksekliği hoşuma gitmişti açıkçası. Ama dediklerin banada mantıklı geldi. Zaten söylediğin şeyler bu konuyu açmaya itti, birde bilir kişilerden onay alayım dedim [:)]
Cama cam akvaryum alacağım kişide yok diye biliyorum.
Cama cam dediğinizin olayı nedir? Arada slikon olmadan mı yapılmış oluyor? Silikonun salınımdan mı kaçıyoruz?
Merhabalar,
Seneler önce bıraktığım akvaryum hobisine güzel bir giriş yapmak istiyorum.
Lepistes, Neon Tetra, Balonmoli, Çöpçü, Vatoz balıklarının olduğu bitkili akvaryum kurulum aşamasındayım.
Günlerdir bilgilerimi tazelemek için forumu okuyorum.
Araştırmalarım sonunda taban malzemesi olarak 2cm aquabasis üzerine 5cm siyah quartz(hagen) düşünüyorum. Öncelikle bu konuda ek tavsiyeniz varsa sevinirim.
Aldığım akvaryum 90cm uzunluk x 27 cm en x 60 cm yükseklik boyutlarında.
Bu akvaryum bana 45cm yükseklik olarak gelecekti fakat daha yüksek var aynı paraya istermisin denince olabilir dedim ve 60cm yüksek olanı geldi.
Görsel olarak 45cm'den çok daha iyi duruyor. Yüksek akvaryum orantısız fakat bu kadar güzel görüneceğini düşünmezdim. Çok hoşuma gitti. Görselini ekliyorum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214355/050420191131511.jpg[/IMG]
Asıl sorum ise 60cm yükseklik bahsettiğim taban malzemeleri ve yeterli ışıklandırma ile bitki yetiştirmede sorun yaratır mı? Işıklandırmayı bu yükseklikte yeterli hale getirebilirmiyim? Bunu yapmak için ne tür aydınlatma malzemesi ve ne miktarda kullanmam gerekir? Mevcut aydınlatmasının görselini ekledim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214355/050420191132321.jpg[/IMG]
Akvaryumu aldığım kişi tanıdık olduğundan 45cm yükseklikte olan ile değiştirebilirim ama artık kurulum yapmak istiyorum.
Bu yüzden konu acil sayılır.
Seneler sonra akvaryum kuruyorum ve güzel olsun istiyorum. Malzemeleri en üstün altı malzemeler olacak şekilde alıyorum. Mümkün olduğunca ucuza kaçmıyorum. Bu kadar uğraş ve masraftan sonra tadım kaçsın hiç istemem.
Yorumlarınız benim için çok kıymetli. Yazarsanız çok sevinirim.
Merhabalar,
Seneler önce bıraktığım akvaryum hobisine güzel bir giriş yapmak istiyorum.
Lepistes, Neon Tetra, Balonmoli, Çöpçü, Vatoz balıklarının olduğu bitkili akvaryum kurulum aşamasındayım.
Günlerdir bilgilerimi tazelemek için forumu okuyorum.
Araştırmalarım sonunda taban malzemesi olarak 2cm aquabasis üzerine 5cm siyah quartz(hagen) düşünüyorum. Öncelikle bu konuda ek tavsiyeniz varsa sevinirim.
Aldığım akvaryum 90cm uzunluk x 27 cm en x 60 cm yükseklik boyutlarında.
Bu akvaryum bana 45cm yükseklik olarak gelecekti fakat daha yüksek var aynı paraya istermisin denince olabilir dedim ve 60cm yüksek olanı geldi.
Görsel olarak 45cm'den çok daha iyi duruyor. Yüksek akvaryum orantısız fakat bu kadar güzel görüneceğini düşünmezdim. Çok hoşuma gitti. Görselini ekliyorum.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214355/050420191131511.jpg[/IMG]
Asıl sorum ise 60cm yükseklik bahsettiğim taban malzemeleri ve yeterli ışıklandırma ile bitki yetiştirmede sorun yaratır mı? Işıklandırmayı bu yükseklikte yeterli hale getirebilirmiyim? Bunu yapmak için ne tür aydınlatma malzemesi ve ne miktarda kullanmam gerekir? Mevcut aydınlatmasının görselini ekledim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/214355/050420191132321.jpg[/IMG]
Akvaryumu aldığım kişi tanıdık olduğundan 45cm yükseklikte olan ile değiştirebilirim ama artık kurulum yapmak istiyorum.
Bu yüzden konu acil sayılır.
Seneler sonra akvaryum kuruyorum ve güzel olsun istiyorum. Malzemeleri en üstün altı malzemeler olacak şekilde alıyorum. Mümkün olduğunca ucuza kaçmıyorum. Bu kadar uğraş ve masraftan sonra tadım kaçsın hiç istemem.
Yorumlarınız benim için çok kıymetli. Yazarsanız çok sevinirim.
SON MESAJLAR
- Akvaryum İçinde Yüzen Canlılar ? Şevki37, 01:23
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryum Dekorasyonu monster07, 01:08
Yeni Üye Forumu - Fil Kulak Lepistes Hunt3r, 00:57
Canlı Doğuranlar - Basit Yeşil Su Yapımı giyotyn, 00:48
Akvaryum Bilimi - Moliwe Kribensis Göksel D, 00:18
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Akvaryumu Nasıl Olmalı? Taha Yanık, 00:18
Labirentliler - Bettam Hastalandı Taha Yanık, 00:02
Yeni Üye Forumu - Dolphin H Şelale Filtre Elyaf Koyma Taha Yanık, 23:50
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İlkkez Akvaryum Kuracağım Taha Yanık, 23:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Betta Hastalık Tanısı Taha Yanık, 23:34
Hastalıklar ve İlaçlar - Karidesler Ve Katil Salyangozlar mmemati, 23:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Taşları Nasıl Yosunlandırabiliriz? daraa, 22:51
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Japon İçin Dış Filtre Mi Pipo Filtremi Daha Uygun furkanbaba956, 22:50
Filtreleme Seçenekleri - Vatoz İle Karides monster07, 22:49
Yeni Üye Forumu - 35*35*35 Bitkili Tank Filtre Önerisi Lepistes.., 21:58
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Pleco İle Bitki rebelde, 21:37
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Nerite Salyangoz Dexter85321, 21:20
Omurgasızlar - Mini? Ramshorn? Axolotl1, 21:10
Omurgasızlar - Akvaryum Zeminini Çimlendirme Larvaklm, 20:47
Bitki Türleri ve Bakımı - 35*25*15 Akvaryum İçin Tür Tavsiyesi recklesstr, 20:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balıklarım Ard Arda Öldü ArifhbsAquatics, 20:35
Yeni Üye Forumu - Lda 16 Tül Vatoz İle L144 Tül Vatoz Eşleşmesi mightymurat, 20:06
Kedi Balıkları Forumu - Bitkili Tankda Led Kullanımı FerhatKaya, 19:42
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Sera Baktopur&baktopur Tabs İc Parazit Tedavisi Şevki37, 19:26
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepisteste Kuyruk Erimesi Acl Yardm Yasin034, 19:14
Canlı Doğuranlar - Beta Balıkları Taha Yanık, 18:45
Labirentliler - Safkan Velifera Mirza Adar, 18:43
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - Akvaryumda Meşe Yaprağı(küçük P*ç Meşe Denilen) Ehtiyar, 18:30
Bitki Akvaryumları Genel - Armatürk 1040l Armatür samuraibeta, 18:13
Yeni Üye Forumu - Karides Akvaryumu samuraibeta, 18:09
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Isıtıcım Çalışmıyor Berkayv, 17:49
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balık Rengi Değişiyor samuraibeta, 17:42
Hastalıklar ve İlaçlar - Betta Kuyruk Erimesi Hastalığı Ve Tedavi Yöntemler samuraibeta, 17:40
Labirentliler - Nymphaea Lotus Red Çiçek Açtı Mderhan, 17:30
Bitki Akvaryumları Genel - 0 Bilgi 0 Tecrübe Lepistes Akvaryumu Kurmak İ Aguamentist, 17:22
Yeni Üye Forumu - Eheim Compact 2100 Kafa Motoru Ses Problemi VuralSemih, 16:40
Filtreleme Seçenekleri - Hobiye Yeni Başlayacağım Muhammedcay, 15:55
Yeni Üye Forumu - Demasoni dt.erkan, 15:42
Akvaryum Tanıtımı - Karışık Tetra Akvaryumu Taha Yanık, 15:39
Amerikan Tetraları Tanıtımı - Walstad Akvaryumu TugberkCelik, 15:08
Yeni Üye Forumu - Balığım Yem Yemiyor, Hiç Gezmiyor. TuRKeR, 14:58
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Armatürü Orhan76, 14:52
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yavru Melek Balığı Akvaryumum bendeniztayfun, 14:15
Akvaryum Tanıtımı - Lepistesimi Ne Zaman Yavruluğa Almalıyım Orhan76, 14:05
Hastalıklar ve İlaçlar - Monte Carlo Yapraklarında Lekelenme Orhan76, 14:00
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Temizliği draff10, 13:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Tetra Balıklarımda Beyaz Benek Hastalığı Ahmetaydin16, 13:08
Hastalıklar ve İlaçlar - 30cm Küp Akvaryum Kurulumu Aguamentist, 13:08
Akvaryum Tanıtımı - Halfmoon Dumbo Veya Halfmoon Elephant Ear Betta samuraibeta, 11:57
İstanbullu Akvaristler - Arkadaşlar Yeni Akvaryum Orhan76, 11:23
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Mikrokurt Canlı Yem Aranıyor Canbudakkkk 01:03
- Apistogramma Kakadu Çifti Arıyorum Canbudakkkk 01:03
- Dolphin H300 Şelale Filtre Canbudakkkk 01:03
- Apistogramma Kakadu Çifti Arıyorum Canbudakkkk 01:03
- Apistogramma Kakadu Genç Dişi Canbudakkkk 01:03
- Ucuz Takasa Açık 2 Farklı Yem Canbudakkkk 01:03
- 40x40x40 Akvaryum Ve Malzemeleri Canbudakkkk 01:03
- Sarı Ateş Neon Karides Ardaaa.. 00:23
- Electric Blue Acara Çift Ardaaa.. 00:23
- Sıfır Cama Cam Akvaryum 45.30.30 Ardaaa.. 00:23
- Tül Kuyruk Ramirezi Ariyorum Hunt3r 00:16
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 00:14
- Venüsaqua Çift Çıkışlı Akvaryum Hava Motoru SinanBulut 23:51
- Vatoz Küpü Ve Frontoza Küpü SinanBulut 23:51
- Lowtech Bitkiler Gönderim Vardır . ExceL 23:31
- Karides Türleri * Canlı Bitki * Moss * ExceL 23:31
- Öğrenciye Ücretsiz Elma Salyangozu mesagac 23:22
- Pasif İlan mesagac 23:22
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 23:14
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 23:14
- Sıfır Ayarında İsta Regülatör,tüp,difüzör, Damla Furcifer 23:11
- Tam Set Dennerle Akvaryum Furcifer 23:11
- Nano Küp Akvaryumlar ( S I F I R ) betta.ist 22:44
- Genç Yerli Halfmoon Ve Yetişkin İthal Betta Çeşitl betta.ist 22:44
- Sarı Ateş Neon Ve Bloody Mary Karidesler betta.ist 22:44
- Kırmızı Taiwan Karides Lina Shrimps 22:42
- Panamense Yavru rebelde 22:38
- Katil Salyangoz rebelde 22:33
- Erkek Tiger Endler (takas Olur) metehan0106 22:27
- Karides, Vatoz, Salyangoz, Kerevit Yemi LewShrimps 22:21
- Adwa Ad 31 Ec/tds Ölçer LewShrimps 22:21
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 21:48
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 21:48
- Dophın Cf 1200 Dış Filtre AQUA 21:42
- Jbl Novo Tanganyika 250gr 350₺ AQUA 21:42
- Tetra Tec 1200 Plus Dış Filtre idiopatik 21:39
- 60-40-40 Aksan Yapımı Akvaryum idiopatik 21:39
- Hb White Lep,bolbitis,fern,trident,tiger Lotus metsi 21:38
- Tiger Zankeri Lotus agbaglama 21:13
- Karışık Cichledler vseckn 21:08
- 400 Litrelik Akvaryum (125*50*65h) vseckn 21:08
- Eheim2215 Dış Filtre HakanYurdaer 20:44
- Mega Dorsal Fullredler delir 19:54
- Kök Çeşitleri (güncel) hll_aquascaping 19:40
- Low Tech Ve High Tech Bazı Bitkiler hll_aquascaping 19:40
- Co2 Tüp ,akvaryum Malzemeleri Vs Güncel hll_aquascaping 19:40
- Blood Mary Karides(analaşmalı Kargo Mevcut) hll_aquascaping 19:40
- Mobilyalı Cama Cam Akvaryum Arıyorum Bysam 19:15
- Tetra Ex 800plus Dış Filtre Bysam 19:15
- Weeping Moss Bysam 19:15
KULLANICILAR
- 116 Online Kullanıcı, 63 Üye
Online Kullanıcılar
sıtkı,
diaslayt,
EmrePekin,
Bettasevdalisi,
Tustwis,
lebowskia,
mowo,
ilh4n,
egeuchiha,
Cloudbuster,
Canbudakkkk,
Kurban35,
scrap,
yedili,
linkolik,
ShowaSanshoku,
onur_0606,
recepbal,
Kerems06,
akomania,
mali37,
giyotyn,
AmatorAkvryumcu,
Taha Yanık,
UmutMEHDİOĞLU,
Srdr.Betta,
efsane07,
Vartego,
Aqua Discovery,
srnozcn,
BeReal,
Rüzgar.57,
Ra93,
barsbingul,
Hunt3r,
Yunus cikletcii,
ozelturlepistes,
cagrisw,
thejaponcu,
Ademkrtl,
Celaleddin,
asplant,
Hidro Dinamik,
mewtwo,
HOPPALA,
Aplot,
Ardaaa..,
Sütçü,
bendeniztayfun,
grysltk,
Dextran,
Liga,
wallece,
Ehtiyar,
Enescetin,
Thefishmannn,
monster07,
AzizArif,
erosennin,
Aliko1616,
Lepistes..,
Alberu,
cihatkaraca,
orkunatalay,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.