ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ömer t
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
648
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Haziran 2020 23:31
Son Ziyaret:
29 dakika önce
Toplam Mesaj:
395 [0.24 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
6 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ömer Güneşdogdu
Doğum Tarihi:
24 Temmuz 1984
Yaş:
40
İl:
Ankara
Meslek:
Özel sektör
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ömer Tarık

SON 10 MESAJI

Kurt Mu?
[QUOTE=Kayrabarlas]Bilgileriniz için teşekkür ederim, bir müddet izleyeceğim, açıkçası çok vaktim de yok ilgilenmem için, akıbeti hakkında tekrar yazarım.[/QUOTE]
Maalesef akvaryum olmayan vakti bulup uğraşılmasi gereken hobidir, daha sonradan maddi manevi bize külfet olarak geri dönmektedir..
Arkadaşın dediği Detritus worms da bir nematod türüdür buz dağı misali %90 toprağın altında yaşar,önüne çıkan tüm çürükcül,yem artıkları ve bitki öz suyu ve köklerle beslenirler,yedikleri kadarda diskilarlar vede çok fazla urerler ve bu üreme ve dışkılama coğaldığında amonyak yükselir bir gün akvaryum camında yerde yüzeyinde 100lercesini görebilirsin, Forumda "akvaryumu kurtlar bastı" diye bir sürü açılmış konu bulabilirsin..
Eğer vaktin yoksa 10'lu bir tetra grubu al afiyetle yiyeceklerdir hiç değilse sayılarını minimum seviyede tutarlar.
Beyaz Benek
[QUOTE=HOPPALA]Merhabalar,

Bu aşamada aslında tüm balıklarda bulaş olmuştur, gözle göremediğimiz için yok gibi durabilir fakat ich bir tankta varsa tüm balık ve diğer canlılara bulaşmış olarak düşünüp ana tankta costapur, spotex, paraguard, cupramin gibi ürünlerle tedavi yapılabilir. Malahit yeşili ve formalin/formaldehit içeren bir ürün parazitin serbest formunda etkin olacaktır.

Parazitin hangi aşamada olduğunu bilmediğimizden banyo/daldırma bana mantıksız geliyor. Tankta parazit tamamen yok olmadıktan sonra daldırma/banyo bir faydası olmaz. Balıkları tekrar tanka bıraktığınız da ich harekete geçer ve balığa tekrar yapışır. Doğrusu bu yöntemle balıkları ek bir stres ve riske sokmaya gerekte yok diye düşünüyorum.[/QUOTE]
Serbest foruma geçmesini sağlamak, suyu kademeli olarak yükseltmekle mümkün arkadaşın karantinaya ayıracak bir tankı yok..
Bunu yaparsa o sıcaklığa bitkiler dayanamayacak ayriyeten 30-32 derecelere çıkardıktan sonra yapacağı ilaçlama ile bitkiler telef olacaktır, onun yerine gerek stresten gerek metabolizması düşük enfekte olmuş balıkların mukozasi zayıfladığı için yaptıracağı banyo üstündeki bakterinin yaşamsal fonksiyonunu zayiflatacak ve bemiks ampul ile güçlenmesini sağlayarak mukozasinin güçlenmesini sağlayacak verilecek canlı yem ilede dahada güclendirilebilir.
Akvaryum'dan bu paraziti tamamen yok edemeyiz, belki minimum da kalmasını sağlayabiliriz, grubun zayıf halkasindaki balıklar işler ters gittiğinde herzaman tekrar enfekte olurlar, buda arkadaşın tüm baliklarinda enfektenin olmadığının kanıtı olsa gerek, ayriyeten tüm tanklarda var olduğunu anlamamız için 25derece sıcaklığı olan bir akvaryuma 15 derece su değişimi yaptığımızda veya 18derece su sıcaklığı olan tanka 28derece su sıcaklığı ile su değişimi yaparsak grubun zayıf halkası enfekte olup beyaz benek olurlar, yani tankta hep varolan bu parazit nezaman stres ve ani değişimde bakteri balığa tekrar yapışır çünkü ani su sıcaklığı farki deride tahribata neden olarak mukozada zayıflamaya neden olarak bakterinin yapismasina olanak tanır
Ayriyeten tanktaki bitkileri sökmek ilaçlama yapmak,aksesuarları çıkarmak ana tankı dezenfekte etmek, dış filtre temizliği yapmak sil baştan oturmamış tank sendromu yaşanmasına sebebiyet verebilir.
Beyaz Benek
Beyaz benek maalesef çok geçmiş olsun..
Tek tank varsa, aynı akvaryum suyu ısısı aynı olacak şekilde beyaz benek olan balıkları ayrı bi kapta sabah akşam veya günde 1 sefer metilen mavisi banyo yaptırın, ayriyeten aynı biz insanlar gibi metabolizması düşük stres altında olan bireyler hastalığa karşı direnç i nasıl düşük oluyorsa bu canlılarda da durum aynı oluyor.. sadece o balıkların beyaz benek olması bunu gösteriyor.
Ayrı kapta metilen mavisi ile yaptiracaginiz banyolar iyice stres e sokabilir bunun için vucut direnç lerini artırmak için eczaneden bemiks ampul alın 1er lt 2 kaba metilen mavili su digerinede bemiks ampul kırın önce metilen mavisi suya bırakın sonra vitaminli suya bırakın 2şer 3er dk sonra tanka geri bırakın..
Su değişim sıcaklığına ve oranına, dış motor temizliği ile akvaryum su değişiminin aynı günde yapılmamasına dikkat edin genelde bu sebeplerden ortaya çıkar beyaz benek keyifli hobiler..
Kurt Mu?
Ben nematod olduğunu düşünüyorum..
Akvaryuma koyduğumuz canlılar ve kendiliğinden oluşan organizmalar dışında oluşan asalak grubu normal değildir zaten minimum göz ardı edilirken çokluğu herzaman zarar verir.
Nematod dünyada yaşayan en büyük ve çok çeşitli canlı türünü oluşturur. Bazı türleri bitki öz suyu ile beslenirken diğeri etobur beslenebilir bunu ayırt etmek güç..
İçeriğinde Hcı barındıran ilaçlar nilverm gibi 100lt yarım çay kaşığı 1 cay bardağı suda çözülerek akvaryuma dökülürse saniyeler icerisinde hepsini öldürür fakat yumurtaları yaşamaya devam eder, 7 gün sonra yapılacak ikinci uygulama yumurtadan çıkacak nematod larida yok edecektir..
Nilverm balık salyangoz ve bitkiye bir zararı yoktur, karidesler üzerinde deneyimim olmadı yorum yapamıyorum.
İlaç kullanılırken motor kapatılmalı ilaç kullanımından 30dk sonra %50 dinlendirilmis su ile dip çekimi yapılıp motor çalıştırılması gerekir.
Akvaryumumdaki Canlı
Yusufçuk böceği larvası[:iyi:]
En güzel fotoğraflarınızı gösterin
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224533/171120242244251.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/224533/171120242311321.jpg[/IMG][EDIT]Ömer t,2024-11-17 23:11:49[/EDIT]
Bu Ne Olabilir
Mayıs sineği larvasina benziyor..
Akvaryumdaki Son Drum
Gayet güzel görünüyor, birde koyu renk arka fon koyarsanız hem balıklar kendini boşlukta hissetmez hemde iç dizayn kendini çok daha güzel gösterir keyifli hobiler..
Yeni Alınan Bitkiler
[QUOTE=fotogrfcini]

çamaşır suyu zarar vermez mi bitkilere
bu arada bol işkembeden sallamış olmamak için siparişe ait görseli de ekliyorum.. ve halen soruma kendileri yanıt vermemiş.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/243329/140320240029381.jpg[/IMG][/QUOTE]
Merhaba ben riskli olduğunu düşündüğüm veya temizliğinden emin olmadığım bitkileri tanka koyarken bir kaba su koyup yarım çay bardağı elma sirkesi koyup 2-3 saat bekletip iyice bitkileri durulayıp öyle koyarım her türlü parazit salyangoz dan arınmış olur..
Ramirezi Cinsiyeti Nedir ?
Merhaba resimden bakarak emin konuşmak mümkün olmasada her iki balıkta dişi olarak görünüyor, belli bir süreç geçsin hastalıktan kurtulsunlar kendi renklerini aldıklarında aralarında kurdukları kurlaşmalar restleşmeler gibi davranışlar size fikir verecektir yine ozaman resim paylaşın tekrar bakalım daha net karar verilebilir...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 21 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.