ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
nzfszr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
41
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ocak 2021 12:36
Son Ziyaret:
02 Aralık 2021 11:49
Toplam Mesaj:
40 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Nazif Sezer
Doğum Tarihi:
16 Temmuz 1996
Yaş:
28
İl:
Istanbul
Meslek:
Reklam Yazarı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İletişim: nazifsezer@gmail.com

SON 10 MESAJI

Sahiplendirme
Bu sabah bayram tatilinden döndüğümde akvaryumumun patladığını fark ettim. Yedek yerim yok. Canlıları ücretsiz sahiplendiriyorum. Gün içerisinde gelip alacak ilk kişiye verebilirim. Adres Beşiktaş, Çırağan. Detaylı adresi özelden ulaşan kişilere veririm. Konu aciliyet arz ediyor. Canlıların kondisyonu düşmüş bir an önce götürülmeleri lazım.

İki yetişkin plati.
3 yavru plati.
4-5 kardinal tetra.
2 albino çöpçü.
1 cüce vatoz.

Şimdilik kurtarabildiğim canlılar bunlar. Bir yandan ortalığı toplamakla ilgilenirken canlılarla çok fazla ilgilenemiyorum. O yüzden alacak arkadaşa, sağlık durumları ve kondisyonları hakkında söz veremem ama bayram öncesi bıraktığımda sağlık durumları iyiydi. Hastalık geçmişleri temiz.

Acil ilgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Yapraklar Çürüyor
Kullandığınız aydınlatma tipi ve açık kalma süresi, eklediğiniz sıvı gübrenin adı, kullandığınız zemin malzemesi gibi konularda da bilgi verirseniz daha sağlıklı yorum yaparız.
Ezberden konuşacak olursak da yapraklardaki delinmeler, potasyum eksikliğinin işaretçisidir diyebiliriz.

Silindi
Seramiği ayırıp içine hava verseniz gene ses çıkacak. Hava motoru, filtreden sessiz mi çalışıyor?

Filtrenin 7/24 açık kalması önemli ama aile istemiyorsa yapacak bir şey yok. Aileyi ikna edene kadar geceleri kapalı tutun ama aileyi bir an önce ikna etmeye bakın. Şelale filtrenin markasını ve modelini de söylerseniz, belki çıkardığı sesi azaltmanın bir yolunu buluruz. Siz mümkünse filtrenin fotoğraflarını da ekleyin. Bi bakalım hep beraber.

Kurulum Bitti Sayılır..
[QUOTE=bionichumann]Teşekkür ederim nazif bey alakanız için evet sayısı kesinlikle yükselteceğim. Arka planım şuanlık yok duvar rengi neyse o ama buzlu arka planlar benimde çok hoşuma gidiyor bu sıralar gerçektwn moda gibi her yerde görüyorum. Şelale filtrenin yeterli filtrasyon yapacağından şüphelendiğimden canlı eklemek konusunda tedirginim ama zaman ne gösterecek 1 hafta kadar bekleyip gözlemleyeceğim sanırım[/QUOTE]

Rica ederim.

Şelale filtreniz yeterli gelecektir. İçine karbon&zeolit, elyaf gibi malzemeler doldurarak daha fazla bakteri tutunmasını sağlayabilirsiniz. Bitki sayısını da artırdığınızda filtrasyon sıkıntınız kalmayacaktır.

Kurulum Bitti Sayılır..
Selamlar.
Yeni kurulumunuz hayırlı olsun.
Yukarıda arkadaşın belirttiği gibi ben de tetraların sayısını artırmanızı tavsiye derim, 2 onlar için çok düşük bir sayı. Strese gireceklerdir.

Bitki olarak kayalara moss sardırabilirsiniz. Micra Hemianthus, guppy grass ve saz türleri... Bunlar şimdilik aklıma gelen bitki önerileri. Silis kumda ve sizin tankla benzer şartlarda bu bitkilerin hepsinin başarıyla büyütüldüğünü gördüm. Tabii siz yine de uygun bir all inclusive sıvı gübre alıp destekleyebilirsiniz.

Son olarak, ışığınız güçsüzse arka fonu koyu renk yapmayın. Tavsiyem buzlu cam görüntüsü veren yarı şeffaf fonlardan kullanmanız. İnternette 'akvaryum için buzlu arka fon' diye aratırsanız çıkacaktır.

Sağlıklı hobiler dilerim.





Dereden Bulunan Bu Bitkiler Nedir?
Güncelleme:

2 numaralı bitki tanka eklendikten bir gün sonra salınım yaptığı için çıkarılmış.
Su sıcaklığı 25-26 derece.

Diğer bitkilerle ilgili durumu, arkadaşımdan haber aldıkça ekleyeceğim.

Dereden Bulunan Bu Bitkiler Nedir?
[QUOTE=janapelo]Merhabalar. Konu dikkatimi çekti ve biraz araştırdım bu bitkileri...
[/QUOTE]

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Bahsettiğiniz bitkilerle ilgili detaylıca araştırıp denemeye başlayacağız. Bitkileri tanka yerleştirecek arkadaşımın alacağı neticeleri ben de çok merak ediyorum. Hep birlikte görmüş olacağız.
Dereden Bulunan Bu Bitkiler Nedir?
Selamlar. Herkese iyi hobiler.

Isparta, Yalvaç kırsalında arkadaşım balık avı esnasında fotoğraflardaki bitkilere ulaşmış. Bitkiler derenin yavaş akıntılı kollarından birinde, bir birikintinin içerisinde tamamen su altında bulunuyor. Bir tanesi moss türü ama tam türünü tespit edemedik.

Bu bitkilerin türleri konusunda bilgisi olan arkadaşlar var mıdır?
Bitkilerin türlerini tespit edebilirsek akvaryum ortamında doğru şartları sağlayarak yetiştirmeyi deneyeceğiz.

1:

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228982/130420211833511.jpg[/IMG]

2:

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228982/130420211834001.jpg[/IMG]

3:

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228982/130420211834121.jpg[/IMG]
Akvaryum Pisliği
[QUOTE=Styxistaken]JAPONLARIN hepsini başka birine bugün vericem o zaman canlı yükünde düzelme olur mu?
Akvaryum 1senedir var ama 3 ay önce motoru çıkarıp temizledim . Suya bişey eklemiyorum tuz vs.
Başka bi yerde okumuştum japonların üstünde beyaz nokta gibi lekerler var onlar hastalık galiba[/QUOTE]

Motoru çıkarıp temizledimden kastınız nedir?
Eğer filtreyi çıkarıp musluk suyuna tuttuysanız bu yanlış bir hareket.
Bahsettiğiniz lekeler de fotoğrafta görülmüyor. Naçizane bir tavsiye, fotoğraf çekerken odanın ışığını kapatıp sadece akvaryumun ışığında fotoğraf çekmeye çalışın. Attığınız fotoğraflarda balıklardan çok sizin camdaki yansımanız gözüküyor.

Bahsettiğiniz dışkı yüzmesi denildiği gibi iç parazit olabilir. Basit bir mantık kuracak olursak, suda batmayan bir dışkının içerisinde gaz miktarının gereğinden fazla olduğu varsayımında bulunabiliriz. Aksi halde dışkının yoğunluğunun sudan fazla olup suda batması gerekirdi. Yani buradan çıkaracağımız sonuç, balıkların sindirim sisteminde bir problem olduğuna işaret edebilir. İç parazit bu problemi yaratabilir. Balıkları besleme şeklinize dikkat edin. Hem bitkisel, hem de proteinsel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde farklı markaların farklı türde yemlerini dönüşümlü olarak kullanın. Bunlara ek olarak, Sera Baktopur Tablet veya akvaryumcunuzun önereceği başka bir iç parazit önleyici tablet de olur, ondan alıp yine akvaryumcunuzun önereceği miktarlarda balıklarınızı onunla besleyin.

Tanktaki balık çeşidini azaltmaya çalışın. Japonlar bu tankla çok uyumsuz olmuş. Lepistesler de muhtemelen iç parazitten ilk etkilenen tür olmuştur. Özellikle iç parazit konusunda çok dayanıksızdırlar. İyi tecrübe isterler. Bence japonlarla beraber, bir şekilde lepisteslerden de kurtulun. Lepistes konusunda deneyimli bir arkadaşınız varsa ona vermeye çalışın. Hastalığı da atlattıktan sonra, tankın litre hesabına göre elinizdeki balık sayısını değerlendirir, fazlaysa azaltır, az ise çoğaltabilirsiniz. Ama sayıyı artıracak olursanız tür uyumunu gözetin derim.

Son olarak dip çekiminizi aksatmayın. Tavsiyem maks üç günde bir dip çekimi yapmanızdır. Dip çekimleri esnasında tankın suyunu da %20 oranında değiştirmiş olursunuz zaten. Şimdilik takipte kalın. İyi bir besleme düzeni ve parazit önleyici tabletlerle kısa sürede balıklarınız toparlayacaktır. Bahsettiğiniz beyaz noktaların da daha net bir fotoğrafını atarsanız belki daha iyi yardımcı olabiliriz.



Akvaryum Pisliği
Akvaryumunuzun fotoğraflarını, ölçülerini, kullandığınız ışık, filtre, zemin malzemesi, içindeki canlıların sayısı ve türleri, ışıklandırma süresi, sıcaklığı gibi bilgileri eklerseniz daha doğru yardımcı olabiliriz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 16 Online Kullanıcı, 9 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.