ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ercane
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
223
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Kasım 2021 23:17
Son Ziyaret:
5 Saat 13 Dakika önce
Toplam Mesaj:
122 [0.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
89 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ercan Eriş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Küçük Akvaryum
[QUOTE=tsp7]
Karideslerle hic tecrubem yok onun icin zorlanabilirim diye dusnuyorum.[/QUOTE]
Neocaridina karides, bakımları çok kolay, birazcık moss alıp koyabilirsiniz, arada kuru yem verirsiniz, hatta küçük bir parça salatalık, haşlanmış ıspanak vb şeyler bile veriliyor yarım saat sonra sudan geri almak kaydıyla.
Balıkları Küçük Akvaryumda Beslersek Ne Olur
[QUOTE=Yigit26]Bu hobiye yeni başladım merak ettiğim bir konu mesela lepistesi 20 litrede beslersek ne olur ?[/QUOTE]

Üreyince 3+1'e geçmek isterler [:D]
Küçük Akvaryum
Bu litreye karides güzel olur, hiç baş ağrımadan.
Low Tech Bitkili Akvaryumla Hobiye Geri Dönüş
[QUOTE=korayfb]

Açıkcası yakın ölçülerde akvaryum kurulumu göremedim. Hem siteyi hem bahsettiğiniz kanalı detaylı inceleyeceğim. Bitkili akvaryumda dip çekimi çok yapılmıyor sanırım ama kum katmanları daha sonra karışmıyor mu?



Alternatifler için teşekkürler. Hem mutfaktan hemde salondan görünen bir akvaryum olucak eğer becerebilirsem ortaya tepecik yapmayı planlıyorum. Uçan kayayı ilk defa duydum. Çok ilginç geldi akşam bakacağım.



Yazınız için teşekkür ederim. Akvaryum hazır ve kurulum aşamasını mümkün olduğunca hatasız yapmaya çalışacağım. Bunun için acele etmek istemiyorum. Malawi akvaryumu gibi değil. Canlı doğuran ve tetra grubu ağırlıklı canlı koymayı planlıyorum. Eğer kurulumun aşamalarınızı gösteren bir yazınız ya da konunuz varsa detaylı incelemek isterim.[/QUOTE]

Başlangıçta iyi planlayarak yoğun bitkili bir akvaryum kurduğunuzda zaten zeminle pek oynamıyorsunuz. Olur da bitkilerin yerlerini değiştirmek istediğinizde biraz dikkatli olursanız bir sıkıntı çıkmaz. Kumun altına kapsül gübre de tedarik edip koyabilirsiniz, köklü bitkiler için destek olur.
Nano Walstad
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232976/120220251129491.jpg[/IMG]

Ölçüler: 20x20x25h
Canlı Türleri: Salyangoz ve karides olacak
Bitki Türleri: Java Fern, Echinodorus Bleheri, Ludwigia Repens Rubin, Rotala Rotundifolia, Hemianthus Micranthemoides, Elodea Species
Tankın Yaşı: 3 gün
Filtrasyon ve Işıklandırma: Filtre yok, 9 watt led ampul
Tasarım ve Dekorasyon: Lav kayası, spotted wood

En altta tarladan aldığım toprak var, üstünde kuvars kum ve dere kumu, 9 watt led ampul ile aydınlatıyorum, Çin'den geldi ucuz bir şey, 1-2 saat içinde fotosentez yapmaya başlıyor bitkiler, bu kadarını beklemiyordum.

Su değişimi yapmayı düşünmüyorum, sadece eksilen suyu tamamlayacağım, günde 5-6 saat aydınlatma ile devam edeceğim. Su üstü bitkisi olarak salvinia cucullata gelecek onu koyacağım.
1-2 hafta geçtikten sonra bir miktar salyangoz koymayı planlıyorum, ardından bir süre daha bekleyip karides ekleyeceğim.

1. gün

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232976/120220251129211.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232976/120220251129221.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232976/120220251129241.jpg[/IMG]

3. gün

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232976/120220251129491.jpg[/IMG]


Low Tech Bitkili Akvaryumla Hobiye Geri Dönüş
[QUOTE=korayfb]Merhaba arkadaşlar, çook çok uzun bir aradan sonra ara vermiş olduğum hobime low tech bitkili akvaryum ile dönüş yapmayı umuyorum.

Her zaman bitkili akvaryum kurmak istemiştim ama bir türlü cesaret edemiyordum. Artık zamanının geldiğini düşünerek az bir tecrübe ve sizlerin desteğiyle kolay bir akvaryum kurmayı hedefliyorum.

Öncelikle kayıt ve kuşaklı, kapaklı 100x50x65h bir akvaryuma sahibim. Bu sebeple nasıl bir aydınlatma yapmam gerektiğini kestiremiyorum. Kapağa koyacağım florans nerdeyse tabana 70 cm yüksekte olacak, akvaryumum cama cam olmadığından armetürü monte etme şansım yok, tavandan sarkıtmam hiç mümkün değil.

Deneyimlerim yeterli olmayacağından, bitki ve canlı kaybıda yaşamak istemediğimden dolayı kolay bitki türleri ile başlamak istiyorum.

Taban malzemesi olarak ne kullananmam yönünde net bir fikrede sahip değilim.

Akvaryumumu temizledim ve sıfırdan kurulmak üzere siz değerli arkadaşlarımın desteğiyle altından kalkabileceğimi düşünüyorum.

Şimdiden destek olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.[/QUOTE]

Biraz elinizden geliyorsa modül led kullanabilirsiniz, sabrınız da varsa walstad metoduna benzer bir kurulum yapabilirsiniz, taban zaten 5-6 cm yükselecek, bakımı kolay bitkileri araştırıp seçersiniz.
Bütçe ayırabiliyorsanız tabana lav kırığı, üzerine biraz akvaryum bitki kumu, onun üzerine kuvars kum veya dere kumu ile istediğiniz yüksekliği verirseniz ışıkla taban arasındaki mesafeyi kısaltmış olursunuz.
Forumda birçok örnek kurulum var, ayrıca youtube üzerinde MD fish tanks kanalı var, düşük bütçeli birçok tank kurulumu mevcut, taban ve tasarım konusunda oradan feyz alabilirsiniz.
Fazla Co2 Problem Olur Mu ?
[QUOTE=NightWist]15 litre akvaryumum var. Kendi tarifimle denediğim mayalı sistem şu anda 3 gündür takılı. Hala gaz çıkışı sürekli devam ediyor. Canlılarda bir problem yok görünürde. Mayalı sistem bitene kadar takmaya devam edeyim mi yoksa çıkartayım mı ? Ne yapmamı tavsiye edersiniz. İlk defa mayalı sistem kullanıyorum.

[VID]https://youtu.be/0Bl0gLtteZE?si=TGh7m5A-CljT5cVi[/VID][/QUOTE]

Uygun bir difüzör alana kadar şekeri ve mayayı israf etmiş olursunuz.
60x40x40 Yeni Düzen
[QUOTE=Ehtiyar]Merhaba, ellerinize sağlık. Eğer budananları tekrar kullanmayı düşünüyorsanız bir fikir olarak, daha büyümelerini bekleyin. Gübreleme yapıyorsunuz, uzadıkça ışığa yaklaşan yapraklar daha renkli, parlak ve gür olacaktır. Bu sayede formu iyi olanları seçerek ekim yapabilirsiniz. Tabii unutmadan: [:nazar:][/QUOTE]
Tavsiye için teşekkürler, bir süre uzatmayı deneyeyim bakalım.
60x40x40 Yeni Düzen
[QUOTE=XNevermore]
Hocam bunun dip çekimi tam bir sabır testi gibi olur[:lol:] Maşallah çok güzel akvaryum[:nazar:][/QUOTE]
En zoru da moss budamak oluyor, dip köşe moss parçası kovalıyorum.
60x40x40 Yeni Düzen
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/232976/100220252114551.jpg[/IMG]
Güncelleme: 9 hafta bitti, haftalık su değişimi ve günlük gübrelemeye devam, rotalaları budama konusunda ikilemdeyim, tam bir sabır testi. Tecrübesi olan yardımcı olabilirse sevinirim, uzasın diye bırakmak mı daha iyi, üstten küçük küçük düzeltme şeklinde budamak mı yoksa yarısına kadar indirmek mi iyi gelir?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.