ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
AquaPuella
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
188
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Mayıs 2022 15:13
Son Ziyaret:
10 Saat 29 Dakika önce
Toplam Mesaj:
196 [0.21 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
2

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çin Çin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
İllüstratör
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

30 lt'lik bitkili Betta tankı + Ramshorn salyangozları 🌿🐚•°🌱

SON 10 MESAJI

Japon Balıklarım Su Yuzeyinde Hareketsiz Yüzmüyor
Büyük bir su değişimi yap. Japonlar suyu çabuk kirleten balıklardir. Muhtemelen suda problem var. En az 2 gün ağzı açık şekilde dinlenmiş çeşme suyu kullan. Halihazırda yoksa içme suyu kullan. Dış filtre vs kullanmıyorsan, japon beslerken sık sık su değişimi yapman gerek. Iyi bir filtrasyon olması gerek.

Bir de Japonlar çok oburdur. Yeme asla hayır demezler. Buna kanıp sık sık yemleme. Günde 2 iki defa az az olacak şekilde yem ver. Ve diyetlerine sebze ekle. Bezelyeyi haşlayıp sadece içini ver. Bunu haftada en az 2 defa yapmaya çalış. Böylece kabızlık sorunun önüne geçersin. Bir başka seçenek de salatalık içi. Yemledikten sonra artık yemleri temizle, gerekirse biraz su değişikliği yap.

Ayrıca akvaryumun hacmi o balıklar için küçük. Bu da durumu daha da kötüleştiriyor.
Japon Balığım
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/235135/241220231942411.jpg[/IMG]

Tanımadığınız, yüz yüze görüşmediğiniz, ismini dahi bilmediğiniz birisi hakkında bu şekilde yorumlar yazmanız asla iyi niyetli yorumlar değildi. Olamaz da. Şahsım hakkında resmen atıp tuttunuz. Aklımın ucundan bile geçmeyen düşünceleri, fikirleri sizin şahsıma yazdığınız yorumunuzda okudum. Evet, yorumunuz yalnızca şahsıma saldırmak amaçlı idi. Içinde konu sahibine yararlı olacak herhangi bir fikir, bir öneri bile yoktu. Hızınızı alamayıp yazdıklarınızla ismini, yüzünü dahi bilmediğiniz bir kişi hakkında olmayacak bir profil çıkardınız. Sonradan yorumu editlemeniz ve o cümlelerini silmeniz, o yazılanları yok saymama yardımcı olmuyor.

Umarım bundan sonra daha dikkatli yazarsınız, tanımadığınız insanlar hakkında ithamlarda bulunmazsınız.

Sağlıcakla
Japon Balığım
[QUOTE=HakanYILDIZ] Meali: Ben yaptım, zararı olmadı, demek ki en doğrusu bu, bilimsel gerçekleri elimin tersiyle itmek de benim hakkım. Siz kim oluyorsunuz da benim doğru dediğime yanlış diyorsunuz. Her şeyde olduğu gibi bu konuda da tek doğru benim dediğimdir.

Tefsiri: Burada Sayın Çin Çin, tecrübesinin tüm akvaryumculardan, kendisinden daha tecrübelilerden, akvaristlerden, bilim insanlarından daha fazla olduğunu iddia etmiş. [U]Kendi tecrübelerinin ayrıntılarını paylaşıp, bu şartlarda yaptım, oldu demek yerine[/U], genel kanı telkin etmeye yeltenip, altı boş iddiasını hoyratça savurmuş bir forum sayfasında. (Altı boş olmasının gerekçesi: uzun araştırmalar, düzenli yapılan ölçüm değerleri, bilimsel makaleler... vs. ile iddiasını genel kabul görecek bir şekilde desteklememiş olması.) [/U][/QUOTE]

Şu yazdıklarınızı bir okuyun. O kadar gülünç ki... Tam olarak nerede daha tecrübeli akvaristlerden, bilim insanlarından tecrübeli olduğumu iddia etmişim? Hayal mi görüyorsunuz? Okuduğunuzu mu anlamıyorsunuz?
Bir de meali şu bu demişsiniz. Şaka mısınız? Ne meali? Orada açıkça kendi tecrübem, evet yeterli oluyor cümlesini bilim insanlarına kadar getirmişsiniz. Aklımdan geçmeyen iddiaları, yorumumda hiç kullanmadığım kelimelerle [B]argumentum ad hominem[/B] yaparak asıl burada linç yapan siz olmuşsunuz.
Ama size bir şey söyleyeyim, yazdıklarınızı ciddiye almıyorum. Yerine bir tavsiye de bulunuyorum: Gidin, başka işlerle meşgul olun. Belli ki canınız çok sıkılıyor. Hayat sizin için çok sıkıcı olmalı.
Daha da alıntılayıp yazmayın. NOKTA
Japon Balığım
[QUOTE=HOPPALA] Dış filtre olunca ayda 1 su değişimi yeterli mi oluyormuş. =) [/QUOTE]

Evet, yeterli oluyor. Bizzat kullanıyorum. Tecrübe ile sabit.
Beta Balığı
[QUOTE=Kübra_6434] Çok teşekkürler yorumunuz için. Ama birşeyi daha merak ediyorum. Balığı erkek olarak ben seçtim ve emin olmak istiyorum. Acaba balığımın cinsiyeti nedir? [:?]

Yorumunuz için teşekkür ederim. Merak ettiğim bir şey daha var. Balığı ben erkek olarak seçtim ama tam emin olmak istiyorum. Acaba balığım erkekmi? [/QUOTE]

Erkek duruyor. Iyileştiginde daha net anlaşılır. Camdaki yansımasıyla kavga ediyorsa erkektir.
Japon Balığım
Ikinci el akvaryumlara bakabilirsin. (Sahibinden.com, letgo gibi sitelerde) Daha uyguna bulman için diyorum. Ancak akvaryum alırken bakacağın balık japon olduğu için hacmi de önemli. Bir adet japon bakacağım diyorsan ona göre bir akvaryum alman gerek. [B]Japonlar için hacim çok önemli. Bir adet japon için en az 30-40 litrelik bir akvaryum gerekli.[/B] [K]Ve yüzmesi için uzunluğu olan bir akvaryum.[/K] Ileride bir iki japon daha eklerim dersen, akvaryumu şimdiden daha büyük al.
Bunun dışında, ısıtıcı, hava taşı, kum (japonlar kum eşelemeyi sever) mutlaka alman gerekecek. [B]Isıtıcı max 24 dereceyi geçmesin. [/B]Japon soğuk su balığıdır. Çok sıcak suda uyuşur. Balığın sağlıklı ve uzun yaşamasını istiyorsan, hava taşı çok önemli. [K]Fazla fazla oksijen gerek suya.[/K] [B]Bir de haftada en az 1 defa düzenli su değişimi yapman gerek. [/B]Bir diğer öneri de dış filtre edinebilirsin. O zaman ayda 1 yapman yeterli olacaktır. [B]Su değişimini suyun %20-30unu değiştirecek şekilde yapmalısın.
[/B]
Bir iki tane anubias nana bitki de
eklersen suyun kalitesini arttırır. Anubiaslar kuma gömülmüyor. Lav kırığına ya da uygun ufak bir taşa misina ile bağlayabilirsin.

[B]Japonu yemlerken ölçüye dikkat et.[/B] Günde 2 defa az az olmalı. [K]Haftada en az 1 gün hiç yemleme. Balığın sindirimi için gerekli bu. [/K]
Mutlaka [B]bitkisel[/B] ağırlıklı yem ile besle. Ve diyetine gerçek sebzeler ekle (salatalık içi, haşlanmış bezelyenin içi gibi)
Beta Balığı
Fizyolojik ve psikolojik iyileşmesi için doğru beslenme kadar uygun bitkili bir tank da hazırlamalısın. (Eğer halihazırda yoksa)

Kendini güvende hissedebileceği, etrafı keşfedebileceği, kendini ait hissedeceği bir tank. Min 25-30 litrelik bir akvaryum olmalı. Forumda ve Google'da detayları kolaylıkla bulabilirsin.
Japonların Bu Şekilde Davranması Normal Mi?
Fanustan alıp onlara bir akvaryum kurmanız çok yerinde olmuş. Ancak akvaryumunuz japon türü için hâlâ hacim açısından ufak. Her bir japon için [B]min 20 lt[/B] uygun diye geçer. Tabii hacim ne kadar büyürse japon türü için o kadar iyi. Sebebine gelirsek, suyu hızla kirleten akvaryum balıkları arasında japonlar birinci sıradadır. Aşırı dışkılarlar. Ama yalnızca bununla kirletmezler. Japon sadece yüzdüğü anda bile her hareketinde sudaki amonyağı arttırır. Bu yüzden hacim önemli. Yakın gelecekte hacmi geniş bir tank alırsanız, elinizdeki tankı karantina tankı olarak kullanabilirsiniz. Yani
bir hastalık olduğu zaman hasta olan balığı alıp bu tanka koyabilirsiniz.


Japon beslerken dikkat edilmesi gerekenler;

[B]1. Yemleme[/B]
Sık yemleme yapmayın. Az yemeleme yapın. Japonlar oburdur, sürekli yer. Doyma hissi yoktur. Bitkisel ağırlıklı yem kullanın. Hatta diyetlerine sebze ekleyin. (Haşlanmış bezelye içi, salatalık içi, haşlanmış ıspanak gibi) Günde 2 defa -sabah akşam olmak üzere yemleme yapmanız yeterli olacaktır. Haftada 1 kez ise hiç yem vermeyin. Bu sayede balıklarda sindirim sorununun önüne geçmiş olursunuz. Balıklar açlıktan ölmez, çok yemlemeden ölür.

[B]2. Su değişimi[/B]
Haftada en az 1 defa min %20 olacak şekilde su değişimi uygulayın. Ama tavsiyem, dış filtre almanız. Dış filtre alırsanız, su değişimleriniz azalır. Üstelik balıklar uzun süreli sağlıklı koşullara sahip olur. Dış filtre alırsanız, içine uygun filtrasyon yapacak malzemeler de almanız gerekecek.

[B]3. Isı [/B]
Min 18, max 24 ısı japon balıkları için uygundur. Daha fazlası uyuşturur, sonuçta soğuk su balıklarıdır. Ancak 18 derecenin altına da düşmesi tavsiye edilmez, nitekim koi türleri değiller ve bir pond'da yaşamıyorlar.

[B]4. Işık[/B]
Çok güçlü olmayan, parlak olmayan bir led kullanabilirsiniz. Kesinlikle geceleri kapatmanız gerek, balıkların da karanlığa ihtiyacı var. Gün içerisinde de ışık belli saatler kapalı olursa iyi olur.

[B]5. Dekorasyon[/B]
Balıkların bedenlerine zarar verecek sivri, keskin hiçbir dekorasyon olmamalı. Yapay ve suya salınım yapacak herhangi bir dekor da olmamalı. Saklanabilecekleri bir balık yuvası alabilirsiniz.

[B]5. Bitki[/B]
Normalde japonlar bitkili tanklar için uygun değildir. Bitkileri sağlam bırakmazlar, yerler. Ancak yemekte tereddüt edecekleri bitkiler mevcut. Anubias gibi kalın yapraklı bitkileri tankınıza ekleyebilirsiniz. Bitki şart değil elbette, ancak sudaki fazla nitratı emmekte yardımcı olurlar. Ayrıca dekor açısından da güzel bir görüntü oluştururlar. Anubias alırsanız aklınızda olsun, bu bitki türü loş ışık sever. Işığın tam altına gelmemeli yoksa zamanla üstleri yosun tutabilir.

Şimdilik aklıma gelen ilk önemli unsurlar bunlar. Sorunuz olursa yazabilirsiniz.
Hediye Salyangoz ;)
Büyük ihtimal Helena (katil) salyangozu
Bitki Kumunu Yıkamadan Koydum
Mekanik filtreleme yapmalısın. Dış filtre gerek bunun için de. Ya da üşenmeyip suyu boşaltılıp kumu küvette vs yıkamalısın.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 16 Online Kullanıcı, 9 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.