ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Dexter85321
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
227
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
14 dakika önce
Toplam Mesaj:
140 [2.50 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
138 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
2

BİLGİLER

Ad Soyad:
Arda kara
Doğum Tarihi:
15 Mayıs 2007
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Kara

SON 10 MESAJI

Salyangoz Cinsi
Adi salyangoz, muhtemelen bilmek istediğinizden fazlasını içeren bir tezi ustamız birazdan yazacaktır zaten, @Gökdeniz Kale
Balığıma Ölüyor
Suyu yeni değiştirmediyseniz bu yazıyı görür görmez akvaryumla aynı sıcaklıkta tatlı su ile suyun yarısını değiştirin, amonyak zehirlenmesi geçiriyorsa, oksijen azsa değişimden sonra balığınız hareketlenmeye başlar, sonrasında bu makaledeki hastalıkları okuyup balığınızın hastalığını bulmaya çalışın. ( fotoğrafta belirgin bir hastalık göremediğim için önce akvaryumun fotoğrafını paylaşın bizde almanız gerekenlerden bahsedelim.)
https://www.akvaryum.com/forum/japon_baligi_hastaliklari_ve_tedavi_yontemleri_k896506.asp

Maalesef detay paylaşmazsanız kimse size helva tarifi vermek dışında net bir yardımda bulunamaz, akvaryumun tamamını alarak bir fotoğraf atar mısınız? suyu en son ne zaman değiştirdiniz? kullandığınız yem nedir?
Ph Metre
Bahsettiğiniz ph metrelerden ve tds ölçer almıştım, tds ölçer çok iyi ama sarı ph metrelere güvenilmez, daha sabit değer bile veremiyor.[:kotu:]
Japon Balıkları Bakımı
Japon balığı başına 40 litre, Youtube da Çapari kanalını öneririm.

[URL]https://www.akvaryum.com/carassius_auratus_(japon_baligi)_tatlisur_7_70.asp[/URL]
Japon Balıkları Bakımı
Direkt litre ve iç filtre uyarısını almışsınız şaşırmadım[:)))]

Japon balığı beslemek ''hayli kolay'' diyemem. Artık her petshopta klasik dayanıklı japon yerine orandalar satılıyor, araştırmanızı ''fancy goldfish'' başlığı altında yaparsanız daha sağlıklı olur.

Hobiye ilgili biri olarak akvaryumunda faydalı bakterileri oluşturmayı ve azot döngüsünü iyi anlamanız lazım, üstte bahsedilen makale [URL]https://www.akvaryum.com/Forum/yeni_tank_sendromu_ve_azot_dongusu_k877167.asp[/URL]

Aldığım Japonlar büyüsün, yıllarca bakayım hatta yavrularını bile görmek isterim diyorsanız [B]Çeşitli yem, uygun hacim ,biyolojik ve mekanik filtrasyon ,Sabit ısı ve Su değişimi[/B] gerekiyor.
Ayrıca bunlara okuduğum her kaynak değiniyordu. kişi söylemlerinden çok bilimsel söylemlere önem verseydiniz ''her kaynak farklı söylüyor, en ortak söylemlere dayandım.'' aşamasını direkt atlar, balıklar için daha büyük bir akvaryum kurardınız.

Filtreyi 300l/sa almışsınız, sanırım akıntı olarak sıkıntı çıkarmıyor, eğer küçük balığı yoruyorsa, yanında gelen o plastik parçalar şelale aparatıdır, onu takabilir veya filtreyi uzun cama bakacak şekilde takabilirsiniz, iç filtreye ek pipo filtre eklerseniz suyun temiz kalmasına yardım edecek bir sürü faydalı bakteriniz olur.

Bunlar midesiz balıklar (mecaz değil ha) olduğu için doyma hissi bilmiyorlar, siz ne kadar çok yemlerseniz o kadar çok dışkılarlar o yüzden abartmayın günde 2 kez iyidir, benim akvaryumumun hacmi büyük olduğundan ve hızlı büyümelerini teşvik etmek için 3 kez sağlam yemliyorum.

Büyük olan lionhead oranda karışımı balığınızı geri vermenizi şiddetle öneriyorum, o litrede bakmanız hoş değil. illa tek balık beslemem bilimselden uzak duracağım diyorsanız da yine büyük olanı verip, diğeriyle aynı boyutta bir japon alın, küçüklerle büyüklerin yem ihtiyaçları farklı, yem olarak elinizdekine ek protein ağırlıklı bir dip yemi almanız küçük japon için iyi olacaktır. Haftada birer kez bezelye ve yumurta verebilirsiniz bunları doğal bitkisel ve proteinsel yem olarak düşünebilirsiniz.
Japon balıkları benim favorimdir, bence litre hariç sağlıklı bir kurulum olmuş keyifli hobiler dilerim

[EDIT]Dexter85321,2024-11-04 15:45:14[/EDIT]
Low-tech Gariban+ Beta Akvaryumum
Estağfurullah %100 yerli malı[:)))] inanın akvaryuma sizin katkınız az değil, ilk fikir aldığım akvaryum sizin beta akvaryumunuzdu[:nazar:]
Isıtıcım Sığmıyor.
Olmaz, o plastik muhtemelen ısıtıcı camının hasar görmesini engellemek için yerleştirken dikkat edin, sağlam olsun. ayrıca daha önce fark etmediyseniz diye ekleyeyim, üst kısımda ''min water level'' yazması lazım o seviyeye göre hareket edebilirsiniz.[EDIT]Dexter85321,2024-11-03 19:48:13[/EDIT]
En güzel fotoğraflarınızı gösterin
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/250259/031120241936191.jpg[/IMG]
Low-tech Gariban+ Beta Akvaryumum
56. gün,
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/250259/031120241934221.jpg[/IMG]
İnci
Ya sabır, büyüğümsünüz başka ne diyebilirim tekrar teşekkürler size de iyi hobiler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.