ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
EfeAkgun
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
19 Saat 35 Dakika önce
Toplam Mesaj:
11 [2.20 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
6 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Efe akgün
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Efe akgün
SON 6 MESAJI
Akvaryum İçin Alınan Kum Ph Düşüren Cinsten Çıktı
[QUOTE=valarmorghulis12]Akvaryumun tam ölçüleri nedir ?
Filtrenizin marka-modeli nedir ?
Akvaryumda ısıtıcı var mı ?
Fotoğraflar kumu çıkarmadan önce mi çekildi , kum içindeki hali mi bu ?
Kum içindeki hali buysa bu kadar az miktarda kumun Ph'a çok ciddi etki edeceğini düşünmüyorum. Kuma suya bakıp Ph şu kadardır denilemez. Şebeke suyunuzun Ph'ı kaçtı , bu kum kaça düşürdü ölçmeden bilemeyiz. O yüzden Hem Ph hem de nitrat durumu için şerit testler alabilirsiniz. Ya da ammonia alert ve ph alert alıp ayrı ayrı daha uzun vadede takip edebilirsiniz. Ph'ı ölçüp değerine baktıktan sonra ne yapılmalı sorunuzun cevabı ortaya çıkar
Akvaryum çerçeveli ama altına strafor koysanız daha iyi olur. Su değişimlerinde vs. sıçrayan dökülen suyla o parke zamanla şişecek , strafor şişen parkenin akvaryumu patlatmasını önleyecektir
[/QUOTE]
Uzunluk 1.60 genişlik 1metre yükseklik 1 metre
Filtre dia 1200lt için olan filtre modelini bilmiyorum 838 olması lazım
Isıtıcı kaliteli bir ürün aldım 300w yazıyordu üstünde baya koyduğum zaman suyu ısıtıyor yarım saat içerisinde
Fotoğraf kumu aldıktan sonra çekilmiştir toplam 40kg kum vardı içeride başlığı da yanlış yazmışım ph yükselten kum bu
[QUOTE=erkanmazici]Kutunun üstünde sertliği yükseltir diye yazıyor, başlıkta "ph düşüren kum" diye yazmışsınız. Sertlik yükselince ph düşmüyor. Kutunun bir yerinde silis kum yazıyor. Silis kum nötr bir maddedir, ph ve sertliğe etkisi olmaz. Kumun içine ayrıca karbonat eklemişlerse eriyip suya karışmıştır büyük ihtimalle ama sanmıyorum. Vitasand'da akıl varsa böyle bir iş yapmamıştır.
Suyu sertleştiren taban malzemeleri yavaş yavaş çözünen midye, mercan kırığı gibi malzemelerdir. Kumun içine rastgele bir miktar karbonat eklemek akıllı insan işi değil. Bir anda sertlik yükselir ama siz su değişimi yapıp çeşme suyu ekledikçe karbonat oranı azalır ve bu iş faydadan çok zarar getirir. Eğer çeşitli maddeler ekleyerek su kimyası ile oynayacaksanız, elinizde hassas ölçüm cihazları olmalıdır. Su değişiminde ekleyeceğiniz suyu da ölçüm yaparak karbonat vs. eklemeniz gerekir. Velhasılı su kimyasına profesyonel seviyede müdahale etmeyecekseniz, hiç ellemeyin.
Ben sizin yerinizde olsam kumu da değiştirmem, bir süre sonra ilk balıkları alıp salarım. Zaten tuğla gibi balıklar beslemeyi düşünüyorsunuz, hiçbir şey olmaz. Ama siz yine de beni dinlemeyin. Balıklara birşey olursa beni suçlarsınız. Bir insan bir duş alımında yaklaşık 300 lt su harcar. 600 lt su iki duş demek. İnsan tabii ki üzülüyor ama çok kafanıza taktıysanız tankı tamamen boşaltın ve gönlünüze göre yeniden kurun. En kolay yol bu.
[/QUOTE][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253494/211220240020021.jpg[/IMG]
Dış filtre ile damacanayla boşaltıyorum 1.5 saat oldu bu kadar boşaldı bide hızlı doluyor dış filtre dolduruyor ona ragmen sifonla doldursam 2,5 saat sürerdi heralde hala boşalmış degil
[QUOTE=MasterChiefHakan]Su 2 ayda oturur derken eksik ifade kullandım. Bakteri kültürü ve bakteri besini kullanmazsanız en az 2 ay fakat kullanacaksanız bu süreç o kadar uzun olmaz.
Bakteri konusuna takılmayın. Bir yandan bu kumu nereden aldım da başıma bela ettim diye hayıflanadururken, alvaryumdaki suyu tamemen boşaltın, kumu tamamen çıkarın. Yıkanmış ve nötr olan silis kum alın, yeni su doldurun. Ph ölçere vereceğiniz parayı suya ve kuma vermiş olun. Ortada sorun kalmaz. Geç olsun, güç olsun, sonunda içinize sinsin.
[/QUOTE]
Dediğiniz gibi boşaltıyorum komle aklıma takıla bakteri kültürü tekrar mı alıcam yoksa bir akvaryumcudan dış filtre malzemesi alıp suya mı koyayım bir arkadaş demişti hemen bakteri kültürün olur falan doğrulugu var mıdır
[QUOTE=valarmorghulis12]Akvaryumun tam ölçüleri nedir ?
Filtrenizin marka-modeli nedir ?
Akvaryumda ısıtıcı var mı ?
Fotoğraflar kumu çıkarmadan önce mi çekildi , kum içindeki hali mi bu ?
Kum içindeki hali buysa bu kadar az miktarda kumun Ph'a çok ciddi etki edeceğini düşünmüyorum. Kuma suya bakıp Ph şu kadardır denilemez. Şebeke suyunuzun Ph'ı kaçtı , bu kum kaça düşürdü ölçmeden bilemeyiz. O yüzden Hem Ph hem de nitrat durumu için şerit testler alabilirsiniz. Ya da ammonia alert ve ph alert alıp ayrı ayrı daha uzun vadede takip edebilirsiniz. Ph'ı ölçüp değerine baktıktan sonra ne yapılmalı sorunuzun cevabı ortaya çıkar
Akvaryum çerçeveli ama altına strafor koysanız daha iyi olur. Su değişimlerinde vs. sıçrayan dökülen suyla o parke zamanla şişecek , strafor şişen parkenin akvaryumu patlatmasını önleyecektir
[/QUOTE]
Uzunluk 1.60 genişlik 1metre yükseklik 1 metre
Filtre dia 1200lt için olan filtre modelini bilmiyorum 838 olması lazım
Isıtıcı kaliteli bir ürün aldım 300w yazıyordu üstünde baya koyduğum zaman suyu ısıtıyor yarım saat içerisinde
Fotoğraf kumu aldıktan sonra çekilmiştir toplam 40kg kum vardı içeride başlığı da yanlış yazmışım ph yükselten kum bu
[QUOTE=erkanmazici]Kutunun üstünde sertliği yükseltir diye yazıyor, başlıkta "ph düşüren kum" diye yazmışsınız. Sertlik yükselince ph düşmüyor. Kutunun bir yerinde silis kum yazıyor. Silis kum nötr bir maddedir, ph ve sertliğe etkisi olmaz. Kumun içine ayrıca karbonat eklemişlerse eriyip suya karışmıştır büyük ihtimalle ama sanmıyorum. Vitasand'da akıl varsa böyle bir iş yapmamıştır.
Suyu sertleştiren taban malzemeleri yavaş yavaş çözünen midye, mercan kırığı gibi malzemelerdir. Kumun içine rastgele bir miktar karbonat eklemek akıllı insan işi değil. Bir anda sertlik yükselir ama siz su değişimi yapıp çeşme suyu ekledikçe karbonat oranı azalır ve bu iş faydadan çok zarar getirir. Eğer çeşitli maddeler ekleyerek su kimyası ile oynayacaksanız, elinizde hassas ölçüm cihazları olmalıdır. Su değişiminde ekleyeceğiniz suyu da ölçüm yaparak karbonat vs. eklemeniz gerekir. Velhasılı su kimyasına profesyonel seviyede müdahale etmeyecekseniz, hiç ellemeyin.
Ben sizin yerinizde olsam kumu da değiştirmem, bir süre sonra ilk balıkları alıp salarım. Zaten tuğla gibi balıklar beslemeyi düşünüyorsunuz, hiçbir şey olmaz. Ama siz yine de beni dinlemeyin. Balıklara birşey olursa beni suçlarsınız. Bir insan bir duş alımında yaklaşık 300 lt su harcar. 600 lt su iki duş demek. İnsan tabii ki üzülüyor ama çok kafanıza taktıysanız tankı tamamen boşaltın ve gönlünüze göre yeniden kurun. En kolay yol bu.
[/QUOTE][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253494/211220240020021.jpg[/IMG]
Dış filtre ile damacanayla boşaltıyorum 1.5 saat oldu bu kadar boşaldı bide hızlı doluyor dış filtre dolduruyor ona ragmen sifonla doldursam 2,5 saat sürerdi heralde hala boşalmış degil
[QUOTE=MasterChiefHakan]Su 2 ayda oturur derken eksik ifade kullandım. Bakteri kültürü ve bakteri besini kullanmazsanız en az 2 ay fakat kullanacaksanız bu süreç o kadar uzun olmaz.
Bakteri konusuna takılmayın. Bir yandan bu kumu nereden aldım da başıma bela ettim diye hayıflanadururken, alvaryumdaki suyu tamemen boşaltın, kumu tamamen çıkarın. Yıkanmış ve nötr olan silis kum alın, yeni su doldurun. Ph ölçere vereceğiniz parayı suya ve kuma vermiş olun. Ortada sorun kalmaz. Geç olsun, güç olsun, sonunda içinize sinsin.
[/QUOTE]
Dediğiniz gibi boşaltıyorum komle aklıma takıla bakteri kültürü tekrar mı alıcam yoksa bir akvaryumcudan dış filtre malzemesi alıp suya mı koyayım bir arkadaş demişti hemen bakteri kültürün olur falan doğrulugu var mıdır
[QUOTE=MasterChiefHakan]Ph seviyesi, besleyeceğiniz balıklara uygun olduğunda balık ekleyebilirsiniz. Akvaryumda ph düşüren kum bırakmamalısınız, sifon ya da hortumla çekmelisiniz. Bakteri kültürü dediğiniz ürün hangisi? Bakteri besini ile sık karşılaştırılıyor. Kültür ile birlikte yeni kurulumda bakteri besini de eklemenizde fayda var. Filtreyi neden yıkayacaksınız anlamadım, ayrıca 1,5 haftada bakteri kültürü kolonileşip yeterli seviyeye gelemez, 2-3 ayda anca oturur su.[/QUOTE][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253494/201220241506331.jpg[/IMG]
Bu ürünü kulandım 2 şişe kadar anlamadım hocam ph düzeldiği zaman balık koyabilirsiniz demiştiniz ama daha 1.5 hafta oldu ve 1 haftasında ztn filtre çalışmıyordu bakteri kültürü için 2 ay beklemeniz gerekiyor diyorsunuz bakteri kültürünü mü bekleyeyim vea bakteri besini mi alayım dediğiniz ilacı kullandığımda ph düşürmek için diğer arkadaşın dediği gibi suyun çoğunu boşaltmam gerekiyor mu
[QUOTE=MasterChiefHakan]Ph seviyesi, besleyeceğiniz balıklara uygun olduğunda balık ekleyebilirsiniz. Akvaryumda ph düşüren kum bırakmamalısınız, sifon ya da hortumla çekmelisiniz. Bakteri kültürü dediğiniz ürün hangisi? Bakteri besini ile sık karşılaştırılıyor. Kültür ile birlikte yeni kurulumda bakteri besini de eklemenizde fayda var. Filtreyi neden yıkayacaksınız anlamadım, ayrıca 1,5 haftada bakteri kültürü kolonileşip yeterli seviyeye gelemez, 2-3 ayda anca oturur su.[/QUOTE][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253494/201220241506331.jpg[/IMG]
Bu ürünü kulandım 2 şişe kadar anlamadım hocam ph düzeldiği zaman balık koyabilirsiniz demiştiniz ama daha 1.5 hafta oldu ve 1 haftasında ztn filtre çalışmıyordu bakteri kültürü için 2 ay beklemeniz gerekiyor diyorsunuz bakteri kültürünü mü bekleyeyim vea bakteri besini mi alayım dediğiniz ilacı kullandığımda ph düşürmek için diğer arkadaşın dediği gibi suyun çoğunu boşaltmam gerekiyor mu
[QUOTE=MasterChiefHakan]Çeşmeden su ekleyebilirsiniz, eğer mevcut suyu kullanmaya devam edecekseniz. Su düzenleyici de kullanabilirsiniz.
Ben olsam ucuz olan ph ölçerden alırdım Eğer ph çok yüksek ise ph düşürücü (örneğin reeflowers ph minus) kullanırdım, suyu ölçerek normal seviyeye getirirdim.[/QUOTE]
Teşşekür ederim dediğiniz şeyi alıp kulanıp haber vereceğim suyun pH normale döndüğü zaman balık koyabilirim galiba değilim daha önce hiç filtreyi açıp içini temizlemedim yapmam gerekiyordu suyu buharlaştı baya bakteri kültürü oturmuşmudur acaba akvaryumun son halini paylaşacağım ztn
[QUOTE=MasterChiefHakan]Çeşmeden su ekleyebilirsiniz, eğer mevcut suyu kullanmaya devam edecekseniz. Su düzenleyici de kullanabilirsiniz.
Ben olsam ucuz olan ph ölçerden alırdım Eğer ph çok yüksek ise ph düşürücü (örneğin reeflowers ph minus) kullanırdım, suyu ölçerek normal seviyeye getirirdim.[/QUOTE]
Teşşekür ederim dediğiniz şeyi alıp kulanıp haber vereceğim suyun pH normale döndüğü zaman balık koyabilirim galiba değilim daha önce hiç filtreyi açıp içini temizlemedim yapmam gerekiyordu suyu buharlaştı baya bakteri kültürü oturmuşmudur acaba akvaryumun son halini paylaşacağım ztn
[QUOTE=İnci Kefali]
Ne tür balık besleyeceksiniz?[/QUOTE]
Red tail oscar ve arowana
[QUOTE=MasterChiefHakan]En iyisi bir ph ölçer alın.[/QUOTE]
Baktım ama bir model var oda 250 bandında bi tık üstü 1500 den başlıyor 250tl olan bu işe yarar mı[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253494/201220240123391.jpg[/IMG]
Hocam akvaryuma su ilavesi yapayım mı çeşmeden mi yapıyım çeşmeden yaptıktan sonra su düzenleyici mi ekleyeyim baya azaldı
[QUOTE=İnci Kefali]
Ne tür balık besleyeceksiniz?[/QUOTE]
Red tail oscar ve arowana
Baktım ama bir model var oda 250 bandında bi tık üstü 1500 den başlıyor 250tl olan bu işe yarar mı[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253494/201220240123391.jpg[/IMG]
Hocam akvaryuma su ilavesi yapayım mı çeşmeden mi yapıyım çeşmeden yaptıktan sonra su düzenleyici mi ekleyeyim baya azaldı
[QUOTE=Mithrandirr]Kova başka bir kumun kovası gibi duruyor. İçine sonradan silis kum doldurulmuş olabilir , fotoğraflar bulanık olsada akvaryumun içinde görünen kum da silis kuma benziyor. Silis nötrdür, suya bir etkisi olmaz. Daha akvaryumun içinde ki kumun fotoğrafını çekip tekrar atarsanız emin oluruz hangi kum olduğuna.[/QUOTE]
Kum pro 78 yazısının üstünde görseli var kum orjinal bir kum silis yazıyor üstünde zaten
[QUOTE=MasterChiefHakan]Zaten kovada silis kum olduğu yazıyor fakat karbonat ilaveli bir kum, ph yükseltmek için kullanılıyor (PH değerlerinin 8.1 - 8.7 arasında olması gereken türler için kalsiyum karbonatlı kum). Bence mevcut suyu kullanabilrsiniz. Altta kalan kumu almak için dip çekimi ve eksilen su yerine yeni su ilavesi yapabilirsiniz. PH ölçen cihazınız olsa iyi olurdu fakat kısa süreli suya temas ettiği için ph seviyesini hemen 8'lere çıkarmaz diye tahmin ediyorum. Tecrübesi olanların yazması daha isabetli olur.[/QUOTE]
1.5 hafta oldu kum içindeydi bence yükselmiştir beslicegim balıklara zararı olurmu ve dip çekimi ile kumu alamıyorum başka bir çekilde nasıl alırım su ilavesi çeşmeden mi yapayım çeşmeden su ilavesi yaptıktan sonra su düzenleyici dökmem gerekiyor mu ?
[QUOTE=Mithrandirr]Kova başka bir kumun kovası gibi duruyor. İçine sonradan silis kum doldurulmuş olabilir , fotoğraflar bulanık olsada akvaryumun içinde görünen kum da silis kuma benziyor. Silis nötrdür, suya bir etkisi olmaz. Daha akvaryumun içinde ki kumun fotoğrafını çekip tekrar atarsanız emin oluruz hangi kum olduğuna.[/QUOTE]
Kum pro 78 yazısının üstünde görseli var kum orjinal bir kum silis yazıyor üstünde zaten
[QUOTE=MasterChiefHakan]Zaten kovada silis kum olduğu yazıyor fakat karbonat ilaveli bir kum, ph yükseltmek için kullanılıyor (PH değerlerinin 8.1 - 8.7 arasında olması gereken türler için kalsiyum karbonatlı kum). Bence mevcut suyu kullanabilrsiniz. Altta kalan kumu almak için dip çekimi ve eksilen su yerine yeni su ilavesi yapabilirsiniz. PH ölçen cihazınız olsa iyi olurdu fakat kısa süreli suya temas ettiği için ph seviyesini hemen 8'lere çıkarmaz diye tahmin ediyorum. Tecrübesi olanların yazması daha isabetli olur.[/QUOTE]
1.5 hafta oldu kum içindeydi bence yükselmiştir beslicegim balıklara zararı olurmu ve dip çekimi ile kumu alamıyorum başka bir çekilde nasıl alırım su ilavesi çeşmeden mi yapayım çeşmeden su ilavesi yaptıktan sonra su düzenleyici dökmem gerekiyor mu ?
[IMG]null[/IMG]
Merhabalar herkese, öncelikle bu yazıyı okuyup bana değerli vaktinizi ayırdığınız için teşşekür ederim herkese :)
bu hobide yeniyim ama çok araştırdım balık türlerini falan bakteri kültürü nedir ph nedir onları biliyorum filtre vb ne işe yaradıklarını bilgim bu kadar
Konu;
750lt civari bir akvaryum kurdum filtreye gerekli malzemeleri koydum hortumlarını ayarladım hava motorunu ayarladım 1 metrelik bir hava taşı koydum ışık taktım ve bana akvaryumu alırken verilen kumu koydum güzel bir kum olduğunu söyledi döktüm giti yıkamadan çeşmeden suyu doldurdum bakteri kültürü koydum küçük şişeden 3 adet koydum su düzenleyici döktüm 4 kapak ve hava motorunu dış filtreyi ışıgı açıp çalıştırdım 1. Günde filtre çalışmamaya başladı bende ışığını kapatım hava motoru çalıştı sadece içeride filtreyi tamir etmem 1 hafta sürdü 5,6 gündür filtre çalışıyor şuan aktif herşey daha demin birşey fark etim kumun üzerinde suyu sertleştirir yazıyor ve cikletlere özel yazıyor içeriğine baktım karbonat vb var çıkardım kumu ama suyun sertliği nedir ve 1.5 hafta oldu napmam gerekiyor suyu azaldı su mu ekleyeyim çeşmeden mi içimi suyu mu ekliyim Çeşme suyu ekledikten sonra su düzenleyici mi koyayım napayım bilmiyorum zaten değiştirmek istiyordum kumu isteyene hediye veririm kumu 20kg 20kg toplam 40kg kum var ama tabiki yıkanmış gibi birşey oldu, hayalim red tail 3,4 adet oscar ve arowana düşünüyorum çok büyük bir chann a da olabilir ama çok pahalı, köpek balıgı zaten baş edemem onunla etçil bir tür istiyorum
Bahsetigim gibi şuan napmam gerekiyor düz siyah çakıl alıcam hareketli balıklar çünki
Beslemek istedigim balıklara bu su olur mu olmaz mı suyun sertligini nasıl bilirim[:?]
Ve pipo filtre almam gerekiyor mu Bir kum için komple 600,700lt suyu boşaltmak istemiyorum ama balıklarında yüksek ph dan strese girip ölmesinide istemiyorum yardımınıza ihtiyacım var her konuda gözünüze ne takılırsa söyleyebilirsiniz teşekkürler herkese[:nazar:][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253494/191220240330401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253494/191220240330561.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253494/191220240331031.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253494/191220240331001.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253494/191220240330511.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253494/191220240330531.jpg[/IMG]
[IMG]null[/IMG]
Merhabalar herkese, öncelikle bu yazıyı okuyup bana değerli vaktinizi ayırdığınız için teşşekür ederim herkese :)
bu hobide yeniyim ama çok araştırdım balık türlerini falan bakteri kültürü nedir ph nedir onları biliyorum filtre vb ne işe yaradıklarını bilgim bu kadar
Konu;
750lt civari bir akvaryum kurdum filtreye gerekli malzemeleri koydum hortumlarını ayarladım hava motorunu ayarladım 1 metrelik bir hava taşı koydum ışık taktım ve bana akvaryumu alırken verilen kumu koydum güzel bir kum olduğunu söyledi döktüm giti yıkamadan çeşmeden suyu doldurdum bakteri kültürü koydum küçük şişeden 3 adet koydum su düzenleyici döktüm 4 kapak ve hava motorunu dış filtreyi ışıgı açıp çalıştırdım 1. Günde filtre çalışmamaya başladı bende ışığını kapatım hava motoru çalıştı sadece içeride filtreyi tamir etmem 1 hafta sürdü 5,6 gündür filtre çalışıyor şuan aktif herşey daha demin birşey fark etim kumun üzerinde suyu sertleştirir yazıyor ve cikletlere özel yazıyor içeriğine baktım karbonat vb var çıkardım kumu ama suyun sertliği nedir ve 1.5 hafta oldu napmam gerekiyor suyu azaldı su mu ekleyeyim çeşmeden mi içimi suyu mu ekliyim Çeşme suyu ekledikten sonra su düzenleyici mi koyayım napayım bilmiyorum zaten değiştirmek istiyordum kumu isteyene hediye veririm kumu 20kg 20kg toplam 40kg kum var ama tabiki yıkanmış gibi birşey oldu, hayalim red tail 3,4 adet oscar ve arowana düşünüyorum çok büyük bir chann a da olabilir ama çok pahalı, köpek balıgı zaten baş edemem onunla etçil bir tür istiyorum
Bahsetigim gibi şuan napmam gerekiyor düz siyah çakıl alıcam hareketli balıklar çünki
Beslemek istedigim balıklara bu su olur mu olmaz mı suyun sertligini nasıl bilirim[:?]
Ve pipo filtre almam gerekiyor mu Bir kum için komple 600,700lt suyu boşaltmak istemiyorum ama balıklarında yüksek ph dan strese girip ölmesinide istemiyorum yardımınıza ihtiyacım var her konuda gözünüze ne takılırsa söyleyebilirsiniz teşekkürler herkese[:nazar:][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253494/191220240330401.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253494/191220240330561.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253494/191220240331031.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253494/191220240331001.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253494/191220240330511.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/253494/191220240330531.jpg[/IMG]
SON MESAJLAR
- İlk Akvaryumum/tavsiyelerenize İhtiyacim Var Hidro Dinamik, 19:37
Yeni Üye Forumu - Hangi Hava Motoru Daha Sessiz Akvaryum2000, 19:35
Filtreleme Seçenekleri - Kökün Suya Saldığı Mantar ntolgayilmaz, 19:30
Yeni Üye Forumu - Akvaryumda Net Berraklığı Nasıl Saglıyabilirim Hidro Dinamik, 19:18
Filtreleme Seçenekleri - Akvaryum Sürecimdeki Sorunlar. (izmir) Kubilaya, 19:17
Yeni Üye Forumu - Kaybolan Ve Akıntıya Karşı Yüzen Tetralar musavavo, 19:13
Amerikan Tetraları - Akvaryuma Meşe Yaprağı Koymak Lulu lulu, 19:07
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Yeni Akvaryumda Bulanıklık Hamdi bayram, 18:59
Yeni Üye Forumu - Sakal Yosunu Mu? Ve Tedavi Yöntemi? bearse22, 18:57
Yeni Üye Forumu - Bitki Solması KaanE, 18:43
Yeni Üye Forumu - 4a Konsept Tanıtım KaanE, 18:40
Akvaryum Tanıtımı - 3d Akvaryum Dekor Esedullah54, 18:37
Yeni Üye Forumu - Katil Ve Adi Salyangoz Bitki Yer Mi? eren12345, 18:35
Omurgasızlar - Şelale Filtre Debisi Fazla KaanE, 18:26
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu 2 Yem Japon Balığına Verilir Mi? Tataaa, 18:24
Sazansıgiller - Lepistesim Ne Zaman Doğurur 1Balikci, 17:49
Yeni Üye Forumu - Black Flame Ve Seiryu Stone İçin Kum Önerisi osmandbnl, 17:49
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Melek Balığım 1 Aydır Dipte Yüzemiyor . DorukGuppy, 17:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Beta Balığım Çok Garip Duruyor DorukGuppy, 17:31
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryumum 1Balikci, 17:14
Akvaryum Tanıtımı - Tanganyika Cikletleri Neden Bu Kadar Az Popüler? 1Balikci, 17:01
Tanganyika Cichlidleri - Elma Salyangozu Yavrusu? visamlord, 16:59
Omurgasızlar - Ista 1lt Tup Dolumu rayed, 16:58
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Co2siz Arkaplan Ve Zemin Bitkisi Ömer Kaan, 16:56
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryum Altın Oran caga71, 16:33
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 55 Litrelik Akvaryuma Hava Motoru Seçimi? Orhan76, 16:12
Sazansıgiller - Minik Lepistes Akvaryumum 1Balikci, 15:51
Akvaryum Tanıtımı - Altın Oran Fotografcılık caga71, 15:44
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika” 1Balikci, 15:42
Akvaryum Tanıtımı - Sunsun 603b Hakkında Mithrandirr, 15:01
Yeni Üye Forumu - Yem Tavsiyesi Orhan76, 15:01
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumda Görülen 11 Böcek Aguamentist, 14:47
Omurgasızlar - Tavsiye Aguamentist, 14:38
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryum Ehtiyar, 13:45
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Zebra Danio Yumurtlama Sogan, 13:43
Sazansıgiller - Vadi AETHM, 13:14
Akvaryum Tanıtımı - Aquawing Aq301hf Şelale Filtre İyi Mi? yggdrasils, 12:42
Sazansıgiller - Yati kökü Seyit çağlar, 12:19
Bitki Akvaryumları Genel - Yine Mi Betta Splendens :) Fukushuu, 12:00
Labirentliler Tanıtımı - Bacopa Monnieri Bakmak İçin Ne Yapmalıyım Yagiz55, 11:12
Bitki Türleri ve Bakımı - Astra 2212 Dış Filtre Elektrik Kesilince Corumlu Kral, 11:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bloody Mary Karides Serüvenim pilatin, 10:26
Akvaryum Tanıtımı - 750 Litre Karma Amerikan Akvaryumu neomeo, 09:37
Akvaryum Tanıtımı - 60*40*40 Akvaryuma Hangi Filtre Hainz, 09:21
Filtreleme Seçenekleri - Karides Akvaryumu Kurulumu visamlord, 08:52
Akvaryum Tanıtımı - Hobiye Dönüş BeyzPl, 07:48
Yeni Üye Forumu - İç Motor Seçiminde Tavsiye ahmetfiratozkaya, 07:36
Yeni Üye Forumu - Bettam Çok Kötü Durumda İskorpit, 06:38
Hastalıklar ve İlaçlar - En güzel fotoğraflarınızı gösterin İskorpit, 06:36
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - İç filtreyi kapatmak sorun yaratır mı? ahmetfiratozkaya, 06:30
Malzemeler ve Yemler Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Genç Yerli Halfmoon Ve Yetişkin İthal Betta Çeşitl betta.ist 19:47
- Sarı Ateş Neon Bloody Mary Mavi Melek Siyah Gül Ka betta.ist 19:47
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 19:35
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 19:35
- Cryptocoryne Wenditti Brown(fiyat Düştü) ballantines 19:22
- Çok Uyguna Apistogramma Kakadu TayfunSylkn 19:07
- Seachem Phosphorus-nitrogen-trace 4,5 Lt TayfunSylkn 19:07
- Ultra Clear Akvaryum Seti TayfunSylkn 19:07
- Afrika Cichlidleri devito 19:07
- Black Ramirezi Ve Poso Rabbit Salyangoz devito 19:07
- Sera Flora Nature- Tetra Enerjy Pro Pul Yemler FULL RED MEHMET 19:03
- Albino Full Red Big Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 19:03
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar FULL RED MEHMET 19:03
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 19:03
- High Tech Bitkili Akvaryum hakanmidilic 19:02
- Extra Clear Mobilyalı Akvaryum hakanmidilic 19:02
- Taeniacara Candidi & Abacaxis & Cacatuoides HarunYILDIRIM 19:01
- Saz Bitkisi selfish 18:49
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 18:33
- Aquel Ultra 1200 Dış Filtre Ve Tetratec 200 W! JapoJupo 18:33
- Albino Cennet Balığı Arıyorum Rafayel 18:07
- 8mm Kalın Camlı 72 Litre Akvaryum Rafayel 18:07
- 40 X 40 X 30 X 3mm Akvaryum Rafayel 18:07
- Super Red Pleco Damızlık Altı Çiftler Tuby 17:51
- Satılık 1,5 Metrelik Profesyonel Akvaryum - Sumplu SGY 17:49
- Elindeki Balıkları Değerlendirmek İsteyenler İçin Theguardian 17:43
- Malawi - Canlı Doğruran - Tetra - Cüce Vatoz Theguardian 17:43
- Son 30 Adet Karışık Boy Sarı Ateş Neon Karides Theguardian 17:43
- Çeşitli Cikletler Satılık adem5454 17:30
- Jbl Manado Ve Mangrow Kök aupqua 17:21
- Damızlık Dişi Betta aupqua 17:21
- German Blue Tül Ramirezi Erkek FISHERMAN01 16:47
- 2 Litre Co2 Karbondioksit Tüp Serdariekrem 16:34
- 2 Adet Erkek Tam Damızlık Gökkuşağı Serdariekrem 16:34
- Black Flame Wood cagdas_0606 16:28
- Co2 İndikatör Set cagdas_0606 16:28
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 16:27
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 16:27
- Bitki Çeşitleri emreemin 16:27
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 16:27
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 16:27
- Elma Salyangoz Yavruları Sogan 16:24
- Akvaryum İçin Herşey karadadas 15:32
- Adwa Tds Metre Ve Ph Metre ootkn 14:53
- Akvaryum Bitkileri + Red Tail Filkulak Lepistes umutuyar 14:50
- Hakiki Doğal Katkısız Yeşil Su -micro Kurt umutuyar 14:50
- 2024 Yıl Sonu Kampanyası Akvaryum Arıtma Sistemler zafer3885 14:39
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 14:39
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 14:24
- Siyah Cüce Vatoz Yavru Cucevatozcu 14:24
KULLANICILAR
- 164 Online Kullanıcı, 89 Üye
Online Kullanıcılar
Gursoyhasan,
arukas,
Azizdurdenn,
ismailuguz,
oguzhn,
Selimcanakman,
YOTHAN,
Sinanfb,
Başak u,
Ömer Kaan,
UrasArt,
KnnGnn,
ozgurtpcogl,
BAHADIR_71,
vagus,
musavavo,
Koksal Gurkan,
fotografcini,
G_can,
Meryemmm,
betta.ist,
AhmedVural,
Heinzen,
Umt61,
erkanmazici,
Oasis,
Ehtiyar,
KartalŞafak,
Yiğit Şirin,
osmandbnl,
barskels,
Tataaa,
ankay318,
Onrakr,
Theguardian,
DorukGuppy,
MiSoSiKiaN,
Balikcidede,
BoranPara,
Laterthanbefore,
FullBLAcK26,
Muhammedbedri,
lethian,
Mehmet666,
Emreua,
onur_0606,
Samoo,
Hidro Dinamik,
Lepistes..,
Tekin28,
MasterChiefHakan,
Ozii35,
semihbasar,
ozan_1903,
ArifhbsAquatics,
Sercan10,
TechniciaN,
Fırat pınar,
kaancevik,
Kubilaya,
hasancobanoğlu,
Ramboy,
DTxLorD,
BabySoul,
Thefishmannn,
darkaura,
abunil,
Akvaryum2000,
halit2,
cstrk,
ntolgayilmaz,
Nadirmbuna,
editors0,
Özşahin,
Topal34,
Doğasa,
mehmetsah1n,
ulasyigitalp,
ömer61,
Qnur89,
muhengin26,
grkmozdmr,
caga71,
Furcifer,
bearse22,
HarunYILDIRIM,
erdumuts,
ShowaSanshoku,
Kunta kinte,
Redrainbow,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.