ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
vamos
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
1 saat 57 dakika önce
Toplam Mesaj:
28 [3.11 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
28 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hüseyin Kart
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hüseyin

SON 10 MESAJI

Akvaryum Sehpa Önerisi
Merhaba, 80 x 30 x 40 ölçülerindeki akvaryumum için sehpa arayışım var fakat bu konuda yeni olduğum için nasıl ve nereden daha uygun fiyata temin edebileceğimi bilmiyorum. Hazır bir sehpa mı almalıyım yoksa marangozda mı yaptırmalıyım, karar veremedim. Eğer hazır sehpa alabileceğim yerler varsa, nerelerden temin edebilirim? Akvaryumum şu an yerle duruyor ve masanın üzerine koymaya çekiniyorum, çünkü içi su dolu şekilde yaklaşık 120 kilogram civarında bir ağırlığa sahip olabilir. Bu kadar ağır bir akvaryumu taşıyabilecek sağlam bir sehpa nasıl temin edebilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

[EDIT]Berkant,2025-02-15 17:42:06[/EDIT]
90 Litre İçin İç Filtremi Dış Filtremi ?
Bahsettiğim ölçüler için 70 modelini öneriyorsunuz sanırım teşekkürler bakacağım ürüne hocam
Ses olarak nasıl hocam rahatsız ediyormu motor sesi (su akış sesinden bahsetmiyorum)
80x30x40 ölçülerindeki (yaklaşık 90 litre) akvaryum için hava hortumlu bir iç filtre yeterli olur mu ve hangi debide bir filtre tercih etmeliyim? Hava motoruyla uğraşmak istemiyorum. Sessiz çalışması benim için oldukça önemli. Daha önce farklı bir akvaryumda kullandığım 400 L/H debiye sahip bir iç filtreden çok memnun kalmıştım. Su sesi dışında motor sesi neredeyse hiç duyulmuyordu. Bu doğrultuda sizin önerileriniz nelerdir?

[EDIT]vamos,2025-02-15 12:37:30[/EDIT]
Bitkili Akvaryum Kurulumu Nasıl Olmalı
Bahsettiğiniz xinyou 2902 modelini alırsam hava motoruna gerek kalmıyor dimi [K][/K]
Sessizlik konusunda marka öneriniz varmı peki pipo filtre için
Kulağımda ciddi derecede ses hassasiyeti problemi olduğu için iç filtre kullanıyorum hocam hiç ses yapmıyor çünkü başka seçeneğim yok sanırım iç filtre harici sessiz çalışan cihaz öneriniz varsa deneyebilirim[EDIT]vamos,2025-02-14 22:32:15[/EDIT]
Merhaba arkadaşlar,

90 litrelik yeni akvaryumuma geçiş yaptım ancak şu an yalnızca akvaryumu satın aldım. Sizlerden bazı tavsiyeler rica ediyorum:

1. 90 litre için hangi tür canlıları önerirsiniz?

2. Canlıları eklemeden önce nasıl bir süreç izlemeliyim?

Suyu ekleyip iç filtreyi sürekli çalıştırmayı, her gün az miktarda yem eklemeyi ve 4-5 gün sonra canlıları eklemeyi düşünüyorum.

Ekstra olarak bakteri kültürü kullanmalı mıyım? Yoksa hem bakteri kültürü hem de dinlenmiş su ve sürekli çalışan filtreyi bir arada mı kullanmalıyım ve bakteri kültürünü balıklar akvaryuma girene kadar her gün kullanmam gerekiyormu?

3. Canlıları eklemeden önce bitki eklemek istiyorum.

Su yoncası gibi bitkiler hem boyut olarak çok uzun değil hem de hoş bir görünüme sahip. akvaryumda çok aşırı yer kaplamasını istemiyorum sizce nasıl bir seçim? Bunun dışında önerebileceğiniz farklı bitkiler var mı?

4. Bitki ekimi sırasında iç filtrenin çalışması ve bakteri kültürü eklememiz gerekiyormu ?

5. Bitki ekiminde 7/24 ışıklandırma yapmalı mıyım?

6. 90 litre bir akvaryum için hangi debide iç filtre kullanmalıyım?

700 L/H bir iç filtre iş görür mü?

7. Hava motoru kullanımı gerekli mi?

İç filtrede hava hortumu olduğu için dışarıdan hava akışı sağlanıyor. Bu durumda ekstra bir hava motoru almam şart mı?

(Kulaklarımda ses hassasiyeti problemi olduğu için hava motoru sesinden rahatsız oluyorum.)

8. Haftalık su değişimi ne kadar olmalı?

% kaçlık bir değişim önerirsiniz?

9. Bitki ekimi için ne tür kum kullanmalıyım?

Biliyorum, biraz fazla soru sordum ama akvaryumu en doğru şekilde kurmak ve balıklara eziyet çektirmemek istiyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/255196/140220252110481.jpg[/IMG][EDIT]vamos,2025-02-14 21:13:46[/EDIT]
Akvaryum Seçimi
25 litrelik mini akvaryumumdan 60 litreliğe geçiş yapacağım uygun fiyatlı akvaryum ararken sıfır akvaryumu 800-900 tl gibi rakamlardan sattıklarını gördüm 60 litrelik bi akvaryum için fazla ucuz geldi bu tarz ucuz akvaryumlar ileride sıkıntı yaratabilirmi akvaryumun patlaması veya sızdırması gibi ?
Bunlar Beyaz Benek Mi ?
Başka önerileriniz varmı onun haricinde extra olarak hocam birde ilacı en hızlı ne kadar süre içerisinde temin etmem gerekir trendyoldan sipariş versem 2-3 gün içinde balıklarım ölürmü ?[EDIT]vamos,2025-02-13 22:01:25[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.