ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Atakhan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
3 Saat 26 Dakika önce
Toplam Mesaj:
8 [0.29 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
8 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Atakan Fidan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Bilecik
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Atakan Fidan

SON 8 MESAJI

2000 L/h Üstü Dış Filtre Önerisi.
[QUOTE=fishandnature]Dış filtre seçenekleri arasında, bütçenizi çok fazla zorlamadan kaliteli performans sunan markalar bulmak mümkün. Öncelikle, Aquael'in "Aquael Ultramax" serisi, 2000 litreye kadar olan akvaryumlar için uygun fiyatlı ve etkili bir alternatif sunuyor. Enerji verimliliği ve sessiz çalışma özellikleriyle bilinen bu filtreler, kullanıcılar tarafından olumlu geri dönüşler alıyor.

Başka bir seçenek de JBL'nin "CristalProfi e" serisi. 2000 litreye kadar olan modelleri, güçlü pompa ve çok kademeli filtreleme sistemiyle dikkat çekiyor. Ayrıca, kurulumu oldukça kolay ve bakım işlemleri de pratik bir biçimde gerçekleştirilebiliyor.

Tetra’nın "EX" serisi de uygun fiyatlı bir başka alternatiftir. Yüksek debi kapasitesi ile tankınızın su kalitesini artırmak için yeterli güce sahip. Filtresinin temizlenmesi de oldukça basit, bu da kullanım rahatlığını artırıyor.

Son olarak, OASE’nin "BioMaster" serisi de göz önünde bulundurulabilir. Bu filtreler, biomediayı etkili bir şekilde kullanıyor ve bitkili akvaryumlar için de oldukça uygun. Fakat fiyatları biraz daha yüksek olabilir, ama sunduğu performans ve kalite göz önüne alındığında değerlendirilebilir.

Seçim yaparken, filtrelerin debi gücünü, enerji tüketimini ve bakım kolaylığını göz önünde bulundurmayı unutmayın. Her birinin kullanıcı yorumlarını inceleyerek, en uygun seçeneği belirleyebilirsiniz.[/QUOTE]

Paylaşımınız için çok teşekkürler öncelikle. Çoğunu araştırdım bu filtrelerin. Hepsi güzel denebilecek makinalar ama 2000 litrelere çıkınca aquael hariç fiyatları fx4 ü bile geçenler var. 20000 liralara çıkana kadar fx4 almak daha mantıklı geldi 15 16 bine.
[QUOTE=Orhan76]

Bütçenize ve hacminize uygun piyasada iki alternatif var gibi görünüyor. Biri Aquael Ultramax 2000, diğeri E-Jet Jet 3388. Bunları bir araştırabilirsiniz.[/QUOTE]

E jet ı biraz araştırdım 1910 litre çeviriyordu yanlış hatırlamıyorsam. Aquael de 2000 dir diye düşünüyorum. 500 litre 4 5 adet aşırı büyümeyen oscar dengi monsterlar için yeterli olur mu acaba?
[QUOTE=EfeAkgun]
Monster tür olarak ne düşünüyorsunuz ve ikinci elden uyguna birşey bulabilirsiniz fx bile bulabilirsiniz o fiyatlara Ama fx4 ve 10000 sıfır ben sizin yerinizde olsam bi adet fx4 almak yerine bütçemin 1000tl si için güzel akım korumalı bir priz alırdım korumalı bir ısıtıcı alırdım ve geriye kalan bütçe ilede yaklaşık 8000tl diyelim resun 2800 gibi dış filtrelerden 3,4 tane almaya çalışırdım ki ben öyle yaptım şuan dia 1200 var 2 tane 1 tane de resun 2600 var tek başına resun bile iş görürdü bendede 400lt lik tank ve catfihs var tabi senin bileceğin iş ben sadece öneri verdim ama sıfır almaya kalkarsan zor[/QUOTE]

Önerin için çok sağol FX benimde hep aklımı kurcalıyor ama yedek parçaları bile aşırı pahalı gibi. 2,3 tane ayrı filtre kurmak da çok mantıklı gelmiyor koyacak yer sıkıntı elektrik ve sesi ayrı sıkıntı 1 tane olsun sağlam olsun kafasındayım. Yakın çevremde ikinci el dediğin gibi 2800 yada dengi bir makina bulursam almayı düşünüyorum.
[QUOTE=EfeAkgun]

Bütçeniz nedir ve 400lt akvaryuma neden 2000lt ve üzeri bir dış filtre istiyorsunuz Monster mi besliceksiniz ?[/QUOTE]

Doğrudur monster düşünüyorum. Bütçe olarak net bir bütçe belirlemedim. Ama 8 10 bin gibi bi fiyata çıkabilirim.
Yeni kurmaya başladığım 450 litre akvaryum için dış filtre araştırması yapıyorum. Fluval ve eheim ın fiyatları malum. 2000 litre üzeri uygun önerebileceğiniz dış filtreler nelerdir?
Sump kullanmak istemiyorum. Gerek su sesi gerek hoş olmayan görüntü ve akvaryum alanından alması dolayısıyla.
Akvaryum Yapımı Fikir Alış Verişi.
[QUOTE=ali]

Akvaryumu yaptıracağınız camcı ehilse usulünce yapar uygulamayı ve sıkıntı olmaz. İçiniz rahat etmiyorsa çift cam yerine tabandaki kayıt ve kuşakları 10-15 cm civarı ekstra kalın yaptırarak da daha iyi tutunum sağlayabilirsiniz.

Bu arada farkında olduğunuz gibi sizi kısıtlayan cam kalınlığı için çare üretmeye çalışıyoruz. Aslında en güzeli en az 10mm kalınlıkta cam ile yapmak akvaryumunuzu...[/QUOTE]

10 milim camı araştırıyorum bir yerde varmış dönüş bekliyorum. 10 milim bulunca direk sorunum ortadan kalkıcak gibi. Bir de bu kayıt kuşakları 10 milim mi olmalı 8 yeterli gelir mi?
[QUOTE=ali]

Mevcut ölçülerde 10mm'den aşağısı güvenli olmaz ama yüksekliği 55cm'ye düşürür ve yukarıdan su doldururken 5cm pay bırakırsanız güvenlik alt sınırında kalır akvaryumunuz.

Cam kesimi, rodajlama, işçilik vs imalat ve slikon çok kaliteli olmalı ama. Tabanda çift cam kullanın mesela. Kayıt ve kuşaktaki camları da bir tık enli kestirin. Şart olmasa da yukarıdan ortadan bir tane kayıt attırmak yerine 50'şer cm arayla iki kayıt attırabilirsiniz ek bir tedbir olarak. [/QUOTE]

Taban camını çift yapmak daha sıkıntılı olur gibi geldi şuan arasında bi boşluk kalırsa veya eşit silikon olmazsa basınçtan çatlama riski olmaz mı. [EDIT]Atakhan,2025-03-10 00:30:36[/EDIT]
Öncelikle herkese merhaba. Yıllar önce 1 metrelik bir akvaryumda albino oscar bakıyordum askerlik nedeniyle hepsini sattım. Şimdi tekrar başlamak istiyorum 150x60x60 gibi bir akvaryum yapmayı düşünüyorum fakat bulunduğum bölgede maksimum 8 mm cam var üzerini bulamıyorum. Altında ki kum üstünde taç kapak falan maksimum 50 cm su yüksekliği olucak 8 mm cam kalınlığı yeterli olur mu? Ve dikkat etmem gereken konular nelerdir şimdiden teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.