ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Suat42
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
41 dakika önce
Toplam Mesaj:
14 [0.93 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
13 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Suat güven
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Suat güven

SON 10 MESAJI

Yeni Kurulum Sorunu (bitkili Akvaryum)
Bu tarz dutch style yapmayacaksaniz sinirinizi bozabilir manado. Cok hafif, bitkileri (ozellikle zemin) tutturmak buyuk ugras. Tank icinde katmanli bir tasarima sahip olacaksaniz baliklarin hareketiyle, su degisimiyle yada tanki temizlemek icin elinizi icine soktugunuzda bile saga sola ucusuyor. Duz bir zemine sahip olacaksa akvaryum tamam ama degilse ruh sagliniz icin hic bulasmayin derim. [:D][/QUOTE]

Evet doğru 10dakikalık cam temizliği 1 saat sürüyor. En ufak hareketlilik saga sola dağılıyor kum [^_^][EDIT]Suat42,2025-04-10 09:46:03[/EDIT]
[QUOTE=yyiImaz]Kum manado sanırım. Altında destekleyici katman kullandınız mı substrate olarak? Manado kum sipariş edeceğim yakın zamanda, bilgi amaçlı sormak istedim. Bu arada tankınız da, gelişim de güzel. [/QUOTE]
Aquabasis ve Proscape volcano powder var. Manado çok hafif kum, sudan önce bitkileri ekmenizde fayda var[EDIT]Suat42,2025-04-10 07:42:58[/EDIT]
[VID]https://youtu.be/hdiCvv5I5wk?si=c7WMsv755hHe-i6X[/VID]
İlk fotosentezi gördüm şükür. Gübrelerden sonra bitkiler kendine geldi diyebilirim. Video yükledikten sonra çözünürlük düştü yine de fotosentez belirgin. Bu arada nötr tabana ekilen in VITRO bitkilere ortalama 10. günde gübreleme gerektiriyor diyebilirim [EDIT]Suat42,2025-04-10 00:08:11[/EDIT]
[QUOTE=mrah]Biyokutle artiyor. Bu da CO2 (ozellikle!) ve diger tum besinleri dogru oranda arttirmaniz gerektigi anlamina gelir. Zeminde bilindik bir aktif toprak olmadigini varsayarak soyluyorum. [/QUOTE]

Sıvı gübreye 5 gün önce başlasam çok farklı olurdu sanırım. Gelişim durmuş, yeni çıkın filizler erimişti. Geç farkettim potasyum verince düzeldi. Evet taban nötr

[QUOTE=CoryCory]Genelde ilk ayın sonunda problemler ortaya çıkmaya başlar, ben dutch style seven biri değilim ama harika bir tank olacak gibi duruyor. invitro bitkiler genelde bomba gibi geliyorlar içlerinde bolca besin,hormonlar yani patlama gücü oluyor bunu tükettiklerinde gelişimleri bir anda yavaşlıyor durma sebepleri bu. Çeşme suyu kullanıyorsanız ve düzenli su değişimi yapıyorsanız, co2 olmayan tanka ben olsam demir eklemezdim yüksek dozda toksik etki yaptığını yarardan çok zarar getireceğini söyleyen bir çok kaynak mevcut. Bunun yanında hayatımda hiç demir eksikliği görmedim, genelde olası besin eksikliği hep potasyum oluyor onuda anlamak süper kolay.[:iyi:]
Akvaryum içinde potasyum eksikliği
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/60547/070420252303441.jpg[/IMG]
emers formda potasyum eksikliği
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/60547/070420252303531.jpg[/IMG][/QUOTE]

Aynen dediğiniz gibi oldu. Bomba gibi giderken gelişim durmuş, yeni filizler erimiş, eski yapraklarda iğne delikleri fark ettim. Biraz geç kaldım ama tropicanaya tam doz geçip ekstra potasyum ve demir giriyorum. Demir ve potasyumun belirtileri benzer olduğu için her ikisini de kullanıyorum. CO2 24 saat saniyede 4 damla
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256967/070420252230461.jpg[/IMG]
Bugün 17. Gün bitkilerde 4 gündür gelişim yoktu. Yeni filizlerde erime ve şeffaflaşma fark ettim. Tropicana tam doz, ekstra potasyum ve demir ekledim. Küçük çaplı yosun sorunu vardı ama ramshorn ve neriteler halletti[EDIT]Suat42,2025-04-08 12:25:10[/EDIT]
Sıvı Gübre Konusunda Destek İstiyorum
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/256967/050420252134191.jpg[/IMG]

(potasyum gübresi) Uygun değerin 20-30ppm oldugu, kullanım talimatinda 100litreye 1ml vermem gerektiği ve bunun da 0.40ppm artış sağladığı yazıyor. Şimdi ben 20ppm getirene kadar potasyum mu dozlayacagım yoksa üzerinde yazanı mı uygulayacağım. Terimlere yabancıyım biraz. 100litreye 2.5ml verdiğimde 1ppm mi, 10ppm mi oluyor [EDIT]Suat42,2025-04-05 22:11:06[/EDIT]
Armatür Önerisi
[QUOTE=melih547]Merhabalar iyi günler 60x40x40 akvaryumum var henüz co2 sistemi kurmasamda kendisi kargoda :) şuanlık barteri, colarado, eledoa, ve salzmani var akvaryumumda bitki ışığım yok bu yüzden bitki armetürü almaya karar verdim. 2000 tl maks bütçem var.
araştırmalarım ve yapay zekanın tavsiyesi ile bu ürüne yoğunlaştım https://www.armaturk.com.tr/armaturk-60cm-akvaryum-armaturu-2060h-armaturk-2060h-P180
* 72W gücünde
* 6500 kelvin SMD LED
* 11300 lümen değerinde. Satıcı %85-90 cri değeri arasında olduğunu söyledi.
ileride co2 ile birlikte monte carlo ekmeyi düşünüyorum yeterli olur mu ? ve bu fiyat bandında tavsiye edebileceğiniz ürün var mıdır şimdiden emeğinize sağlık.
Ürünü deneyimleyen varsa dönüş beklerim. iyi hobiler [:nazar:]
[/QUOTE]
Ledleri ayrı, soğutucu profili ayrı, driverı ayrı alıp kendiniz yaparsanız 1200 gibi fiyata rahat çıkarsınız. Yaptığınız ürün de piyasada satılan çogu üründen kaliteli olur
Power Led Driver Seçimi Ve Güç Hesaplaması
Merhaba, 1 ay önce bende çok aradım ama bulamadım. En fazla 48 adet çalıştıracak drıver var piyasada. Ya sayıyı 48 adet yapın yada 2 drıver kullanın. Nerede bulacağınıza gelirsek, sitenin ilanlar kısmında bitkili akvaryum ilanlarına tıklayın kolaylıkla bulursunuz. Bulunduğunuz şehirde elektronik parça satışı yapan firmalarda falan arasanız bulabilmeniz imkansız gibi
[QUOTE=mrah]Fotosentez hizi isik ile baglantili yani ne kadar yuksek isik o kadar hizli fotosentez (doyuma ulasana kadar). Bitkileriniz gelisim gosterdigine gore zaten fotosentez yapiyor, sizin pearling diye tabir ettigimiz olayi gorememe sebebiniz muhtelemen bitkilerin henuz zemine cok yakin olmasindan dolayi cok yuksek isik alamamasi ve bu surecin goremeyecek kadar yavas olmasi. Bu bir sorun degil, bitkiler boy atip, isiga yaklastiginda maruz kaldiklari isik siddeti artacagi icin daha hizli fotosentez yapmaya baslayacaklar. Akabinde su yeterince oksijene doymus, yeterli CO2 ve besin varsa bitkiler sararma, curume yerine pearling senligi ile sizi selamlayacaklar. Su uzerinde atiyorum 200umol bir isik varsa, bu akvaryumda 20-30cm derinlige inildiginde yariya kadar dusebiliyor (tabi suyun berrakligi, yuzey dalgalanmasi gibi bir cok etken var). Bitkiler gayet guzel gelisim gosteriyor, sirf pearling gormek adina aydinlatmanizla oynamayin. Biraz zaman verip bitkilerin saglikli gelisimine odaklanmak yeterli. Ek olarak filtreyi bi 15 dakikaligina kapatin yada mumkunse filtrenin debisini dusurup tekrar bi izleyin. Cogu zaman akinti varken gorunmeyebiliyorlar.[/QUOTE]
Değerli bilgiler için teşekkür ediyorum. Işığı biraz daha indirme gibi düşüncem vardı ama vazgeçtim çünkü bitkiler çok sağlıklı büyüyorlar. Bitkiler üzerinde yosun adına hiç birşey yok. Bu beni çok mutlu etti, umarım böyle devam eder. Deneyimlerimi zaman zaman paylaşacağım.
15 çeşit bitki var ilerleyen zamanda isimlerini yazacağım. 250L akvaryum, ışık 6 saat açık. CO2 için tüp var. Hangi bitki CO2 olmadan yaşar bilmiyorum ama yaşasa da bitki tam performansını vermiyor. CO2 şart yani [EDIT]Suat42,2025-04-09 07:38:27[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.