ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
Dalyanlar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
09 Ekim 2009 23:22
Toplam Mesaj:
40 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Erdeniz Dalyan
Doğum Tarihi:
03 Haziran 1982
İl:
Ankara
Meslek:
ODTU demirbaşıyım
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
120 litre canlı doğuran
SON 10 MESAJI
Bakın köpekbalığı yakaladım :)
[QUOTE=mephisto]Arkadaşlar geçen sene sınav için ingilizce sunum hazırlamıştım.Ve konu olarak Büyük Beyaz Köpekbalıklarını seçmiştim.Her zaman hayranlık duymuşumdur büyük beyazlara karşı ve ilgi çekici olmasını istemiştim (=. Neyse yaptığım araştırmalarda büyük beyaz köpekbalıklarının Türkiye'de de yaşadıklarını buldm.Hatta kayıtlara geçen 2 büyük beyaz saldırısı olmuş .Biri Tuzla'da balıkçılara saldırmış diğeri de Antalya'da Konyaltı plajında (sahilde bir mezbaha varmış sanırım atıklarını denize döküyormuş) olmuş.Acaba bu bilgiler doğrumudur ? Eğer doğruysa dikkatli olmak gerek gerçekten hatta mümkünse denize falan girmemek en iyisi.[/QUOTE]
[QUOTE=mephisto]Arkadaşlar geçen sene sınav için ingilizce sunum hazırlamıştım.Ve konu olarak Büyük Beyaz Köpekbalıklarını seçmiştim.Her zaman hayranlık duymuşumdur büyük beyazlara karşı ve ilgi çekici olmasını istemiştim (=. Neyse yaptığım araştırmalarda büyük beyaz köpekbalıklarının Türkiye'de de yaşadıklarını buldm.Hatta kayıtlara geçen 2 büyük beyaz saldırısı olmuş .Biri Tuzla'da balıkçılara saldırmış diğeri de Antalya'da Konyaltı plajında (sahilde bir mezbaha varmış sanırım atıklarını denize döküyormuş) olmuş.Acaba bu bilgiler doğrumudur ? Eğer doğruysa dikkatli olmak gerek gerçekten hatta mümkünse denize falan girmemek en iyisi.[/QUOTE]
Tuzla da yaşanan köpek balığı saldırısını daha önce babamdan da duymuştum. 67 yılında DR. Güngör Güven tuzla da dalgıçlık yaparken köpek balığı saldırısı sonucu ölmüş.
Büyük beyaz varmıdır bilmem ama Marmara da bolca köpek balığı olduğu bir gerçek ve bunda şaşılacak bişey de yok. Tehlike arz ettiklerini sanmıyorum. Ayrıca da çok faydalı canlılardır. Buyuk lüfer, çinekop sürülerini açıktan kıyıya kovalarlar ki buda ağ balıkçılığı yapanların sığ suda balık avlamalarını kolaylaştırır :D .
sudan etkilenmeyen malzeme?
Yat ve tekne yapımında kullanılan bir malzeme var adını tam olarak bilmiyorum ama su kontraplağıydı sanırım.1.5 yıldır avantarda görülen teknenin alt ve üst kamarası bu malzeme ile kaplı ve en ufak bir deformasyon yok.Kalan malzemden bende akvaryumuma üst kapak yapmıştım yaklaşık 2 aydır kullanıyorum belki yorum yapmak için erken ama şimdilik bir bozulma olmadı.Sanırım bu malzemeyi yat yada tekne yapan herhangi bir tersaneden rahatça bulabilirsiniz.
Yat ve tekne yapımında kullanılan bir malzeme var adını tam olarak bilmiyorum ama su kontraplağıydı sanırım.1.5 yıldır avantarda görülen teknenin alt ve üst kamarası bu malzeme ile kaplı ve en ufak bir deformasyon yok.Kalan malzemden bende akvaryumuma üst kapak yapmıştım yaklaşık 2 aydır kullanıyorum belki yorum yapmak için erken ama şimdilik bir bozulma olmadı.Sanırım bu malzemeyi yat yada tekne yapan herhangi bir tersaneden rahatça bulabilirsiniz.
Saygılar...
Akvaryum Aydınlatması için yardım
http://www.fitchfamily.com/lighting.html Açılan sayfanın en altında Takashi Amano nun kullandığı iddia edilen bir program var sanırım size yardımcı olucaktır.Sonuçta bitkilerin türüde ışık ayarlamasını yaparken göz önünde bulundurulmalıdır.Uzman arkadaşlar yardım ederler sanırım ben tam olarak bilmiyorum ama ışığın renk tayfıda bitkiler için önemli olmalı. Saygılar...
http://www.fitchfamily.com/lighting.html Açılan sayfanın en altında Takashi Amano nun kullandığı iddia edilen bir program var sanırım size yardımcı olucaktır.Sonuçta bitkilerin türüde ışık ayarlamasını yaparken göz önünde bulundurulmalıdır.Uzman arkadaşlar yardım ederler sanırım ben tam olarak bilmiyorum ama ışığın renk tayfıda bitkiler için önemli olmalı. Saygılar...
Kribensisin Eş Tuttuğunu Nasıl Anlarım?
Mesajınızı yazalı epey bir zaman olmuş.Kimse cevap vermemiş ben bişeyler yazayım dedim :). Başlangıçta beraber gezmeye başlarlar daha sonraları ise hem dişi hemde erkeğin karın bölgeleri kızarmaya başlar ve yan yana geldiklerinde kendilerini bellerinden hafif bükerek titrerler.Eğer bu titremeler iyice arttıysa ve karın bölgeleri özellikle dişi de iyice kızardıysa yumurtlama evresi yaklaşmış demektir.Akvaryumunuz da bir mağra var ise yakın zamanda yumurta bırakırlar.
Mesajınızı yazalı epey bir zaman olmuş.Kimse cevap vermemiş ben bişeyler yazayım dedim :). Başlangıçta beraber gezmeye başlarlar daha sonraları ise hem dişi hemde erkeğin karın bölgeleri kızarmaya başlar ve yan yana geldiklerinde kendilerini bellerinden hafif bükerek titrerler.Eğer bu titremeler iyice arttıysa ve karın bölgeleri özellikle dişi de iyice kızardıysa yumurtlama evresi yaklaşmış demektir.Akvaryumunuz da bir mağra var ise yakın zamanda yumurta bırakırlar.
saygılar..
Kribensis alacam tavsiye
İsimlerini verdiğiniz balıklardan sadece kribensisler hakkında biraz tecrübem var. Daha çabuk eş yakalamak istiyorsanız 1 erkeğin yanına bir kaç dişi almak süreci hızlandıracaktır.Bununla beraber kribensisler çiftleşme dönemlerin de biraz kıskanç oluyorlar.Bence eş yakaladıktan sonra diğer dişi kiribensisleri çıkarmak meydana gelebilecek kavgaları önlemek adına daha uygun olur.
Saygılar...
Bitki Akvaryumum ( Son Foto 43 )
Refet ayakta alkışlıyorum .
Refet ayakta alkışlıyorum .
ilk akvaryumum resimler 2de
Etkin Eren Bey,
Etkin Eren Bey,
Sizin akvaryumunuz da oldukça güzelmiş.Diğer taraftan önerinizin aksine orta alanı balıkların rahatca yüzebilmeleri için boş bırakmaya çalışıyorum. Yine de tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.
Fatma Hanım() güzel yorumunuz için size de teşekkür ederim.
Bu arada arkadaşlar bu sabah kribensislerimin yuvalarına yumurta bırakmış olduklarını gördüm.Çok mutluyum.Umarım sağlıklı yavrular alırım.Şu an dişi kribensis yumurtalarını korumakla meşgül.Öylesine sevimli bi hali varki.
Yorum yazan herkese bir kez daha teşekkür ederim.
Kribensislerim neden böyle yapıyor.
Onur,
Dalyanlar 2007-11-12 22:05:51
Onur,
Balıkların yumurtlamış ve sen yumurtaları göremiyor olabilirsin.Yada yumutlamaya yakın da olabilir.Bence bir kaç gün bekle bakalım yumurta görebilecekmisin.Bu arada yavrular yumurtalarından kaç günde çıkıyorlar bende onu öğrenmeye çalışıyorum.Bakalım inşallah sağlıklı yavrular alabiliriz.
Bir makaleye göre yavrular 2-3 gün içinde yumurtadan çıkar 5 gün sonra da kovuktan çıkarak serbest yüzmeye başlarmışlar.Bence 2-3 gün bekle yumurta göremesen bile belki yavru görürsün.
Kribensislerim neden böyle yapıyor.
Onur Bey, Dalyanlar 2007-11-12 16:38:02
Onur Bey,
Anlattıklarınıza göre 2 tahmin yapabilirim sanırım.
1- Balıklarınız stresde olabilir.Benim kribensislerimde biraz utangaç oldukları için dekoru yaparken onlara bolca saklanacak alan ayırmıştım oldukça yardımı oldu. Özellikle mağralarının önünü bir mango kütüğü ile kapamam onları çok memnun etmişti.
2- Aslında genel itibari ile dünden beri bende de aynı sorun vardı.Yani kurlaşmalar bitmişti ve dişi kendini bir mağraya hapsetmiş yem bile yemiyordu. Arada sırada da dişinin yerini erkek alıyordu.İlk başlarda bende sizin gibi telaşlanmıştım ama bu sabah mağranın içinde bir kaç tane yumurta görünce aslında balıklarımın yumurtalarını korumak için böyle yaptıklarını anlamış oldum.Yani diyeceğim odur ki balıklarınız yumurta bırakmış olabilirler.
Bu arada suyunuzun sıcaklığını elinizden geldiği kadar sabit tutmaya çalışın.Kribensizler sağlam balıklardır diğer pek çok tür gibi sıcaklıkta çok fazla etkilenmezler ama eğer yumurtalarınız varsa akvaryumunuzun suyunun kaliteli olmasında fayda var derim.
sağlıklı balıklar.
Saygılar...
ilk akvaryumum resimler 2de
Evet taşlar gerçektenden de doğallığı çok bozdu. Oysa akvaryumcuda görünce güzel olur gibime gelmişti ama olmadı.Ben en iyisi onları Refet gelmeden alayım ordan.Peki benim o taşları oraya koymamdaki amaç şuydu: akvaryumu şağ ve sol köşe olarak ayırmak ve her iki köşeyi ayrı dizayn etmek. Ayrımın daha belirgin olması için de taşlardan sınır yapmaya çalıştım. Ama olmadı. Aynı şeyi daha doğal ne kullanarak yapabilirim sizce.
Evet taşlar gerçektenden de doğallığı çok bozdu. Oysa akvaryumcuda görünce güzel olur gibime gelmişti ama olmadı.Ben en iyisi onları Refet gelmeden alayım ordan.Peki benim o taşları oraya koymamdaki amaç şuydu: akvaryumu şağ ve sol köşe olarak ayırmak ve her iki köşeyi ayrı dizayn etmek. Ayrımın daha belirgin olması için de taşlardan sınır yapmaya çalıştım. Ama olmadı. Aynı şeyi daha doğal ne kullanarak yapabilirim sizce.
SON MESAJLAR
- Ankara Lepistes Satan Yerler Haku, 02:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Alsancak Petshop Alışveriş Yapan Oldu Mu Haku, 01:29
Yeni Üye Forumu - Teleskop Balığım Neyi Var ahmetfiratozkaya, 01:20
Yeni Üye Forumu - Pearl White Sand Kum Aldım Bulanık xellence07, 00:28
Malzemeler ve Yemler Forumu - Lepistes Sürtünmesi Ehtiyar, 00:24
Hastalıklar ve İlaçlar - Işık A2626, 23:24
Yeni Üye Forumu - Kurutulmuş Artemia Hakkında Canbudakkkk, 23:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Balığımın Dışkısı İnce Ve Uzun Neden Olabilir? BabySoul, 22:57
Sazansıgiller - Betta Akıntı Sorunu BabySoul, 22:48
Yeni Üye Forumu - Betta Splendens Ebubekir ATAR, 22:45
Akvaryum Tanıtımı - Crystalpro Cıklet Mıneral emiryilmazz, 22:38
Hastalıklar ve İlaçlar - Japon Balıkları Bakımı Trakyalı2259, 22:38
Yeni Üye Forumu - Ne Yapmalıyım?! Zangoose, 22:34
Yeni Üye Forumu - Elma Salyangoz Zekkk, 22:26
Yeni Üye Forumu - Apistogramma Cacatuoides (kakadu) giyotyn, 22:07
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Safkan Velifera Mirza Adar, 21:52
Canlı Doğuranlar Tanıtımı - En güzel fotoğraflarınızı gösterin Mirza Adar, 21:50
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Kribensis Gökdeniz Kale, 21:27
Victoria ve Batı Afrika Cichlidleri Tanıtımı - Walstad İlk Denemem BETA.4, 21:15
Akvaryum Bilimi - Adı Salyangoz Azizdurdenn, 21:10
Hastalıklar ve İlaçlar - Işık Omerclk, 21:08
Canlı Doğuranlar - 60x40x40 Akvaryum İçin Dış Filtre Tavsiyesi Kturan06, 21:03
Yeni Üye Forumu - Lepistesle Hep Yukarıda Yüzüyor Nedeni Nedir? XAli, 20:24
Yeni Üye Forumu - 300 Lt Akvaryum Kurulumu MehmetKaan, 20:06
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - Yeni Kurduğum Akvaryum Hobilenyum, 19:58
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Buhar Kapağı Fikri? Hidro Dinamik, 19:53
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Ne Yapmalıyım?! Zangoose, 19:24
Yeni Üye Forumu - L333 Beşiktaşlı Balık Kara Karga, 19:11
Kedi Balıkları Tanıtımı - Meraklı Komşular Kara Karga, 19:05
Discus Tanıtımları - Poso Rabbit Snail (tavşan Salyangoz) İlkerSHN, 18:37
Omurgasızlar Tanıtımı - Ramirezi İlkerSHN, 18:32
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Colisa Lalia(cüce Gurami) İlkerSHN, 18:19
Labirentliler Tanıtımı - Elma Salyangozum Öldümü Acil Dexter85321, 18:03
Hastalıklar ve İlaçlar - Akvaryuma Buhar Camı Muhammedcay, 17:08
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumda Sinek Sorunu Devam Ediyor egemenozbeyli, 16:47
Bitki Akvaryumları Genel - Bitkili Akvaryum Birolada, 16:24
Akvaryum Tanıtımı - Bu Beyaz Benek Mi ? Utku_kerem, 16:08
Hastalıklar ve İlaçlar - Akıllı Priz Kullanan Var Mı? Bir Şey Sorucam valarmorghulis12, 15:31
Aydınlatma - Deniz Akvaryumu İçerisnde Oluşan Tabaka ogurcay, 14:56
Yeni Üye Forumu - Neon Tetra Gövde İçindeki Beyazlık Orhan76, 14:21
Hastalıklar ve İlaçlar - Oranda Dışkıları Uzun Beyaz Veya Şeffaf Orhan76, 14:15
Yeni Üye Forumu - Transgenetik İle Hobiye Tekrar Dönüş Orhan76, 14:08
Akvaryum Tanıtımı - Bugün Bu Şekilde Bir Ölüm İle Karşılaştım Muhammedbedri, 13:35
Hastalıklar ve İlaçlar - Isıtıcı Orhan76, 11:53
Yeni Üye Forumu - Hastalik Sonrasi Akvaryum Angelguy, 11:30
Hastalıklar ve İlaçlar - Emiş Kısmındaki Beyazlık BeReal, 11:20
Yeni Üye Forumu - Cüce Amerikan Dünyası sfcscannow, 11:00
Güney Amerikan Cichlidleri - Cuce Vatoz Yumurtasi Aguamentist, 10:52
Yeni Üye Forumu - Japon Balığının Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır? Ali Selim Kadan, 10:08
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Akvaryum Çevresinde Küçük Sinekler egemenozbeyli, 08:56
Bitki Akvaryumları Genel
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Ultra Clear Akvaryum,eheim Isıtıcı,panda Ribbon yamansengonca 01:00
- Apistogramma Kakadu Triple Red-orange-macmasteri Şahinöztürk 00:55
- 80*50*60h Mobilyalı Aydınlatmalı Akvaryum gorkemortakci 00:31
- Apistogramma Ve Caridina Dennerli Enes Yıldırım 22:29
- Resun Otomatik Yemeleme Makinesi Enes Yıldırım 22:29
- 200 W Isıtıcı Enes Yıldırım 22:29
- Rafyaya Son!! Bu Fiyata Kaçmaz Bitki Enes Yıldırım 22:29
- Bitkili Akvaryum - Resif Akvaryum (maşa, Spatula, umit67 22:17
- Chrome Pipe - Akvaryum Standları - Bitki Seti BİTKİ SETİ 22:17
- Saz Bitkisi selfish 22:12
- Satılık 1,5 Metrelik Profesyonel Akvaryum - Sumplu SGY 21:42
- Atman 3337 Dış Filtre emree06 21:41
- Kriza Gold emree06 21:41
- Denisoni Rasbora Sae Kakadu FURKANALTIN 21:13
- Sunsun 603b Dış Filtre Slymn4306 21:08
- Tanganyika Regani Cichlid Yavruları iakyol 21:04
- 3 Adet Akvaryum Ve Eheım 2012 İç Filtre JapoJupo 20:30
- Su Piresi / Yeşil Su ALTEMUR 20:14
- Iceman Ciklet Ariyorum.. ALTEMUR 20:14
- Tiger Zankeri Lotus agbaglama 20:09
- Prl Smiley Caridina / Mavi Melek Neocaridina barsbingul 19:13
- Sobo Şelale Filtre/ Aquel Versamax 2 Şelale Filtre barsbingul 19:13
- Sunsun 602b Mini Dış Filtre Samoo 18:39
- Apistogramma Cacatuoides Triple Red Samoo 18:39
- Dış, İç, Pipo Filtreler-nano Akvaryum-11w Armatür Dextran 18:12
- 60x40x40 İthal Akv-3lü Bitki Budama Seti-kökler Dextran 18:12
- Bakımı Kolay Bitkiler Hobiciden TheCoffin 18:01
- Ribbon Kanlı Hbwhite Lepistes TheCoffin 18:01
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 17:51
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 17:51
- Zatek Su Arıtma Hıgh Tech Akvaryumlar İçin Osmos zafer3885 17:05
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 17:05
- Bakmadan Geçmeyin Mavi Göz Tül Erkekler L144 rebelfire 16:52
- Çeşitli Sump Malzemeleri - Su Tamamlama Şamandıras Nuada 16:42
- Eheim2215 Dış Filtre HakanYurdaer 16:23
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 15:13
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 15:13
- Killifish Gardneri Damızlık Koloni... onuribrahim 14:30
- 2 Cm Kribensis Yavruları... onuribrahim 14:30
- Ful Red Lepistes , Yerli Lepistes , Zebra Dan Cucevatozcu 14:13
- Siyah Cüce Vatoz Çift Ve Yavru Cucevatozcu 14:13
- Nerite Salyangoz Ve Hava Motorları, Yemler Cucevatozcu 14:13
- Yetişkin Kongo Tetra Xl Boy paXua 13:41
- Sera Flora Nature FULL RED MEHMET 13:30
- Albino Full Red Big Dorsal Lepistesler FULL RED MEHMET 13:30
- Co2 Regülatör Set egedin 13:11
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 13:11
- 🌲🌳 Christmas Moss, Subulata, Mikra, Saz 🌳🌲 F13K 13:11
- 💥🌱 Toptan Subulata, Saz 🌾💥 F13K 13:11
- Akvaryum Malzemeleri Blackpearl34 13:04
KULLANICILAR
- 121 Online Kullanıcı, 66 Üye
Online Kullanıcılar
feycedall,
gorkemortakci,
Ehtiyar,
MiSoSiKiaN,
Hidro Dinamik,
Hakan ARP,
ahmetfiratozkaya,
efkango,
srnozcn,
gavaser,
SilverSharK35,
nurtensultan,
ramco171,
yamansengonca,
lebowskia,
Sonbalikbukucu,
BurAkvarist,
Yasin034,
Yörükbeyi64,
yavuzsezgin,
sıtkı,
KÇetintaş,
karabey97,
delimet,
Elfirm,
xellence07,
Sütçü,
Eminsalih,
masterscuba,
onur_0606,
Mirza Adar,
SinanBulut,
ShowaSanshoku,
berkeyazer,
caga71,
servet,
Bugra61,
Bettasevdalisi,
rebelfire,
Nilüfer35,
Srdr.Betta,
Taha Yanık,
AkvarTist07,
Canbudakkkk,
makav,
Hamzayersaloglu,
canrsln,
Ebubekir ATAR,
BRHNSNMZ,
Umut2334,
Denizliler,
Yldz06,
Lovelepistes,
hardaway,
senolerdivan,
metin.,
tuncer1461,
Enestr,
Furcifer,
Alberu,
akomania,
Oscarlarim,
Kaya0606,
emree06,
selfish,
muhammed1903,
Ozii35,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.