ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
WaNg
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Ekim 2008 13:05
Son Ziyaret:
25 Aralık 2008 00:18
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mert Dümenci
Doğum Tarihi:
10 Ekim 1987
Yaş:
37
İl:
Izmir
Meslek:
Öğrenci - Anadolu Üni. Sos. Bilimler - 2
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


3 adet Ankara Kedisi
100*30*45 - 1 adet Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağası

SON 10 MESAJI

Neyi var?
 Öncelikle merhaba.
 Kaplumbağalarınızın kuru alanı varmı? Kuru alanının sıcaklığıyla ilgilide bir şey yazdığınızı görmedim. Su Kaplumbağaları herzaman suyun içinde yaşayan hayvanlar değiller. Eğer kuru alanları yok ise suyun içerisinde çok uzun süre kaldıkları için mantar olabileceklerinden korkuyorum. Eğer resim var ise deneyimli arkadaşlar size yardımcı olacaktır. İyi akşamlar.
İdeal boyutlar
 İleriyi düşünerek ve hazır para durumları yerinde iken 135 litrelik bir tank aldım bende. Uzun bi süre idare edebileceğiz bununla en azından (:
UVB Lamba
 Anladığım kadarıyla 14 wattlık ve 38 cmlik Florasanınız için aradığınız aparatı ''armatür'' olarak değilde ''aksesuar'' olarak petshop değil Akvaryumcularda bulabilirsiniz. Japon malı 15 wattlık ''Aquarium Accessories'' adındaki aparat işinizi görecektir. 20 ytlye bulabilirsiniz. Tabi nasıl kullanacağınıza göre değişir. Bu sadece kablo şeklinde oluyor.
Kaç Kaplumbağa
 Kaplumbağa bende beslemek istemezdim. Fakat ilgim gerçekten vardı. Daha önce araştırmamış olsamda gelen hediye üzerine ona en iyi bakmak benim görevimdi ve bende en iyi şekilde beslemeye ve bakmaya çalışıyorum ve dahada yeni bilgiler öğrenmeye-almaya çalışıyorum. Çünkü ona değer veriyorum.(!)
 
 
 Geçmiş günlerde açılmış bir konu.. Ne alaka demeden okumanızı ve o altta büyük harflerle yazılmış konuyu tıklayıp onada bir göz atmanızı istiyorum. Profosyonel deyipte bir kaplumbağayı 2.5 yaşında 22cm'e ulaştırmak okuduğum makale ve başlıklara göre ömründen ömür çalmak gibi birşey. Lütfen bu konuya biraz hassasiyet gösterelim. Hevesle alınan her ''canlı''nın herşeyden önce bir hayatı olduğunu unutmayıp ona en iyi şartlarda bakalım. Saygılar.
WaNg2008-10-22 14:03:06
Niye böyle yapiyor
 Benim kaplumbağamdada aynı durum söz konusu olmasada hiç kuru alana çıkmama gibi bir huyu var. Her daim suyun içinde. Ona hazırladığım rampada duruyor yada ısıtıcının üstüne çıkıp sadece kafasını sudan çıkarıp nefes alıyor. Biz bu hayvanı kuru alana çıkmayı nasıl alıştıracağız? Hep suyun içinde kalırsa kabuğu yumuşar ve ölür gibisinden birşeyler söyleyip kafamı allak bullak ettiler benim. :( Bu durumda ne tür rahatsızlıklar görülür ve biz bunu nasıl atlatabiliriz?
Kaplumbağa'mın Yaşaması için..
 Evet aynen dediğiniz gibi.. Hortum suyun içinde çünkü o hava kabarcıkları kaplumbağayı rahatsız ediyor. En azından benimkini. İlk kurduğumda dediğiniz gibi yapmıştım. Forumdada okuduğum üzere birkaç arkadaş daha kaplumbağalarının huzursuzluğunu gözlemlemiş ve paylaşmış. O hortumu çıkartıp kaybolan kapakçığını bulabilirsem takacağım. Saygılar..
Kaplumbağa'mın Yaşaması için..
 Güzel yorumlarınız için teşekkürler.
 
 O kütük parçasını bir akvaryumcuda 30 ytlye bulmuştum. İyiki almamışım. UVB florasan ararken bir petshopta aynısını kırık olarak buldum. Adam 10 ytl ver yeter dedi. Aldım geldim eve. Kuru zemini hazırlarken kullandığım cam silikonuyla yapıştırdım ve sapasağlam duruyor. Silikon ile yapıştırıldığı için kötü gözüksede görsellikten öte işimizi görüyor ya o yeter.
 
 Odada yer kısıtlılığı yüzünden böyle bir şey yapmak zorunda kaldım.Alttaki mobilya gerçekten sağlam fakat akvaryum sağlam dururmu ben ondan şüpheliyim. Akvaryumun altı kenarlardan 20-21 cm açık duruyor resimlerde gördüğünüz üzere. Bu basınçtan vs. bir olaydan cam kenarlarında çatlama yada herhangi başka bir sonuç yaratırmı diye korkmaktayım. Bir süre daha böyle gidecek sanırım.
 
 İlginiz için sonsuz teşekkürler..
 
Kaplumbağa'mın Yaşaması için..
 Geçen cumartesi bu forumla ve sizlerle tanıştım.. Hediye gelen kaplumbağamın elime geldiği gibi bakılamayacağını forumdaki konularla çok geçmeden anladım. Hemen ertesi gün pazar günüde olsa malzemelerimizi tedarik etmeye çalıştık. Sizlerden aldığım yardımlar sayesinde 5-6 gün içerisinde tamamladık ve artık yeni yuvamız hazır.. ''Dospa'' artık yeni dünyasında.. Sizlerle akvaryumumuz ve ''dospa''mızın resimlerini paylaşacağımı söylemiştim ve paylaşıyorum. Yardımlarından dolayı herkese çok teşekkür ederim..
 
 
 
2.0 MegaPixel Cep Telefonlarıyla çektiğim için resimler biraz kalitesiz. Ama olsun maksat sizlerle bu resimleri paylaşmaktı.. Herkese sağlıklı kaplumbağalar..
Kaplumbağam ve Astronot balığı
 Erkek-dişi ayrımı olarak uzun bir makale mevcut iğnelenmiş konular arasında. Göz atabiliriz. Fakat halk arasında pençelerinde 5 tırnak var ise, kabuğu dışa doğru biraz sivri ve karnında içeriye doğru hafif bir göçük var ise erkek olur diyorlar. Pek bi fikrim yok bu atılıp tutulanlarla.. Doğruluk payı nedir çok merak ediyorum aslında.
 
Sorunuzun cevabı ise kaplumbağanızın su sıcaklığı 28 derecede olmalı. Hasta kaplumbağalar 30 derece su sıcaklığında tutuluyorlarmış.. Şuanki su sıcaklığının pek bir sorun yaratacağını düşünmüyorum ama ustalardan daha net bir yanıt beklemeniz daha doğru olacaktır.. Ayrıca kaplumbağınızın yanında bir balık yaşatmanız kadar zevkli bir şey yoktur diye düşünüyorum ama birbirlerine zarar verirlerse pek hoş karşılayabileceğimizide düşünmüyorum açıkcası. Bende forumdaki yardımsever arkadaşlar aracılığıyla öğrendiğim şeyleri yazdım. Kolay gelsin..
UVB Lamba
[QUOTE=ari.vet]Uv ise bile onu doğrudan akvaryumun aydınlatması olarak kulanmanız yarar değil zarar sağlayacaktır.  [/QUOTE]
 
Tam olarak bunu açıklayabilirmisiniz? Zarar der iken..?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.