ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
afacanosdi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Kasım 2008 17:03
Son Ziyaret:
20 Ekim 2012 22:35
Toplam Mesaj:
2 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
osman sevinç
Doğum Tarihi:
12 Şubat 1971
Yaş:
53
İl:
Istanbul
Meslek:
Teknisyen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

afacanosdi

SON 2 MESAJI

Red Texas Aldım

Ahmet Bey,

Bende geçen ay iki adet Red Texas aldım.İthalatçının dediğine göre biri erkek biri dişi.Erkek daha renkli dişi ise renksiz.Bu iki balığı aynı akvaryuma (100x50x40) koydum ama birbirlerne karşı asresifler.Bende akvaryumu ikiye böldüm.Cam bölümün iki yanında bana göre birbirlerine müthiş kur yapıyorlar.Yerdeki tüm iri taneli kumları ikiside aynı özenle kazıyorlar.Bunları yavrulatmanın çok zor olacağını zannetmekteyim.
Üreme aşamaları hakkında bilgileriniz varsa paylaşmak isterim.Dil%20Çikarma
 
Red Texas'a ait benim edinebildiğim bilgiler ise ;
 
BİLİMSEL ADI:Herichtys cyanoguttatus

Genel adı:Texas Cichlid

Maksimum Boy:30 cm.

Ph oranı:6.5-8.0

Dh oranı:8-25

Ortalama sıcaklık:21-24 derece

 
*Herichtys cyanoguttatus bilinen bir çok adlarından biridir.

*Flowerhornla çiftleşir bu nedenle kırmızı rengini alır.

*Amerikaya özgü bir balıktır.Dünyanın popüler balıklarından biri olmasının yanı sıra Güney Amerika ve Kuzey Meksikada oyun balığıdır.Afrika değilde Amerika kökenli olmasına rağmen 1985 öncesi Fildişi sahillerinde de rastlanmıştır.(IVCN örgütü)Kırmızı liste türlerinin içinde yer almaz.

*Vahşi ortamlarında ,havuz ve yavaş akan nehirlerde yetiştiklerinden akvaryumlarda bu ortam sağlanıyorsa iyi olur.75 galonluk akvaryum 1 balık için yeterlidir.Bir çift için en az 125 galon olması gereklidir. Eğer bir çiftiniz varsa akvaryumu ikiye bölün yada akvaryumu yoğun kayalı ,kütüklü olursa saklanabilecekleri ortam hazırlanmalı.Su bitkileri gerekli çünkü doğal ortamları su bitkileriyle doludur.Sert bitkiler koyulursa yemelerinin önüne geçersiniz.

*Doğal ortamı konusunda hassas.Uygun filtre sistemi,sürekli su değişikliği sağlanmalı.Haftada bir suyun %25-40 oranında değişilmesi gerekli(dinlenmiş su)Orta sert ve yumuşak su,yüksek sıcaklıklara duyarlı fakat derece derece.

 

*Böcekler,kurtlar,bitki canlıları ile beslenmeli çeşitlendirilmeli.Çeşitli dondurulmuş kurutulmuş yiyecekler verilmeli.Palet ciklet yemi ve benzeri sebzeyle desteklenmiş yemler özellikle farklı tipte yaşayan dondurulmuş,kurutulmuş etsel yemler gibi.

*Akvaryumda kolaylıkla üretilebilirler.Erkek ve dişiler son derece birbirlerine benzerler ayırdetmek zordur.Dişiler daha küçük renkleri daha az parlak.

Kusturma Üzerine Görüşler
Ağzına sağlık kardeşimKizgin.Bu konu yüzünden çok sevdiğim sarı prenses ve yunuslarımdan vazgeçtim.Onları elime alıp 18-20 gün sonrası kusturarak  yavrularını almak doğal gelmedi bana.Sırf bu yüzden Calvus, Tropheus ve Brichardi türlerini besliyorum. Maksat sabrımızı ölçmek değilmi arkadaşlar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.