ÖZELLİKLER
Kullanıcı Adı:
byozkan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
14 Şubat 2014 01:18
Toplam Mesaj:
121 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
İlker Özkan
Doğum Tarihi:
06 Kasım 1958
İl:
Yalova
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
İlker Özkan
Yalova
Yalova
SON 10 MESAJI
Resimdeki Bitki Türü Nedir?
Bizim buralarda akvaryumdaki japonu öldürenle anubiası soldurana kız vermezler, bu sebeple bitkilerin akvaryumda sorun olduğunu söylüyorlar. Çiçeği coşturanla ışıklarını en azından deneme yanılma ile birkaç kombinasyon yaparak tankına en uygunu seçmen gerek. Gübreleme ile su değişimi alışkanlıklarını stabil olmalı, aradaki zamanlar çok oynak olmamalı, yoksa kullandığın gübre ile üç beş gün ani atak yaparak gelişen bitkilerin birden felce uğrayabilir.
Bizim buralarda akvaryumdaki japonu öldürenle anubiası soldurana kız vermezler, bu sebeple bitkilerin akvaryumda sorun olduğunu söylüyorlar. Çiçeği coşturanla ışıklarını en azından deneme yanılma ile birkaç kombinasyon yaparak tankına en uygunu seçmen gerek. Gübreleme ile su değişimi alışkanlıklarını stabil olmalı, aradaki zamanlar çok oynak olmamalı, yoksa kullandığın gübre ile üç beş gün ani atak yaparak gelişen bitkilerin birden felce uğrayabilir.
Kolay gelsin
Resimdeki Bitki Türü Nedir?
Anubiasların yapraklarına bakarsak ışık ve besin değerlerinde büyük tutarsızlık var. Işığı fazla süre kullanıyor olmanda yüksek ihtimal, zaten uygun ışık ve besinde o öbek ne olduğunu daha net göstercektir
Anubiasların yapraklarına bakarsak ışık ve besin değerlerinde büyük tutarsızlık var. Işığı fazla süre kullanıyor olmanda yüksek ihtimal, zaten uygun ışık ve besinde o öbek ne olduğunu daha net göstercektir
ısıtıcı sorunu
[QUOTE=kingyozef] ,,, derecem bir uçta ısıtcı bir uçtta ,,
[/QUOTE]
[QUOTE=kingyozef] ,,, derecem bir uçta ısıtcı bir uçtta ,,
[/QUOTE]
Bu şekilde ısı farkı olması normaldir, akvaryumun bulunduğu ortamın ısısı ile ilgili fark olabilir.Isıtıcıyı filtre çıkışına yakın daha orta yerlerde tutmak bir nebze farkı azaltabilir.
Isıtıcının fişini çekip taktığınızda ayarlı olduğu ısıda suya soktuysanız çalışmaz,veya fark az ise farkı algılaması gecikmiş, takılmış olabilir.
Lepisteslerin Cinsiyetlerini Kazanması
Balıkların yaşadığı sıcaklığın cinsiyet üzerinde etkisi olduğunun dile getirildiğini çokça duymama rağmen doğruluğu halinde bile, diğer etkisi olabilecek etkenlerle birlikte her ne oluyorsa balıklar anne karnında iken cinsiyet kazanıyor. Bazı varyetelerde yeni doğan yavrularda dahi kuyruk kısmına yakın koyuluktan erkek olduğu tahminlerim hep doğru çıkmıştır.
Balıkların yaşadığı sıcaklığın cinsiyet üzerinde etkisi olduğunun dile getirildiğini çokça duymama rağmen doğruluğu halinde bile, diğer etkisi olabilecek etkenlerle birlikte her ne oluyorsa balıklar anne karnında iken cinsiyet kazanıyor. Bazı varyetelerde yeni doğan yavrularda dahi kuyruk kısmına yakın koyuluktan erkek olduğu tahminlerim hep doğru çıkmıştır.
Sıvı Gübre ''Önerme''
http://www.akvaryum.com/Forum/gubrelersu_hazirliyicilari_balik_elementleri_k416542.asp
http://www.akvaryum.com/Forum/gubrelersu_hazirliyicilari_balik_elementleri_k416542.asp
Buda iyidir,üstteki adresi incelemeni öneririm.
Neden silikonsuz elyaf ? (Foto eklendi)
Eğer farklı türleri varsa bilmem fakat slikonlu olan türü resimdeki elyafın biraz daha didiklenmiş halinde, liflerin üsüne bildiğimiz şeffaf slikon sürülmüş gibidir.Bir anlamda elektrik kablosunda bakırın üstüne nasıl plastik sarılmışsa bunda da sanki elyaf liflerinin üstü slikonla kaplandıktan sonra dokuma yapılmış gibi bir görüntüsü vardır.Tutuğunuzda slikona dokunduğunuzu hissedersiniz.Zaten işlem her neyse yapılırken örnekteki kablo gibi titiz çalışma olmadığından üstünde boncuk boncuk kütle slikon parçacıkları görünür.Resimdekiler çoğunluğun kullandığı slikonsuz tabir edilen slikondur.Üretim sonunda üzerinde ppm bazında da olsa kimyasal kalıntı olabilirliğinden kullanmadan önce yıkanmasında fayda vardır.Kolay elsin.
Eğer farklı türleri varsa bilmem fakat slikonlu olan türü resimdeki elyafın biraz daha didiklenmiş halinde, liflerin üsüne bildiğimiz şeffaf slikon sürülmüş gibidir.Bir anlamda elektrik kablosunda bakırın üstüne nasıl plastik sarılmışsa bunda da sanki elyaf liflerinin üstü slikonla kaplandıktan sonra dokuma yapılmış gibi bir görüntüsü vardır.Tutuğunuzda slikona dokunduğunuzu hissedersiniz.Zaten işlem her neyse yapılırken örnekteki kablo gibi titiz çalışma olmadığından üstünde boncuk boncuk kütle slikon parçacıkları görünür.Resimdekiler çoğunluğun kullandığı slikonsuz tabir edilen slikondur.Üretim sonunda üzerinde ppm bazında da olsa kimyasal kalıntı olabilirliğinden kullanmadan önce yıkanmasında fayda vardır.Kolay elsin.
Yalova'da Akvaryum İmalatçısı?
İyi yapmışsınız,ilk kurulumlarda dinlenmiş suya gerekte yok zaten.İlerde yapacağınız su değişimlerinizde kullanırsınız.
İyi yapmışsınız,ilk kurulumlarda dinlenmiş suya gerekte yok zaten.İlerde yapacağınız su değişimlerinizde kullanırsınız.
Dış motorunuzun marka-modelini ve içinde kullandığınız malzemeleri yazarsanız daha kolay fikir sahibi olabiliriz,yeni kumlarda dediğiniz şekilde görüntüler olabilmekte ama bir zaman sonra partiküllerin çökmesi ve filtre edilmesi ile kaybolması gerekir.Filtre debisi ve içindeki malzemeler bu zamanı etkileyebilir.
Akvaryuma ilk başlangıcın ise içine canlı eklemekte çok aceleci olmamanı tavsiye ederim. Araştır,forumda üyelerin tanıtım kısmındaki videolara ve resimlere bakarak sana cazip gelecek türleri belirlemeye ve akvaryum dekorlarında kullanılabilecek malzemelerin kullanılabilirlik derecelerini öğrenmeye çalış.
Bir başka tavsiyen ise beslemeye karar verdiğin balıkları daha baştan kırılmış, melez olarak değil türünün-varyetesinin özelliklerini tam taşıyan balıklardan seçmen olacak,az olsun öz olsun.
Kolay gelsin
Yalova'da Akvaryum İmalatçısı?
Foruma hoş geldin,hobide keyifli günler geçirmeni dilerim.
Foruma hoş geldin,hobide keyifli günler geçirmeni dilerim.
Yazdığın diğer mesajları okudum, maalesef balık secimini uygun bulmadığımı belirteyim öncelikle.Japon,lepistes ve betta bir arada ne beslenme ne su şartları hiç uygun değiller. Karşılaşabileceğin olumsuzluklar daha ilk denemelerinde seni hobiyi terk etmeye kadar götürebilir.Görüntü çok balıkla renklensin istiyorsan canlı doğuran türlerine yönelebilirsin.Biraz sabırla aradınmı hiç ummadığın kadar çeşit ve renkte bir dünya ile karşılaşabilirsin.
Mesajlarında ekonomik olmasından sebeple akvaryumu bir camcıya yaptıracağınızı belirtmişsiniz ama ben bir kez daha düşünün derim.Nerdeyse bütün camcılar akvaryum yapıyorlar fakat cama cam,kapaksız bir akvaryuma istedikleri fiyat başka şehirlerdeki örneklerine kıyasla oldukça fazla.Buna alt üst köşebent dahil derseniz hepten uçuyorlar.Kapak ise büyük sorun,camcılar kendi yapamadığı gibi yaparım diyenler ya tuhaf malzemelerle estetikten yoksun garabet bir şey yapıyorlar yada bir sobacıya saç büktürüp kapağa benzeterek hatırı sayılır para istiyorlar.İşin özü ucuza gelmeyeceği gibi ışık tesisatı kapak vs. derken para bir yana koşturmaktan hobiden soğursun.
İstanbul caddesinde bora sokağı dörtyol yönüne doğru az geçince soldaki pasajda balık-kuş ve malzeme satan salaş bir dükkanda fiyat sormanı ve camcının verdiği fiyatla kıyaslamanı tavsiye ederim.Bir seçenekte fatih caddesinde köprüyü biraz geçince sağdaki akvaryumcu Murat'a gidip tavsiye üzerine geldiğini belirtip bir fiyatta ondan alabilirsin.Ne yaparsan yap ama akvaryumu kapaksız ve ışıksız düşünme,yaptırmadan önce mutlaka kapak fiyatını ve kullanacağın florasan uzunluğunu hesaplayarak işe başla derim.
okuyun dereye susuz geti susuz geldi
[QUOTE=İLKER DEHA]
[QUOTE=İLKER DEHA]
arkadaş 13-30 arabasına verdi dedi bende ozaman şimdi kargo ile 15-00 arabasına veriyorum dedim tamam dedi neyse verdim ama ordaki arkadaşa bişeysordum dedim korgoyu iptal ettirmek istesem edermisiniz nasıl yani dedi bukoli karşılığında bana bir koli gelecek gelmez ile iptal ettireceğim geri getirin tekrar kargo parası öderim dedim olur dediler tamam dedim saate baktım kargodaki arkadaşa dedim kargomu iptal edin teslimat yapmayın dedim tamam abi sen merak etme öyle şer. ..Papuç bırakmayız dedi benim teli aldı ben ayrıldım 1 saat sonra aradı beni ve abi o adam balıkları almaya gelmiş verdirmedim
[/QUOTE]
Konu içindeki mağduriyet umarım güzel bir şekilde çözümlenir ancak konuda kargo ile alakalı bilgilere biraz dikkat çekmek isterim ki en azından işin bu yanlış tarafını da göz önünde bulunduralım.
Kargo elemanının yaptığı doğru bir uygulama değil,düşünün ki kargo ile yollayan kötü niyetli,karşı tarafa kargo teslim edildi bilgisini verip karşılığı paketi otobüse verdiriyor ve bir-iki saat sonra kargoyu iptal ediyor.Yasalardaki durumu nedir bilmem ama birçok benzer uygulamada olduğu gibi teslimat için ilgiliye verildiği andan itibaren o gönderi alıcısının olarak kabul edilmelidir.Bir kaç gün önce telefon ederek sorduğumda, teslim saatinde adreste bulunamayacağım bir gönderiyi alıcısından başka kimseye teslim edemeyecekleri ifade ettiklerinde telefonla o zaman getirmeyin dememle görevlinin "tamam,geri yollarız"diyerek adresime hiç uğramadan kargo şubesine gelen bir telefon konuşmasıyla gönderiyi geri çevirmesi ayrıca bu görevlinin uyarı almasına neden olmuştur.
Belki bu gün kişiyi zarardan kurtaran uygulama yarın aynı uygulama ile bir aldatmacaya dönüşebilir.
28 derece bu kadar soğuk olmamalı !
[QUOTE=malibuonur]28 derece bu kadar soğuk olmamalı ![/QUOTE]
[QUOTE=malibuonur]28 derece bu kadar soğuk olmamalı ![/QUOTE]
Mesela 28 derece soğukluğu kaç derece olmalıdır ?
Sanırım ısıyı el teması ile tahmin etmeye çalışıyorsunuz,ortam sıcaklığı,bünyenizin durumu farklı olduğunda yapacağı etki sizi yanıltabilir,doğruluğunu test ettiğiniz bir termometre ile ısı ölçümü yapmalısınız.
SON MESAJLAR
- Bir Zamanlar Keyhole Vardı - Ne Oldu? İskorpit, 19:09
Güney Amerikan Cichlidleri - Yeni Hobi Lapistes xellence07, 19:05
Yeni Üye Forumu - Yazım Kurallarına Neden Uymuyorsunuz Gwynbleidd, 19:05
Forum ve Site Hakkında - 30cm Küp Betta Akvaryumu Mirza Adar, 18:58
Akvaryum Tanıtımı - Sizce Bunlar Ne ? ahmetfiratozkaya, 18:58
Akvaryum Bilimi - Father Fish Yöntemiyle 50x30x30 Laterthanbefore, 18:49
Akvaryum Tanıtımı - Camda Küçük Canlılar Göksel D, 18:29
Yeni Üye Forumu - Olumlu Olumsuz Yorumlarınızı Bekliyorum son1koz, 17:24
Akvaryum Tanıtımı - Uzunca Bir Aradan Sonra Geriye Dönüş - Tavsiyeler Bahar06, 17:09
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Bitkilerinde Oluşan Olumsuzluklar mutlubaba, 17:02
Bitki Akvaryumları Genel - Demir Oksit Midir? Zararlı Mıdır? KaanE, 16:48
Akvaryum Bilimi - Bu Şişliğin Nedeni Nedir ? Taha Yanık, 16:47
Yeni Üye Forumu - 15-20 Arası Kh Tehlikeli Mi? Reed, 16:46
Akvaryum Bilimi - Şelale Filtrenin Altında Takılıyorlar KaanE, 16:39
Akvaryum Bilimi - Alternanthera Reineckii Yaprak Sorunu Reed, 16:39
Yeni Üye Forumu - Betta Kuyruğunda Sorun Mu Var? Taha Yanık, 15:45
Labirentliler - Siyanobakteri AETHM, 15:22
Yosun - High Tech Yeni Kurulum Sorular Keremeker, 14:54
Bitki Akvaryumları Genel - Garip Yara Tulpar99, 14:23
Hastalıklar ve İlaçlar - Internetten Akvaryum Siparişi aleko61, 13:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Isıtıcı Sorunu. Odayı Isıtsam Olur Mu? KaanE, 13:40
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - Walstad Karides Ölümleri musteynn, 13:11
Omurgasızlar - Moli Balığım Doğuracakmı? SaRCoPhiLiuS, 12:27
Canlı Doğuranlar - Termometre Sorunu GkhaNLioN, 12:19
Isıtma ve Soğutma Sistemleri - Astronot Balığıma Hangi Yemi Vermeliyim bendeniztayfun, 10:25
Yeni Üye Forumu - Walstad Akvaryumunda Hangi Canlılar Bakılır ahmetfiratozkaya, 10:02
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığı Hastalık Bilgi Aguamentist, 10:00
Hastalıklar ve İlaçlar - Ramirezi neomeo, 09:16
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Filtre Cama Zarar Verir Mi? Orhan76, 08:48
Filtreleme Seçenekleri - Kuhli Almak İstiyorum KaanE, 08:33
Yeni Üye Forumu - Yeni Balıklarım Tuhaf Davranıyor Aguamentist, 07:40
Hastalıklar ve İlaçlar - Japon İle Mücevher Ciklet Takası Doğru Mu Sizce xellence07, 00:48
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryum Yapımı musteynn, 00:20
Yeni Üye Forumu - Danio Zebra, Neon Tetra, Furcatus, Galaxy Rasbora berkeyazer, 00:11
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon MuratCan81, 23:54
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Kurulum Yaparken Su Düzenleyici Ve Bakteri Kültürü Mderhan, 23:43
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Led Seçimi Ardasa, 22:43
Aydınlatma - Baliklar Asagi Bakıyor Ardasa, 22:01
Yeni Üye Forumu - Sarı Prenses Cinsiyet Ayrımı draff10, 21:43
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - Yeni Bir Başlangıç Aguamentist, 21:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hemianthus Cuba Hagen De Yetişirmi Hüdai, 19:35
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Armatür Yapıyorum Azizdurdenn, 19:20
Kendin Yap Sistemler (DIY) - Ne Yavrusu Moli, Kılıçkuyruk, Tetra, Zebra, Çöpçü ytugcek, 19:19
Cinsiyet ve Tür Belirleme - Melek Yavruları Artemia Verme Zamanı Hamite07, 19:04
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Japon Balığı Gözündeki Buğu Buziak, 18:32
Hastalıklar ve İlaçlar - Poso Rabbit Snail Hakkında Aguamentist, 18:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 30 Litre Akvaryum Balık Önerisi xellence07, 17:59
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Koku Ve Yem Yememe mutlubaba, 17:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Üretim Betta scorpion26, 15:19
Yeni Üye Forumu - Dış Filitre Hüdai, 14:36
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Uygun Akvaryum Endersnmez 19:07
- Led Driver 36-48w ilh4n 18:37
- Powerled - Powerled Pcb - Led Driver Bulunur.... ilh4n 18:37
- Powerled Soğutucu Blok ilh4n 18:37
- Wi- Fi Bağlantılı Otomatik Yemleme Makinesi serdar131977 18:36
- Damızlık Maulana Ve Blue Neon Cigled ( Usisya ) serdar131977 18:36
- Altolamprologus Compressiceps Gold Head Çift Cichlid_Universe 18:19
- Afrika Cichlidleri devito 17:57
- Altın Kafa Melekler Tekin35 17:36
- Betta Çeşitleri Fade 17:17
- Estetik Kökler - İç Ve Dış Filtre Vasfi 17:14
- 6000tl - Hazır Kurulu Tank Vasfi 17:14
- L144 Tül Tam Damızlık Mavi Göz & L144 Düz Yavru yns325 17:13
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 17:03
- Java Moss Miller 16:49
- 100-40-50(55) Akvaryum Arıyorum Miller 16:49
- Karides Türleri * Canlı Bitki * Moss * ExceL 16:33
- Lowtech Bitkiler Gönderim Vardır . ExceL 16:33
- Malawi Erkekler,protomelas Steveni Taiwan,fryeri Burak PEKDEMİR 16:23
- Arkadan Sumplı 4 Katlı Set Ve Malzemeler Burak PEKDEMİR 16:22
- Venüsaqua Çift Çıkışlı Akvaryum Hava Motoru SinanBulut 15:52
- Vatoz Küpü Ve Frontoza Küpü SinanBulut 15:52
- Frontosa Küpü Emirk 15:40
- Nano Tank - 37x22x37(h) Emirk 15:40
- Salyangoz Fiyatına Xl Kongo Tetra!! paXua 15:36
- Resun Aco 001 18 Wat Hava Motoru Sıfır ALP85 15:26
- Lepistes Özel Türler (stok Listesi Eklenmiştir) serkancilek 15:18
- Cüce Kerevit Katil Saly. Ramshorn Ve Kiraz Karides scorpion26 15:18
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 15:18
- Su Piresi Mikrokurt Canlı Yem scorpion26 15:18
- L144 Super Red Düz Dişi scorpion26 15:18
- 400 Litrelik Akvaryum (125*50*65h) vseckn 15:16
- Co2 Regülatör Set egedin 15:00
- Hazır Kurulu Zahmetsiz Masrafsız Akvaryum ozan_1903 14:30
- Hazır Kurulu Lüks Akvaryum ozan_1903 14:30
- Minare Salyangozu Adet 5 Tl. Takaslı ARMONYS 14:22
- 0,5 Mm Silis Kum 20 Kg. 550 Tl. Takaslı ARMONYS 14:22
- Sakura Karides Mavi Karides Katil Salyangoz Rocky Volkan 14:19
- Anubias Bucelandra Rocky Volkan 14:19
- Filtre Malzemeleri, Moss Rafı Ve Kapsül Gübre. ÇaĞRı 14:12
- Bitki , Sıvı Gübre , Akadama Toprak , Ramshorn CevdetSERBEST 13:56
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 13:56
- Moli Plati Gold Barbus Neon Blue Lepistes CevdetSERBEST 13:56
- Bitki Çeşitleri emreemin 13:55
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 13:55
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 13:55
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 13:55
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 13:55
KULLANICILAR
- 149 Online Kullanıcı, 81 Üye
Online Kullanıcılar
EmreCev,
Fırat pınar,
Azizdurdenn,
AmatorAkvryumcu,
Eymenkali,
ilh4n,
apistoman,
Tulpar99,
GhostKoi,
Barış18,
Ankaragucu,
grendel1984,
EyupAsik3452,
darkLightning0,
H.polat,
neomeo,
harunefe,
paratutmaz,
gorkemortakci,
serdar131977,
Balikcidede,
Elijah,
alexmiladora,
MiSoSiKiaN,
sefo,
stopsound,
Zmskekeksk,
KaanE,
kopruluonur,
YOTHAN,
Witchmann,
R2K2,
akandemir1,
hashüs,
GnyOzcan,
UrasArt,
adm_src,
Budmo,
Ehtiyar,
kalyon,
Atakandro,
Cloudbuster,
giyotyn,
R0h1rr1m,
osmandbnl,
Göksel D,
aliverovic,
Bgoodies,
SaidFurkan,
Mirza Adar,
Goldfish2000,
Hidro Dinamik,
Tekin28,
Keremeker,
fazılakgün,
M_R_T,
istanimaka,
Vlademirol,
Ardawe,
FULL RED MEHMET,
nicoax10,
Dark65,
M_usta,
atesparcasii,
mertt1925,
SilverSharK35,
onur55,
Rüstem2481,
farabix13,
cankortan,
reprise,
SefaOzdamar,
ArifhbsAquatics,
Şevki37,
apaphienbymmeno,
Burak PEKDEMİR,
Ardaaa..,
oktay42,
Aliardayucel,
Ankk,
Cichlid_Universe,
MertSoyumert,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.