ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
t.by_han
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
12 Nisan 2013 23:31
Toplam Mesaj:
21 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Taygun Bayhan
Doğum Tarihi:
02 Ekim 1983
İl:
Balikesir
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA

SON 10 MESAJI
Paludaryum dekor çalışmaları başladı
Akif Bey ellerine sağlik gerçekten harika bir iş çıkarmışsınız benimde hayalimde böyle bir paludaryum var birgün ins. olacak :) Son durum nerdir acaba Yeni resimler ve bilgiler aktabilirmisiniz. Bitklerinizin ve dekorunuzun durumu nerdir canlılarınız mutlu mesutlarmı :)
Akif Bey ellerine sağlik gerçekten harika bir iş çıkarmışsınız benimde hayalimde böyle bir paludaryum var birgün ins. olacak :) Son durum nerdir acaba Yeni resimler ve bilgiler aktabilirmisiniz. Bitklerinizin ve dekorunuzun durumu nerdir canlılarınız mutlu mesutlarmı :)
3cm strafordan 90lt.lik akvaryum projem
Arkadaşlar öncelikle kusurabakmayım bir sure forumla ilgilenemedim, Telefonum kamerası bozulduğu için akvaryomun son durumunun resimlerini ekleyemiyorum.t.by_han 2010-11-01 17:21:36
Arkadaşlar öncelikle kusurabakmayım bir sure forumla ilgilenemedim, Telefonum kamerası bozulduğu için akvaryomun son durumunun resimlerini ekleyemiyorum.
Anlatmam gerekirse Gelişmeler şöyle. Daha önceden stroforların iç köşelerini sızdırmazlığı garantilemek için siyah silkon geçmiştim silikonun kuruması için oldukça yeterli zamani oldu.2 hafta kadar önce fugapool2900 elime ulaştı( nekadar sevinmiştim anlatamam :P ) O gün karışımı hazırlayıp uygulamaya geçtim. Renklendiriçi olarak daha önce akvaryumun dışını boyamak için aldığım dyo marka siyah su bazlı boya kullandim. Karışımı tutkaldan biraz daha koyu olacak şekilde hazırladım, ançak elimdeki boyadan nekadar katarsam katayım birtürlü siyah olmadı gri bir renk elde ettim:S.
Fuganın uygulamasını ise akvaryumun iç duvarlarını sırasıyla yere yatırarak elde ettiğim karışımdan birmıktar döktüm ve kaşıkla iyice yaydirmak suretiyle yaptım.( tıpkı pastanin üstüne krema yayar gibi) Elde etiğim sonuç ise 5 6 mm kalınlığında bir tek kat bir sıva gibi oldu. Kaşığın bıraktığı izler doğal kaya görünümü verdi. İstediğim kısımlarada fugayı bir fırçayla tek kat geçtim(boya gibi). Bu aşamadan sonra pek bir gelişme olmadı, Fuga iyice kurumuş durumda. Birkaç gün içinde aliminyumdan 3er tane yanlarda 4 yada 5 tane arkada olmak üzere boylamasına destekleri kestirmeyi düşünüyorum. Bu destek parçalarını Strafora pattexle yapıştırdıktan sonra alttan ve üstten vidalayacağım. Kafamdaki tek soru işareti ise camın strafora geçeği kanallara iyi bir şekilde tutunması. Bunuda bir şekilde halledersem Sorun kalmayacak.
Şu ana kadarki maliyetlerim oldukça az. 8tl strafor, 9tl pattex yapıştırıcı( kullanılmasada olurdu silikonda bu işi görür)3 tl silikon, 6 tl boya, 10tl 5kg fuga (2 kg kullanıldı)Filitreiçin kullanılacak sünger elimde mevçut. Birde fiyatını bilmediğim aliminyum destekler var onlarada 10tl diyorum Toplam maliyetim 46 tl falan olacak. Işıklandırma ve sehpa olaylarina daha girmedim tabikide :)
Şimdilik bu kadar arkadaşlar projenin resimlerini en yakında eklemeyi düşünüyorum. Saygılarım.
Sizce böyle uygunmu?
Akvaryumunun ölçüleri gözümden kaçmış kusura bakma, sağlam tahta desteklerde koyarsan çok daha güzel olur. Şimdiden kolay gelsin.onurdemirbala 2010-11-02 10:58:59
Akvaryumunun ölçüleri gözümden kaçmış kusura bakma, sağlam tahta desteklerde koyarsan çok daha güzel olur. Şimdiden kolay gelsin.
Sizce böyle uygunmu?
Bana sorarsan bukadar desteklemeye gerek yok. Ancak kapakların menteselerinin bulunduğu 4 köşeye içerden L şeklinde demir destekler gerekiyor bunlar dolabın sağa sola sallanmasini ve zamanla gevşemesini önleyecek, birde 4 yerine 6 ayakla yere basmasini öneriyorum o şekilde daha uzun ömurlu olacaktır. Saygılar..onurdemirbala 2010-11-02 11:00:33
Bana sorarsan bukadar desteklemeye gerek yok. Ancak kapakların menteselerinin bulunduğu 4 köşeye içerden L şeklinde demir destekler gerekiyor bunlar dolabın sağa sola sallanmasini ve zamanla gevşemesini önleyecek, birde 4 yerine 6 ayakla yere basmasini öneriyorum o şekilde daha uzun ömurlu olacaktır. Saygılar..
Akif Bey sorununuz yanliş anlamadıysam kullandınız derz malzemesinin kuruduktan sonra çatlayarak dökülmesi sanrım. Bu bağlamda benim aklıma iki soru geliyor kullandığınız derzin marka ve moleli ve de derzi uygulama şekliniz. Derz olarak kalekim fugapool kullanmalısınız, Belki kullandığınız derz bu iş için uygundur, derzi hazırlarken kıvamıda tutkal gibi hatta tutkaldan biraz daha koyu olacak şekilde hazırlamalısınız. Birde Kullandığız köpüğün parlak kaygan yüzeyinden bahsetmissiniz, bu yüzeyleri ince zimparayla derzin tutunabiliceği bir yüzey haline getirebir hatta tutunmayı artırmasi için fayans döşeyen ustaların sıva ustune yaptıgı gibi küçük çentikler atabilirsiniz. Derzi yüzeylere sürmeden önce yüzeyleri nemli bir bezle ıslamanında faydası olacaktır. Kullandığınız köpükle oluşturulmuş arka fonlar mevcut ben fugapool kullanıpta sorun yaşayana rastlamadım. inş. bu güzel çalışmanız mutlu sonla bitecek Saygılar....t.by_han 2010-10-19 03:58:51
Akif Bey sorununuz yanliş anlamadıysam kullandınız derz malzemesinin kuruduktan sonra çatlayarak dökülmesi sanrım. Bu bağlamda benim aklıma iki soru geliyor kullandığınız derzin marka ve moleli ve de derzi uygulama şekliniz. Derz olarak kalekim fugapool kullanmalısınız, Belki kullandığınız derz bu iş için uygundur, derzi hazırlarken kıvamıda tutkal gibi hatta tutkaldan biraz daha koyu olacak şekilde hazırlamalısınız. Birde Kullandığız köpüğün parlak kaygan yüzeyinden bahsetmissiniz, bu yüzeyleri ince zimparayla derzin tutunabiliceği bir yüzey haline getirebir hatta tutunmayı artırmasi için fayans döşeyen ustaların sıva ustune yaptıgı gibi küçük çentikler atabilirsiniz. Derzi yüzeylere sürmeden önce yüzeyleri nemli bir bezle ıslamanında faydası olacaktır. Kullandığınız köpükle oluşturulmuş arka fonlar mevcut ben fugapool kullanıpta sorun yaşayana rastlamadım. inş. bu güzel çalışmanız mutlu sonla bitecek Saygılar....
[QUOTE=koray77]t.by_han 2010-10-17 18:41:46
[QUOTE=koray77]
Son durum nedir yaptınız mı akvaryumu eğer öyle ise bir sorun çıktımı ?
[/QUOTE] Koray Bey fugapool derzin siparişini verdim yarın ins. bayiye gelecek ve çizimleriniz de olduğu gibi aliminyum çitaları yarın temin etmeyi düşünüyorum sağ ve sol yanlarda 3 adet olmak üzere Akvaryumun arkasını duvara dayamayı düşündüğüm için arka kısıma bu desteklerden kullanmaya gerek duymuyorum. Yiğit Bey 2 kat sert straforla yanı 6cm yada tek kat 5cm straforla 100cmlik bir akvaryum yapılabilirliği kanatımce yükseklik ve genişlikle ve de işçilikle doru orantılı. Arka sumplu 100cm bir akvaryum iyi bir işçilik ve doğru bir destekleme sistemiyle bence mumkun gibi!! Saygılar.
[QUOTE=Bursalı_adam] Çizim süper olmuş. Tam olarak buna yakın bırşey olacak elinize sağlık.[/QUOTE] bu mesajı ben yazmıstım ama başkası yazmış gibi görünüyor bende nedenini anlayamadım.
Akif Bey çalışmanız gerçekten çok güzel olacağa benziyor. Şimdiden sizi teprik ediyorum. Derz konusunda bu aralar banada gerekli bi malzeme fugapoolun sipareşini verdim beklemedeyim, şunu söyliyebilirim ki derzle birlikte kullandığınız boya derz renklendirici diye isimlendiren boyalarda diğilmi Başka bir katkı maddesi derzin yapısını bozabilir. Yaptığım araştirmada fugapoolun bu işlerde kullanımasinin sebebi olarak şöyle bir sonuca vardım, Fugapool su itiçi özelliği ile iyibir su yalıtımı sağlıyor ve uzun bir zaman suya karsı yapısını koruyor antibakteriyel oldu içinde küflenme yapıp zayıflamıyor vede akvaryumlarmızdaki canlılara zarar vermiyor. Kanımca çalışmanizda ayriyetten derzin üzerine bir vernik ugulamasına gerrekte yok ve bu iş için de uygun bir vernik nasıl olaçak bilemiyorum bu tarz malzemeler hem pahalı hem uygulaması zor. Bence kullandığınız derz son derece yeterli. Saygılar.
Akif Bey çalışmanız gerçekten çok güzel olacağa benziyor. Şimdiden sizi teprik ediyorum. Derz konusunda bu aralar banada gerekli bi malzeme fugapoolun sipareşini verdim beklemedeyim, şunu söyliyebilirim ki derzle birlikte kullandığınız boya derz renklendirici diye isimlendiren boyalarda diğilmi Başka bir katkı maddesi derzin yapısını bozabilir. Yaptığım araştirmada fugapoolun bu işlerde kullanımasinin sebebi olarak şöyle bir sonuca vardım, Fugapool su itiçi özelliği ile iyibir su yalıtımı sağlıyor ve uzun bir zaman suya karsı yapısını koruyor antibakteriyel oldu içinde küflenme yapıp zayıflamıyor vede akvaryumlarmızdaki canlılara zarar vermiyor. Kanımca çalışmanizda ayriyetten derzin üzerine bir vernik ugulamasına gerrekte yok ve bu iş için de uygun bir vernik nasıl olaçak bilemiyorum bu tarz malzemeler hem pahalı hem uygulaması zor. Bence kullandığınız derz son derece yeterli. Saygılar.
Akif BeyLinki bulabilirseniz gerçekten çok işime yarayacak kesinlikle, Destekleme konusuna gelince sizlere katılıyorum bu konuda söyle birşey düşündüm öncelikle akvaryumun arka kısmı bulunduğu duvara boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilecek, yan kısımlara ise alıminyumdan yada elimde bulunan 6mm camdan citalarları dikey bir şekilde yerleştirmeyi düşünüyorum. Uzun bir sure test etmeden evin içine kurmayı düşünmüyorum zaten.
Akif BeyLinki bulabilirseniz gerçekten çok işime yarayacak kesinlikle, Destekleme konusuna gelince sizlere katılıyorum bu konuda söyle birşey düşündüm öncelikle akvaryumun arka kısmı bulunduğu duvara boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilecek, yan kısımlara ise alıminyumdan yada elimde bulunan 6mm camdan citalarları dikey bir şekilde yerleştirmeyi düşünüyorum. Uzun bir sure test etmeden evin içine kurmayı düşünmüyorum zaten.
Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler inşalla hepbirlikte güzel birşey ortaya çıkaracağız. Saygılar.
85*40*50(h) akvaryum sehpa son
Kapakların geleceği ön tarafa bölmelerin içerisine L şelkindeki köşe demirlerinden destekler yapılırsa dahada sağlam olacak, Dört köşeye Dört tane yeterli olur gibi(altlı üstlü). Arka köşelere gerek yok arka duvar zaten o kısmı tutuyor.Mdflerin bütün birleşim yerlerine vida atmayı ihmal etmeyin, övce matkapla daha küçük bir delik açın sonra vidaların. Direk vida mdfyi catlata bilir. Saygılar kolay gelsin.
Kapakların geleceği ön tarafa bölmelerin içerisine L şelkindeki köşe demirlerinden destekler yapılırsa dahada sağlam olacak, Dört köşeye Dört tane yeterli olur gibi(altlı üstlü). Arka köşelere gerek yok arka duvar zaten o kısmı tutuyor.Mdflerin bütün birleşim yerlerine vida atmayı ihmal etmeyin, övce matkapla daha küçük bir delik açın sonra vidaların. Direk vida mdfyi catlata bilir. Saygılar kolay gelsin.
Akvaryum Cam Çatlağı
üçgen şeklinde çatlak kısımdan biraz daha büyük bir cam parcası kestittirin sorunlu bölgeye içerden silikonlayın silikonu ince fakat kestirdiğiniz camın tüm yüzeyini kaplayacak şekilde suürün ve yapıştırın. Kısa vade de en iyi çözum bu gibi gözüküyor. Kullandığım 40lt akvaryumun arka camı tam ortadan 2 adet çatlakta ikiye bölünmüştü şuan boyle bir yöntemle tamir edilmiş akvaryumu kullanıyorum sızıntı falan yasamadım. Saygılar...
üçgen şeklinde çatlak kısımdan biraz daha büyük bir cam parcası kestittirin sorunlu bölgeye içerden silikonlayın silikonu ince fakat kestirdiğiniz camın tüm yüzeyini kaplayacak şekilde suürün ve yapıştırın. Kısa vade de en iyi çözum bu gibi gözüküyor. Kullandığım 40lt akvaryumun arka camı tam ortadan 2 adet çatlakta ikiye bölünmüştü şuan boyle bir yöntemle tamir edilmiş akvaryumu kullanıyorum sızıntı falan yasamadım. Saygılar...
SON MESAJLAR
- Dry Start Method Montecarlo Neden Kahverengileşti CoryCory, 18:44
Bitki Akvaryumları Genel - Filtre Olarak Hangisini Kullanayım ? neomeo, 18:41
Canlı Doğuranlar - Agaç Kökleri Uzerinde Beyaz Noktalar mitii, 18:31
Bitki Akvaryumları Genel - Yeşil Su Sorunu GhostKoi, 18:28
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Camındaki Yumurtalar HoldenCau, 18:25
Yeni Üye Forumu - Mavi Melek Karides Bakımı Bolubalik, 18:18
Yeni Üye Forumu - 150x55x55 Ön Cam Değişimi efeunald, 18:02
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Eheim 2213 Su Sızdırma Sorunu BaytarBey, 17:51
Yeni Üye Forumu - Lepistes Akvaryumunda Çöpçü Mü? Cüce Vatoz Mu? efeunald, 17:50
Canlı Doğuranlar - Acemi Akvaryumumu Paylaşmak İstedim. Tayyareci, 17:03
Yeni Üye Forumu - Balıklarım Ölmeye Başladı ahmetfiratozkaya, 16:46
Hastalıklar ve İlaçlar - Amazonia V2 Muadili ardaipeks, 16:45
Yeni Üye Forumu - L144 Lerin Yumurtlayacağı Nasıl Anlaşılır? IBalabanI, 16:30
Kedi Balıkları Forumu - Sazlarım Neden Kısa Kalıyor? KaanE, 16:19
Bitki Türleri ve Bakımı - Armatür Önerisi ahmetfiratozkaya, 16:15
Yeni Üye Forumu - Five Star General Orhan76, 15:55
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Canlı Doğuran Tankı defniserdem, 15:52
Akvaryum Tanıtımı - Wild Betta Antuta ArifhbsAquatics, 15:30
Akvaryum Tanıtımı - Regent 7500 Tetra Aps 100 ? Orhan76, 15:20
Yeni Üye Forumu - Sunsun Hw-602b 400 L ogurcay, 15:01
Yeni Üye Forumu - Çözülemeyen Nokta Yosun Hakan ARP, 14:41
Hastalıklar ve İlaçlar - Karides Yumurtalarını Atıyor A2626, 14:27
Omurgasızlar - Yeni Kurulan Akvaryumda Su Değişimi AliHan, 13:33
Akvaryum Bilimi - Azoo Ürünleri Kayboldu Jotunheim, 13:12
Malzemeler ve Yemler Forumu - Kerides Bakma Bolubalik, 12:38
Yeni Üye Forumu - Kardinal Tetra Orhan76, 12:36
Diğer Tatlı Su Canlıları - Japon Balığı Dün Dipte Yüzüyordu Bugün Sürekli Üst Enes0678, 12:34
Yeni Üye Forumu - 60x40x40 İçin Filtre Önerisi Itokin, 12:10
Filtreleme Seçenekleri - Sump, Giden Gelen Su Problemi Mustafa Yücel, 11:59
Yeni Üye Forumu - Eheım İncpiria 330 Yeni Kurulum İlksen Şahin, 11:37
Akvaryum Tanıtımı - Ofis Akvaryum İlksen Şahin, 11:35
Akvaryum Tanıtımı - 70 Litre Akvaryum Var Ne Sizce Beslemeliyim MehmetS88, 11:31
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Hesaplayıcı Kısmı Çalışmıyor valarmorghulis12, 10:03
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - 50x35x35 Yeniden Kurulum Erkay0, 09:54
Akvaryum Tanıtımı - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Firat35, 09:24
Yeni Üye Forumu - Yeniden Başlangıç - Neo. Caudopunctatus Orhan76, 09:01
Akvaryum Tanıtımı - Gecikmeli Yeni Kurulum 50x40x40h-güncelleme Sonda Orhan76, 08:36
Akvaryum Tanıtımı - Apistogrammada Beyaz Benekmi AtlasPoyraz, 07:04
Hastalıklar ve İlaçlar - Yorumlarınızı Bekliyorum ersin1, 03:25
Akvaryum Tanıtımı - Sump Su İniş Sesi Nasıl Giderilir ? serdar131977, 02:03
Filtreleme Seçenekleri - İç Parazit ipek1313, 01:41
Yeni Üye Forumu - Akvaryum Suyu ebf1983, 00:57
Yeni Üye Forumu - Lepistesin Büyüme Sıkıntısı ArjenB, 00:44
Yeni Üye Forumu - High Tech Bitkili Akvaryumum Vlademirol, 00:33
Akvaryum Tanıtımı - Balığım Dengesini Sağlayamıyor AmatorBetaci, 00:16
Yeni Üye Forumu - Planarya İçin İlginç Bir İlaç sahn, 00:03
Hastalıklar ve İlaçlar - Silikon Sorununa Köşebent Çare Olur Mu? Mokur, 23:42
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Malawi Ciklet İle Başlıyorum Farukden, 23:36
Yeni Üye Forumu - High Tech Dutch Style hakancakir, 23:11
Akvaryum Tanıtımı - Yeni Akvaryum Hoppala, 22:35
Yeni Üye Forumu
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- 30cm Powerled Armatür cyhn84 18:48
- Akvaryum Malzemeleri Best Fish 17:44
- Mobilyalı İthal Akvaryum Best Fish 17:44
- Satılık Sumpli Akvaryumlar Firefighter 17:43
- Satilik Akvaryum demasonici 17:14
- Lepistes Ve Kılıçkuyruk BRHNSNMZ 16:11
- Panda Ve Tıger Endler BRHNSNMZ 16:11
- Neolamprologus Caudopunctatus Çiftler Özşahin 16:04
- Cyprichromis Leptosoma Kitumba Özşahin 16:04
- Askı Filtre, Armatür, Lily Pipe Ve Yati Kökü Thunderbird 16:04
- Damızlık Altı Melek Thunderbird 16:04
- Java Moss , Java Fern Filizleri Miller 15:54
- Rasbora Arıyorum Miller 15:54
- Yeni Canlı Yem Microfex - Dero Digitata Hediyeli Rafayel 15:42
- Cüce Vatoz Yavrular gürkanbey 15:35
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 15:27
- Resun Aco-012 TahaArif 15:08
- Hb White Lep,tül Melek,fern,trident,tiger Lotus metsi 15:07
- Amazon Frogbit (limnobium Laevigatum) 10 Kök 125tl sıtkı 14:15
- Salvinia Natans 10 Kök Su Üstü Canlı Bitki 100tl sıtkı 14:15
- Su Piresi Daphnia Magna+0,5lt Yeşil Su150tl sıtkı 14:15
- Mikro Kurt Kültürü Un Kurdu Moriokurdu 100gr 100tl sıtkı 14:15
- Yem Tablet BUCALILAR 14:11
- Akvaryum Ve Dekor BUCALILAR 14:11
- Aquaclear 30 Şelale Filtre - Eheim Sıfır Isıtıcı erimgorgulu 14:01
- Tam Set Lüks Akvaryum ozan_1903 13:48
- Damızlık 1 Erkek 1 Dişi Cüce Vatoz Ankaragucu 13:44
- 11_12 Cm Erkek L144 Tül Aranır Ankaragucu 13:44
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 13:43
- Özel Tür Lepistes, Karidesler, Vatoz, Bitkiler reano 13:43
- Hydrocotyle Leucocephala, Myriophyllum Tuberculatu emregungor 13:36
- Christmass Moss Ve Pellia Moss emregungor 13:36
- F1 Black Camerun Ve F1 Chaitika Goldlar DiscusTurk 13:04
- Marlieri A Kalite Çiftler DiscusTurk 13:04
- Ankara Yukseltepe Ramshorn Salyangoz Ucretsiz. nurettindincer 12:56
- Eheim Professionel 4+ egedin 12:53
- 1 Adet Blackten Gelme Dişi Gold Ramirezi 250tl yamansengonca 12:08
- Güncellenecek. Malzeme İlanıdır. yamansengonca 12:08
- T5 Floresan Beyaz Ve Mavi Renk (takas Olur) scorpion26 10:36
- Su Piresi & Mikrokurt & Karides Mix scorpion26 10:36
- Cüce Krvt & Katil Saly. & Sakura & Kiraz & Ramshor scorpion26 10:36
- Nadir Tür Endler Ve Medaka Komachi Kohaku scorpion26 10:36
- 1 Erkek 2 Dişi Oranda mrhllunl 10:12
- Jbl Manado Ve Mangrow Kök aupqua 10:12
- Damızlık Üreyen Bettalar 1e 2d aupqua 10:12
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 10:10
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 10:10
- Mangrow Üstü Anubias, Cüce Cyrptocoryne nikon_ 10:05
- Beyaz Ve Mikro Kurt, Kızılağaç Kozalağı nikon_ 10:05
- Sera Otomatik Yemleme Makinesi nikon_ 10:05
KULLANICILAR
- 120 Online Kullanıcı, 67 Üye
Online Kullanıcılar
urzais,
yunusemre1234,
hekkimoglu,
Recoba10,
Umt61,
deeps,
omer09,
darkaura,
yusufflower,
furkaan,
Tayyareci,
Dervishm,
Hasan öncü,
semih058,
kopruluonur,
Mollabey,
Hsrt,
Yunus cikletcii,
BaytarBey,
BRHNSNMZ,
Goksen,
Acemifilkulak,
GhostKoi,
Hoppala,
scrap,
mutlubaba,
iSMaiL_1074,
efeunald,
Akax,
Koksal Gurkan,
GokturkEkinci,
sıtkı,
crypo,
Bolubalik,
osmandbnl,
Bvarisli,
EvcilAl,
seljoy,
erntmz,
AtlasPoyraz,
Sunborn,
AmatorBetaci,
YoKuSa,
MrtGn,
omerkaptan,
serdar131977,
Alperen27,
Best Fish,
Emirrztrk,
Liga,
yasarcelikk17,
servet,
Atesufuk,
Balik76,
denis law,
Ahmtkr,
Tranb,
Kazim55,
Ankaragucu,
MiSoSiKiaN,
Bysam,
mitii,
Furkann,
Sogan,
Hidro Dinamik,
AlperKahveci,
scorpion26,
otolkurt,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.