MÜMKÜNSE DOĞAL YAŞAMA YAKIN TAKİP SON. FOT. SAY.7.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Tüm akvaristlere sevgi ve saygılarımı sunarım.Son gelişimleri fotoğraflarla paylaşmak istedim.Öncelikle ışıklandırmanın bu sistemde çok sağlıklı olduğunu düşünüyorum.Akvaryumlara periodik bir şekilde eklemiş oldugum gübrelemenin bitki yetersizliğinden fazla gelişi sebebi ile bitkilerin besinin tamamını tüketememesi sonucu şaç yosununun ortaya çıkmasına meydan vermiştir. Bu pazar günü getirmiş olduğum sae dediğimiz yosun yiyen balıklardan bir miktar akvaryumlara ekledim,soruna bir bakımdan el atmış bulunmaktayım. Öncelikle camlardan başladılar ve 1 günde temizlemeyi başardılar. Genelde yeni kurulum bitki akvaryumlarında bu sorun nerdeyse kaçınılmaz hallerden birisidir.Tabiki bütün işi yosun yiyen balıklara bırakmayıp su degerlerini kontrol ederek müdehale edicem.Gözlemlerimde bazı bitkilerin adaptasyon süreci yaşamadan gelişim evresi yaşadıklarını,bazılarının ise birkaç gün adaptasyon süreci yaşamıcak gibi görünüp adaptasyon yaşamalarıdır.Bitkilerin çok kısa zaman içerisinde bir önceki akvaryumlardaki hallerinden daha sağlıklı hal alacakları kanaatindeyim. Yapıcak oldugunuz fikir ve yorumlar için şimdiden teşekkür ederim.
ÜST AKVARYUMDAN GÖRÜNTÜLER
ALT AKVARYUMDAN GÖRÜNTÜLER
Tebrikler Ethem Bey bir önceki akvaryumları yakında geçer bu tanklarınız da bu kadar emekten sonra.