Nedir bu albino kipili çılgınlığı
Hobi değil artık bu.Tamamiyle''pahalı olanı ilk ben alıp üreteyim ve herkezden önce para kazanayım'' mantığı.Başka hiçbir şey değil
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Şunuda eklemek isterimki her canlı elbet değerlidir ama değeri neye göre belirleniyor kriza goldu veya albino kipiliyi 1000 tl yapan değer nedir? ben bunu bilmiyorum bilen varsada teknik anlamda beni aydınlatırsa sevinirim. Az yavru veriyor olmasımı mutasyon olmasımı genetik bozukluğumu lütfen söylemek istediğimi iyi düşünün bu litaratörü belirleyen merkez özellik nedir? Antikada değerlidir ama tam tersi eskidikce değerlenir yada fiyatı değişmez bizde ise balık eskidikçe değer kaybediyor yani kısacası bana renginden, balık çok kurnaz veya balık 5 kat daha fazla yaşıyor diyemiyecekseniz benim değer anlayışım balığın güzelliği ve doğallıdır ve rengidir değerini ancak benim anlayışımda bu belirlediği için bu konuya destek verdim hiçbir albinino kipili veya kriza gold ilanında doğallığından veya renk özelliklerinden söz edilmiyor kaldıki bu iki balık diğer tropheuslardan daha kıymetli dediğim gibi değeri ticari olması ama abzürt rakamlar sanırım konuyu açam arkadaşda bunu anlatmak istedi kimseyi kırmak amacında değilim ama değer yargısını iyi anlatalım bu türde.
+1: [T]77641,yucesoy83[/T]
Tropheus Brichardi Kipilinin F0 ı 150-200 tl ederken akvaryum koşullarında üretilen Albinosunun 1000 tl etmesi bana da absürt geliyor. Ticari kaygısı olmayan hobici(kobici) kimse sırf renklerinin güzelliğinden(!) dolayı bir balığa bu kadar para vermez. Görsellik olarak tatmin olmak isteyen ve işi sırf hobi için yapan biri parası ve tecrübesi varsa Tuzlu Su akvaryumu kurmalıdır.
[QUOTE=evo01]
Tropheus Brichardi Kipilinin F0 ı 150-200 tl ederken akvaryum koşullarında üretilen Albinosunun 1000 tl etmesi bana da absürt geliyor. Ticari kaygısı olmayan hobici(kobici) kimse sırf renklerinin güzelliğinden(!) dolayı bir balığa bu kadar para vermez. Görsellik olarak tatmin olmak isteyen ve işi sırf hobi için yapan biri parası ve tecrübesi varsa Tuzlu Su akvaryumu kurmalıdır.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=evo01]
[/QUOTE][QUOTE=tinimini] [UOTE=merdoo] [QUOTE=brooklyn_bjk] [QUOTE=tinimini]Arkadaşlar neyin tartışmasını yapıyoruz Qalbinoymuş,krizaymış,mobaymış başkalarının yaptığı hobi hakkında biraz acımasız eleştiriler yapılıyor adam albino kipili almış balığı seviyordur iyi bir hobicidir parası vardır alıyordur bu tamamen onların derdi kimse sizden ben albino kipili veya kriza gold alıcam diye paramı istiyor bence hayır bırakın isteyen istediğini beslesin.Konuyu açan arkadaş niye pahalı veya niye çok az bulunuyor diye merak etmiş ama gelgelelim bazı yorumlarda bazı kelimeler biraz ağır oluyor.Yanlış anlamayın bende bu türlerin hiç birisi yok ama besleyen ve yavrusunu alan çok arkadaşım var ve çokta memnunlar.Eren kardeşimin dediği gibi az olan ve çok talep gören herşey canlı veya cansız daima değerlidir ve özeldir.Antikacılar,da bir hobicidir ve senin benim belkide evimize sokmayacağımız tablolara,büyük veya küçük objelere dünya para yatırıyorlar ve bundan büyük haz alıyorlar ve ben hobiciyim diyor doğrudurda aynı balık hobicileri gibi zevkin fiyatı olmadığını unutmıyalım.Bırakın balığı alanların zekasını parasının çokluğunu azlığını bu balığın genetik yapısı hakkında bilgi ve tecrübesi olan arkadaşların paylaşımlarını okuyarak bilgi edinmeye çalışalım.Kırıcı olduysamda herkezden özür dilerim.[/QUOTE]
[QUOTE=evo01]
[QUOTE=evo01]
[/QUOTE][QUOTE=tinimini] [UOTE=merdoo] [QUOTE=brooklyn_bjk] [QUOTE=tinimini]Arkadaşlar neyin tartışmasını yapıyoruz Qalbinoymuş,krizaymış,mobaymış başkalarının yaptığı hobi hakkında biraz acımasız eleştiriler yapılıyor adam albino kipili almış balığı seviyordur iyi bir hobicidir parası vardır alıyordur bu tamamen onların derdi kimse sizden ben albino kipili veya kriza gold alıcam diye paramı istiyor bence hayır bırakın isteyen istediğini beslesin.Konuyu açan arkadaş niye pahalı veya niye çok az bulunuyor diye merak etmiş ama gelgelelim bazı yorumlarda bazı kelimeler biraz ağır oluyor.Yanlış anlamayın bende bu türlerin hiç birisi yok ama besleyen ve yavrusunu alan çok arkadaşım var ve çokta memnunlar.Eren kardeşimin dediği gibi az olan ve çok talep gören herşey canlı veya cansız daima değerlidir ve özeldir.Antikacılar,da bir hobicidir ve senin benim belkide evimize sokmayacağımız tablolara,büyük veya küçük objelere dünya para yatırıyorlar ve bundan büyük haz alıyorlar ve ben hobiciyim diyor doğrudurda aynı balık hobicileri gibi zevkin fiyatı olmadığını unutmıyalım.Bırakın balığı alanların zekasını parasının çokluğunu azlığını bu balığın genetik yapısı hakkında bilgi ve tecrübesi olan arkadaşların paylaşımlarını okuyarak bilgi edinmeye çalışalım.Kırıcı olduysamda herkezden özür dilerim.[/QUOTE]
[QUOTE=evo01]
Hobici birşeyler katar, tasarım yapar, araştırır, tarzı olur. Bu el yapımı tablo gibi olur, eşi benzeri yoktur, ancak taklit edilebilir, açık artırmayla dahi olsa alanın hobici olduğu açıktır.
Sahip, her balığı yada canlıyı takip edemeyecekse, her birinin karakterini çözememişse, elindeki balığı arkadaşının 20 balıklık kolonisinin içine atınca 2 dk sonra bir daha bulamayacaksa, akvaryumu görünce kendi tasarımının daha doğru ve kendine göre daha hoş göründüğünü düşünmüyorsa, 2e5d yada 5e 30 d maswa kasakawale moba mpibwe sp yada herneyse almanın bakmanın hiçbir farkı yoktur, yani sayının bir farkı yoktur, hepsi yüzen yeşil dolarlardır, tek açıklaması olabilir , o da ticaret.
Landscape-Aquascape gibi tüm dünyada kendine has tarzlarda manzara üstüne, seyirci önünde kurulum yapan akvaristler var. Şimdi bunlar akvaristse , yarım kalmış inşaat şantiyesi gibi, kum ve taştan oluşan akvaryumlarda sp-yunus besleyen ürettiklerini düşünen ve akvaristler derneğine üye olan yada olmayı düşünenlere ne demek doğru olur? Su ürünleri mezunları dahi ne yapıyor , maaşlı iş bulup çalışıyor. Ülkemizde hobi ve ayrıca özellikle hayvan yetiştiriciliği / bakımı vs. konusunda hiçbir seviyede hiçbir eğitim yok. Maddi durumu yeterli olan ve pahalısı en iyisidir mantığıyla tek balığa (o değerde olmadığı halde piyasaya sanki öyleymiş gibi sunulan balıklar) 1000 lira verebilecek insanlar oldukça, kısa yoldan köşeyi dönmek isteyen üreticiler de fırsatını bulunca en pahalısını alıyım aynı şekilde kusturur/yumurtlatır yavru satarım kafasında olacaklar. Birkaç yıl önce kafa yapan yunusu 1000 liraya kadar satanlar vardı, sağlam bi koloninin ederiyle, akvaryum ve balıkları ile beraber 1 tuzlu su ve 1 bitkili kurmak demek bu. Alan neden alıyordu? Bilinçsizlik-eğitimsizlik- nakit sıkıntısı olmaması, piyasaya fiyatlarının öyle olduğunun söylenmesi...
Teşekkür Edenler: [T]139730,H@K@N[/T]