Neolamprologus Similis-Helianthus
Gönderim Zamanı: 29 Şubat 2012 10:29
Abi trop.besleyene niye besliyorsun diye sorduğumda'besleyince anlarsın'dedi o yüzden hala anlamadım.Onun tadı da bir başka demekki ama tanganyikada çok güzel balık türleri var.Yazın inşallah bende geri döneceğim tanganyikaya.Similis,mori,leptosoma,ocellatus,brichardi,calvus ve FRONTOZA.Bu balıklar asilerdir bence.Sende en güzellerinden biriyle başladın,ben yavruya dıyacağına eminim.Maşallah.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2012 12:16
Merhaba
İki kovukta ayrı ayrı 15 toplamda 30 yavru kabuklarına daha yakın olmak üzere akvaryumun muhtelif yerlerinde geziniyorlar.İlk fırsatta yeni resimlerle yavruları görebileceğiz..
İyi Günler..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Mart 2012 17:38
Bu türün meraklıları benim konumuda inceleyebilirler.
http://www.akvaryum.com/Forum/similis_veamp;_leleupi_tankim_k522955.asp
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2012 21:12
Cengiz bey merhabalar, akvaryum ve balıklarınız çok güzel emeğinize sağlık, ancak yazacaklarımın olumlu olması beklentilerimle naçizane fikirlerimi paylaşmak isterim, özellikle akvaryumunuzdaki su seviyesi hakkında ısıtıcınızın cam yüzeyinin hava ile temas etmemesine dikkat ediniz, ısı farklılığı (suyun içi ve oda sıcaklığı farkı) ısıtıcınızı çatlatarak istenmeyen durumlara yol açmasın.Kum tercihiniz ve dizayn olarak hoş , ki anladığım kadarı ile bitki kökenli tecrübeleriniz de var seçimler isabetli olmuş.Benim bir diğer değişikliği önerdiğim konu deniz salyangozu kabukları olacak.Bildiğimiz bahçe salyangozu kabuklarını(tabi ki doğada boş bulduğumuz, ki ben biraz şanslıyım yaşadığım yerde bu konuda salyangoz işleme fabrikası var) sıcak suda bekletirseniz daha iyi olur kanaatindeyim. Tanganyika gölü balıkları farklı türler baabında konunuz hakkında tebrikler, saygılarımla...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2012 02:51
[QUOTE=fisheri]Yeni resimleri sabırsızlıkla bekliyoruz. [/QUOTE]
Merhaba
İlk fırsatta yeni resimleri paylaşacağım.İlginiz için teşekkür ederim.
[QUOTE=ulmus]Cengiz bey merhabalar, akvaryum ve balıklarınız çok güzel emeğinize sağlık, ancak yazacaklarımın olumlu olması beklentilerimle naçizane fikirlerimi paylaşmak isterim, özellikle akvaryumunuzdaki su seviyesi hakkında ısıtıcınızın cam yüzeyinin hava ile temas etmemesine dikkat ediniz, ısı farklılığı (suyun içi ve oda sıcaklığı farkı) ısıtıcınızı çatlatarak istenmeyen durumlara yol açmasın.Kum tercihiniz ve dizayn olarak hoş , ki anladığım kadarı ile bitki kökenli tecrübeleriniz de var seçimler isabetli olmuş.Benim bir diğer değişikliği önerdiğim konu deniz salyangozu kabukları olacak.Bildiğimiz bahçe salyangozu kabuklarını(tabi ki doğada boş bulduğumuz, ki ben biraz şanslıyım yaşadığım yerde bu konuda salyangoz işleme fabrikası var) sıcak suda bekletirseniz daha iyi olur kanaatindeyim. Tanganyika gölü balıkları farklı türler baabında konunuz hakkında tebrikler, saygılarımla...[/QUOTE]
Merhaba
Su seviyesini birden arttırmak yerine zaten yolculuk sırasında yıpranan balıkların dinlenip toparlanmasına imkan tanımak için damlama yolu ile suyu maksimun seviyeye ulaştırdım.Öneriniz için çok teşekkür ederim.
Sizden yorum ve öneri almak gerçekten çok keyifli idi.
Dişilerden birinin kabuğu şuanda boş. Yavrular akvaryumun ortasında optik engel olması için koyduğum sınırda takılıyor.Dişinin ise erkekle yuva etrafında meşgul oluşu bana dişinin yeniden yumurtlamak için yavruları kovduğunu düşündürüyor.. Bu durumda eski yavrular tehlike altındamıdır? Yeni yumurtaları korumak güdüsü ile dişi yada erkek tarafından yenirmi? Öngörüde bulunamıyorum. Şu anda birbirlerine yakın boyda 45-50 arası yavru akvaryumu erişkin similislerle paylaşıyor..Bu durumda önerileriniz nedir?
Saygılarımla...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2012 12:17
Kabukçullara bayılıyorum. Bende hayırlısı ile karma tankımda yer vereceğim. Tanıtımların artarak devam etmesi dileğiyle tebrik ediyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2012 16:58
Merhabalar
Üç ayı aşkın bir süreyi geride bıraktık ve similis tankımda çok değişiklik oldu.Akvaryumun nüfusu 10-15 kat arttı. İkinci ücüncü dördüncü nesil yavrular barış ve huzur içinde boylanıyorlar. Gerçekten harika bir tür.
Kolay Gelsin..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2012 04:39
Cengiz, akvaryumun yeni halini ve yeni ev sahiplerininde fotoğraflarını yayınla da son halini bir görelim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2012 16:40
Merhaba
Akvaryumumda köklü bir tasarım değişkliği yapıp ve yeni bir tür Neolamprologus Helianthus ekledim.Balıklar önce istanbuldan Antalya'ya, Antalya'dan Bitlis e geldi.
Saygılarımla.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2012 10:54
Çok güzel akvaryum tebrikler biraz daha akvaryuma saz eklenirse 10 numara olur
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2012 12:43
Similisler gerçekdende hoş balıklar bende bu türden 6 adet damızlık temin ettim onları leptosoma tricolor tankımda seyretmek çok hoş oluyor henüz yavru almadım ama yoğun şekilde kurlaşmalar başladı.Daha nice nufus artışlarına:) koloni artıkça sanırım daha güzel görüntüler ortaya çıkıyor bölgecilik hat safhaya çıkıyor):
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2012 14:41
[QUOTE=akarsan]Similisler gerçekdende hoş balıklar bende bu türden 6 adet damızlık temin ettim onları leptosoma tricolor tankımda seyretmek çok hoş oluyor henüz yavru almadım ama yoğun şekilde kurlaşmalar başladı.Daha nice nufus artışlarına:) koloni artıkça sanırım daha güzel görüntüler ortaya çıkıyor bölgecilik hat safhaya çıkıyor):[/QUOTE]
cengiz han 2012-11-26 14:43:52
Merhaba
Atakan Abi hakikaten nüfus artışı ile beraber türün izlenmesi, beslenmesi daha keyifli hale geliyor. Dişilerin birbirleri ile mücadelesini erkeklerin bu kavgayı dişilerin arasına girerek ayırması çok sıradışı hatta uzaktan erkeğin yaklaştığını görünce bile dişi similisler kavgayı bırakıp kabuklarının başına geçiyor. Birde erkeklerin taşımaları kolay hafif kabukları içindeki dişi ile beraber çalıp kendi bölgesine götürmesi beni herseferinde şok ediyor.. Artemia ile üreme peryotlarını kısaltıp yavru sayısını artırabiliyorsunuz.
Bol yavrular..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir