OTOMATİK YEMLEME MAKİNASI YAPIYORUZ
Arkadaşlar ben eloktronik okuyorum üzerinde bulunan elemanlar piyasada var.Bilmeyen arkadaşlarım için söylüyorum üzerinde direnç,kondansatör,entegre,diyot,let,pot,vs var.Elektronikte okumama rağmen ben bile zor yapacağımı düşünüyorum.Ama yaparım...
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Büyükşehirlerdeki arkadaşlar bir ücret karşılığı devreyi yaptırabilirler. Ben yapabilecek olsam bile malzemeleri bulamam bulunduğum yer küçük bir ilçe. Emeğe teşekkürler inşallah müsait durumdaki arkadaşlar faydalanırlar.
Merhaba Onur Bey;
Öncelikle değerli paylaşımınız için teşekkür ederim. Benim devre şeması üzerinden sormak istediklerim var. Bilgi verebilirseniz diğer arkadaşlarımız da faydalanabilirler.
1- Elektromıknatıs bobinini oluşturmak için kullanılan bobinin iç çapı, sarım sayısı, bobin telinin çapı, kullanılması gereken nüvenin ferrit mi ya da başka bir tür mü olup olmadığını öğrenebilir miyiz?
2- Devrenin zamanlaması 1M pot. ile mi, 100 k trim. ile mi, yoksa 3k3 trim. ile mi yapılıyor? Ve tabii zaman ayarı haricindekilerle hangi ayarlamalar yapılıyor?
3- Devredeki 5 adet LED neyi gösteriyor?
Şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla...
Onur Bey ben elektronikten hiç anlamam. Şimdiye kadar yaptığım led bağlamak, lehim yapmak gibi kolay şeylerdi. Şimdi birden bire böyle bir projeye tek başıma kalkışırsam işin sonunda kötü birşeyler olacağı kesin.
Sizin ve benim ortak boş zamanlarımızda msn de görüşsek siz oradan canlı olarak bana yardım edebilirsiniz. Bir nevi ders gibi. 4-5 görüşmede biter kanısındayım. Tabii bunu yapmak zorunda değilsiniz de.
Birde gece 4-5 arası açıklamaları yapacaktınız sanırım unuttunuz.
Msn adresim: lordqbeck16@hotmail.com
Herkse kolay gelsin, iyi çalışmalar.
Arkadaşlar ben mekanik kısmının yapılışını bekliyorum, daha basit bir elektronik zamanlama devresiye bunu yapmayı planlıyorum olursa burda paylaşırım bilgiyi.
Saygılar
Devreden anladığım kadarı ile, basit bir zamanlayıcı devre, ayarlı direnç sayesinde zamanlama süresini ayarlıyorsunuz. Sistem bu şekilde kurulsa dahi aktif bir yemleyici olmayacaktır. Zira devre çıkışı bir bobine bağlanmış, önemli olan burada o bobin yerine nasıl bir sistem bağlayacağımız. Gerisi oldukça kolay.
Devre çalışmaya başladıktan sonra sizin ayarladığınız sürelerde bobini enerjilendiriyor, yani mekanik bir etki oluşturmak üzere elektrik sinyali gönderiyor. İşte biz bu sinyali nasıl kullanabiliriz? Bu sisteme ilave olarak öyle bir sistem olmalı ki bu sistemden gelen periyodik sinyali alarak yemleme yapmalı.
Saygılar...
Bende elektronikçiyim,bu devreyi bizlerle paylaştığınız için öncelikle size teşekkür ederim.Elinize sağlık.
Bu devreyi yapmak için elektronikten ,elektronik elemanlarının bacak bağlantılarını yetecek kadar bilmek gerekiyor.Mekanik kısmınıda gördükten sonra tam bir değerlendirmenin doğru olacağını düşünüyorum.Bu makinayı yapıp çalıştıran arkadaş oldumu?
Bana biraz fazla detaylı bir devre gibi geldi,yinede size teşekkür ederim.
Saygılarımla...
Arkadasim butun yorumlari okuyamadim ama diger arkadaslar baya bir ilgi gostermis projene.Yanliz projenin maliyeti cok yuksek.Yani 30 gunluk yemleme makinesini 20 euroya alirim.Sen bu projeyi ne kadara maletmeyi dusunuyorsun.Bence gereksiz yere masraf.