Plexsiden yavruluk yapacam
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2008 20:28
Slm arkadaşlar hayırlı akşamlar elimde mevcut plexsi var yavruluk yapmak istiyorum ebatını 25*14*25 yapmayı düşünüyorum.Akvaryumum 100*30*45 ebatında sizce yapacağım yavruluk ebatı akvaryumum için uygunmu. cevaplayan arkadaşlara teşekür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2008 21:05
Plexi tabelacıların kullandığı malzemedir. Yapıştırmak için kloroform kullanılıyor bildiğim kadarıyla. Bence içini yandan göremeyeceğiniz için pek kullanışlı bir malzeme değil. Ya da en az bir yüzeyi cam yapılmalı.
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2008 21:08
Bahsettiğiniz flexsi'yi ben plexsi glas olarak biliyorum. Eğer aynı şeyden bahsediyorsak kesinlikle tavsiye etmem, çünkü camdan çok daha değerli, bunu kullanıcağı firmaya götürseniz size daha büyük boyutlarda akvaryum yapmak için cam parası verirler(tabi koruyucu jelatin üstündeyse). Ama asıl çok çabuk çizildiği için akvaryum olarak kıllanamazsınız.
Gönderim Zamanı: 28 Kasım 2008 21:11
[QUOTE=yavuz68]Murat bey bendeki malzeme yurt dışından geldi görünüş olarak camla hiç bi farkı yok [/QUOTE]
O zaman uygun yapıştırıcılar ile gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Yalnız bahsettiğiniz malzeme akrilik gibi geldi bana.
O zaman uygun yapıştırıcılar ile gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Yalnız bahsettiğiniz malzeme akrilik gibi geldi bana.
Gönderim Zamanı: 09 Şubat 2009 10:13
Yavuz Bey;
Plexsi' den canlı doğuran akvaryumuma kapak yapmıştım. Ancak zamanla ısıdan deforme olduğunu kapağın bel verdiğini gözlemledim.Bence sizin yapacağınız akavaryumdada benzer sıkıntılar kaçınılmaz olacaktır. Malum akvaryumun içinde ısıtıcı kullanacaksınız motorun ısısınıda hesaba katarsak plexsi deforme olacaktır. Saygılarımla.