Su kacırıyordu tekrar silikonladım olmuş mu bakın?
Yeni resimlerim biraz daha aşağıdadır.
Bu resimdeki cam kople oynuyor silikon tutmuyor o aradaki camdaki silikon bırakmış camı.
Bu aradan su kacırıyordu.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Hele bir de alttan sızdırma yaptığı için üst kısma sıkacağınız silikon asla işinizi görmez. Belki kaçak yapan yeri silikonlayıp kaçağı engelleyebilirsiniz ama sonraları akvaryum kurulduktan 3-4 ay sonra sorun yaşadığınız taktirde akvaryumu boşaltmanız ve müdahale etmeniz gerekebilir.
Biraz zahmetli ama özellikle oynama gibi ciddi bir sorunda camı sökmeniz ileride yaşayabileceğiniz sorunların yanında hiç kalır. Riske girmeyin derim.
Ayrıca tükürüklemeden silikona şekil verilmez. Ben de aynı yöntemi kullanıyorum. İğrenç ama çok çok iyi iş görüyor.
Pek estetik olmamış ama idare edebilir. Dediğim gibi en garanti yol camı çıkarıp yeniden silikon atmaktır ama özellikle kuşak olduğunda zordur, hele yan camda bunu uygulamak epey zahmetlidir. Biraz riskli bir durum ama idare eder yine de.
İşini garantiye almak istersen üstteki kuşağın da silikonunu sağlamlaştır. Eğer silikonlar kuruduktan sonra sallanma devam ederse çıkartıp yeniden silikonlaman en iyi çözümdür.
[/QUOTE]
Emrah kardeşim akvaryumun hakkında yorum yapamıycam fakat baban için söylediklerini bi anlık sinir ve boşta bulunmaya ve yaşına bağlıyorum...
Ve senden ricam akvaryumunu, içip tükürükleyerek dahi olsa yapmasını isteyeceği babası olmayan insanları düşünerek babanın yanında ve başında olmasından dolayı Allah a şükretmeni istiyorum.
Emrah kardeşim ben babamı 2 yıl önce kaybettim babamın sağlığında onunla kedi köpek gibi didişirdik.Diğer arkadaşlarımında dediği gibi baban yaşarken kıymetini bil derim sana öldükten sonra iş işten geçiyor çünki. Beni bu akvaryum ve kuş hobisine alıştıran sırf ben memnun olayım diye ankara ulus halinden her gün eve gelirken balıklar alırdı banaama ben bunlara rağmen babam yaşarken kıymetini bilemedim ama o şimdi benim elimden uçtu gitti istesemde artık yok.Sana bir ağabeyin olarak söylüyorum babanın kıymetini bil annenin kıymetini bil.Bak ne güzel söylüyorsun babamın kafası güzeldi ama yinede akvaryuma slikon çekti diye, hiç çekmiyede bilirdi bir tekme atardı akvaryumunu kırardı. Demekki baban seni çok seviyor.Site yöneticisi arkadaşlar kusuruma bakmasınlar lütfen biraz formatı aştım ama bir an için çok duygulandım.Slikonlama işine gelince be bu yöntemi bir camcı arkadaşımdan öğrendim sizlerle paylaşayım tükürüklemek yerine ufak bir kabın içine sabun koyun birazda su parmağınızı sabuna batırıp yapın slikonu düzeltme işini çok işe yarıyor.
Arkadaşlar bilgisayarım bozuldu giremedim.Cevaplar için cok teşekkur ederim.Hepsini anladım.Camcı arkadaşıma göturdum.Akvaryumu kople söktük ve tekrardan oluşturduk.www.akvaryum.com'a ve uye arkadaşlara teşekkur ediyorum
En azından daha hijyenik...
[/QUOTE]
Balık dışkısı dolu bir ortamda tükürük hijyeni ne kadar bozar, orası tartışmaya açık sanırım.
[/QUOTE]
Balık dışkısı dolu bir ortamda tükürük hijyeni ne kadar bozar, orası tartışmaya açık sanırım.
[/QUOTE]
Haklısınız...