Su piresi üretimi.
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2012 20:21
Tamam falat yavruları yeme konusunda bir bilgi buşamadım
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2012 22:29
Su pireleri yavrusunu yemez , yiyemez. Beslenme yapıları yut öğüt şeklinde değil suyu süzme şeklinde yani beslenme şekli midye ile aynı sayılabilir.
+1: [T]116024,OsmanEnes[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 12:38
Yiyecekleri besinleri nerden bulabilirim ve besinlerin adı ne?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 20:07
[QUOTE=1kadirberk1]Yiyecekleri besinleri nerden bulabilirim ve besinlerin adı ne?[/QUOTE]
Onuda 3 sayfa okuyarak bulacağına eminim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Şubat 2012 23:11
[QUOTE=1kadirberk1]Yiyecekleri besinleri nerden bulabilirim ve besinlerin adı ne?[/QUOTE]
Doğada yosun ve bitkiyle besleniyor su pireleri,yeşil su gayretimizde bu sebeple aslında....Muz kabuğu,mantar çorbası,doğadan alınabilecek yosun kütleleri,ve tabii ki spirulına. Mantar çorbası suyu çabuk bozabiliyor,bu pirelerin ne kadar su da olduğuyla da doğru orantılı. Ben koca bir küvette ürettiğimden bu anlamda sıkıntı yaşamadım,ama aklınızda olsun derim dozu abartmamak lazım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2012 18:32
Peki yeşil su ne kadarda oluşur ? Dün güneş gören bir yere içi su dolu kavanoz koydum da ne kadar zamanda yeşil su oluşur?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2012 15:49
[QUOTE=1kadirberk1]Yiyecekleri besinleri nerden bulabilirim ve besinlerin adı ne?[/QUOTE]
Yiyecekleri besin ekmek mayası, saf spirulina , spirulina tablet, vs vs uzar gider. yemler suda çözünmüş yada un ayarında tozlaştırılmış olmalıdır.
Asıl önemli olan miktardır.İster 100 ister 1 000 000 000 pire olsun suyun homojen yapısında yüksek dozda yapılan değişim ( fazla yemleme) tüm kültürü birkaç dakikada bile çökertebilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2012 22:41
Ben alper abiden 15 gün önce su presi aldım ankaradan kayın birader getirdi.
Ben bunları yarım kiloluk kavonaza koydum ve 1 kiloluk dondurma kabına böldüm. Sonra yeşil suyum olmadığı için sipurila yem attım yosun niyetine bu kaplar dolabın altında tabiki yemler olduğundan kaplarda bakteri oluştu kokmaya başladı kokunda birini balkona 2 gün sonra diğerini balkona koydum. Havlar malum soğuk hele kütahya soğuk hala kombi yakıyoruz o kadar. Fakat su pireşeri balkonda bu durumda çoğalıyorlar yani ısının önemi hiç yok bence pireler sadece sabah güneş görüyor 1 saat falan görüyor ısılarıda 15 derecen yukarda olması imkansız hatta bu gün hariç hep 2-3 derece falan dı ye ona rağmen baya çoğaldılar bilginize.
Ben bunları yarım kiloluk kavonaza koydum ve 1 kiloluk dondurma kabına böldüm. Sonra yeşil suyum olmadığı için sipurila yem attım yosun niyetine bu kaplar dolabın altında tabiki yemler olduğundan kaplarda bakteri oluştu kokmaya başladı kokunda birini balkona 2 gün sonra diğerini balkona koydum. Havlar malum soğuk hele kütahya soğuk hala kombi yakıyoruz o kadar. Fakat su pireşeri balkonda bu durumda çoğalıyorlar yani ısının önemi hiç yok bence pireler sadece sabah güneş görüyor 1 saat falan görüyor ısılarıda 15 derecen yukarda olması imkansız hatta bu gün hariç hep 2-3 derece falan dı ye ona rağmen baya çoğaldılar bilginize.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2012 22:52
[QUOTE=alix]Ben alper abiden 15 gün önce su presi aldım ankaradan kayın birader getirdi.
Ben bunları yarım kiloluk kavonaza koydum ve 1 kiloluk dondurma kabına böldüm. Sonra yeşil suyum olmadığı için sipurila yem attım yosun niyetine bu kaplar dolabın altında tabiki yemler olduğundan kaplarda bakteri oluştu kokmaya başladı kokunda birini balkona 2 gün sonra diğerini balkona koydum. Havlar malum soğuk hele kütahya soğuk hala kombi yakıyoruz o kadar. Fakat su pireşeri balkonda bu durumda çoğalıyorlar yani ısının önemi hiç yok bence pireler sadece sabah güneş görüyor 1 saat falan görüyor ısılarıda 15 derecen yukarda olması imkansız hatta bu gün hariç hep 2-3 derece falan dı ye ona rağmen baya çoğaldılar bilginize.
[/QUOTE]
Bu kısım biraz abartı olmuş.
Ben bunları yarım kiloluk kavonaza koydum ve 1 kiloluk dondurma kabına böldüm. Sonra yeşil suyum olmadığı için sipurila yem attım yosun niyetine bu kaplar dolabın altında tabiki yemler olduğundan kaplarda bakteri oluştu kokmaya başladı kokunda birini balkona 2 gün sonra diğerini balkona koydum. Havlar malum soğuk hele kütahya soğuk hala kombi yakıyoruz o kadar. Fakat su pireşeri balkonda bu durumda çoğalıyorlar
[/QUOTE]
Bu kısım biraz abartı olmuş.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2012 22:53
[QUOTE=1kadirberk1]Peki yeşil su ne kadarda oluşur ? Dün güneş gören bir yere içi su dolu kavanoz koydum da ne kadar zamanda yeşil su oluşur?[/QUOTE]
Yeşil su ancak ilk etap kültürünü alırsan ve su iyi nittratlı sie 2haftaya oluşur.
Örnegin ben 3 japon balıgı aldım 200 litre akvaryumda 15 gün kaldılar sonra yeşil plankton ekledim 15 gün daha bekledim toplam 30 gün sonra 200 litre ful yeşil su oluştu. Yapamayanları beni arasın yardımcı olurum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Nisan 2012 23:00
[QUOTE=tosyalı]
[QUOTE=alix]Ben alper abiden 15 gün önce su presi aldım ankaradan kayın birader getirdi.
Ben bunları yarım kiloluk kavonaza koydum ve 1 kiloluk dondurma kabına böldüm. Sonra yeşil suyum olmadığı için sipurila yem attım yosun niyetine bu kaplar dolabın altında tabiki yemler olduğundan kaplarda bakteri oluştu kokmaya başladı kokunda birini balkona 2 gün sonra diğerini balkona koydum. Havlar malum soğuk hele kütahya soğuk hala kombi yakıyoruz o kadar. Fakat su pireşeri balkonda bu durumda çoğalıyorlar yani ısının önemi hiç yok bence pireler sadece sabah güneş görüyor 1 saat falan görüyor ısılarıda 15 derecen yukarda olması imkansız hatta bu gün hariç hep 2-3 derece falan dı ye ona rağmen baya çoğaldılar bilginize.
[/QUOTE]
Bu kısım biraz abartı olmuş.
[/QUOTE]
Benım görüşüm ve önüzmüdeki hava soğuk siz olsanız nasıl düşünürsünüz. Misal önümüzdeki günler.
http://www.mgm.gov.tr/tahmin/ile-v-ilceler.aspx?m=KUTAHYA#sfB
Misal sizde dışarı koyup deneyin.
Ben bunları yarım kiloluk kavonaza koydum ve 1 kiloluk dondurma kabına böldüm. Sonra yeşil suyum olmadığı için sipurila yem attım yosun niyetine bu kaplar dolabın altında tabiki yemler olduğundan kaplarda bakteri oluştu kokmaya başladı kokunda birini balkona 2 gün sonra diğerini balkona koydum. Havlar malum soğuk hele kütahya soğuk hala kombi yakıyoruz o kadar. Fakat su pireşeri balkonda bu durumda çoğalıyorlar
[/QUOTE]
Bu kısım biraz abartı olmuş.
[/QUOTE]
Benım görüşüm ve önüzmüdeki hava soğuk siz olsanız nasıl düşünürsünüz. Misal önümüzdeki günler.
http://www.mgm.gov.tr/tahmin/ile-v-ilceler.aspx?m=KUTAHYA#sfB
Misal sizde dışarı koyup deneyin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir