Su piresi üretimi.
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2012 00:00
Antalya'da su piresi bulabileceğimiz yerler var mı acaba? Çok sayıda akvaryumcu var ama böyle şeyler satan görmedim.Ya da temin edebileceğimiz bir hobici arkadaş var mıdır?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2012 01:18
Dün Bolu Yeniçağ üzerinden geçerken Yeniçağ gölüne uğradım.Kıyı kısımları olduğu gibi su mercimeği kaplamış.Yakından inceleyim derken su pirelerini farkettim.Vatoz beslememe rağmen dayanamadım 2 lt kadar su piresi aldım.Evde küçük bir akvaryum içerisine aldım.Üzerlerinde su mercimekleri mükemmel bir görüntüleri oldu.Yolu düşen olursa uğramalarını tavsiye ederim.Isı olayına gelince,ısı yüksek olursa (22-26 arası) elbet daha iyi olur ama bu havalarda bile gölde çok sayıda pire oluştuğuna göre çokta farketmiyor sanırım.
absah 2012-04-14 01:25:14
|
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2012 20:08
Nasrettin Hoca hesabı olacak ama herkes haklı aslında. Su pireleri ısı ve ışık sayesinde maksimum şekilde ürüyorlar . Soğuk suda üremeleri yavaşlıyor ama durmuyor. (En azından bende bu şekilde ) Ayrıca su soğudukça renkleri daha açık oluyor. Ama bu olay herzaman bu şekilde olmayabiliyor. Sonuçta ufak bir kapta yaşam alanı oluşturulduğu için su dengeleri ani değişimlere maruz kalınca ani ölümlerde olabilirve soğuk suda risk çok daha fazla olabiliyor. Ayrıca sıcak suda ve sabit ısıda yetişen pireler su soğuduğunda topluca mefta oluyorlar. Ali kardeşime gönderdiğim pireler 15 - 16 derece suda yetişmiş pirelerdi . Özellikle soğuk suda yetişenlerden gönderdim ki yolculuk sonrası adaptasyonları daha kolay olsun.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2012 12:56
Pirelere neler denediniz yem olarak?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2012 23:33
Arkadaşlar benim balkondaki su pirelerinin suyu buharlaşmış. 1 kaşık su kalmış evden dinlenmiş akvaryuma koyulcak su vardı koydum. Ölen olmadı. Ben bunlara hiç yem falan atmıyorum su biraz yosunlaştı. İlk gün biraz sipurilina vermiştim ve yemsiz ve bu havalarda balkonda çoğalıyorlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2012 00:07
[QUOTE=alix]Arkadaşlar benim balkondaki su pirelerinin suyu buharlaşmış. 1 kaşık su kalmış evden dinlenmiş akvaryuma koyulcak su vardı koydum. Ölen olmadı. Ben bunlara hiç yem falan atmıyorum su biraz yosunlaştı. İlk gün biraz sipurilina vermiştim ve yemsiz ve bu havalarda balkonda çoğalıyorlar.
[/QUOTE]
bir süre sonra o yosunların bittiğine şahit olacaksınız üremeden dolayı pireler birirecekler.spirulina vermeye devam etmenizi öneririm ve damızlık boydakileri hasat yapın balıklarınıza verin nüfus patlamasından ve ömrünü tamamlayan anaçlar 30 günden sonra ölmeye başlıyorlar vakitlice hasat yapın balıklarınıza verin 4 derece sıcaklığa kadar dayandıklarına şahidim hava verirseniz daha hızlı çoğalırlar fito plankton vermenizi öneririm
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2012 11:36
[QUOTE=alix]Arkadaşlar benim balkondaki su pirelerinin suyu buharlaşmış. 1 kaşık su kalmış evden dinlenmiş akvaryuma koyulcak su vardı koydum. Ölen olmadı. Ben bunlara hiç yem falan atmıyorum su biraz yosunlaştı. İlk gün biraz sipurilina vermiştim ve yemsiz ve bu havalarda balkonda çoğalıyorlar.
[/QUOTE]
Diyelimki hiç su kalmadı tamamen kupkuru oldu . Bulunduğu kaba yeni bir su koyarsanzı eskilerden kalma yumurtalardan yeni bir nesil elde edersiniz. Defalarca başıma geldi .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2012 00:03
Su piresi üretiminde yeni yöntem keşfettim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2012 16:46
Açıklıyorum :) Üç adımda açıklıyorum.
Farklı bir denemem daha var. Tuzlu suda denedim o da tuttu! O biraz uzun ama...fakat tuzlu suda plankton kullandım abartmıyorum pireler 2 kat büyüyor.
1- Bir damacanayı su ile doldur (akvaryumdan da çekebilirsin musluk suyu da olur)
2- İçerisine 1 su bardagı kırmızı mercimek ekle. Agzını kapat damacanaının ( koku yapmasın)
3- Güneşe koy 3 hafta sonra yemyeşil...
Neden oluşur? Mercimek suda bozunur çürür. Haliyle nitratı artırır.(not: çürümüş atıklar genelde ntiartı arttırır) Nitratı artan su bozunmaya başlar yosun oluşturur... 3 hafta sonra yemyeşil olur.
Deneme bana aittir. Keşif ehli ben denizdir...
Başarılı olanlardan profilime güzel şeyler yazmasını beklerim (geribildirim olarak)
Cümleten iyi balıklar.
Farklı bir denemem daha var. Tuzlu suda denedim o da tuttu! O biraz uzun ama...fakat tuzlu suda plankton kullandım abartmıyorum pireler 2 kat büyüyor.
Teşekkür Edenler: [T]147172,besaer[/T][T]205249,Cihanturk[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2012 20:21
Konuya alakanız ve bilgilendirmeniz için teşekkürler. Hemen deneyeceğim. Yanlız teşekkürü geribildirim olarak istemeyin . İnsanlar sizi tanıdıkça siz istemeden geri bildirim atarlar.(En azından bana o şekilde oluyor) Hem isteyerek değilde istemeden gelen geri bildirimler insana çok büyük haz veriyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Mayıs 2012 22:39
Tamam arkadaşlar deneyin... bakalım. Hatta size farklı bir sır daha vereyim.
Bu ürettiginiz yeşil suyu artemia büyütmeden denediniz mi? Ben onu da denedim! ve başarılı!
Artemialar biraz geç büyür ama büyürler! Yani tatlı suda ürettigim o yeşil suyu artemia yumurtadan yeni çıkmışlara verdim ve büyüdüler!
Tabi artemiayı tuzlu suda çıkarıyorusnuz... tuzlu su ortamına ilave ediyorsunuz.
Hatta deniz karidesleri üretimi de basit... o biraz karmaşık su değerleri istedigi için zamanım yok şimdilik. Ama ilerde onları da üreticem. Şu cleaner shrimp midir ondan bahsediyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir